Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BeKa

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló barackmagkultusz 2012.08.25 16:51:53
Lehet-e rákot gyógyítani barackmaggal? Abszurdnak tűnik a felvetés. És B17-vitaminnal? Ez már "tudományosabbnak" hangzik, jóllehet a lényeg ugyanaz. A ködpiszkáló egy hazánkban is népszerű, alternatív rákkezelésnek járt utána. Amigdalina (B17 vitamin) cukormolekulából,…..
BeKa 2012.08.26 15:14:44
Latom, elszabadultak az indulatok nebancsvirag es naturahirek nelkul is, remelem, NBCEE-nek is megvan az orome :)

Abban a szerencses(?) helyzetben vagyok, sajat ket kezemen illetve a kozvetlen kollegaim kezen ment/megy keresztul jonehany ilyen csodaszer. Lattam, mi mindent megtesz az NCI a complementary alternative medicine kutatasert, a kinai gyogyaszat vizsgaltaert.
A tiszafa eredetu (mell)rak gyogyszert kulonbozo kolcsonhatasokban abban az idoben tesztelte a munkatarsam, a mellettem levo asztalnal csinalta a kiserleteit. Lattuk a sajat szemunkkel a kurkumin, deuteriummentes viz, szodabikarbona hatasait.
Olyan borzasztoan nagy munka es olyan mennyisegu penz egy-egy hatoanyag tesztelese mig az forgalomba kerul, hogy egy gyogyszerceg SOHA nem szalasztana el egy akkor lehetoseget, mint a barackmag lenne, ha igaz lenne.

Az USA-ban evente 30 milliard USD-t koltenek atlagosan alternativ gyogyaszatra az emberek. Hatalmas uzlet. Azoknak, akik kicsaljak a remenytelenektol.

Azt pl. megnezte mar valaki, hgy letezik-e az a las vegasi cim, ahol allitolag mukodik a ceg es ha igen, ott mi van bejegyezve?

A petefeszekrakos holgy eseteben nem tudom, mi a valodi helyzet. Ha ilyen nagyszeru a gyogyulas, akkor azt a kezeloorvosa publikalna, ebben biztos vagyok. Azt egyebkent tudni kell, az immunrendszerunk latja a tumorokat, neha vannak "spontan" gyogyulasok is. Bar ezekrol egyre gyakrabban derul ki, hogy nem spontanok voltak. Es azt is tudni kell, hogy a rak atneveli az immunrndszer egyes elemeit olyanna, hogy segitse a daganat novekedeset. Amikor tehat "immunrendszert erositunk"-mar ettol a kifejezestol onmagaban agyfaszt kapok-akkor pontosan hogyan valogatja ki a szorosmedvetalptea es a higitottholdfeny azokat az elemeket, amiket kell? Na?
BeKa 2012.08.26 15:33:24
@Pipi1970: Aki meg nem latott attetes hasureget, az nem tudja elkepzelni...Nem rosszindulatbol nem mutottek meg anyukadat. A tumorok nem olyanok, mint egy dio-vagy hogy stilusos legyek-barackmag. Nem egy jol korulhatarol szovetcsomo, amit kidobunk es kesz. Szabalytalan alak, osszekapaszkodva a kornyezo szovetekkel, olyan reszekre/be is belenove, ami szabad szemmel nem lathato. Ha ilyenekbe belevagnak, sokszor csak rosszabbodna a helyzet, mert konnyebben szorodna a beteg szovet.
A kemoterapiat azert javasoljak mutetek elott, mert egyreszt ha at attetek nem ragalnak, akkor hiaba veszik ki a primer tumort, ujabb sok szaz attet kepzodhet helyette. Masreszt a keoterapiatol elhalo daganatszovet kompaktabb szerkezetu lesz, sebeszeti technika szempontjabol konnyebbe es biztonsagosabba teszi a beavatkozast.
BeKa 2012.08.26 21:33:47
@sasmadar77: Sajnos akit megkerdeztel, nem pontos valaszt adott. Par evvel ezelott meg valoban ezt gindoltak, illetve vannak olyan mechanizmusok is, amelyek elfedik a tumort. Az ujabb kutatasi eredmenyek (utobbi 5-8 ev) azonban azt mutatjak, hogy latja az immunrendszer a tumort, a tumor magahoz vonzza, majd atprogramozza az immunsejteket a rakos sejtek altal kibocsajtott kemokinekkel illetve citokinekkel.
Ha enel reszletesebbeb akarsz ezekrola dolgokrol olvasni, akkor a PubMeden keress ra olyan osszefoglalo kozlemenyekre, amelyekben az M1/M2 makrofag polarizaciorol, a regulatoros T sejtekrol (CD25+, FoxP3 pozitiv) sejtekrol, N1/N2 neutrofil polarizaciorol, szuppressziv dendritikus sejtekrol, stb. irnak.