Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shanarey

0 bejegyzést írt és 5343 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noha első ránézésre csak egy újabb fejezet a brit uralkodói család szappanoperájában, a Harry herceg és (főleg) Meghan hercegné körüli botránynak súlyos üzenete van az Egyesült Királyságban élő határátkelők, így a magyarok számára is...
Shanarey 2020.01.18 17:29:51
@Hari Seldon 2:

A rövid neve, Dodi Fajed volt. A hosszabb, pedig túl hosszú :-)
Shanarey 2020.01.18 18:03:48
@Golf2:

Te aztán tudod, hiszen itt élsz, hallod a hírekben, látod a sajtóban, ja mégsem.

Ha csak el akarna menni, akkor menne vissza az USA-ba, de inkább Kanadába megy mert ott könnyebben elbújhatnak a fotósok elől.

Ha szerinted ő kavar, akkor az újságok lekezelő hangvételét mivel magyarázod? Azért is linkeltem neked magyarul, hogy értsd, miről is beszélek.
Shanarey 2020.01.19 14:12:07
@Golf2:

Neked magyarul sem megy, mit csinálnál a némettel?
Nem az én hibám hogy te még a posztot sem olvasod el, s úgy kommentelsz, mert te akarsz lenni az első

A gugli sem a barátod, pedig az ha akarod, az németre fordítja azt amit németül akarsz látni.
Minden századik munkahely megszűnhet a német munkaerőpiacon, az autóipar átalakulása miatt 10 éven belül.Szerdán (2020. január 15.) találkozik Angela Merkel a kancellári hivatalban a német autóipar képviselőivel, valamint a szakszervezetek képviselőivel, hogy megvitassák a német ipar…..
2020-ban sem maradunk Vagy mégsem? rovat nélkül, be is futott szépen az első delikvens. Ezúttal látszólag áramszámla érkezett, ám alaposabban megnézve már nem stimmel a dolog. Az ilyen spam kampányok fő célpontjai a felületes, kapkodó emberek, akik mindig mindenen gyorsan túl akarnak lenni, az…..
Mert leegyszerűsítve két táborra szakadt a világ: vannak a "zárt hadiállamot" választók (akik között lehetnek kommunisták, baloldaliak, de lehetnek jobboldali, "keresztény-nemzeti"-nek mondott orbánisták is) és vannak a liberális-européer táborhoz tartozók, akik nem nemzetállamba bezárkózó,…..
Shanarey 2019.12.24 17:35:55
@midnight coder:

Afrikában lakosság elméletben, folyamatosan növekszik, de ezzel együtt jár az éhínség, a vízhiány és a betegségek terjedése, s az átlag afrikaira, ma még nem jellemző hogy 80 évig él.
Shanarey 2019.12.24 17:37:36
@midnight coder:

A következő nagy háború, a víz miatt lesz, nem pedig azért mert ki milyen vallást utál.
Témám szokott lenni, vajon milyen valóságalapjuk van a városi legendáknak. Az egyik az, hogy a rendszerváltás utáni első országgyűlés legkisebb ellenzéki frakciója miként gúnyolódott a legkisebb kormánypárton. Azt soha senki nem vonta kétségbe, hogy a Fidesz-politikusok a címben idézett mondással…..
Shanarey 2019.12.17 18:40:32
@MAXVAL bircaman közíró:

A Fidesz úgy keresztény, hogy nekik Orbán az isten. S így bármekkora ökörséget is elhisznek neki, mert azt Orbán mondja.
Shanarey 2019.12.17 19:39:34
@MAXVAL bircaman közíró:

Ja, ha a hazugságait, és a Napóleon komplexusát nem számoljuk.
Shanarey 2019.12.17 19:49:04
@MAXVAL bircaman közíró:

Akkor te miért nem lettél az?
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
Egy kedves volt kollégám megjegyzéséből idézek:”érdekes, hogy a menekültkérdéssel kapcsolatban még nem jött elő az, hogy nekünk miért nincs, vagy legalábbis eddig, miért nem volt szükségünk vendégmunkásokra. Én azt láttam, hogy a 80-as évek végétől folyamatosan jöttek dolgozók a szomszédos…..
Fenséges pizzák és tészták, csodás műemlékek, kultúra, gyönyörű táj – Olaszországot sok mindenért lehet imádni, de bőven akadnak bosszantó dolgok is a hétköznapokban, főleg, ha az ember ott él. Téged mik idegesítenek abban az országban, ahol élsz? Szedd pontokba és írd meg a hataratkelo@hotmail.com…..
Emese egy hónapja küzd ezért, hogy az Energiapp hibájából félrekönyvel (nem is könyvelt?) befizetést valahogy megtalálja feneketlen rendszerében az ELMŰ. A telefonálás, e-mailezés azonban egyelőre falra hányt borsó, a villanyóra meg áll, ha nem fizet. 2019.09.29 Az Energiapp telefonos…..
Alapigazság, hogy magyarok mindenhol vannak, amit nem csak onnan tudhatunk, hogy magyar szót hallunk, akadnak más, néha egészen váratlan jelei is a lehető legfurcsább helyeken...
Shanarey 2019.10.27 11:11:39
@Virago_1000:

S két évente elolvadnak a több ezer éve létező gleccserek.

Köszönjük Emese.
Amikor külföldre költözünk, akkor amellett, hogy sok mindent nyerünk, veszítünk is, így meg kell birkóznunk a gyásszal. Erre a gyászra persze nem a szó hétköznapi, hanem pszichológiai értelmében kell gondolni, azaz sokkal inkább a veszteséghez, mintsem az elmúláshoz köthető...
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
Shanarey 2019.10.04 21:11:43
@Dikusz:

A trabi dugult, én meg haladtam és körforgalom jött, vagyis nem volt időm annyira megnézni, de volt rajta egy DDR matrica.
:-)

Majd megnézem a fedélzeti kamerában, mennyi látható belőle.
Shanarey 2019.10.04 21:12:53
@nyuszigonosz:

Ez az a gyári kék színű volt, nem a mai divat szerint. S hogy két ütemű vagy négy, arra nem volt időm, így nem tudom.
Alighanem a világ leghíresebb vízesése a Niagara, de talán kevesebben tudják, hogy sokkal több annál. Barangoljunk egyet a környékén Steve segítségével, ígérem, érdekes túra lesz!..
Shanarey 2019.10.03 19:15:28
János azon határátkelők közé tartozik, akkor ugyan nem 56-ban, de a hatvanas évek végén emigráltak (szó szerint életüket kockáztatva átlépve a határt). Pár év Európa után végül Kanadában kötött ki...
Shanarey 2019.09.30 19:44:32
@fhdgy:

Szerintem 50 dollár volt, nem öt.
Határátkelő Magyarok a BBC-ben 2019.09.05 06:30:00
Nem akármilyen évforduló a mai, hiszen 80 évvel ezelőtt ezen a napon indult el a BBC Magyar Adása. Hogyan kerül ez a Határátkelőre? Úgy, hogy működésének 66 éve alatt (2005-ben zárták be) egyike volt azon műhelyeknek, amely a vasfüggöny mögött élő magyaroknak bemutatta, milyen a külföldi élet,…..
Shanarey 2019.09.05 16:05:45
@Virago_1000:

Na meg kellett, hozzá az idegen gyűlölő magyar politika is. Persze ezt valahogy mindig ki felejtik a szövegből, de ez a történet így kerek.
Mi történik, amikor túl sokat lógsz külföldön a honfitársaiddal vagy más határátkelőkkel? Képes leszel beilleszkedni? Egyáltalán: szükséges a beilleszkedés? Mi a helyzet ellenkező esetben, ha túl sokat vagy együtt a helyiekkel? Elfelejted, honnan jöttél? Levetkőzöd a régi szokásaid? Egyáltalán:…..
Távol álljon tőlem, hogy negatív legyek (ezen a héten már úgyis volt itt minden és mindennek az ellenkezője is…), de kétségtelen, hogy az élet sehol sem tökéletes. Portugáliában sem, még akkor sem, ha az ottani életnek rengeteg előnye van, kezdve az általában elég kellemes időjárástól a gyönyörű…..
Vajon mi késztet egy 23 éves fiatalembert arra, hogy Budapestre költözzön és utána meg is telepedjen a magyar fővárosban? Milyennek látta a 90-es évek közepén és később a budapesti életet?..
Shanarey 2019.08.27 16:53:30
@ChristineK:

Az önkormányzat most mással foglalkozik, a valaha volt helyi védelmi pénz brigád egyrésze sitten van, a góréjukkal együtt. A kétezres évek elején, volt ott olyan vendéglátóipari egység, ha benéztél, ment minden, de a villanyóra állt mint a szög. Az adott vendéglátóipari egység, egy közel keleti tulajjal volt megáldva, és a szokásos keleti kajákat lehetett ott megvenni. Életem legrosszabb kebabját, ott sikerült ennem.
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Shanarey 2019.08.27 20:28:41
@N. Barbie:

Az kamu. mennyire életszerű az hogy Joe Smith, külföldre szakadt hazánk fia hazatér, elmegy nyaralni, majd mindenkit megkérdez mennyit keres? Pont a "hanyatló" nyugat az a hely ahol nem szokás a fizetések okán kérdezősködni. A múlt héten jöttem vissza Magyarisztánból, mert nyaraltam Hévízen 10 napot. Ennyi erővel én is írhatnék valami hasonlót, leszámítva azt hogy a kiskereskedők akikkel beszédbe elegyedtem, mesélik a problémájukat az online pénztárgéppel, és a generál bunkó NAV ellenőrökkel, na meg a saját tapasztalatom a lesből traffipaxozó "bátor" rendőrökkel, szegények még engem sem tudtak megfogni. Na meg arról is mesélhetnék, hogy Magyarisztánban térköveznek, a "hanyatló" nyugaton pedig parkosítanak. Avagy a minapi hír, egy Bencsik nevű NER idióta, bizonyította, mekkora ökör is ő, s elmesélte miért is nem nagy probléma az hogy ég az amazonaszi őserdő.
Shanarey 2019.08.27 20:31:04
@ddi:

Netán szól a gazdádnak hogy vezesse be, s akkor, hirtelen nem 15 millió magyar miniszterelnöke lesz, hanem csak 8 millióé.
Shanarey 2019.08.27 20:33:28
@nemecsekerno_007:

Magyarisztánban nincs állam, ott NER van és a NER rablólovagjai
Volt már, hogy bérletet nem nyomtatott a gép, a problémára 2016-ban válasz is született, de a probléma azóta is létezik. Fizettem, nem kaptam semmit, de én bizonyítsam, különben ennyi? Így. 2019. július 15-én Újpest Központban tömbjegyet kívántam vásárolni. Az automatában a szokásos a módon…..
Aligha túlzás azt állítani, hogy Olaszország megítélése kissé vegyes: egyfelől ott van a káprázatos történelem, kultúra, gasztronómia, másfelől a gyakorlatilag állandó politikai káosz (mostanában is éppen nyakig ülnek benne) és a (hogyan is fogalmazzunk finoman) döcögő ügyintézés. Lássuk, mi mindent…..
Shanarey 2019.08.22 09:54:05
@puhacica:

Ott ahol én élek, ebből még nem volt gondom. A fekete megjelölésre, pedig rendszerint az ugrik, akinek csak annyi esze van.
Shanarey 2019.08.22 11:11:05
@Bredpitt Monika:

Naná, hiszen más nem is létezhet. Akinek letépik a plakátjait, aki az újságokban nem hirdethet, s a TV-vel ugyanez a helyzet.
A repülőgépek vészkijárata melletti üléseken 18 éves kor alatti utas nem ülhet, ez minden gépen így van. De tegyük fel, hogy erre nem gondolsz, amikor online megveszed a jegyeket. És? Majd a rendszer úgyis szól, ha valami nem stimmel, igaz? Na, a kiwi.hu rendszere nem, bár születési dátummal kellett…..
Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása inspirálta. Szerinted mi…..
Shanarey 2019.08.19 14:16:11
@Pöffetegecske:

Számomra inkább az a vicces, hogy Magyarisztánban nincsenek "migránsok" aztán mégis napi szinte valaki megöl valakit ott, avagy kirabol, avagy megerőszakol, stb. Ezért sem akar Orbán migránsokat, nehogy a konkurencia lenyomja a magyar gyilkosokat, és erőszakolókat.
Shanarey 2019.08.19 14:51:07
@montroyal ( CAN qc):

Erről nem beszélünk, ez nem passzol bele a kormány narratívájába.
:-)
Egy történet, amiben csak egy dolog kellett volna az ügyfél boldogságához, a jófejség. De a Ryanair erre nem volt képes: hiába hibázott, hiába javította ki végül a hibát, nem sikerült ügyfélbarát ügyintézést bemutatni. Lányom osztálya, búcsúzó tanárukat egy Ryanair utalvánnyal akarta…..