Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stella999

1 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor 21. századi körülményekről beszélt az egészségügy kapcsán évértékelőjében. A szomorú valóság azonban az, hogy a magyar kórházakban borzalmas állapotok uralkodnak. A helyzet tarthatatlanságával természetesen a Fideszen belül is tisztában vannak, rendkívül…..
Stella999 2016.03.18 09:54:11
Ápolóként hetente kapom a jobbnál jobb külföldi ajánlatokat.

Pl.: 1200-4000 euró nettó fizetéssel ,Ausztria,Svájc,Németország,Anglia,Hollandia,Svédország,és az Egyesült Arab Emírségekbe.
Ki lehet találni,hogy az itthoni fizetésem,rosszabb esetben 2,5 x-ét vagy 8,5 x-ét megkereshetném.Csak a nyelvet kéne társalgási szinten tudnom.
Hogy mi tart itthon?
Még élnek a szüleim,addig Ők,és az a megbecsülő kis közösség akikkel a hivatásommal kapcsolatba kerültem és vagyok.
Ők akik igazán minden nap megerősítenek abban,hogy egy mosoly ,egy köszönöm nővérke,egy jó szó mindennél többet ér!

Persze egy kicsit a büszkeség is,mert külföldön mindig is csak a második leszel,mert ott Te vagy a bevándorló,aki olcsóbban elvégzi azt a munkát amit már a helyiek nem.
Megtanultam a kicsit is beosztani,és értékelni!
Így is + 2 mellékállással azt mondom,hogy aki szereti a hivatását meg tud itthon is élni!
Nem kórházban dolgozom már,de volt idő amikor ott dolgoztam az ágy mellett.
Aztán voltam gazdasági nővér ,és akkor láttam meg igazán,hogy mennyire kell is spórolni,hogy az osztályos keret kitartson a hó végéig!
Nemcsak az álolási kellékekkel,de még a gyógyszerekkel is!

Saját pénzből vettük a függönyöket ,az orvosok és mi nővérek dobtuk össze rá a keretet.
Az egyik betegünknek anyagboltja volt,hozott viaszosvászon terítőket a kórterni asztalokra.

Vettünk egy kis szines festéket és megtörve a fehér falakat vittünk egy kis színt az életünkbe.Kivételesen ezt a kórházi festő festette ki.
Próbáltuk otthonossá tenni azt a helyet ahol a napunk nagyobbik részét töltöttük,és ahol a szenvedés,fájdalom,az úr a hétköznapokban is.Ahol a betegek az utolsó napjaikat töltötték,ez krónikus osztály volt.
Viszont voltak jó és vidám napok is,hogy feledjék és feledjük ennek a dolognak a komolyságát.
Szeretek nővér lenni és ITTHON!
Nyári Gábor Ahogy az egész történelem, a Horthy-korszak is tele volt olyan bűntényekkel, amelyek brutalitásuk vagy elkövetési módjuk miatt megrázták az egész országot. Ma induló, hetente jelentkező sorozatunk egy-egy ilyen esetet mutat be, elsősorban a korabeli – a maihoz hasonlóan igencsak…..
„A randi felét végigsmároltuk. Csókjában benne volt a szenvedély és a törődés. Úgy éreztem, a kémia is működik. Direkt meg se próbáltam hazavinni” – az első találka szuper, minden jel kedvező, majd fura fordulatot vesz a kapcsolat. A nő eltűnik, és Posztolónk úgy…..
Cinnamon Fűszerkaland 2015.01.29 19:38:16
Gyermekkoromban nagyon rossz evő voltam,biztosan ismersz Te is válogatós gyereket a közeledben,vagy esetleg Te is ilyen voltál?   Sokszor mondtam Apunak,hogy ez túl fűszeres,vagy túl fokhagymás,paprikás stb... Aztán Apu egyszer azt mondta: "Kislányom,ha ezt nem kóstolod meg akkor…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Olvasók!   Sajnos nekem is van rossz tapasztalom a magyar…..
Stella999 2012.08.25 20:47:47
@fefe79:
Kedves fefe Te hol élsz?
A TB nem egy szolgáltatás ára hanem ha hiszed ha nem ADÓ!
Mert nem önszántadból fizeted be ,hanem levonják.
Különben a háborgók lennének a legjobban felháborodva ha minden eü ellátás a konkrét életmentésen kívül fizetős lenne,mert nem ennyit fizetnénk érte mint amit most levonnak,hanem a 3x-át.
Minden kormány általában,a Tb kasszát tudja megdézsmálni-átcsoportosítani máshova,mert oda mindig folyik be pénz és ez most jelen esetben a központi költségvetésbe kerül amit TB címén levonnak.
Igazatok van !
Meg kéne húzni azt a határt ami a TB finanszírozásba mint alapszolgáltatásba beleférne,lennének egészségbiztosítók ahová az ember befizeti havonta pluszba a TB felett egy kis összeget amit akkor tudna felhasználni,ha már fizetős eü ellátásra lenne rászorulva.
Azt hiszem a nagy Amerikába valami ilyen rendszer működik,de ott is kínlódnak a hírekből halva az eü-vel.
Nekünk a vizit díjat is muszáj volt leutánozni,amit már amikor bevezettünk tudtuk,hogy más országokban már megbukott.
Stella999 2012.08.25 21:09:56
@zsázsika:
Igazad van!
Mintha a betegek és az eü dolgozók is mostanában mióta nehezebb az anyagi boldogulás feszültebbek,idegesebbek.
Érdekes,hogy vannak betegjogok,de az eü. dolgozóknak nincsenek jogaik,nekik csak csöndben kell tenni,és a lehető legnagyobb hozzáértéssel ,mindig fitten frissen és mosolyogva a dolgukat.
Ha valaki kételkedik,hogy mitől volt a doki mogorva esetleg belefásult a dologba ,akkor hallgasson Ő is naponta kb.40-60 panaszkodó embert ,és erőn felül a legjobb tudása szerint próbáljon meg gyógyítani-életet menteni ,ja és eközben még elvárják,hogy mindezt le is adminisztrálja.
Subba Subba Divat: Lacoste 3D 2012.08.25 11:07:20
Stella999 2012.08.25 16:48:04