Adatok
pacemaker
0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Mivel fővárosi gyerek vagyok, az ötödik kerület mélyén nem találkoztam sem birkával, sem gyesznyóval, meg semmi olyan állattal, ami mondjuk már Hidegkút határában rémisztgetheti az embert. Őszbe forduló halántékommal pedig már arra is rájöttem, hogy a szóviccben is…..
pacemaker
2013.02.06 18:27:40
@speed: a csokitortáról meg még annyit... te vagy az elmúlt 5 évben az egyetlen, aki "lehúzta"... az ország másik feléről is jöttek már vissza , hogy egyenek belőle...
pacemaker
2013.02.07 02:58:38
@mojoking77:
ÉN kérek elnézést!...
nem hőzöngök, és nem hőbörgök... csak leírtam én is a véleményem egy "kritikáról"... és egy "kritikusról"... (vagy azt nem lehet?)...
hogy idézzek a cikkből: " csokitorta francia narancsizével"...
szóval:
nem a "narancsizé" a francia, hanem a torta (így van írva az étlapon is)...
újabb idézet: "Átlagos piskóta, belemártogatva az öntétbe, kis habbal"...
ennek a tortának semmi köze a piskótához, olyan messze áll tőle, mint Makó Jeruzsálemtől...
állagra olyan mint egy türffel... ráadásul langyosan tálalva, narancs mártással... adagonként 0.2% lisztet tartalmaz... a piskóta meg köztudottan legalább 30-40% liszttel készül (és egész más technikával... már, aki tudja:))))...
és a rágós burger... na igen... egy olyan "valami" ami darált húsból készül... lehet száraz, íztelen, de rágós????... fizikai képtelenség... és ezt nem a szakács mondja, hanem a fizika (de lehet, hogy a fogorvos? :))))))))... ha szelet hús lenne benne, akkor értelmezhető és érthető volna a kritika...
az is igaz, nincs benne adalék: állománynövelő, ízfokozó... és tényleg friss marhahúsból készül, ami ugyebár a szárazabb húsok közé tartozik...
aki egyébként eddig reklamált... 1-2 vendég... azoknak pont az volt a baja, hogy félangolos a hús, süssem meg jobban... ha szól valaki, hogy mennyire süssem, akkor annyira sütöm meg...
tehát...
a jogos kritika előtt meghajlok... mélyen... és megköszönöm az észrevételt!!!...
nem a mundér becsületét védem... azon réges-rég túl vagyok... ami jogos, az jogos... azt tudomásul veszem... de csak, ami jogos...
tehát kritika jöhet, sőt el is várom, ha korrekt... különben így reagálok...
ÉN kérek elnézést!...
nem hőzöngök, és nem hőbörgök... csak leírtam én is a véleményem egy "kritikáról"... és egy "kritikusról"... (vagy azt nem lehet?)...
hogy idézzek a cikkből: " csokitorta francia narancsizével"...
szóval:
nem a "narancsizé" a francia, hanem a torta (így van írva az étlapon is)...
újabb idézet: "Átlagos piskóta, belemártogatva az öntétbe, kis habbal"...
ennek a tortának semmi köze a piskótához, olyan messze áll tőle, mint Makó Jeruzsálemtől...
állagra olyan mint egy türffel... ráadásul langyosan tálalva, narancs mártással... adagonként 0.2% lisztet tartalmaz... a piskóta meg köztudottan legalább 30-40% liszttel készül (és egész más technikával... már, aki tudja:))))...
és a rágós burger... na igen... egy olyan "valami" ami darált húsból készül... lehet száraz, íztelen, de rágós????... fizikai képtelenség... és ezt nem a szakács mondja, hanem a fizika (de lehet, hogy a fogorvos? :))))))))... ha szelet hús lenne benne, akkor értelmezhető és érthető volna a kritika...
az is igaz, nincs benne adalék: állománynövelő, ízfokozó... és tényleg friss marhahúsból készül, ami ugyebár a szárazabb húsok közé tartozik...
aki egyébként eddig reklamált... 1-2 vendég... azoknak pont az volt a baja, hogy félangolos a hús, süssem meg jobban... ha szól valaki, hogy mennyire süssem, akkor annyira sütöm meg...
tehát...
a jogos kritika előtt meghajlok... mélyen... és megköszönöm az észrevételt!!!...
nem a mundér becsületét védem... azon réges-rég túl vagyok... ami jogos, az jogos... azt tudomásul veszem... de csak, ami jogos...
tehát kritika jöhet, sőt el is várom, ha korrekt... különben így reagálok...
A "Trendi" "Tehát miért is tartunk itt.?" Domenique kérdése 1. rész Igen "trendi" manapság éttermet nyítni"menő dolog"gondolják egyesek. Bejön a vendég"oszt dől a lé"ezt is sokan ílymód hiszik.…..
pacemaker
2011.04.01 20:30:52
@Domenique: Most a billentyűzeted önnállósította magát, vagy a vörösbor?... :))))
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
20 éves üzletvezetőknek.............. :-)))))
2011.03.26 21:01:00
Egy kis vicces poszt, ami mégis nagyon komoly!A mai helyzetet jól tükröző ironikus hirdetés az expressz.hu honlapról! "........30 éves szakács 40 év gyakorlattal állást keres! Tanulmányaimat külföldön végeztem kizárólag Michelin csillagos Séfek keze…..
pacemaker
2011.03.29 08:26:22
@Domenique: Volt már részem így "felvételizni"... kaptam a kérdéseket... aztán a válasz az volt, hogy ő másképp tudja... pl. a Budapest bélszinnél: szerinte az egy gombás zöldborsós lecsó... és ne mondjam neki, hogy abba libamáj is kell...
mert szerintem így készül (lehet vitatni:)))
:
A kolozsvári szalonnát, gyöngyhagymát, TV paprikát, gombát, paradicsomot, és a libamájat nagy kockákra kell vágni, úgy 1 - 1 és fél cm-esre... és ebben a sorrendben, a szalonna zsiradékában (nagyjából 2 percenként a következõt hozzáadva) közepes lángon, állandó kevergetés közben össze kell õket pirítani...
amikor minden benne van, akkor kicsi só, frissen õrölt feketebors és kevés pirospaprika az ízesítés (ízlés szerint mehet bele egy kevés zúzott fokhagyma is), majd addig kell tovább pirítani, amíg a máj át nem párolódik...
vizet nem szabad ráönteni, a paradicsom leve, amit kienged magából, elég hozzá...
a zöldborsót külön sós vízben (vagy húslében) meg kell fõzni...
tálalásnál alulra kerül a lesütött szelet hús, félig ráöntve a ragu, és végül a tetejére szórva a fõtt borsó...
leírtam már párszor... az utóbbi években a főnökeim között volt hajóskapitánytól kezdve rendőrig minden... csak a szakmához értő, szakmánkat tanult ember nem...
annyiszor hallottam:
anyám(nejem, nagyanyám) nem így szokta ezt főzni...
mert szerintem így készül (lehet vitatni:)))
:
A kolozsvári szalonnát, gyöngyhagymát, TV paprikát, gombát, paradicsomot, és a libamájat nagy kockákra kell vágni, úgy 1 - 1 és fél cm-esre... és ebben a sorrendben, a szalonna zsiradékában (nagyjából 2 percenként a következõt hozzáadva) közepes lángon, állandó kevergetés közben össze kell õket pirítani...
amikor minden benne van, akkor kicsi só, frissen õrölt feketebors és kevés pirospaprika az ízesítés (ízlés szerint mehet bele egy kevés zúzott fokhagyma is), majd addig kell tovább pirítani, amíg a máj át nem párolódik...
vizet nem szabad ráönteni, a paradicsom leve, amit kienged magából, elég hozzá...
a zöldborsót külön sós vízben (vagy húslében) meg kell fõzni...
tálalásnál alulra kerül a lesütött szelet hús, félig ráöntve a ragu, és végül a tetejére szórva a fõtt borsó...
leírtam már párszor... az utóbbi években a főnökeim között volt hajóskapitánytól kezdve rendőrig minden... csak a szakmához értő, szakmánkat tanult ember nem...
annyiszor hallottam:
anyám(nejem, nagyanyám) nem így szokta ezt főzni...
pacemaker
2011.03.29 22:16:24
@Domenique: Nem Alex vóóót, aki beírta, hanem én... bár dolgoztunk együtt egy jó ideig...
és költséghatékonyság ide-oda... a Budapest bizony CSAK libamájjal Budapest... így találták ki annak idején... a többi silány utánzat (sorolhatnék még jó párat... turista átvágóst)...
A többire annyit reagálnék (és már leírtam sokszor)... hogyha meglátják (megtudják), hogy 56 éves vagyok, már nem kellek...
pedig (az elmúlt pár hónap alatt előfordult többbször is), hogy nagyobb 2-3 X több) vendéglétszámot szolgáltam ki egyedül... minőségre is figyelve... mint a szabadnapjaimon engem helyettesítő KÉT fiatal szakács... és még rend is volt a konyhán... jaaa... és közben előkészítettem mindent másnapra is...
én tudom (és alkalmazom) az összes új "trendi" technikát (sous vide, konfitálás, pacojet), ha a technikai feltételek adottak... ötvözöm a "hagyományos" ételekkel... stb...
de nem kellek, mert ÖREG VAGYOK!... és "relatíve" többe kerülök...
és költséghatékonyság ide-oda... a Budapest bizony CSAK libamájjal Budapest... így találták ki annak idején... a többi silány utánzat (sorolhatnék még jó párat... turista átvágóst)...
A többire annyit reagálnék (és már leírtam sokszor)... hogyha meglátják (megtudják), hogy 56 éves vagyok, már nem kellek...
pedig (az elmúlt pár hónap alatt előfordult többbször is), hogy nagyobb 2-3 X több) vendéglétszámot szolgáltam ki egyedül... minőségre is figyelve... mint a szabadnapjaimon engem helyettesítő KÉT fiatal szakács... és még rend is volt a konyhán... jaaa... és közben előkészítettem mindent másnapra is...
én tudom (és alkalmazom) az összes új "trendi" technikát (sous vide, konfitálás, pacojet), ha a technikai feltételek adottak... ötvözöm a "hagyományos" ételekkel... stb...
de nem kellek, mert ÖREG VAGYOK!... és "relatíve" többe kerülök...
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Szerintem "akasztani" kéne a lehúzókat!!!!
2011.03.03 14:40:00
Az alábbi e-mail kering az éterben! Kérek mindenkit, hogy senki ne dőljön be nekik. Az aki pénzt kér előre azok a Te lehúzásodra szakosodtak!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NE DŐLJ BE NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..
pacemaker
2011.03.16 22:50:44
pacemaker
2011.03.23 21:29:38
Amuci "alszakács" körkérdése: Azt tapasztalom, hogy nincs egy egységes etalon, amihez igazodhatna, amit követendőnek tartana a magyar szakács társadalom. Ezért is lehetnek ilyen ellentétek, a résztvevők között. Alakulhat itt akármilyen szakmai egyesület,…..
pacemaker
2011.03.03 08:58:13
@Baalzebub: gondolod?...
akkor ezt is elmesélem...
régi motoros vagyok a szakmában... nagyon régi...
mielőtt valaki azzal jönne, hogy elavult vagyok, azt is elmondanám, hogy a legújabb technikákat használom, ötvözve a régi "megszokott" ízekkel... és folyamatosan figyelem az újdonságokat... amit a lehetőségek engednek, azt alkalmazom...
sok-sok tanulóm volt, és sok-sok fiatal segéd úr dolgozott mellettem... tanítottam őket, és megpróbáltam átadni a tudásomat (már amennyire vevők voltak rá)...
ebből a sok fiatalból többen ma már séfként dolgoznak...
aztán...
dolgoztam egy jó helyen (2 éve)... jó fizetésért, jó körülmények között... nem szóltak bele a munkámba... jól ment az étterem, különlegességeket adtunk, jó minőségű alapanyagokból...
ott is voltak fiatalok, akiket tanítgattam, megmutattam mindent, hogyan csinálom...
egyszer csak jön a főnök, és közli: a továbbiakban nincs szüksége rám... ki vagyok rugva! (9 hónapja dolgoztam ott, soha semmi gond nem volt)...
nem értettem... a kérdésemre csak homályos értelmezhetetlen válaszokat kaptam...
amikor szedtem össze a holmimat, odajött a mosogató néni, és elmondta:
véletlenül hallotta, amikor az egyik fiatal beszélt a főnökkel... a következőről:
ő már megtanult mindent a séf úrtól... tud mindent... és olcsóbbért vállalja, mint a séf úr!!!!!
adjam át a tudásom bárkinek is????... ezek után????...
még valami...
kénytelen vagyok elvállalni hugyé-szaré a munkát... mert különben nem lesz munkám, és éhenhal a család...
mert az asztalosból, kertészből, géplakatosból, stb. 3-6 hónap alatt "kiképzett" "szakácsok" olyan mértékben lenyomták a béreket, hogy az hihetetlen... és a tulajokat csak ez érdekli... minél olcsóbb munkaerővel megúszni!...
akkor ezt is elmesélem...
régi motoros vagyok a szakmában... nagyon régi...
mielőtt valaki azzal jönne, hogy elavult vagyok, azt is elmondanám, hogy a legújabb technikákat használom, ötvözve a régi "megszokott" ízekkel... és folyamatosan figyelem az újdonságokat... amit a lehetőségek engednek, azt alkalmazom...
sok-sok tanulóm volt, és sok-sok fiatal segéd úr dolgozott mellettem... tanítottam őket, és megpróbáltam átadni a tudásomat (már amennyire vevők voltak rá)...
ebből a sok fiatalból többen ma már séfként dolgoznak...
aztán...
dolgoztam egy jó helyen (2 éve)... jó fizetésért, jó körülmények között... nem szóltak bele a munkámba... jól ment az étterem, különlegességeket adtunk, jó minőségű alapanyagokból...
ott is voltak fiatalok, akiket tanítgattam, megmutattam mindent, hogyan csinálom...
egyszer csak jön a főnök, és közli: a továbbiakban nincs szüksége rám... ki vagyok rugva! (9 hónapja dolgoztam ott, soha semmi gond nem volt)...
nem értettem... a kérdésemre csak homályos értelmezhetetlen válaszokat kaptam...
amikor szedtem össze a holmimat, odajött a mosogató néni, és elmondta:
véletlenül hallotta, amikor az egyik fiatal beszélt a főnökkel... a következőről:
ő már megtanult mindent a séf úrtól... tud mindent... és olcsóbbért vállalja, mint a séf úr!!!!!
adjam át a tudásom bárkinek is????... ezek után????...
még valami...
kénytelen vagyok elvállalni hugyé-szaré a munkát... mert különben nem lesz munkám, és éhenhal a család...
mert az asztalosból, kertészből, géplakatosból, stb. 3-6 hónap alatt "kiképzett" "szakácsok" olyan mértékben lenyomták a béreket, hogy az hihetetlen... és a tulajokat csak ez érdekli... minél olcsóbb munkaerővel megúszni!...
pacemaker
2011.03.11 00:23:09
@ehran: milyen érdekes felvetés... egyeztetni seggfej külföldi celebek miatt...
tudod nekem sikerült idegen nyelvek tudása nélkül is egyeztetnem, milyen ételeket főzzek "seggfej külföldi celebeknek"...
minden gond nélkül elkészítettem az ételeket:
Elisabet Taylornak és Richard Burton-nak (rúzscsókos fotó Lizitől... na meg utaztam a rolls royce-ukban)...
Raul Castronak (elvittem szánkózni... meg néhány pesti kocsmába vacsora után... és még megvan a sörnyitó, amit tőle kaptam)...
Brezsnyev "elvtársnak" (vodkáztunk együtt vacsora után)...
Eduard Sevarnadzenak (azóta tiszteletbeli grúz vagyok... a mai napig őrzöm a grúz sapkát, amit kaptam tőle)...
II. János Pál pápának (személyes áldása van rajtam)...
Sofía de Grecia y Dinamarca királynénak (tőle "csak" egy spanyol legyező az emlék)...
Diana Rossnak (megölelt és megcsókolt)...
és még sorolhatnám a seggfej külföldi celebeket egy darabig...
hány nyelven is kellett volna tudnom beszélni?...
elárulom neked... már feltalálták a tolmácsot! :)))
na hagyjuk Piroskát álmodni... hátha jön a nagy farkú farkas... :)))
ez a szakma nem akvarisztika... lehet, hogy ott szükség van nyelvtudásra... hátha egy délamerikai Polycentrus schomburgki, vagy egy Microglanis iheringi csak spanyolul tud veled kommunikálni...
tudod nekem sikerült idegen nyelvek tudása nélkül is egyeztetnem, milyen ételeket főzzek "seggfej külföldi celebeknek"...
minden gond nélkül elkészítettem az ételeket:
Elisabet Taylornak és Richard Burton-nak (rúzscsókos fotó Lizitől... na meg utaztam a rolls royce-ukban)...
Raul Castronak (elvittem szánkózni... meg néhány pesti kocsmába vacsora után... és még megvan a sörnyitó, amit tőle kaptam)...
Brezsnyev "elvtársnak" (vodkáztunk együtt vacsora után)...
Eduard Sevarnadzenak (azóta tiszteletbeli grúz vagyok... a mai napig őrzöm a grúz sapkát, amit kaptam tőle)...
II. János Pál pápának (személyes áldása van rajtam)...
Sofía de Grecia y Dinamarca királynénak (tőle "csak" egy spanyol legyező az emlék)...
Diana Rossnak (megölelt és megcsókolt)...
és még sorolhatnám a seggfej külföldi celebeket egy darabig...
hány nyelven is kellett volna tudnom beszélni?...
elárulom neked... már feltalálták a tolmácsot! :)))
na hagyjuk Piroskát álmodni... hátha jön a nagy farkú farkas... :)))
ez a szakma nem akvarisztika... lehet, hogy ott szükség van nyelvtudásra... hátha egy délamerikai Polycentrus schomburgki, vagy egy Microglanis iheringi csak spanyolul tud veled kommunikálni...
Ezt a pár sort még pár éve írtam, de aktualitásából a mai napig sem vesztett.Sajnos!!Az emberek mindig enni fognak! Tehát munka, munkahely lesz mindig. De milyen? Ez a kérdés. Ha a jobbik fajtából való, az emberséges, vendég orientált és nem utolsó sorban szakértelmen…..
pacemaker
2011.02.23 00:23:13
Dani!Köszönöm, hogy megosztod velünk a véleményedet.De az első sorban lévő dicséreted rólam kicsit túlzó, de jól esik.:-))) "......Üdvözlöm! Levelem célja nem több mint hogy kifejezzem elismerésem,tiszteletem Ön,mint kiváló szakmabeli,és mint kitűnő blogiró…..
".............2011. március 10-én ismét Torkos Csütörtök! Évek óta egyre többen látogatnak el ezen a napon a csatlakozó éttermekbe, így idén is több százezer ember tervezi, hogy Torkos Csütörtök napján fél áron próbálhasson ki valami újat - vagy éljen át valami nagyon…..
pacemaker
2011.02.10 22:14:44
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Kis adalék egy körülményes szállodaigazgató post-hoz.
2011.01.11 09:03:00
"......Szia! Tudtad,hogy a K....(moderálva) Árpád valójában földrajz-töri szakos tanár? Azonkívül,hogy egy sunyi kis jellemtelen szar,törtető a végtelenségig. Bizonyítani akar a tulajnak,hogy a Boutique is olyan nagy forgalmat fog bonyolítani,mint a nagy testvér.Az…..
pacemaker
2011.01.21 12:18:44
@Stewie29:
A szálloda igazgatója hívott személyesen (mint utólag megtudtam, másokat is... jó néhány embert), hogy új séf kell neki...
küldjek önéletrajzot... küldtem...
felhívott, hogy menjek be beszélgetni... bementem...
küldött e-mailt, hogy írjak 10 személyzeti és 10 vendég menü ajánlatot... írtam…
Személyzeti menü
1. Húsleves tésztával, vadas marha zsemlegombóccal, alma
2. Gombakrémleves, serpenyős burgonya kolbásszal, ízes palacsinta
3. Paradicsomleves, rakott kelkáposzta, túrógombóc
4. Lebbencsleves, zöldbab főzelék fasírttal, almás pite
5. Karfiol leves, rántott csirkecomb rizi-bizivel, császármorzsa
6. Olasz zöldségleves, debreceni rakott burgonya, madártej
7. Brokkoli krémleves, sertéspörkölt galuskával, banán
8. Tárkonyos csirkeragu leves, milánói makaróni, meggyes piskóta
9. Zöldborsó leves, fokhagymás flekken burgonya pürével, körte
10. Burgonyaleves, paradicsomos káposzta sült oldalassal, rizsfelfújt
Vendég menü
1. Sütőtök krémleves pirított magokkal, grillezett sertésborda friss lecsóval, karika burgonyával, csokoládéhab narancsöntettel
2. Rozmaringos őzragu leves erdei gombákkal, halfilé roston citromfű mártással, spenótos rizzsel, almás-fahéjas palacsinta
3. Fehérboros körteleves (meleg), sült kacsacomb párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, túrógombóc
4. Húsleves daragaluskával, kapros juhtúróval töltött sertés-szűz roston sütve, grillezett zöldségekkel, madártej
5. Póréhagymaleves füstölt sajttal, zöldfűszeres bundában sült csirkemell filé, burgonyapürével, túrós palacsinta
6. Narancsos karotta krémleves répa chips-szel, kelkáposzta főzelék sült császárhússal, aranygaluska vaníliahabbal
7. Olasz paradicsomleves, erdei gombás, tejszínes csirkezúza ragu, burgonyafánkkal, almás rétes
8. Falusi burgonyaleves, csirkemell steak édeskömény pürével, jázminrizzsel, mákfelfújt forró szilvaraguval
9. Palóc leves, sült kacsamáj puliszkával, sült hagymával, vargabéles
10. Brokkoli krémleves, paradicsomos penne friss bazsalikommal és pirított csirkemell csíkokkal, borban párolt körte diókrémmel töltve, csokoládé öntettel
felhívott, hogy be kéne mennem, próbafőzésre az általam összeállított menükből valamelyiket... mondtam rendben... (itt már tegeződtünk)...
felhívott, hogy pénteken délután kéne mennem... rendben, ott leszek...
felhívott csütörtökön, hogy mégse jó a péntek, majd hív, hogy mikor... oké...
felhívott hétfőn, hogy sajnálja, de a tulajdonos fiatalabbat akar...
három hétig "etetett"...
hozzáteszem, hogy az itthoni konyhám nagyobb, mint a szállodáé...
mint kiderült...
van benne egy 2 lapos villanyrezsó, egy rajzlap méretű rostlap, egy mikró, és egy kombi-sütő... az étterem 40 személyes... és van egy elkülönített rész a hallban, ahol céges állófogadásokat akarnak tartani...
sic!...
A szálloda igazgatója hívott személyesen (mint utólag megtudtam, másokat is... jó néhány embert), hogy új séf kell neki...
küldjek önéletrajzot... küldtem...
felhívott, hogy menjek be beszélgetni... bementem...
küldött e-mailt, hogy írjak 10 személyzeti és 10 vendég menü ajánlatot... írtam…
Személyzeti menü
1. Húsleves tésztával, vadas marha zsemlegombóccal, alma
2. Gombakrémleves, serpenyős burgonya kolbásszal, ízes palacsinta
3. Paradicsomleves, rakott kelkáposzta, túrógombóc
4. Lebbencsleves, zöldbab főzelék fasírttal, almás pite
5. Karfiol leves, rántott csirkecomb rizi-bizivel, császármorzsa
6. Olasz zöldségleves, debreceni rakott burgonya, madártej
7. Brokkoli krémleves, sertéspörkölt galuskával, banán
8. Tárkonyos csirkeragu leves, milánói makaróni, meggyes piskóta
9. Zöldborsó leves, fokhagymás flekken burgonya pürével, körte
10. Burgonyaleves, paradicsomos káposzta sült oldalassal, rizsfelfújt
Vendég menü
1. Sütőtök krémleves pirított magokkal, grillezett sertésborda friss lecsóval, karika burgonyával, csokoládéhab narancsöntettel
2. Rozmaringos őzragu leves erdei gombákkal, halfilé roston citromfű mártással, spenótos rizzsel, almás-fahéjas palacsinta
3. Fehérboros körteleves (meleg), sült kacsacomb párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, túrógombóc
4. Húsleves daragaluskával, kapros juhtúróval töltött sertés-szűz roston sütve, grillezett zöldségekkel, madártej
5. Póréhagymaleves füstölt sajttal, zöldfűszeres bundában sült csirkemell filé, burgonyapürével, túrós palacsinta
6. Narancsos karotta krémleves répa chips-szel, kelkáposzta főzelék sült császárhússal, aranygaluska vaníliahabbal
7. Olasz paradicsomleves, erdei gombás, tejszínes csirkezúza ragu, burgonyafánkkal, almás rétes
8. Falusi burgonyaleves, csirkemell steak édeskömény pürével, jázminrizzsel, mákfelfújt forró szilvaraguval
9. Palóc leves, sült kacsamáj puliszkával, sült hagymával, vargabéles
10. Brokkoli krémleves, paradicsomos penne friss bazsalikommal és pirított csirkemell csíkokkal, borban párolt körte diókrémmel töltve, csokoládé öntettel
felhívott, hogy be kéne mennem, próbafőzésre az általam összeállított menükből valamelyiket... mondtam rendben... (itt már tegeződtünk)...
felhívott, hogy pénteken délután kéne mennem... rendben, ott leszek...
felhívott csütörtökön, hogy mégse jó a péntek, majd hív, hogy mikor... oké...
felhívott hétfőn, hogy sajnálja, de a tulajdonos fiatalabbat akar...
három hétig "etetett"...
hozzáteszem, hogy az itthoni konyhám nagyobb, mint a szállodáé...
mint kiderült...
van benne egy 2 lapos villanyrezsó, egy rajzlap méretű rostlap, egy mikró, és egy kombi-sütő... az étterem 40 személyes... és van egy elkülönített rész a hallban, ahol céges állófogadásokat akarnak tartani...
sic!...
Bocskor Gábor a NEO FM-en azt mondta, hogy "a szakácsoknak még ma is jó a helyzetük van, csak pofátlanul több százezret kér mindegyik, és ezek sírnak, hogy nincs munkahelyük"Forrás: hejszakácsok.hu..
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Állásinterjúk! Sznobok kedvéért „interview”. Avagy egy körülményes szállodaigazgató!
2010.12.03 08:15:00
Kizárólag angol tudású szakácsot kereső szálloda kistestvére! Az előbbi egy Continentál a másik pedig egy Butique hotel. 40 fős étterem, 2 négyzetméteres konyha, egy darab kétlapos 15cm. átmérőjű villanyrezsóval. Igazgató, beutaztatási…..
Alexa küldte........"Az expressz.hun egy teve karavánnal jelzett logós pizza és egyéb étel házhozszállítással foglalkozó cég valahol -ecsés-en pizzasütő szakácsot keres, iskola és tapasztalat nélkül. Tudod olyan Sponygyabob kockanadrág stílusban. Családias, baráti-as a…..
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Közkívánatra! Telefonszámokról, e-mail címekről:
2010.11.22 11:26:00
Többen is említettétek, hogy jó lenne a „Nem értem” című bejegyzésből kiindulva egy olyan, ahova be lehetne írni az azonosíthatatlan, freemail, citromail, job, etterem22, STB. munkakínálók azonosítását. Ide írjátok a komolytalannak,…..
pacemaker
2010.11.24 13:13:01
@Koch: engem pár órája hívott, a hirdetésemre, hogy tudna munkát ajánlani... 800 pénz óránként egy szállodában...
pacemaker
2010.11.25 09:58:48
@moonchild: nem igazán vagyok hostess alkat :)))
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Pacemaker, hozzászólásában valószínűleg ilyenekre gondol..
2010.11.19 08:20:00
Régió: Budapest - Budapest, XIII. kerület Hirdetés típusa: Kínál…..
pacemaker
2010.11.22 10:05:10
".......II. kerületi magyaros íz világú étterem önállóan főzni tudó, több éves szakmai gyakorlattal, szakirányú végzettséggel rendelkező szakácsot keres. Érdeklődni: Hétköznap 9-17 óra között.T: 392........" expressz.hu Telefonos megkeresés után is, csak…..
pacemaker
2010.11.14 14:25:22
@qsztom: próbaidős szerződés????... ilyet NEM ISMER a "szakma"...
próbanap fizetség nélkül, vagy félpénzééé... az van...
az már másik kérdés, hogy egy napi meló után, minek alapján dönt a tulaj... hiszen az első nap az ember csak bambul... mi is van itt... és próbálja a hely "térképét" memorizálni... max. főz egy-két apróságot...
de tudok olyan helyet is, ahol van két fix ember, és a kulimunkát próbanaposokkal végeztetik (igaz adnak ötezret, de csak akkor, ha végigdolgoztad a 14 órás műszakot, és csakis a műszak végén fizetnek)...
évek óta hírdetnek, de még nem találkoztam élő emberrel, akit oda felvettek volna (egy kivétellel, amikor az egyik fix kiugrott, és őt vették fel)...
próbanap fizetség nélkül, vagy félpénzééé... az van...
az már másik kérdés, hogy egy napi meló után, minek alapján dönt a tulaj... hiszen az első nap az ember csak bambul... mi is van itt... és próbálja a hely "térképét" memorizálni... max. főz egy-két apróságot...
de tudok olyan helyet is, ahol van két fix ember, és a kulimunkát próbanaposokkal végeztetik (igaz adnak ötezret, de csak akkor, ha végigdolgoztad a 14 órás műszakot, és csakis a műszak végén fizetnek)...
évek óta hírdetnek, de még nem találkoztam élő emberrel, akit oda felvettek volna (egy kivétellel, amikor az egyik fix kiugrott, és őt vették fel)...
"Vissza" a vendéglátáshoz, Szakácsoknak!
Ingyen tanácsom egy nagynevű szolgáltatónak.....
2010.11.11 14:06:00
(Logisztikai főosztályvezető) részére Engedje meg, hogy levelemmel zavarjam, és a kis szösszenetem megosszam Önnel. Előzetesként, had mondjam el, hogy az egyik szemem sír a másik nevet. Amiért nevet az attól van, hogy ilyen neves, nagy múltú cég, mint az…..
Hozzávalók: 1 egész tisztított kacsa1 kis fej vöröshagyma1 almasó1 szál rozmaring1 kávéskanál majorannaszárnyas fűszerkeverék Megtisztítottam a vöröshagymát, meghámoztam az almát, négy cikkre vágtam és kimagoztam.A kacsát, ami 2 kg-os volt megmostam, majd leitattam…..
Olvasónk nem kapja meg a szabadságát, ezért nyaralni sem tud elmenni. Tisztelt Erynnis! Egy elég szomorú dologgal kapcsolatban szeretnék útmutattást kapni,és a segítségedet kérni! A munkahelyemen augusztusban szokott lenni a "leállás",amikor is az emberek a jól…..
pacemaker
2009.08.17 13:07:36
@epres négercsók: és az milyen... volt ilyen a közelmúltban több is... hogy egyedül voltam, és azt mondta a tulaj, ha el akarok menni szabadnapra, akkor én szerezzek magam helyett beugró embert...
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz