Regisztráció Blogot indítok
Adatok
musicpress

1335 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MusicPress sokkal több tartalmat kínál az itt a blogon olvasható cikkeknél, például a facebook.com/MusicPressBlog oldalra is rengeteg poszt kerül fel pluszba (hírek, képek, dalok, videók, koncertajánlók, frissítések), de az aktualitásokat legcélszerűbb a twitter.com/MusicPressBlog oldalon követni,…..
Az 1968-as születésű angol dalszerző-gitáros-billentyűs-énekes Damon Albarn az elmúlt egy évben mindhárom aktív együttesével koncertezett, a tavaly egy-egy új albumot turnéztató Gorillaz és The Good, The Bad & The Queen mellett még a Blurrel is (idén márciusban a londoni Africa…..
A MusicPress blog a 2012-es, 2013-as, 2014-es, 2015-ös, 2016-os és 2017-es albumok listázása után 2018-tól is az év legjobb lemezeit sorba szedő összeállítással búcsúzik. Jöjjön hát 2018-es éváttekintő összeállításunk, melyhez ezúttal a korábbi közreműködők mellett pár koncertszervező barátunktól is…..
A Budapesttől huszonvalahány kilométernyire délre, a Pest megyei Ócsán alakult Pause együttes még gimnazista rockzenekarként mutatkozott be itt 2016 végén a Ramóna képei című hatszámos debütáló lemezével, majd 2017 novemberében a Kicsi világ kislemezdalnak is a MusicPress blogon volt az online…..
A slágeres beat, garázsrock és ska-pop hangzásokból építkező budapesti Pluto vezére, a dalszerző-gitáros-énekes Nemes András az elmúlt öt évben másik együttesének, a Hiperkarma-frontember Bérczesi Róberttel közös BioRoBoTnak a felvételeit adta ki (2013-ban egy 17 számos albumot és 2016-ban még…..
Itt vannak egybegyűjtve azok a MusicPress-kompatibilis cikkek, melyeket 2018 első félévében az OpenAirRadio honlapján Déri Zsolt rovata közölt...
A 2011 tájban David Bowie-dalokra épülő remek feldolgozásműsorával feltűnt dunaújvárosi Dalai Dávid együttesben két hajdani Galapagos-tag, a Pluto-szólógitáros Martinkó Tamás és a basszista-énekes Farkas Csaba zenél együtt a karrierjét a Quimby 1991-es első dobosaként kezdő Szekeres Istvánnal.…..
A MusicPress blog a 2012-es, 2013-as, 2014-es, 2015-ös és 2016-os albumok listázása után 2017-től is az év legjobb lemezeit sorba szedő összeállítással búcsúzik. Ahogy azt megszokhattuk, az efféle listák már november közepe óta érkeznek, de 2017-ben is érdemes volt az esztendő legvégéig várni,…..
Itt vannak egybegyűjtve azok a MusicPress-kompatibilis cikkek, melyeket 2017 második félévében az OpenAirRadio honlapján Déri Zsolt rovata közölt...
A Pest megyei Ócsán működő Pause nevű gimnazista rockzenekar 2016 decemberében a Ramóna képei című hatszámos debütáló lemezanyagának megjelenésekor a MusicPress blogon kapta az első cikket és interjút, és most itt hallható a 17-19 év közt járó tagok – Rozs Barbara énekesnő, Ponyiczki Mihály…..
A tavalyi év végén a MusicPress mutatta be elsőként be a Pause nevű tizenéves rockzenekart a debütáló hatszámos lemezanyagával (Ramóna képei), és most szintén itt a blogon kapja karrierje első cikkét egy másik magyar együttes, a 22-26 év közti tagokból álló budapesti Darjeeling, mely most jelentette…..
Itt vannak egybegyűjtve azok a MusicPress-kompatibilis cikkek, melyeket 2017 januárja és júniusa közt az OpenAirRadio honlapján Déri Zsolt rovata közölt...
Az Amber Smith együttes gitáros-billentyűs-énekes frontembere, Poniklo Imre többször tartott már itt a MusicPress blogon dalpremiert a lemezei megjelenése előtti napokban: két és fél éve a Hámori Gabriella színésznőnek készített albumról mutatta be a legjobb számot (Ózon), tavaly pedig A Föld körül…..
Az előző évtizedben a budapesti Down The Dayz triphopzenekar élén feltűnt, majd következő együttesének, az indie folk/kamarapop Naked Woodsnak a nevét idővel modernebb hangzású szólóprojektként tovább vivő Polyák Eszter 2013/2014-ben kevesebb mint egy év leforgása alatt adta ki első két albumát…..
A triphop és indie folk felől érkezve a legtehetségesebb magyar dalszerző-énekesnők közé emelkedő Polyák Eszter kamarapop projektjétől, a Naked Woodstól 2013-2014 folyamán két albumot (2013, Darkness) és egy sor briliáns feldolgozást is kaptunk (Nine Inch Nails, Johnny Cash, Prince, Bad Religion…..
A 2012-es, 2013-as és 2014-es és 2015-ös albumlisták után a MusicPress blog 2016-ban is előáll az év legjobb lemezeit sorba szedő összeállítással. Ahogy azt megszokhattuk, az efféle listák már november óta érkeznek, de idén is érdemes volt az esztendő utolsó napjaiig várni, hiszen még decemberben is…..
Itt vannak egybegyűjtve azok a MusicPress-kompatibilis cikkek, melyeket 2016 júliusa és decembere közt az OpenAirRadio honlapján Déri Zsolt rovata közölt...
Az elmúlt hetek karácsonyi témájú zenei produkciói (The Killers, Passion Pit, Fiona Apple, Monica Martin, Lola Coca, Chance The Rapper, She & Him, Üllői Úti Fuck stb.) után az ünnep alatt is érkeztek ajándékként új zenék: a nemzetközi színtéren a legnagyobb szenzációt a Run The Jewels rapduó…..
A januárban elhunyt David Bowie előtt rengetegen tisztelegtek feldolgozásokkal (Amanda Palmer, Anna Calvi, a Sun Kil Moon és a Faith No More énekese, Ewan McGregor és Gary Oldman, Beck és a Nirvana-tagok, Lady Gaga, Lorde, Prince, Iggy Pop, Mark Lanegan és Dave Gahan, az Arcade Fire, a Last Shadow…..
Itt vannak egybegyűjtve azok a MusicPress-kompatibilis cikkek is, melyeket 2016 januárja és júniusa közt az OpenAirRadio honlapján Déri Zsolt rovata közölt:..
A BioRoBoT együttest Bérczesi Róbert 2009-ben, a Hiperkarma működésének szünetében alakította egy másik jeles dalszerző-gitáros-énekessel, a Pluto göndör hajú frontemberével, Nemes Andrással. Rockzenekari felállásukkal 2011-ig koncerteztek, de az akkoriban félbemaradt stúdiófelvételeiket Nemes csak…..
A 2012-es, 2013-as és 2014-es albumlisták után a MusicPress blog 2015-ben is előáll az év legjobb lemezeit sorba szedő összeállítással. Ahogy megszokhattuk, az efféle listák már november óta érkeznek, de idén is érdemes volt az esztendő utolsó napjaiig várni, hiszen még december második felében is…..
Itt vannak egybegyűjtve azok a MusicPress-kompatibilis cikkek, melyeket 2015 júliusa és decembere közt az OpenAirRadio honlapján Déri Zsolt rovata közölt...
Szeptember elején felbukkant az interneten egy fotósorozat, ahol a Radiohead-tagok a Royal Philharmonic Orchestra zenészeivel stúdióztak, és a MusicPress máris A Radiohead egy szimfonikus zenekarral dolgozik – az új James Bond főcímdalon? címmel közölt cikket – arra alapozva, hogy Robert Ziegler…..
A londoni Savages posztpunk csajkvartett egy új klipdallal jelentette be második albumának címét, megjelenési dátumát és számlistáját. A MusicPress által 2013 legjobb lemezeként ünnepelt Silence Yourself című debütálásról öt dal kapott videót (Shut Up, I Am Here, Husbands,…..