Regisztráció Blogot indítok
Adatok
musicpress

1441 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az izlandi Emilíana Torrini az 1995-2013 közti hat albuma óta kollaborációkkal jelentkezett (a kanadai DJ-producer Kid Koala társaságában 2017-ben egy ambient nagylemezt, a Colorist Orchestra belga zenészeivel pedig egy koncertkiadvány után 2023-ban egy közös stúdióalbumot is megjelentetett, amit…..
Az ausztrál zongorista-énekes Nick Cave-től az elmúlt egy évben a To Be Found című kiadatlan dalt, illetve néhány Jeffrey Lee Pierce-, Shane MacGowan- és Édith Piaf-szerzemény feldolgozását hallhattuk újdonságként (továbbá kiderült, hogy kedvenc zenésztársával, Warren Ellisszel közösen ő komponálta…..
Az amerikai art-rock dalszerző-producer-gitáros-énekesnő St. Vincent (polgári nevén: Annie Clark), aki a legutóbbi három sorlemeze – a szintlépést hozó 2014-es cím nélküli album, a még futuristább megszólalású 2017-es Masseduction és a hetvenes évek első felének hangzásaiba kiránduló 2021-es Daddy's…..
A MusicPress sokkal több tartalmat kínál az itt a blogon olvasható cikkeknél, például a facebook.com/MusicPressBlog oldalra is rengeteg poszt kerül fel pluszba (hírek, képek, dalok, videók, koncertajánlók, frissítések), de az aktualitásokat legcélszerűbb a twitter.com/MusicPressBlog oldalon követni,…..
Az ausztrál rocker Nick Cave az idén várható új The Bad Seeds-lemeze előtt még meglepte rajongóit néhány számmal, az őszi turnéján a Radiohead-basszusgitáros Colin Greenwood kíséretében bemutatott To Be Found koncertdal mellett főleg feldolgozásokkal: a szintén tavaly őszi The Task Has Overwhelmed…..
A 2006-os Fur And Gold és 2009-es Two Suns című nagylemezeivel sztárrá lett pakisztáni származású brit art-pop dalszerző-producer-énekesnő Bat For Lashes (polgári nevén: Natasha Khan), aki 2012-es The Haunted Man és 2016-os The Bride albumainak turnéival Budapesten is koncertezett, 2019-ben Lost…..
A gitáros-énekes Andrew VanWyngarden és Benjamin Goldwasser billentyűs-vokalista 2002-ben alapított neopszichedlikus együttese, az amerikai MGMT a milliós eladású 2007-es Oracular Spectacular debütalbum után egy évtized alatt még három sorlemezzel bővítette diszkográfiáját (Congratulations – 2010,…..
A 2008-2013 közötti három sikeralbuma után a New York-i Vampire Weekend indie pop zenekar hat évig váratta rajongóit a folytatással. Időközben a basszista Chris Baio két szólólemezzel, Chris Tomson dobos a Dams Of The West nevű projektjével vakációzott, a multiinstrumentalista-producertag Rostam…..
A Los Angeles-i Warpaint indie rock csajkvartett a 2022-es legutóbbi Radiate Like This sorlemeze után 2023-ban szerepelt egy Ankhas című számmal a dobos-billentyűs Stella Mozgawa által összerakott sztárparádés The Buccaneers soundtrack albumon, most 2024-ben pedig egy új kislemezdallal ünnepli 20…..
A Portishead bristoli triphop csúcszenekar a 2008-as Third albuma és a 2009-es Chase The Tear kislemeze óta nem jelentetett meg új szerzeményt, csak egy 2015-es filmbetétdalként felvett ABBA-feldolgozást (SOS), de Beth Gibbons énekesnő most 2024-ben előáll első szólóalbumával. Már 2002-ben is volt…..
A MusicPress blog a 2012-es, 2013-as, 2014-es, 2015-ös, 2016-os, 2017-es, 2018-as, 2019-es, 2020-as, 2021-es és 2022-es albumok listázása után 2023-től is az év legjobb lemezeit egybegyűjtő nagy összeállítással búcsúzik, melyhez a korábbi közreműködők mellett a MusicPressnek nagy segítséget nyújtó…..
A Radiohead-vezérek, Thom Yorke frontember és Jonny Greenwood gitáros-billentyűs 2021 májusában bemutatkozó új együttesétől, a Sons Of Kemet-dobos Tom Skinnerrel alapított The Smile-tól 2022 tavaszán kaptuk meg a Radiohead-producer Nigel Godrich társszerzői segítségével rögzített 13 számos A Light…..
A Justice francia elektro-house duó a 2016-os Woman című harmadik sorlemezét követően annak 2018-as Woman Worldwide című best of/remixalbumával és annak 2019-es IRIS: A Space Opera by Justice című filmjével jelentkezett, de 2024-ben hét és fél év után már egy újabb stúdióalbummal is előáll. Xavier…..
A 2011-ben feloszlott Sonic Youth egykori frontemberpárosából a gitáros-énekes Thurston Moore már 2023 elején elkezdte új dalokkal és egy videóval felvezetni következő albumát, de annak címét és megjelenési dátumát azóta sem tette közzé – exfelesége, Kim Gordon viszont most bejelentett egy vadonatúj…..
A Black Keys amerikai blues-rock sikerduó legutóbbi nagylemezei (Turn Blue – 2014, “Let’s Rock” – 2019, Delta Kream – 2021, Dropout Boogie – 2022) után a gitáros-énekes Dan Auerbach tavaly The Arcs nevű pszichedelikus soul együttesével adott ki albumot (Electrophonic Chronic), de most ismét régi…..
A Killers együttes a gyors egymásutánban jött 2020-as Imploding The Mirage és 2021-es Pressure Machine albumok óta előállt több újabb számmal is (a Boy és Your Side Of Town kislemez- és klipdalok után legutóbb két hete a Spirit című szerzeménnyel), melyeket eredetileg 2023-ra tervezett nyolcadik…..
Az 1982-es születésű norvég indie pop dalszerző-énekes Sondre Lerche 2009 óta minden karácsony előtt közread valami feldolgozást, általában aktuális mainstream popslágerekből: Miley Cyrus-, Beyoncé-, Sia-, Drake-, Selena Gomez-, Britney Spears-, Ariana Grande- és Lady Gaga-átiratai után a legutóbbi…..
A sokszoros díjnyertes forgatókönyvíró-rendező Hajdu Szabolcs (Fehér tenyér, Bibliothéque Pascal, Ernelláék Farkaséknál, Békeidő) az óbudai Zichy-kastélyban 2022 elején forgatta le a mezőségi népzenére fókuszáló Kalász Banda, a dzsesszben és kortárs zenében egyaránt virtuóz Lukács Miklós…..
A veterán amerikai rocker Iggy Pop a 2019-es Free és 2023-as Every Loser albumai közt eltelt négy évben főleg mások szerzeményeinek interpretációjával jelentkezett (Mose Allison, Cage The Elephant, Sly & The Family Stone, Elvis Costello, Donovan, Lonnie Smith, Clio, Timmy Thomas, Måneskin, Kevin…..
Az elmúlt hetekben rengeteg külföldi előadó budapesti fellépését jelentették be a téli-tavaszi koncertszezonra, így a korábban már külön ajánlócikket kapó rendezvények (a Crime & The City Solution december 7-én az Instantban vagy Baxter Dury április 20-án a Magyar Zene Házában) mellé itt az…..
A Jesus And Mary Chain kultikus skót posztpunk/noise pop együttes az 1985-1998 közt megjelent hat nagylemez után feloszlott, és a gitáros-énekes testvérek, William Reid és öccse, Jim Reid frontember (bár alig egy évtized után újra koncertezni kezdtek) végül csak 19 évvel később, 2017-ben adták ki…..
Az 1950-es születésű angol dalszerző-producer-énekes Peter Gabrielnek a 2002-es Up albuma után két teljes évtizedre volt szüksége következő sorlemezéhez: több átdolgozásprojekt és alig néhány – főleg filmekhez elszórt – friss szerzemény (Down To Earth, Why Don’t You Show Yourself, I'm Amazing, The…..
A kilencvenes évek amerikai alternatív rock színterén a Red House Painters slowcore zenekar frontembereként befutó, majd 2002-től már az indie folkosabb Sun Kil Moon projektjével aktív Mark Kozelek dalszerző-gitáros-énekes 2018-ban koncertezett először Magyarországon, 2022-ben a második budapesti…..
A Gossip együttes 1999-2013 közti aktivitása alatt a korai That’s Not What I Heard és Movement albumok garázs-blues-punkjától a 2006-os Standing In The Way Of Control diszkó-funkos fordulatán és a sztárproducer Rick Rubinnal felvett 2009-es Music For Men sikerlemezen át jutott a…..
Az 1967-es születésű amerikai dalszerző-gitáros-énekes Evan Dando az 1986-ban alapított együttesének, a Lemonheadsnek első tíz éve alatt hét nagylemezt adott ki a hardcore punktól a folk-rockos power popig jutva (amivel a kilencvenes évtized első felének legnagyobb sztárfigurái közé emelkedett), ám…..