Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaddisznó

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a képet a Facebookon találtam, a következő aláírással: „A szerelem vak.”Anélkül, hogy vitába szállnék az állítással, nekem más asszociációm támadt a képről, nevezetesen – és kissé fixáltan – a következő: „Sorskönyv nélkül.” Neked mi jut eszedbe erről az…..
Vaddisznó 2013.02.04 21:49:06
Bő fél éve írtam Elemérről, aki köszönésemet válasz nélkül hagyva ment el mellettem az utcán. Erre számos oka lehetett (annál is inkább, mert mind Elemér, mind a sztori fiktív), de a példában én kapásból arra gondoltam: „Elemér utál engem.” De miért? A hivatkozott…..
Sorskönyv nélkül Namégeccer...! 2012.08.30 14:34:33
Eljött az ideje, hogy bevalljam: ha a megfelelő pillanatban nem találkozom egy gyermekrajzzal, akkor ma a Sorskönyv nélkül blog nem létezik. Az évek során ugyan csomó mindent összeolvastam a tranzakcióanalízisről (TA), de a fogalmak és szakkifejezések sokasága egyszerűen nem állt…..
Vaddisznó 2012.09.20 12:37:28
Köszi a választ, ez volt a kérdésem!

Egyrészt megerősített abban h van remény :), másrészt megerősítette azt a formálódó hitemet (jelen pillanatban inkább megalapozott gyanúmat), h a biztos módszer h eredményeket érjek el az a kitartó, konzekvens munka.

Mert a korábbi hiedelmeim szerint kőkemény munkával is csak mérsékelt eredményeket érhetek el, majd ennek a dichotóm párja - úgyis az ölembe pottyan minden, csak meg kell várnom amikor épp kiegyensúlyozott vagyok..

A sorskönyv korrigálását úgy értettem, h elemenként "át-kognitívozom" a gyerekkori korlátozó hiedelmeimet amitől nyertessé válhat a sorskönyvem.

Pl. én gyerekkoromban a legkisebb királyfikkal azonosultam nagyon a mesékben, de az életem mégsem azt követi, tehát biztos van valahol egy v több gátló parancs ezzel kapcsolatban.

Ugyanakkor akkora erőt érzek e mögött a motiváció mögött, amihez mindenképpen érdemes lenne hozzáférni és ezért vannak fentartásaim a sorskönyv kidobásával kapcsolatban. Hogy esetleg azt is kidobom ami számomra nagyon fontos erőforrás.

A sorskönyv nélküli családi értékrend követést pedig nagyon nehezen tudom elképzelni, valószínűleg egy nagyfokú tudatosítási munka teheti lehetővé a disztingválást a különféle családi értékek és motivációk között.

Ilyen értelemben is azt gondolod, h nem lehet út a sorskönyv korrekciója?

Azt még le akartam írni, h nagyon tetszettek azok a bejegyzéseid is, ahol a pozitív gondolkodásról és a kognitív módszerről írtál.
Azért mert igaznak érzem és teljesen másnak mint amit a ponyva-pszichológia sulykol.
Írtam már, és fenntartom: a Sorskönyv nélkül nem fog átmenni politikai blogba. Ugyanakkor időnként akadnak olyan politikai történések, amelyek mellett nem vagyok hajlandó elmenni szótlanul, mivel nagyon is van pszichológiai relevanciájuk. Ilyenek azok a mondatok is, amelyek tegnap…..
Vaddisznó 2012.09.12 13:37:51
@Birtalan Balazs: Igen írtál az áldozat szerepéről, nekem a gyerekek érintettségének a hangsúlyával kapcsolatban maradt hiányérzetem, ezért írtam le, h áldozat és bántalmazó közösen hozzák létre azokat az élethelyzeteket amikben a gyerekek sérülhetnek.

Mert számomra az h két szülő mit játszik egymással csak az egyik fele a történetnek, a másik, ugyanolyan fontosságú oldala a problémának pedig az, hogy a szülők mellett ott figyelő egy v. több kisemberből mit vált ki egy-egy ilyen élmény.