Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ajtósi Dürrenmatt

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1955-ben a le mans-i 24 órás verseny rendkívül izgalmasnak ígérkezett. A kor legnagyobbjai készültek összecsapni. A Mercedes, a Porsche, az Aston Martin, vagy a Jaguar mind nagy névnek számítottak már az autósportban. A televíziózás még gyerekcípőben járt, közvetítések híján a nézők igen nagy…..
Az egyik nagy örömünk, ahogy már írtam: az új lakásban lesz egy igazi konyhánk. Olyan, ahol jó lesz  ücsörögni a reggeli napsütésben, vagy együtt főzni, akár vendégekkel is, és nagyszerűeket enni. Olyan, amelyiknek íze van. Ahonnét aztán alig lehet felállítani a vendégeket, hogy átmenjünk a…..
Ajtósi Dürrenmatt 2014.01.07 16:00:42
@bogyo112: adjál rá pénzt nekik
Mindegy hogy nő vagy, vagy férfi, egyedülálló vagy kapcsolatban élő, idős vagy fiatal, mérnök vagy művész, neked is szükséged van egy tökéletes hálószobára! Miért? Hogy kipihent, kiegyensúlyozott, friss - vidám maradhass, és ne úgy kelj fel amint akit fejbe vágtak. :) Egy…..
Vándorszékelyék egy kiszakadt aszfaltdarabra hajtottak rá az M3-on, amitől mozgásképtelen állapotba került az autójuk (150 ezer forint értékben). A Homárnak úgy rémlik, mindenhol fizetnek, ha úthiba miatt sérülés keletkezik - KIVÉVE az Állami Autópályakezelő Zrt.-nél.…..
Ajtósi Dürrenmatt 2013.07.03 15:02:44
@vape: kapjál defektet télen sűrű hóesésben péntek esti órákban az M0-ás leállósáv nélküli részén egy kivágott aszfaltdarab miatt, aztán szálljál ki kereket cserélni a kaminok között, meglátjuk meg lehet e halni egy kátyú miatt.
2010 óta minden nyáron megrendezik a Hello Wood művészeti alkotótábort Magyarországon. A csapatok különböző installációkat készítenek, célkeresztben a művészet, dizájn és tudomány összeházasítása. És mit lehet 1 km fából csinálni? Például organikus úszó házat,…..
A Kánanán Étteremre egy jófajta kuponos ajánlat hívta fel a figyelmünket, Újlipótvárosban amúgy sem ettünk még hamburgert, hacsak Majka egysége nem számít, bár az mondjuk jóval kintebb van. A 15-ös busszal elég egyszerűen megközelíthető Csanády utcába hétköznap…..
Ajtósi Dürrenmatt 2013.05.29 16:15:15
Az alábbi ügy félig jogi, félig gyakorlati kérdéseket vet fel. Meddig mehet el egy lakóközösség a lépcsőházi drogozás megakadályozása céljából? Tisztelt Zugügyvéd! Segítségedet szeretném kérni, ugyanis a lépcsőházunkban rendszeres a kisebb-nagyobb probléma. mielőtt…..
Legkevesebb 20 gyerek és 71 felnőtt halt meg az Oklahoma állambeli Moore-ban, ahol hétfő délután csapott le a tornádó. A 320 km/órával tomboló forgószél teljesen lerombolt két általános iskolát, melyben 75 tanuló és tanáraik a vihart próbálták átvészelni. 20 diákot még…..
Ha valakit 23 évesen minimum 77 év börtönre ítélnek, akkor a kilátások nem túl fényesek. A férfi, akinek az esszéjéből szemezgetünk, 26 éve van magánzárkában, droggal kapcsolatos ügyben tartóztatták le, elfogásakor szökni próbált, lelőtt egy rendőrt, egy másikat pedig…..
Immár hat évtizede, hogy az Egyesült Államokban hivatalosan is eltörölték az iskolákban a faji alapú szegregációt. A törvény azonban sokszor csak arra van, hogy kijátsszák, de azért még így is meglepő, hogy egy déli középiskolában most fordult elő először, hogy fekete és…..
Ha százból öt ember statisztikailag nem éri meg, hogy nyugdíjas lehessen, miért ne lehetne előrébb hozni a nyugalmasabb éveket? Legalábbis ezt tette egy brit újságíró, Ed Hawkins, aki 33 évesen döntött úgy, hogy felmond, és a nagyvárosi nyüzsgést a dél-francia vidék…..
Rendőr ismerőseim gyakran mesélik, hogy a betörők előzetesen feltérképezik azokat a  családi- házakat ill. azok környezetét, ahova később betörnek. Tippadókat is bevonnak esetenként, de ők személyesen is megfordulnak a célpontul kinézett családi ház környékén. Adatokat…..
Jobbegyenes A valóságtól távol 2013.04.23 09:33:58
A magyar bűnüldözés és igazságszolgáltatás kritikáját már sokan sokféleképpen megírták, de talán még a legnagyobb bírálóik sem gondolták soha, hogy brutális sorozatgyilkosok fütyörészve sétálnak majd ki a börtönből azért, mert négy év alatt sem sikerült az…..
Akár hiszitek, akár nem, Szomália egykor élhető hely volt. Az ország 1960-ban szabadult fel a brit és olasz gyarmati uralom alól. Az állam erőteljesen a szocialista értékrendet követte ezért a 70-es évektől államosítások kezdődtek. Bár a 74-75-ös szárazság és az Etiópiával…..
Ajtósi Dürrenmatt 2013.04.19 14:19:49
Tavaly ősszel még kevesen gondolták volna, hogy ilyen jól indul majd a szezon a Balaton partján. Akkor 38 centiméteres volt a vízmagasság, ami nagyjából azzal járt, hogy a part közelében Balaton helyett csak homokbuckákat láttunk. A jelenség sajnos nem egyedi, inkább trendszerű,…..
Blogunk legnépszerűbb posztjai általában azok, melyekben a sztárok otthonait mutatjuk be (ki ne szeretne leskelődni...). Ma kissé szűkítjük a kört, hiszen nem teljes otthonokat, hanem azok csupán egyetlen részét, a medencét mutatjuk be. Miután sztárotthon a legritkább esetben…..
A KARD Gáz helyzet 2013.04.08 20:02:59
A szabad véleménynyilvánítás ügye újabb kihívás előtt áll. Eddig a sajtószabadság miatt viaskodott az ellenzék a kormányoldallal, most viszont szélsőségesek felbukkanása miatt hirtelen egy platformra kerültek. A morális elveken és indulatokon egyaránt alapuló szellemi…..
Válasszuk ketté a dolgot. A legnagyobb együttérzéssel gondolok a Páva-családra, nyilvánvaló, hogy mostani napjaik végtelen keserűségben telnek. Az utcán megtámadott lány talán soha nem fogja kiheverni a lelki sérüléseket.És éppen abban a városban történt ez a támadás,…..
Tisztelt Sándor Bácsi! Őszinte nyíltsággal fordulok Önhöz, hiszen munkásságát nagyra tartom! Személyes véleményem volt az elmúlt évtizedben, hogy nem kell ide Matthäus meg Koeman, meg akárki, hiszen van nekünk egy világviszonylatban is rendkívüli jó edzőnk, mesterünk és mentorunk. Számomra Ön a…..
A hétvégi ciprusi válság kapcsán irgalmatlanul megnőtt a kereslet a Bitcoin iránt. Aki kicsit is ismeri már, annak ez mi sem természetesebb. Aki viszont még nem hallott róla, annak legalább olyan nehéz lesz elmagyarázni a rendszert, mint azt Neonak a Mátrixból való megszöktetése…..
A fél ország kiborult azon, hogy Balog miniszter a sokféle fóbiával megvert Szaniszló Háttérhatalom Ferenc mellett a szélsőjobb más népszerű figuráit is kitüntette. Így a Kárpátia Együttes énekesét és vezetőjét, Petrás Jánost a Magyar Arany Érdemkereszt…..
Inkább élj, mint félj!Az előző héten elbúcsúztunk a drámákkal és hisztikkel tarkított skorpió havától: csütörtökön az újholddal megérkezett a nyilas hava, a csodák hónapja. A kabbalisztikus asztrológia tanárok szerint a nyilasok a merész lélek megtestesítői:…..
Ez nem egy ház úszómedencével, hanem egy ház és egy úszómedence - így aposztrofálta saját alkotását Joaquín Alvado Bañón. Rendhagyó spanyol építkezés Alicantéból, David Frutos fotóival. Az építész a lakófunkciók és a víz összekapcsolására kereste és mint…..
Ajtósi Dürrenmatt 2012.11.19 09:44:01