Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mareth Ravenlock

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz felismerni a valóságot. Akkor is nehéz, ha az képünkbe vigyorog, ha kupán csap bennünket göcsörtös bunkójával, ha elgáncsol, földre taszít, ránk tapos és hintázva üldögél hátunkon egy kicsit. Álmaink, fantáziáink, a világról alkotott mesés hiedelmeink, képzelt…..
Mareth Ravenlock 2013.04.08 22:03:30
@rug82:

Hasonló jókat kívánok én is neked az életben!
Mareth Ravenlock 2013.04.08 22:05:11
@pocaklakó minimanó:

Talán mert nincsenek híres vájárok. Ha lennének, ők sem hallgatnának.
Mareth Ravenlock 2013.04.08 22:07:02
@pocaklakó minimanó:

Köszönöm az őszinte bizalmat. Részemről itt fejeztem be a beszélgetést.
A fél ország azt találgatja, melyik vetélkedőben fog szerepelni a mémmé vált két ostoba, frigid tyúk, na meg a kopasz tahó, aki az Esőemberrel számoltatja ki, hány betű van az ábécében. Lerántjuk a leplet: ezek a Viasat Észbontók című, április 11-én startoló,…..
Ezt a postot az Index legnagyobb meglepetésemre kitette főketrecbe. A postot gyors reakcióként írtam, nem számoltam az Indexes főcímmel, mivel az Indexen régóta indexen vagyok. Sajnálom, hogy az Index nem a legjobb cikkeimet emeli ki, hanem az ilyen gyorshíreket. Akit ez zavar, az az…..
Mareth Ravenlock 2013.03.13 22:26:20
@Gandalf007:
Te meg nem fogsz több ajándékot kapni a Mikulástól! :-D
Mareth Ravenlock 2013.03.14 00:19:40
@Vel:
Ezt most te komolyan is gondolod? Hány éves vagy? De most komolyan! És az internetet csak kommentelésre szoktad használni? Talán nem ártana néha olvasnod is. Mond neked az a szó valamit, hogy tudomány?
Mareth Ravenlock 2013.03.14 00:24:41
@Vel:
Mond. Ha írásodat annak szántad kérlek fogalmazz úgy, hogy abból az ki is derüljön. Köszi!
Noha pár napja már elkezdődött az új év, most egy poszt erejéig térjünk még vissza a szilveszterhez, annál is inkább, mert nem akárhová megyünk, hanem Törökországba. Petra írásából kiderül, hogy a törököknél ehhez az ünnephez ugyanis egy külföldi szemével nézve…..
Giró-Szász András kiemelte: a kormány célja a változtatásokkal, hogy növelje a felsőoktatásba a bejutók létszámát, valamint minél nagyobb arányban növelje a felsőoktatási képzést el is végzők arányát.  Ennyi...
Mareth Ravenlock 2012.12.06 22:46:10
@tesz-vesz:

Még hozzátenném az lmp-jobbik mellé a Kalózpártot. Eléggé új keletű és még gyerekcipőben járnak, de érdemes odafigyelni rájuk.
Mareth Ravenlock 2013.01.01 23:38:44
@tesz-vesz:

Nem hiszed vagy tudod, hogy nem? Van különbség.
Többször jártunk már hajón, ám úgy, mint ma, még nem. A mai poszt szerzője ugyanis egy bárzongorista, aki sokat dolgozik óceánjáró luxushajókon (is), és bár szinte látom magam előtt a kétkedő hozzászólásokat (hogy finom legyek), annyit előre le szeretnék szögezni, hogy a…..
Mareth Ravenlock 2012.12.28 19:40:11
@David Bowman: Neki persze hogy nem fájt, mert megkapta, amit akart. Nekünk fájt azt látni, hogy veszítjük el a közönség egy részét, ami nyilvánvalóan meglátszik a fogyasztáson is, aztán kezdhetünk aggódni, hogy újra szerződtetni akarnak-e majd minket...
Mareth Ravenlock 2012.12.28 21:14:44
@msnick: Az a vihar erősségétől függ. Olyan nagy viharban én még nem voltam, amikor azt mondták volna, hogy nem kell játszani. Olyan már volt, hogy annyira dőlöngélt a hajó, hogy az egyik kezemmel kapaszkodtam, a másikkal zongoráztam. De ilyenkor általában az utasok is megérzik a mozgást, visszavonulnak a nyilvános helyekről és mennek a kabinjaikba hányni. Ilyen estéken néha korábban végzünk. :-)
Mareth Ravenlock 2012.12.28 21:19:39
@Kis ember: Nem kell sorolnod. Tudom miről beszélsz :-)
Nem akartam írni a tandíj körüli tüntetésekről és vitáról, mégis szükséges lesz. A baj ugyanis nem a tandíjjal vagy a hallgatói szerződéssel önmagában van. A baj a kormány módszereivel és a kormány hozzáállásával van. „Gondolom itt nincsenek senkinek fölösleges…..
Mareth Ravenlock 2012.12.14 15:50:30
Számoljunk egy kicsit. Nem lesz olyan bonyolult, mint egy matek felvételi, ez csak egy kis felvételi matek, játék a számokkal, a négy alapművelet elég hozzá. Egyszerűnek is tűnik, így aztán csak a miértet nem értem. Miért kell ez az egész keretszámos balhé a kormánynak most? A…..
Mareth Ravenlock 2012.12.14 14:34:10
Nagyon sokan azt hiszik, hogy a demokrácia csupán annyi, mint kiválasztani a legszimpatikusabb pártot a sok közül négy évente, húzni egy ikszet, majd hátradölni. Pedig nem. A demokrácia legfontosabb pillnatai azok, amikor valami ellen, vagy valami melett, esetleg egszerre a kettő, az…..
Mareth Ravenlock 2012.12.14 02:08:17
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
Mareth Ravenlock 2012.12.13 06:50:58
“Ha az egyetemisták kinyitnák a fülük, akkor megértenék, hogy mit akar a kormány.” (Hoffmann Rózsa) "A bankok a nyolcvanas években tovább éltették a kommunista rendszert.” (Szatmáry Kristóf) “Az energiaszektornak egyáltalán nem volna szabad profitot termelnie.” (Rogán…..
Mareth Ravenlock 2012.12.12 19:48:22
A kétharmados fülkeforradalmi kormány törvényével elpusztítja Magyarország jövőjét, gyermekeinket, unokáinkat engedelmes szolgákká kívánja nevelni. A Fidesz-KDNP köznevelési törvénye elveszi az iskolákat azoktól a közösségektől, amelyekben a gyermekek és szüleik élnek,…..
„Honnan tudhattuk a jövőt,mert mind egyetértettünk, ha láttuk őt:Ez elveszítette az eszét.Ez a lány hiába szép, hiába szép !” Bereményi Géza – Dés László: A hiába szép - 1985 ((http://www.youtube.com/watch?v=Myb5v8AFROk)     Átírni egy ország alkotmányát…..
Mareth Ravenlock 2012.12.07 22:49:45
@Werkolandinheaven: Egyetértek.
Vajon elfogadható-e az a szülői igény, hogy a köznevelés világi ága (magyarul az állami iskolák) ne kerüljenek világnézetileg elfogult irányítás alá? A többség véleménye valószínűleg egy határozott "igen". Eddig is, ha valaki egyházi iskolába akarta íratni gyermekét,…..
Lassan egyfajta ideológiai forrássá válik Matolcsy György heti könyv- illetve lapszemléje. Az elmúlt héten a Légifelvétel.blog foglalkozott a miniszter úr új technológiáról leszűrt véleményével, amelynek forrása az MIT kutatócsoportjának vezetője részéről írott cikk volt.…..
A rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalék egy olyan 100 milliárdos alap, amit azért hoznak létre, hogy év közben felmerülő, nem tervezett, rendkívüli eseményeket a kormány tudja finanszírozni. Ilyen volt például a vörösiszap-katasztrófa, de ilyen az árvíz,…..
Mareth Ravenlock 2012.12.06 17:15:23
@IhopeUdie:

Most kezdjelek el parasztozni? Nem süllyedek a szintedre. És nem gondolom, hogy a Fradinak kellett volna kapnia egy fillért is, vagy írtam volna? Az, hogy van egy kisebbik rossz még nem jelenti azt, hogy akkor hagyjuk rájuk és ez így rendben is van. Egyiknek sem kellett volna kapni pénzt, ahogy a fent felsorolt tételek nagy részének sem.
Jó lenne, ha a mai poszt nem vihart kavarna, hanem elgondolkodtatna mindenkit a háború és egymás öldöklésének hiábavalóságáról. A történet csupán az egyik fél oldaláról mutatja be az izraeli-palesztin konfliktus mindennapi, emberi oldalát. Természetesen amennyiben a másik…..
Mareth Ravenlock 2012.11.23 04:17:54
Szemtanúi vagyunk már egy ideje az Orbán vs. Európai Unió (és IMF) meccs újabb és újabb epizódjainak. Mindkét oldalnak vannak drukkerei: ki Orbán gazdasági szabadságharcát és Moszkva Brüsszel-ellenes machinációit támogatja, a kétharmados parlamenti többségben megtalálva ennek…..
Mareth Ravenlock 2012.11.15 20:27:42
@sírjatok:

Lehet, hogy te az elfogulatlan, külföldi forrásoknak hiszel, én meg a saját szememnek. Elvégre én élek itt, nem a kedves külföldi források.

"ettől MO (egy része) még lehet keresztény" - mondom, lehet, csak úgy, hogy nem avatkoznak bele az életembe.

"te anekdotázol, meg neked az a véleményed, hogy de akkoris, nem mérvadó" - mondod ezt te olyan alapon, hogy a tiéd más? Vagy mégis mi alapján?

"súlyának megfelelően kezelem" - én is a tiédet. :-)
Mareth Ravenlock 2012.11.15 21:55:13
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ha ez a rombolás a technikai és társadalmi fejlődés előmozdítója, úgy büszkén vagyok ennek zászlóvivője.
Mareth Ravenlock 2012.11.16 15:11:57
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Kinek a pap, kinek a paplan..
Egy nagyon érdekes riportot láttam a minap az ARTE tévében (franciául és németül nézhető meg az adott linken, át kell kapcsolni), amely a Mali északi részén történt fundamentalista, iszlamista rombolásról szólt. A riport mellbevágó. De nem azért, mert vért, erőszakot,…..
Mareth Ravenlock 2012.11.04 23:00:59
@hannibal:

Bocsánatkérés elfogadva, de a veled való vitát be kell fejeznem, mivel nyíltan bevallottad, hogy hatásvadászatot folytatsz és ez számomra mindent elmond rólad. Jó éjszakát!
Mareth Ravenlock 2012.11.04 23:42:09
@hannibal:

Érdekes módon én nem törekszem hatásvadásznak lenni. Biztos nem tudok vitatkozni. :-)
A nők mostanában kirívóan aktívak, az utóbbi hetekben egymást érik a szüléssel, születéssel kapcsolatos rendezvények. Újra terítékre került az otthon szülés, a világon több mint 1000 helyszínen egy időben mutatták be  a Freedom for Birth – Szabadságot a szülésnek című filmet. Magyarországon is…..
Mareth Ravenlock 2012.10.10 03:05:51
@sussudio:
Először is nyilván okkal írom le, amit írok, mert úgy gondolom. Ha ez neked "nyilvánvaló hülyeség", akkor inkább ne szóljunk egymáshoz.

"Akkor például aki a terhesség 30. hetében megszületik, lélegeztetőgépre kell kötni, mert egyébként meghalna stb - akkor az most személy vagy sem?" - Ahogy írtam, amíg nem születik meg, nem személy.

"És a 36 hetes, aki még az anyja méhében van, de ha kivennék onnan, akkor már képes lenne lélegezni, életben maradni - az viszont nem személy, mert még hasban van?" - Pontosan így van.

"Akkor őt ezek szerint méhen belül el lehet tenni még láb alól (hiszen nem született meg, tehát sejtkupac) - de ha netán közben "kimenekülne", akkor már nem???" - Ez is pontosan így van.

Véleményem szerint amíg az anyaméhben van, addig szorosan az anyához kapcsolódik, mi több az anyai test része, azaz az anyának - ahogy a saját teste fölött is - annak részéről is jogosult és felelős dönteni.
Mareth Ravenlock 2012.10.10 03:09:42
@sussudio:

"A döntés egyébként valóban az anya felelőssége. Kérdés, hogy joga-e." - Jézusom, te ezt tényleg komolyan gondolod?? Te mit szólnál ahhoz, ha valaki ezentúl előírná, hogy mit tehetsz a saját testeddel és mit nem? Hogy éreznéd magad, ha elveszítenéd a jogodat ahhoz, hogy a saját testedről dönts??

"Személyes véleményt még sehol sem írtam." - Akkor miért szólsz hozzá? Nem ez lenne a hozzászólás lényege, hogy a személyes véleményedet írod meg?
Mareth Ravenlock 2012.10.10 15:15:45
@sussudio:

Fátylat rá.
Szerintem a választ egyszerűen a biológia adhatja meg.
"miután nem gondolom azt, hogy egy magzat az én testem része.." Már hogy ne lenne az? Te magad adod meg rá a választ: "Hozzá kapcsolódik, szüksége van rá az életben maradáshoz". A magzat egészen konkrétan az anyai test része. Értem ezt úgy, hogy - jobb esetben - 9 hónapig mindenképpen az anya testében kell maradnia, attól nem elválasztható. Az anya biztosítja számára az életben maradást, a táplálékot, a fejlődéshez szükséges minden feltételt. Gondoljunk abba bele, hogy ha, tegyük fel, van egy egyébként már a külvilágban életképes magzat és pl az anyaméhen belül elvágnánk a köldökzsinórt, azaz függetlenítenénk az anya testétől, akkor már nem lenne életképes, elpusztulna. Azaz a róla való döntés teljes egészében az anyát kell, hogy megillesse. Ellenben amint az anya testétől külön válik és képes életben maradni, akárhány hetes is legyen, onnantól kezdve tekinthető önálló élőlénynek, amely (természetesen megfelelő gondoskodás mellett) már egy önálló entitás és mivel emberekről beszélünk, innentől kezdve személynek tekinthető.
De ez is csak az én személyes véleményem. :-)

Az eutanázia példa pedig amit hoztál szerintem azért nem jó, mert az eutanázia esetében többnyire két egyébként életképes egyén - az most a kérdés szempontjából (sajnos) mindegy, hogy az egyik pl haldoklik - "együttműködésével" vetnek véget az egyik életének, nem pedig egy olyanról döntenek, ami önmagában életképtelen lenne. Itt meg kell jegyeznem, hogy a magam részéről mélységesen elítélem az eutanázia ellenzőket, mert mindenkinek joga kellene, hogy legyen, hogy döntsön a saját életéről és a testéről.
Soha nem sietnek sehová. Kizárt dolognak tartják, hogy napi 7 óránál többet dolgozzanak és azt sem a mi kelet-európai / amerikai feszített tempós hajtásban teszik. Nincs ölelkezés, puszilkodás. De ez nem azért van, mert nem fogadnak be, egyszerűen ilyenek. Ma Norvégiába utazunk,…..
Mareth Ravenlock 2012.09.30 10:20:48
Oslo jelenleg csak a 18. helyen "kullog" a legdrágább városok listáján.
www.guardian.co.uk/news/datablog/2012/jun/12/city-cost-of-living-2012-tokyo#_
Egyébiránt én a nyáron két hónapot Norvégiában töltöttem és azt tapasztaltam, hogy a ruházkodás és a műszaki cikkek is jóval drágábbak, mint itthon. Azaz lényegében minden. Persze a helyi fizetésekkel - ahogy ez a poszt is helytállóan írja - nekik minden megfizethető.
Mareth Ravenlock 2012.09.30 11:46:09
@tucano:

Jól mondod, a UBS fővárosokat rangsorol, a Mercer meg városokat, ez alapján a 18. legdrágább város és a legdrágább főváros. Csak ha egészen pontosak akarunk lenni. :-)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Mareth Ravenlock 2012.08.22 20:58:30
@Sátán meg a Jocó:
"Nesztek, nektek kellett feminizmus, meg emancipáció, meg "felszabadítás" az otthoni "rabszolgaságból". Hát most fogyasszátok egészséggel."
Köszönjük. Hidd el, jó pár nő van, aki szeretne otthon maradni a gyerekkel, de nem tehetik meg. Ha manapság egy fizetésből el lehetne tartani egy egész családot, valószínűleg többen maradnának otthon. De ne felejtkezzünk meg azokról sem (legyen az akár nő, akár férfi, aki a gyereket nevelei), aki egyedülálló és nem számíthat más segítségére. És sajnos sok olyan eset is van - az enyém is - amikor a gyereknevelő nem számíthat a nagyszülőkre, vagy rokonok segítségére.
Ha lesz valaki, aki gondoskodik rólam meg a gyerek(ek)ről, szívesen otthon maradok. Akkor biztos nem a TV fogja felnevelni a gyereket..
Mareth Ravenlock 2012.08.26 18:56:02
@tea fan:
"Dolgozó nőnek is lehet szeretettel körülvett, jólnevelt gyereke, és főállású anyának is "kis szörnyeteg" porontya."
Abszolút igaz és ahogy te is írtad, én sem állítottam az ellenkezőjét. De azt vallom, minél több időt tölt a szülő a gyerekkel, talán annál több esélye van, hogy megvédje attól a rengeteg negatív hatástól, ami manapság körülvesz minket.