Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wintermoots (törölt)

1 bejegyzést írt és 1797 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert persze lehet, hogy még így is épp, hogy túl sokat írnak: nem értek én a pártpolitikához, követni meg se kedvem, se időm nincs a folyton változó pártdirektívákat. De az tény, hogy lappadt, apadt, mit ne mondjak, megsuvadt, hogy plasztikusabban ki ne fejezzem magam, szóval hogy…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.22 23:30:10
@Kőmíves Kelemen:

ez meg egy dögunalmas legenda.
jobboldali lehet kisgazda, kereszténydemokrata, keresztényszocialista, stb. is, nem csak neokon vagy sima konzlib.
a fidesznek vannak "felszínes antikapitalista" vonásai, persze azok is álságosak, hajlamos a centralizációra, demagógiára stb. ezek mind jobboldali vonások is, nem csak baloldaliak.

valódi baloldal-liberálisok (szociálliberálistól konzervatív liberálisig, azaz bal és jobboldali libeárlisok)-jobbközép és széljobb
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 17:10:20
@Szarházy:

index polfórumon alig van liberális, széljobbosok viszont bőven. nézz már be oda!
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.22 14:12:47
maroz · kakukkfeszek.blog.hu 2013.12.22. 09:06:06

"...gyűlölök pár irritáló zsidó faszt.

Erre szerinted az érvényes parancs az, hogy: ne zsidózz!!!

Szerintem meg teljesen érvénytelen. Leginkább azért, mert már eleve maga az utasítás is értelmetlen és értelmezhetetlen. Nincs a szónak egy közelfogadott jelentése, és nincs olyan érvényes morális norma, amiből levezethető lenne. Legalábbis én nem tudok róla, hogy lenne, létezne olyan szigorú parancs, mely azt mondaná ki, hogy: ne legyél őszinte!"
Wintermoots (törölt) 2013.12.22 14:28:23
@jotunder:

(nem jön, már nem ír ide, ő leginkább a tölgy-esetet tartja elfogadhatatlannak)

nem is tettem volna ezt be, ha nem nekem címezte volna. én már nem kommunikálok vele, amióta többször is leírta, hogy el sem tudjuk képzelni, mi mindent tudna a gyűlöletéből fakasztani, de azokat nem írhatja le. na mindegy, nem az én dolgom.
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 16:59:09
@incze:

magyarország, 2014.
ezt nem gondoltam volna még gyerekkoromban.
Matolcsy György szombaton interjút adott a Hírtévének. Matolcsy György egy szerencsétlen elmebeteg, akit egész életében kiröhögött a közgazdász-szakma, és most korlátlan lehetőséget kapott a bosszúállásra. Az interjú a sértett vádaskodás, a gyerekes hencegés és a…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 14:18:24
@vakapad:

a nettó minimálbért úgy is lehetett volna növelni, hogy a szuperbruttó nem vagy csak kismértékben emelkedik.
egy bizonyos bérszínvonalat kigazdálkodni képtelen vállalkozásokra meg semmi szükség.
mondhatnánk azt, hogy legyen a jelenlegi "egykulcsos adó" mellett mondjuk nettó húszezer forint a minimálbér, nő a foglalkoztatottság, fehéredik a gazdaság, csak éppen a dolgozó mire meg vele, ha a ksh által számított létminimum mondjuk kilencvenezer körül lehet.
(sőt, a foglalkoztatási statisztikákban is fel kellene tüntetni, hogy létminimum alatti vagy feletti a kereset, érdekes lenne, de mennyire)
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 15:00:50
@smokey_shorthair:

maniakus depresszio
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 16:57:21
@Pelso..:

ez igazolja, mennyire gyenge volt akkor is az ország. régen rossz az már, ha csak nevetséges "rabszolgabért" tudnak kigazdálkodni...
(Bíró Mihály plakátja nyomán)..
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 15:23:58
@ijontichy:

ateistaklub.blog.hu/2013/02/16/tota_w_arpad_fele_ateistak

brendel mátyás szerinte tóta egy félművelt, igénytelen, hvg-kitartott álújságíró, aki ateista létére öregedő, megalkuvó kispolgárként nyal pl. a lemondó pápának "Mintha a lemondása jóvá tenné egész pápasága alatt elkövetett bűneit, illetve egész életében követett tévképzeteit, magát a keresztény hitet."
szerinte lejáratja az ateizmust
:)
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 15:27:19
@Wintermoots:

„a vallásos ember gyűlölete csak úgy árad belőled”,

vállalom. mert a butaságot gyűlölöm. és mert kárt okoznak.
a hozzászóló hívőket gyűlölöm, meg az elnyomó egyházakat. az otthon vagy templomban ülő, viszonylag ártatlan kis nénikét nem különösebben. a kommentelő hívőket azért gyűlölöm, mert nem csak buták, de a pofájuk is nagy."
(B.M.)
        A dolog úgy kezdődött, hogy Pelle János újságíró beírt egy kommentet a hvg.hu-ra.          "...A szokásos szerecsen mosdatás a hvg.hu részéről. Gavrát szerencsére kirúgták (nem mondott le önként!) de szelleme tovább él. A…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.22 14:32:28
@storker:

(maroz, kakukkfészek blog, "már megint a bajnaik jártak jól" poszt, december 13 és későbbi kommentek. 13 pontos részletezes elemzés arról, mik történtek itt vele, ill. ennek utóhangja
kakukkfeszek.blog.hu/2013/12/08/mar_megint_a_bajnaik_jartak_jol#c21281901
részemről a marozos kitévő lezárva)
Wintermoots (törölt) 2013.12.22 14:33:38
@Wintermoots:
(tizenharmadikai és későbbi kommentek, helyesen)
Wintermoots (törölt) 2013.12.23 14:09:06
@szempontpuska:

nem az számít, hogy téged vagy engem érdekel-e, hanem az, hogy úgy tűnik, elég sokan visszataszítónak találták bizonyos emberek stílusát és mondanivalójának tartalmát, azok a pártok pedig amelyekhez ezeket az embereket asszociálták, vagy lényegében megszűntek, vagy gyengélkednek.
de igazából erről sokat beszéltek már itt, nagy egyetértés nem született, úgyhogy én annyira nem is ragozom, mellékes dolog, meg nagyrészt már múlt idő
Ezek lesznek a napok, amiket visszasírunk majd, amikor már jegyre fogják adni az ételjegyet is. Naiv hostesst kitiltották a munkahelyéről, miután kiszúrták, hogy nyílt terepen kávézik: Egyszer volt-hol nem volt-, volt egy szép Auchan áruház, szép karácsonyi díszítéssel, nagy…..
A Life magazinnál dolgozó, fotók előhívásával foglalkozó Walter Mitty álomvilágban él. A mindennapok szürkesége elől virtuális kalandképekbe menekül: ilyenkor környezete csak azt látja, hogy az amúgy is visszahúzódó fickó kikapcsolt, így aztán esélye sincs arra, hogy…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 17:57:29
@NorthopViggo:

és milyen hamis üzenet.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 18:37:48
@NorthopViggo:

nem is ezt várjuk el tőle:)
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 21:36:49
@Zalaba_Ferenc:

a plakát alapján azt, hogy "ne álmodozz, kezdj élni":)
gondolom hogy ne meneküljön a virtuális világba a mindennapok szürkesége elől, próbálja megvalósítani önmagát, ha jól értem még egy eszményi nőt is megkaphat, stb.
ezek szép dolgok, de hát a világ nem ilyen.
a jövő bizonyos értelemben a virtuális világé, mert a valódi...jaj.
de mondom, igazából én szeretem az ilyeneket, még ha mindenki tudja, hogy mesék is. a műfajtól én is ezt várnám el,ez a lényegük, szórakozzon az ember addig, amíg tart. jól van ez így.
(inkább ilyen filmek, mint erőszakos drámák)
       1.  1431. május harmincegyedikén Rouenban megégettek. Elszenesedett holttested megmutatták a népnek, mert még holtadban is féltek tőled. Az angolok, a tudós urak a párizsi egyetemről, Pierre Cauchon Beauvais püspöke és Le Maistre az inkvizitor. Huszonöt…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 15:43:07
@Wintermoots:

ezt egyébként komolyan kérdeztem, mert én használom néha, de nem tudom, mások mire értik pontosan.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 18:42:26
@incze:

nekem csak annyi a gondom ezzel, hogy a "paródiát" a valóditól nem tartom egyértelműen elválaszhatónak.
mindenesetre a könnyen megfejthető kódok meg a túlzott érzelmek tényleg gyakran társulnak a giccs fogalmához, manapság majdnem minden ezzel van tele, legyen az wassalbert-jellegű magyar író, díjnyertes filmdrámák sora, vagy éppen hangzatos politikai beszédek.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 18:58:15
@incze:

nem, lsd. például a karácsonyt magát.
A legjobb idegennyelvű film kategóriájában benyújtott 76 jelölt közül kilenc került fel az Akadémia rövidített listájára, köztük jó néhány biztos befutóval, no meg Szász János A nagy füzet című filmje. Íme z a kilenc film, ami közül ötöt fognak Oscarra…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.20 23:45:06
@lisztes:

én csak a nagymestert és a vadászatot láttam, a többit sajnos (szerencsére?) nem.
a nagymester nem egy remekmű, de annak aki szereti, többször is nézhető, nem lélekromboló.
a vadászat nem jó, azon túl hogy egyre inkább kétségbe vonom a szűkebb értelemben vett filmdráma mint olyan értékét, ez a gyengébbek közül való volt, egyoldalú, eléggé mizantróp, de nem túl intelligens. mikkelsen jó volt. tipikus oscar-film, sajnos. többet ki lehetett volna belőle hozni,bár akkor kevesebben szeretnék, mert nem lenne fekete-fehér.
a nagy füzetet majd meg kell néznem, mert hát mégiscsak oscar közelébe jutó hazai alkotás.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 18:36:52
@lisztes:

iráni származású:) filmkritikus hölgy és párja (szintén kritikus) szerint "a múlt" jó film (viszonylag), a nagy szépség pedig egy magát mélynek hazudó szellemi maszturbáció. ez utóbbiban többen nem értenek velük egyet.
sajnos egyiket sem láttam (még részletet sem belőlük),így aztán saját véleményem nincs.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 18:53:31
@Németh Barna:

nekik úgy látszik más az ízlésük, vagy nem tudom. most kíváncsi lettem a filmre:)
        Erre lehetne építeni. A Tégy a gyűlölet ellen is erre épült. Első számú eredményének azt tartom, hogy az MDF ´93 tavaszán kizárta Csurkát, és elhatárolódott a szélsőjobbtól. Ez hosszú távon azért nem sikerült, mert a…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 14:16:21
@vakapad:

én továbbmegyek. ha tényleg elcsalt meccs volt, semmit sem számít, ez nem olyan ritka és egyébként sincs jelentősége.

amit te írsz, az érdekesebb, nem meglepő, csak jó így leírva látni.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 14:31:51
@netukki:

hegedűs zsuzsa a fideszt támogatja, annak megfelelően beszél. itt nagyon veszélyes tudni azt, hogy ő szociológus, mert könnyen úgy tűnhet, hogy szakemberként beszél, holott nem, pártdrukkerként. ennek megfelelően ferdít bármit, és a legőszintébben háborodna fel, ha mondjuk más szakemberek ezt számonkérnék rajta.
két hegedűs zsuzsa van, ez itt a pártholdudvaronc.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 15:30:07
@labrabbit:

saját bevallása szerint a '68-as nemzedéket képviseli "

ennek már nemigen van jelentése. kb. azt jelenti hogy a 63-as vagy a 77-es nemzedéket képviseli, azaz szinte semmi lényegeset.
A tartozást vissza kell fizetni. A bíróság ítéletét tiszteletben kell tartani. A bíróság nem a kormány vagy a bankok, hanem a jog pártján áll. Párt ne kommentáljon bírósági ítéletet. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul...
Wintermoots (törölt) 2013.12.20 19:55:46
@Kettes:

de itt arról van szó, amiről tollaszerge írt. nem a termék hibás, ez így hülyeség, viszont akkor, ott (azaz ebben az országban) nem lett volna szabad ilyen módon a "nép közé szórni " a devizahitelt. felelősek azok akik olyan környezetet teremtettek hogy ez szükségesnek tűnjön, azok akik akkor ott nem óhajtották szabályozni hanem szabadjára engedték a bankokat, meg persze azok is, akik ész nélkül vették fel, holott bizonyos kockázatok akkor is ismertek voltak, tudhatták (ahogy az említett ismerősöm is felérte ésszel, hát hogy lehet ez).
de utólag már édesmindegy.
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 14:28:30
@Kettes:

de az mindegy, hogy mi történt volna, a lényeg, hogy van-e akit felelősségre lehet vonni:)
Rétvári Bence KDNP-s államtitkár tegnap arról sajtótájékoztatott, hogy alaptalanok voltak az Alaptörvény kritikái, hiszen például a sajtószabadság is mennyire jól van. "egy olyan hír, információ sem volt az elmúlt két évben, amely az alaptörvény, illetve az új…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.21 14:19:32
18 évvel ezelőtt egy amerikai fiú és egy francia lány beszélgetni kezdtek egy Budapestről Bécsbe tartó vonaton. Ha akkor és ott nincs az a veszekedő német házaspár, Jesse és Celine soha nem ismerik meg egymást. A lány nem száll le a vonatról, hogy együtt töltse az éjszakát a…..
Mi az ára a növekedésmániának? Meddig lehet növekedni? Hova megy, merre tart, mi lesz azzal, aki vesztes? Mi lesz azzal, aki nem tud versenyezni a versenytársadalomban? Mi van, és kik vannak a GDP-n túl? Milyen összefüggés van a mindig növekedés társadalma és a lakhatási…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.20 22:40:18
Mára be lehet zárni az internetet. (Trailerért klikk!) ..
A Filmalap támogatásában és az InterCom forgalmazásában érkezik az eddig reklámfilmekben utazó Herczeg Attila rendezői bemutatkozása, melyben Osvárt Andrea (Utórengés) játssza a címszereplő csajt, akit a 15 éves érettségi találkozón húz meg egyik volt osztálytársa (Simon…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.19 11:31:39
@clive.:

azért a horrornak ha nem is lenézése, hanem a vele szembeni szkepticizmus nem feltétlenül sznobizmus, attól hogy manapság divat egyenrangúként kezelni minden műfajt, ez védhető-támadható. államilag pl. én sem támogatnám, minek.
nyilván szegények vagyunk, nincs pénz bizonyos műfajokra, vannak gazdagabb országok, akik úgyis jobban csinálják. gondolkodhatunk úgy is, hogy legyen európai horror, sci-fi kaland stb. nem kell "csak" magyarnak lennie.
attól nem lesz sem értékesebb, sem értéktelenebb.
Wintermoots (törölt) 2013.12.19 16:15:36
@clive.:

nyilván a történelmi film más kategória, azok gyakran politikai megrendelésre készülnek.
a horrorvita meg igazából off, én nem tartom egyenértékűnek más műfajokkal,pár kiemelkedő, érdekes alkotás van, a többi nem jelentős, bár szórakoztató lehet, meg valaki ott is tud kreatív lenni, csak éppen még súlytalanabbul, mint más műfajokban. tudom, hogy van egy kritikusi kör, akik nagyon nyomatják, attól én még úgy gondolom, ahogy. de ennek nincs jelentősége igazából.
         Bangladesben választás lesz.  Alig egy hete felakasztották az iszlamista ellenzék egyik legfontosabb vezetőjét, Abdul Quader Mollát. A kivégzést Pakisztán parlamenti határozatban ítélte el, a török kormányfő pedig történelmi hibának nevezte.…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.18 22:21:59
@Link elek:

azért ez ennél komolyabb blog:)
Wintermoots (törölt) 2013.12.18 22:24:20
@incze:

csak hát kérdés, mi a megoldás. föld népessége egyelőre nő, tetőzhet mondjuk 10 milliárdnál, ez egy becslés. technika fejlődik, kapitalizmus globális, erőforrások végesek, stb. stb., ennyi emberrel mégis mit lehet kezdeni? nyugaton csökken a népesség, mégis munkanélküliség, szegények, köztük dolgozó szegények, elég sok szenvedés. a többi, átlagosan fejletlenebb részeken meg növekvő népesség. erre én nem látok megoldást.
Wintermoots (törölt) 2013.12.18 22:34:16
@Kuviklacz:

kommunista lázító.
        Több internetes portálon megjelent a hír: a kormány államosítani kívánja a színházba járást. Megkerestük a Nemzeti Fejlesztésügyi Minisztérium színház- és kohóügyi helyettes államtitkárát dr Krepp Vazult, aki részletes választ adott…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.17 17:38:17
Ma szemmel láthatóak az autoriter tendenciák, tehát eljön az ideje annak is, hogy a keresztények a sarkukra álljanak. Ha ez nem történik meg, akkor az a hit gyengeségének a jele. A kereszténység nagyobb, átfogóbb narratíva annál, minthogy be lehetne szorítani a politikai verseny…..
           Királyi atyám,            Tegnapelőtt megérkezénk Angolföldre. Somonc fia Jeszeny követ úr fogadott minket, és tüstént lakába költözénk. Hosszú utunk alatt buzgalommal és éberséggel tartottuk meg az…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.16 20:02:17
@labrys:

ez részben így van, de azért a választópolgárok felelősségét sem kellene figyelmen kívül hagyni. ugyanakkor itt jobb nem lesz, meg máshol sem igazán, csak hozzánk képes tűrhetőbb helyzet. rendszerváltás meg nem lesz, így marad a többség számára rossz, kevesek számára jó világ. attól még szavazni el lehet menni.
Wintermoots (törölt) 2013.12.16 20:19:54
@labrys:

elmégy szavazni = megdöglik a küzdelemben?
inkább írj verseket!
Wintermoots (törölt) 2013.12.16 23:01:54
@labrys:

ilyet senki sem várhat el. én most ilyen helyzetben vagyok de én is csak kényszerből maradok, ha egyszer megyek, akkor tényleg egyszer megyek, és vissza már soha többé.
addig meg marad a szavazás. jó lenne több is, de sajnos nincsenek meg hozzá az eszközök.
Van abban valami mérhetetlenül nagy lenézés, ahogy a közmunkásokkal bánik a mutyisok gyülekezete. Mondjuk sok mindent mást is mocskos szemét módon csinálnak a politikájukban, de ahogy a legelesettebb társadalmi rétegekhez viszonyulnak, azért az nem csak pofátlanul cinikus, de…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.16 17:12:51
@Online Távmunkás:

tudják hogy nem azok. egyszerűen egyrészt nem tudnak mit kezdeni a munkanélküliséggel, másrészt meg rohadtul nem érdekli őket, egyelőre övék a hatalom, sok birka szavaz rájuk, miért kellene másképp tenniük?
aeon flux díjszezon 2013 #2 2013.12.17 14:48:00
A blog.hu terjedelmi korlátai miatt egy új bejegyzésben folytatódik a díjszezont boncolgató gyűjtőcikkünk, amihez tökéletes apropót szolgáltat, hogy a jövő héten teljes üzemmódba kapcsolunk. A szezon eddigi eseményeit, elemzéseket és esélylatolgatásokat összefoglaló első…..
A hobbit: Smaug pusztasága visszavett az előző rész decemberi nyitányrekordot beállító tempójából – ez nem váratlan, de ettől függetlenül kedvezőtlen fejlemény a monstre produkciónak. Ennél nagyobb ütést szenvedett Tyler Perry, lévén az A Madea Christmas lényegesen a…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.16 00:42:12
@isvaen:
ha usára gondolsz, ott a coen-film nem marad limitálva, expansion péntektől.
oldboyról nem tudom, azt hiszem marad limitált.
És akkor hölgyeim és uraim, az Interstellar első előzetese! ..
Wintermoots (törölt) 2013.12.15 23:34:30
@Bérgyilkos Bohóc:

ennek egy verziója, mikor X alkotó filmjéről már a forgatás előtt tudják a kritikusok/műértők, hogy remekműről van szó
Erős a mezőny, de nem zárható ki, hogy ez lesz az év vicce. Talán akad még kedves olvasó a közvetlenül érintetteken túl is, aki még emlékszik az alaphelyzetre: ez év március hetedikén néhány civil aktivista vagy csak szimplán felháborodott ember megpróbálta bevenni magát a…..
Wintermoots (törölt) 2013.12.15 15:30:22
@maroz:

lehetne itt diskurzusozni, meg állományjavítóskodni meg egyebek, de sajnos nekem ezekhez már rég nincs kedvem.
amit csinálsz, az sajnos tipikus. kitettek egy blogról az év elején, részben jogosan, részben jogtalanul. azóta nem egyszerűen az adott blogot támadod, hanem folyamatosan zsidózol (meg liberálisozol, bár az a kevésbé hamis és kártékony).

az élő érv az antiszemitizmus mellett, az egyszemélyi magyarázat arra, hogy miért történhetett meg a holokauszt,"
" irritáló zsidó tetvek"
ha leírnám, hogy mi mindent tudnék még ebből a gyűlöletből fakasztani, akkor szerintem sírva kérnéd vissza a Dávid-csillaggal való viccölődést"

mondhatom, hogy itt nincs konkrétan leírva, hogy a holokauszt a zsidók (pláne kizárólag a zsidók) miatt történt, nincs leírva, hogy te gyűlöletedben zsidót ölnél, valóban nincs. De annyira hülyének sem kell másokat nézni, hogy egy diplomás, viszonylag jó verbalitású, elég régóta közéleti témákban írogató ember ne tudná pontosan, mit sugallnak ezek, mennyiben két vagy többértelműek. bár gyanítom, pont ez a célod, de ha nem, az sem baj, a lényeg az eredmény, ami visszataszító.
sértettségedben szalonnácivá váltál, kb. mint morvai krisztina, aki szintén nem tudta, hogy a liberális értelmiségi körökben csak egyszer lehet hibázni.
kár érte. talán egyszer rájössz, hogy szalonnácinak lenni sem jó.
mindenesetre egyelőre a kommunikációnknak részemről vége.
Wintermoots (törölt) 2013.12.15 17:45:00
@buta_lúd:

tegyünk egy próbát!
Wintermoots (törölt) 2013.12.15 22:32:33