Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mary.poppins

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem gondolom hogy egy ember ilyen ellátást érdemel attól , még hogy megöregedett. Hozzá teszem a nagypapám kitüntetést kapott a polgármestertől annak idején, hiszen 50 évig dolgozott a pécsi erőműben kitüntetett szerepkörben Tisztelt Szerkesztőség!   Szeretném a…..
mary.poppins 2012.08.31 18:39:06
@macska69:
Fogadd együttérzésem.
Az én történetem már ismert, sok párhuzamot fedeztem fel a két eset közt, csak nálunk még egy infarktus is súlyosbította. Mi nem jutottunk el addig, hogy felfekvések kialakulhassanak, a nyílt sebekről viszont írtam.
Apu 64 éves volt..

@Dr.laikus PhD:
"Akkor fognak emlékezni?"
Hm... Az egészségügyi dolgozóknak sosem kell várni, de gondolom megilleti őket a kiemelt bánásmód.

Az előbb beszélt a ...TVn Rácz Jenő, hogy a minimum határt meg kell húzni.
Minimum??? Ennél lejjebb?
  Lehet, hogy összeesküvés-elméleteket gyártok, de a véleményem az, hogy a fenti dokumentum alapján joggal állíthatom, hogy Balatonfüreden nem engedik rontani a halálozási statisztikát. Tisztelt Praxis!     Tegnap olvastam először az oldalt és eldöntöttem, hogy ma…..
mary.poppins 2012.08.28 14:58:58
@Lygia:
Sajnos igazad van, de azzal viszont nem értek egyet, hogy te akarod betömni az állam által okozott, és egyre tátongó szakadékot. Mert ez már nem lyuk...
Mindenki fizessen belátása szerint.
Amikor a fiam 9 hónaposan 2 hónapig feküdt a Heim Pál Kórház Neurológiáján, majd amikor végre kiderült mitől kap epilepsziás rohamot a gastroenterológián, az akkori egy havi fizetést vittem a borítékban. A főorvos visszaadta, és csak annyit mondott: Adok egy csekket, fizesse be az osztály alapítványának. Azóta adó 1%-a is mindig oda megy.
meggyógyították a fiamat, köszönet illeti meg az egész Gastroenterológiai osztály orvosait, nővéreit.
mary.poppins 2012.08.28 15:20:04
@Lygia:
Akkor az első kórházban azt mondták, a gyerek epilepsziás, erre való gyógyszereket kap, amikor megkérdeztem, hogy mennyire fogja befolyásolni az epilepszia a fejlődését, akkor annyit mondtak, hogy minden roham roncsolja az agysejteket.
Hazahoztam, gyógyszer semmi, este roham, háziorvos. Nem egyeztem bele abba, hogy a megyei kórházba vigyék. (ez volt a szerencsém!!!!)
Kiderült, hogy teljesen más dolog okozza a rohamot. Teljesen más.. Miután elkezdték ezzel kezelni, semmi baj nem volt, a gyerek szépen fejlődött, és most jogi egyetemre jár. Ha én akkor neurológián kezeltetem, nem is tudom mi lett volna a vége....
mary.poppins 2012.08.29 07:59:04
@Szondi két apró tesztje:
18 évvel ezelőtt történt, hogy minden este fürdés közben a fiam (9 hónapos volt akkor) elájult a fürdővízben. Minden alkalommal. 3 nap után már nem mertem fürdetni, kihívtam a gyerekorvost, aki nem engedte, hogy a vízből a karomba vegyem a gyereket úgy, hogy ne fekve, hanem függőlegesen tartom.
akkor kivettük a vízből, és lefektettük a pelenkázóra. Ott egy elég rendes epilepsziás rohamot kapott. Először a (nem nevezem meg) kórház gyerekosztályára került, ahol semmi tünetet nem produkált, azt mondták újra megtörténik, akkor beállítanak neki egy epilepszia elleni gyógyszert.
Hazavittük, fürdetésnél újra előjött az ájulás.
Akkor kértem beutalót a Heim Pál kórházba. Természetesen ott is a neurológiára kaptam.
Tünetek megint nem voltak, majd amikor a gasztroenterológus és a neurológus orvos együtt ügyeltek éjjel, akkor megbeszélték kisfiam tüneteit.
Átvitték a gastroe.-ra, és másnap reggel gyomorszondát raktak be, tükrözést, és biopsziát csináltak.
Akkor kiderült, hogy az egészet a gyomorsav okozza, ami a nyelőcsövet már fekélyesre marta, így a gyomorsav bekerült a vérkeringésbe, és leállította a légzést. 18 év távlatából erre emlékszem, ezt mondta az orvos.
Egy 9 hónapos gyerek nem tudja elmondani, hogy hol fáj..
Diagnózis: Gasto-oesophagealis reflux ALTE syndroma. Kialakulásának okát kérdeztem, akkor annyit mondtak, hogy méhen belüli fejlődési rendellenesség, amit a gyerek idővel el fog nőni.
Akkor erre még nem volt gyógyszer, németországból kellett hozatni.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Tisztelt Szerkesztőség! Reagálva a mai panaszos levelére, csak megerősíteni…..
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.   Drága nagymamám lebénult bal oldalára, az idegosztályról a krónikus…..
mary.poppins 2012.08.23 22:51:39
@Babette_:
A rendszernek úgy kellene működni, ahogy leírtad. Aki ezt a hivatást választotta anno, annak mind tisztába kellett lenni vele, hogy ezt a munkakört is el kell látnia.
Csupán egy szépséghibája van a dolognak. Érdekeltté kellene őket tenni abban amit csinálnak.
Egy elgondolkodtató kérdés: akik kimentek külföldre ápolónak, szerinted ott mit csinálnak?
Mindezt szerinted hányszoros fizetésért?
Ott is vannak öntudatlan magatehetetlen betegek...
Itt sajnos belülről rothad az alma.
mary.poppins 2012.08.23 23:13:16
@Braincelle:
Sajnos tudom.
Ha nagyon gyorsan nem javítanak a helyzeten, akkor az a személyzet aki még itt húzza az igát, egyszer egy szép napon besokall.
Akkor mi lesz?
Írtam fentebb, hogy közmunkásokkal helyettesítenek pl ápolókat..
Orvos vagy? Akkor hallottál erről biztosan.
mary.poppins 2012.08.24 11:26:41
@karcsibácsi:
Nemár!
Mit követtél el?