Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NoraHeincz

143 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Present simple - Egyszerű jelen Az egyszerű fogalmával azt tudjuk kifejezni az angolban, hogy valami vagy egy egyszeri cselekvés, vagy egy rendszeres, szokásszerű dolog. A jelen idővel kapcsolatban kifejezetten a szokást és rendszerességet tudjuk kifejezni. I start work at seven. 7-kor szoktam…..
Mikor lényeges, hogy tudd mi az egyszerű, folyamatos, szabályos és rendhagyó igealak közti különbség?   Ha helyesen akarod beszélni az angolt és nem anyanyelvi környezetben ragad rád, akkor nagy valószínűséggel érdemes tudatosítani magadban ezeket a fogalmakat. Onnantól kezdve, hogy érted az…..
  Az angolban tizenkét igeidő van és ha már jól beszélsz, akkor ezeknek a zömét használod is. De hogyan tudod jól és helyesen létrehozni az igeidőket az angolban?   Amire oda kell figyelned, a segédigék, létige és az igealakok használata.   A segédigéket az egyszerű igeidőkben szoktuk…..
  A modális segédigéket arra használjuk, hogy változtassuk, módosítsuk az igék jelentését. Segítségükkel nagyon gyorsan tudjuk szélesíteni a mondanivalónkat is.   Ha tudatos vagy a segédigék jelentéséről, gyorsan tudod árnyalni a mondanivalódat.   He runs twice a week. Egy héten kétszer…..
Mi a segédige és milyen szerepe van? Három úgynevezett fő segédige van az angolban: do, be, have Amikor ezt a három igét segédigeként használjuk, nincsen jelentésük. Viszont ha szokásos igeként használjuk van jelentésük, do – csinál, be – van, létezik, have – van neki. Az is lehet, hogy egy…..
Mi az amit mindenképpen érdemes tudni az angol igékkel kapcsolatban? Az angol és a magyar igék használata közt igencsak óriási különbség van. Bár az igeragozás a magyaréhoz képest csekélyke, mégis rengeteg olyan dolog van, ami kihívás elé szokta állítani a nyelvtanulókat.   Ilyenek például a…..
Hogyan tudod eldönteni, mikor melyik igeidőt használd? Az angol 12 igeidője:   present simple present continuous present perfect simple present perfect continuous   past simple past continuous past perfect simple past perfect continuous   future simple future continuous future perfect…..
A Nyelvhasználat feladataival tanulhatsz fontos nyelvtani elemeket   A középszintű 2021 májusi érettségi Nyelvhasználat feladataiból emeltem ki ezeket a mondatokat. A jó hír, hogy neked nem kell tudnod hogyan hívjuk ezeket a nyelvtani elemeket, sőt, amiket itt példaként hoztam, azokkal konkrétan…..
35 angol érettségi tételsorral tudsz gyakorolni az oktatas.hu oldalon.   Az idei év angol érettségije május 5-én lesz. Ez 5 hét múlva lesz. Ha még nem gyakoroltál az elmúlt évek érettségijeinek feladatsorával, itt az ideje!     A 2022-es év írásbeli angol érettségije május 5-én lesz. A szóbeli…..
Mennyire vagy tisztában a fontos nyelvtani elemekkel, amikkel az angol érettségin is találkozhatsz? a graduate in engineering, was awarded first prize by the Royal Institute of Surveyors egy végzős mérnök a Királyi Földmérő Intézet első díját nyerte and the speed with which…..
  Veled is volt már olyan, hogy sehogy sem sikerült magyar mondatot átfordítani magyarra? Akkor bizonyára veled is elő szokott fordulni, hogy vagy át se tudod angolra tenni rendesen, vagy nem igazán jó, amit mondasz vagy írsz.   Nézd meg ezeket a magyar kifejezéseket, szerkezeteket! Át tudod…..
Ha magyarul gondolkodsz, amikor angolul beszélsz, elég jól eséllyel fogod túlbonyolítani a dolgokat. Természetes folyamat, hogy egy darabig még a magyar alapján akarsz beszélni. Viszont ezt érdemes tudatosítani és a magyaros szerkezeteket elhagyni. Hogyan hagyd el a bonyolult szerkezeteket? Én azt…..
Ezekre figyelj oda: legyen jó szókincsed legyen jó nyelvtanod tartalmilag azt írd, amit elvárnak tőled a szöveget megfelelően építsd fel és tagold a szövegfajtának megfelelő legyen a stílusod   Honnan lehet tudni, mit várnak el tőled az angol érettségin?   Az…..
Van az angol igeidőkben logika? Igen, az angol igeidőkben van logika, ha ezzel tisztában vagy, akkor könnyebben meg tudod őket tanulni. Két oldalról érdemes megközelíteni a dolgot, azaz, hogy felfogd és értelmezni tudd az angol igeidőket: Egyrészt tisztában kell lenned azzal, hogy van 12…..
Szeretnéd az angol szókincsedet fejleszteni? Ezekre mindenképpen figyelj oda!Az angol és a magyar igék használata közt igencsak óriási különbség van. Bár az igeragozás a magyaréhoz képest csekélyke, mégis rengeteg olyan dolog van, ami kihívás elé szokta állítani a nyelvtanulókat. Ilyenek például a…..
A fő fogalmazási stílusok az angol érettségin   Ha közép szintű vagy emelt angol érettségi előtt állsz, hasznos lesz számodra az alábbi rövid összefoglaló a fogalmazási feladatokkal kapcsolatban. Három nagy kategóriára oszthatjuk az írásbeli fogalmazásokat: baráti hangvételű, hivatalos és…..
Szeretnél jó eredményt az angol írásbeli fogalmazás részén?   Nemsokára érettségizel vagy nyelvvizsgázol angolból, de még nem írtál fogalmazást? Azt se tudod hogyan állj neki angolul írni? Hogyan lesz a semmi angol fogalmazás gyakorlatból összefüggő és élvezetes íráskészség? Ha van még néhány…..
Angolra fel! Ember és társadalom 2021.10.14 12:10:03
Ember és társadalom, személyiség, emberi kapcsolatok témakörben felhasználható részlet a BBC Future oldaláról. Ez a szöveg arra példa, hogyan lehet hivatkozni arra, hogy valami tény kutatásokon alapszik. B2 szinttől már érdemes így kifejezni magadat. Valamint személyiséggel kapcsolatos szavakat…..
Szuperül felhasználható lehetőség, amikor egy-egy érdekes témára vagy cikkre bukkansz.   Ezúttal kifejezetten a magyar oldalról indulunk, nagyobb kihívás is tud lenni mintha mondjuk angolul néznél filmet. Akkor mintegy befogadod és értelmezed a hallottakat, de ha magyarul olvasott cikket…..
Kommunikálni abban az esetben tudsz könnyedén, ha gyakorlod a beszélgetést. Csupán szavak tanulásával és a nyelvtani tudásod tökéletesítésével még nem fogsz tudni jól beszélni. A kommunikációs készség teljesen más típusú készséget igényel, mint az angol tanulás egyéb területei: olvasás, fogalmazás,…..
A lelkesedésről: ha már a magyar nyelvet beszéljük, akkor nézzük meg a szó szó szerinti jelentését. Lélek, benne van a lelked valamiben. Ha benne van a lelked valamiben, akkor abban benne van a teremtő energia. Mert energia és lélek nélkül nincsen élet. Ha lelkesedsz valakiért, valamiért, akkor…..
Úgy gondolod, hogy egyedül is boldogulsz az angol tanulással? Nem kell a segítség? Helyesen gondolod? Lehet, hogy igen. De az is lehet, hogy nem. :-D Persze nem mindegy, hogy milyen szinten állsz. Ha haladó szinten állsz, akkor igazából már inkább elsősorban szinten tartás lehet a cél, vagy ha…..
Szeretnél angolozni, de nincs rá időd? Ismerős az a tanulási tapasztalat, hogy nagy elánnal veted bele magadat egy tanulási folyamatba, de egy ponton azt veszed észre, hogy már egy ideje nem is tanulsz? Miért van az, hogy egy idő után elfogy a kezdeti lendület?   Energia Bármit is csinálunk az…..
A munka témakört most az angol nyelvvizsgák illetve angol érettségik írásbeli része szempontjából szeretném bemutatni. Hogyan is kell tudnod a munka témakörrel kapcsolatban? Kell tudnod beszélni róla egyrészt mintha kiselőadást tartanál, általánosan bemutatva a témakört és kell tudnod a saját…..
Amikor angol nyelvvizsgára vagy érettségire készülsz, kifejezetten praktikus dolog témakörök mentén gondolkozni. Ez azt jelenti, hogy a megadott témákban legyen jó a szókincsed, tudd elmondani a véleményedet és fogalmazás keretében is legyél képes kifejezni magadat.  A felkészülés során tartsd…..