Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miou

1 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élő videó- és kommentár közvetítés a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karáról, ahol Gulyás Gergely (Fidesz), Salamon László (KDNP), Bárándy Gergely (MSZP), Gaudi-Nagy Tamás (JOBBIK), Schiffer András (LMP), Jakab András…..
Budapest egyik méltatlanul elhanyagolt, lepusztult értékére szeretném ezzel a poszttal, pontosabban posztsorozattal felhívni a figyelmet. Ahogy nyilván ti, én is számtalanszor jártam már egykor gondosan megtervezett, már-már művészi igénnyel megalkotott lépcsőházakban, amikben…..
Évente egyszer feltűnik valamelyik blogon Szalai Annamára zalaegerszegi szexlapja, pedig nem egy billiárdgolyóval kipeckelt szájú pornómagazin az, csak egy vidéki erotikus lap, amiben a padon ücsörögve, műszálas fürdőruhából veszi elő a mellét a helyi jó csaj. Arról persze…..
miou 2010.12.29 15:56:30
@szoelloe7: ez igazán szeretetreméltó párhuzam ;)
Pár hete a belvárosban mászkáltam, és a Múzeum körúton sétálgatva, arról időnként letérve azt vettem észre, hogy az egyik ház pincéjében ég a tűz. Belestem a térdmagasságban sorakozó apró vasrácsos ablakokon keresztül, és kiderült, hogy egy kovácsműhely van odalent,…..
Következzék egy kis bikavadítás. Már jó ideje a cékla az egyik kedvenc zöldségfélém. Különösen akkor kedvelem, ha szinte még nyers, épp csak fel lett melegítve, ilyenkor még erősen ropogós és szaftos. Éppen ezért nagyon jól felhasználható tésztához is (egyszerre…..
Nagy öröm, hogy ilyen sokan szeretnék alkotásaikkal támogatni az iszapömlés áldozatait. Az eddigi tapasztalataink alapján hasznosnak láttam készíteni egy összefoglaló leírást a felajánlás folyamatáról. 1. Művészeti alkotásokat felajánlani e-mailben a gsuveg@gmail.com…..
 - Kísértetjárás (Kaidan, 2007; r.: Hideo Nakata) - A szerelemnek múlnia kell, és ha múlik, akkor fájnia kell. Különösen, ha közben a nyakszirtedbe basznak egy sarlót. De kezdjük csak az elején. Hideo Nakata (A kör, Sötét víz) filmje rendes kísértetsztorinak…..
miou 2010.07.15 23:52:00
vö. en.wikipedia.org/wiki/Kwaidan_%28film%29

meg a Kaidanshú, mint kvázi-műfaj. ennyiben nem csak az Ugetsu monogatari előtt tiszteleg, hanem egy egész sor nagy előd előtt, pl. Kaneto Shindo Onibaba, vagy Yabu no naka no kuroneko c. öröbecsű opuszait említeném.
Tisztelt Munkahelyi Terror! Munkahelyemen dolgozik egy összeférhetetlen kolléga, ez a fiatalember senkivel nem képes együttműködni. Minden nyáron betegállományba vonul hosszú hetekre, így teremt magának szabadságot. Ez évben kilátásba helyezte a vezetőség, hogy nyáron is nagy…..
Tavaly december végén párom nagymamájának a szája szélén megjelent egy kis pattanás szerű hólyagocska, amivel először nem igazan foglalkozott, az tan ahogy boni kezdett elment előszór a háziorvosához (kb 2 hétre a tünetek jelentkezése után), majd onnan tovább a…..
miou 2010.05.18 17:25:21
@DrGenya: ezt nagyon jó és örömteli volt olvasni, szuper a lelkiismeretességed és a hozzáállásod!
Sziasztok! Az én történetem is érdekes: Nekem 2001-ben volt a bal térdemben egy baker cysta. Ezt kezelték, felszúrni akkor nem kellett. Utána évente begyulladtak az ízületeim, csak nem tudták mitől! Évente jártam góckutatásra, szinte semmi eredménnyel, nagy nehezen azt találták…..
HeStyle Eső, zápor, zivatar 2010.05.17 17:14:00
Az elmúlt néhány napban jócskán kaptunk esőt, záport és zivatart. Ilyenkor az ember legszívesebben ki sem mozdulna a lakásból, de ha mégis muszáj, akkor mindenképpen valami "esőálló" darabot vesz fel, a kapucni vagy az esernyő pedig alapkellék ebben az időben. Íme…..
  Pénzt hamisítani lehet titkos laboratóriumban, meg úgy is, hogy az ötszázason áthúzom filctollal a számot és föléírom, hogy ezer. Mondjuk úgy, hogy ennek a lakáshirdetésnek a fotója valahol a két véglet között van. Ehhez képest az a hirdetés, amelyben pucér nőket…..
miou 2010.04.29 19:01:32
@BDzsH:

azt én értem, de arra gondolok, h pl. esetleg a Bürök utca másik oldalán van a ház, és odaláthatni a temetőre.
tehát a kerítés a házé.

esetleg súlyosbítva annak a betonkolosszus+parkolónak a látványával (az amúgy mi? szintén Bürök utca)

maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Budapest,+Denev%C3%A9r+%C3%BAt+22,+Magyarorsz%C3%A1g&sll=47.486908,18.998886&sspn=0.001657,0.005284&ie=UTF8&hq=&hnear=Budapest,+XII.+District,+Denev%C3%A9r+Way+22,+Hungary&ll=47.486799,18.999567&spn=0.001657,0.005284&t=h&z=18
Nyockertől kaptam pár képet a 4-es metró Rákóczi téren épülő állomásának felszíni építményeiről.Tudom, hogy a szépség az szubjektív, de ez a betonizé a felszínen engem kicsit elborzasztott. Az ismert tervek szerint a metróállomások belsőépítészeti kialakítása kellemes…..
Látványterv: Selmeczi György belsőépítészRengetegen kértetek Bennünket, hogy varázsoljunk még több napfényt és mosolyt a mediterrán kultúrából üzletünkbe és, hogy igazából arra vágytatok, hogy bármikor beülhessetek Hozzánk és a helyszínen elfogyaszthassatok egy…..
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
miou 2010.01.20 15:06:07
@mici˙: nahát, milyen igaz. magamra ismertem, ez én vagyok, csak ott tévedtél, hogy sose vágtam fel azzal, milyen sokáig tart beérni az iskolába, mert gyűlöltem mindig is, hogy 30 percenként jár a busz este, így aztán tizenévesen nem nagyon volt mire hochsznobkodni, mert már színházból sem tudtam hazatömegközlekedni.
de mióta pesten lakom, ohhó! csak összefutunk vmi lakásszínházban ;)
miou 2010.01.20 15:36:23
@funkenstein: most megértően bólogatok, ezek releváns információk, tudsz te vmit. de a pasaréti trú arcok meg elmennek csütörtök-péntek esténként a mechwárt ligetbe megverni a vérhalom téri pánkokat, valószínűleg attól trú arcok. ugye?
Van ez a Magdolna-torony a Kapisztrán téren. A torony részletes történetét a hg.hu-n lehet olvasni és ugyanott szép fotókat nézegetni; itt, a blogon, más oldalról közelítjük meg a témát. Mi legyen a toronnyal?! - ez a kérdés, amire válaszokat várunk. Nem 40 oldalas…..
Mostanában hanyagoltam az izgalmasabb kommentek publikálását, ma mégis egy hozzászólás következik Saffranektől, aki belefáradt a hazai áldatlan állapotokba és külföldön próbálna szerencsét.8 éve vagyok a szakmámban, értek hozzá - DTP operátor vagyok (kiadványszerkesztő).…..
miou 2009.09.25 17:12:13
@igaziatommaki: nem idéntől él a rendelet, és szerencsére kijátszható. arról szól az, hogy ha azonos munkakörre azonos képességű német ill. nem-német állampolgár jelentkezik, előnyben kell részesíteni a német állampolgárt. de ha a munkaadó beírja a munkaköri leírás tervezetébe vagy a hirdetésbe h elvárja az anyanyelvi szintű magyar nyelvtudást, akkor a tiéd az állás, mert a német azt nem fogja (tudni) prezentálni.

és miért van ez? mert Németországban meglepően magas a munkanélküliség, de emellett brutális szakemberhiánnyal is küzdenek bizonyos területeken. nagyon könnyű tartósan kikerülni a munkaerőpiacról, és sokáig az sem volt ritka, h Mallorcán találták meg a szociális segélyen élőt, mert az biztosított neki olyan életszínvonalat, h nem is akart újra munkába állni.
Nem mindig babra vagy verbális-anyagi szívatásra megy ki a játék. Iván rájött, hogy újdonsült ismerősét, egy idős hölgyet szemérmetlenül át akarja verni egy, magát az FKSZ-BAU Építőipari és Szolgáltató Betéti Társaság tagjának kiadó fiatalember. Ablakcserét ígért…..
Augusztus 20-án nosferatoval B-oldal munkanapot tartottunk, melyhez én kb. annyit tettem hozzá, hogy 1) kifejeztem a tűzijáték felé érzett eszméletlen utálatomat; 2) 30-40 percenként elaludtam. Hatékonyság! Ennek ellenére behúztuk az új Tarantino filmet a közeli kinóban. Akik még…..
miou 2009.08.24 15:08:06
@Zelefánt: nem hiszem el, hogy Cassavetest és Antonionit nem írtad oda! A kiüresített viszonyok, a posztmodern életérzés nagyvárosi manifesztációja neked smafu?!

és még az ilyen siránkozik művészetről, hah.

egyébként az utolsó mondatodban van is valami igazság, tetszés/ízlés szerint Hitchcock-kal és Tarantinoval is bővíteném a listát.
miou 2009.08.24 16:09:58
@Zelefánt: nem, alkotókról meg "A zsenikről" ugattál, jó, hogy erkölcsi iránymutatással nem spékelted meg azt a kommentet. és még csodálkozol?!
Autodidakta géniusz. Egy videotékában százasával szippantotta magába a filmeket. Aztán egyszercsak kipottyantak belőle saját gyermekei. Innen-onnan elcsent fogások, amit egyéni látásmóddal, korábban nem tapasztalt szellemmel, hangvétellel, frissességgel és briliáns humorral…..
Korábban írtam már arról, hogy Budapest milyen ügyesen herdálja el jó adottságait. Eddig elsősorban idegenforgalmi példák jutottak eszembe, de felebarátforgalmi elherdálásra is van ám példa: gyakorlatilag az egész Budai-hegység. Egy ilyen hegység pedig szerintem jó a…..
miou 2009.08.22 11:15:21
@Hamster: elvileg igen, többet kellene a felújítására költeni, mint ha teljesen újat építenek. és volt egy olyan terv is, h kelet felé kinyitják a teret ill. lesz vmi tájrendezés, de hogy megvalósul-e...?
miou 2009.08.22 11:40:04
@efes: ez mind szép és jó (lenne), csakhogy az önkori itt éveken keresztül izmozott, h így meg úgy megoldja. hja persze, "nem kell bedőlni" és ehhez hasonló púderhintés erre a válasz, de asszem mindenki bízott benne, hogy a Hidegkúton, a végállomáson és az orvosi rendelő épülete kapcsán megkezdett tendencia itt fog folytatódni. nem történt.

btw ha már öntevékenység és más efféle szlogenek: nem tudom, Budapest más kerületeiben mi a helyzet, de a 2/a-ban elég sokmindent a lakók dobtak össze, hogy egyáltalán bevezetésre és megépítésre kerüljön 1990 környékén, mert az önkori meg a főváros széttárta a kezét, h bocs, de nincs keret gázcsőre, csatornára, telefonra. és akkor még nem a nouveau riche lakta a környéket.
miou 2009.08.22 13:03:36
@Szadipapa: tényleg a múlt héten robbantak le annyira a régi végállomás épületei? hallatlan amortizáció! vagy 24 évig csukott szemmel tetszett járni, vagy _tényleg_ nem jelent semminemű problémát a terület rendezetlensége.