Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PITTA

0 bejegyzést írt és 919 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy erdőbeli jelenettel nyitunk, ahol egy még sosem látott párocska ünnepli azzal az évfordulóját, hogy zombikat gyak le az erdőben, de az igazi ajándék csak a harc után következik: a jobb napokat is látott, apokalipszis-beli Cersei Lannister a fiújával együtt fedezi fel Hilltopot.…..
Aki nem schengeni országba utazik Lisztferihegyről, egy ideje már megúszhatja a karámozást. Nem kell bokáig az esővízben gázolni, nem kell küzdeni a széllel, sem pedig ácsorogni a vizesblokk nélküli hodályban fél órán  át. Akkor ez már maga a csoda, nem? Hát, annyira nem. Volt szerencsénk már…..
PITTA 2019.02.01 10:22:01
@Leadfoot: LOL és tényleg
Ez egy hirtelen született írás, előre is elnézést a stilisztikai és nyelvtani anomáliákért. Az van, hogy a stúdióprojekt* kapcsán vettem egy flakon purhabot. A gyorsan térhálósodó purhabot mindenki ismeri, olyan általános csodaszer, mint a duct tape meg a WD40, csak sokkal…..
Feltehetnénk találóskérdésnek, hogy mi ez a fenti képen, de inkább eláruljuk, hogy a guminyomás-ellenőrző rendszer (TPMS) szenzora, és egyáltalán nem így kéne kinéznie. A pöcök tönkretételével vádolt cég tagadja, hogy náluk deformálódott volna el, ami persze simán lehet  igaz, de azért az eléggé…..
PITTA 2019.01.17 09:10:43
@d.j: Úgy tudtam hogy ez előkerül :-). Frissibe ki is értékeltük még annó mikor ezt megcsinálták. A srác aki a Crossclimatees Vitarával jött utólag bevallotta hogy még csak 150km volt a gumikban, ami azért gond mert az összes gumin van formaleválasztó anyag (ami csúszik), hogy ki tudják szedni a sütőformából. Egy korrekt gumitesztnél 3-400km-t koptatják a gumikat. A másik gondom pedig az, hogy nedves műgyantával nem találkozik az autó természetes közegében. Ez egy a jégnél is csúszosabb felület. És igen, a teszteken a 4 évszakosak nem teljesítenek jól jégen, viszont pl. az autonavigátoros teszten ahol 25 féle gumit teszteltek mindenféle felületen csúszkák huzogatásával lehet súlyozni az értékeket és ott az jött ki, hogy ha a jeget leveszem mind szárazon, vizen és hóban összességében jobb a 4 évszakos mint a téli... De igen ezen a videós teszten elvérzett a Michelin 4 évszakosa, ami az egyik legmegosztóbb gumi a kínálatból. Gumis cégnél dolgozó ismerősöm egyáltalán nem ajánlja a Crossclimatetet. Mindent össevetve ez egy megosztó hatásvadász teszt volt nem egyforma esélyekkel induló abroncsokkal. Ez nem teszt ez bulváros kattintásvadász videó, ahogy a bp-i autós oldal cikkeinek nagy része...
PITTA 2019.01.17 22:33:03
@vmaast: És próbáltál e az elmúlt 3 évben prémium 4 évszakost? Vagy csak a tesztek alapján írod? Persze a külön szett új korában mindig jobb, a hangsúly az újon van. Te tesztgyőztes gumival jársz? Ha igen mennyi idős? Ha nem akkor az egész hozzászólásod okafogyottá válik. Én 12 éve ugyanazt a kocsit hajtom, volt már rajta sok féle gumi az elmúlt 200e km alatt mégis azt kell mondjam hogy ilyen jó gumim még sohasem volt, mondom ezt úgy hogy 3. telét tapossa és voltunk vele havas hegyekben síelni és nyáron tengerparti szerpentinen is haladósan.
PITTA 2019.01.18 08:22:10
@Quuuziii: Üdv. Én Vredestein Quatrac 5-öt használok 3 éve több kocsin, kiegyensúlyozott. 2015ben nyert is tesztet. Azóta majdnem mindenki elkezdett vadul fejleszteni és most úgy tűnik a Nexen N'Blue 4 Season a tesztgyőztes és a vicces hogy az az egyik legolcsóbb...
Bár jó ideje élünk a permanens akciók, leárazások, kuponos hétvégék, szezoneleji- és végi sale-k világában, a lakosság egy részére továbbra is mágikus vonzerővel bírnak a figyelemfelkeltő táblák, áthúzott árak és minuszolt százalékok, amik sajnos sokszor csak mézesmadzagok. Nincs jobb tanácsunk:…..
PITTA 2018.12.04 16:07:45
@The Good Boy: az a baj, hogy ha nagyon akciós is sok esetben még így is drágább mint máshol. Mondjuk a laminált padló és a padlólap néha tényleg van jó áron, de a többi agyrém is tud lenni. 10 darab csavar 1000, úgy hogy annyiért 3 kilót veszek a csavarboltban...
"Az érintett címen 2G/GSM hálózatunk jó beltéri, 3G/GSM hálózatunk gyenge beltéri, 4G/LTE hálózatunk gyenge beltéri jelerősséggel érhető el." - hát, hogy egy jó 2G-s lefedettség nem teszi túl boldoggá olvasónkat, az azt hiszem teljesen érthető. Sérelmeit és az ügyben eddig történteket egy jól…..
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
PITTA 2018.11.06 11:12:27
Szerintem a tévézésben jelenleg az egyik leggondosabban őrzött titok, hogy az új évadban rég nem látott konszolidált külsőt öltő Rick Grimes hogy távozik a zombiapokaliposzisből. Megeszik? Ő esz meg valakit? Megharapják, karját veszti, aztán hullik el? Hősiesen áll a vártán, és menekülő társait…..
PITTA 2018.10.19 14:33:09
@Emmet Ray: Azt a rohadt helikoptert meddig fogja még nézegetni a kukás menyecske?
A végén kiderül hogy mint a 28 nappal későbben már mindenhol oké minden csak náluk nem...
PITTA 2018.10.19 14:46:51
@Emmet Ray: Amúgy attól kaptam már agygörcsöt az elejétől, hogy nincs canga egyáltalán. Pedig azzal lehet gyorsan hangtalanul suhanni még terepen is, ugyanez igaz a robogókra is.
SPOILER:
A szerencsétlen srácot is mikor megették előtte mindenki menekült hogy jaj, aztán mikor megharapták hipp hipp le tudták verni az összeset minden gond nélkül. Dezd önmaga paródiája lenni a sorozat. Sehol egy zombi nagylátószögben, aztán hopp egy közeli és már rágja is a kezét...
PITTA 2018.10.19 15:04:44
@Emmet Ray: már le van forgatva az évad. Arra gondolsz hogy Pamela felébred és Bobby kisétál a zuhanyzóból?
Szarnak, bajnak nincs gazdája - ahogy a jó öreg mondás, megboldogult nagyanyám és Lázár János is tartja. Népi bölcsességet ritkán lehet ennyire pontosan illusztrálni, mint ezt szegény Péter történetével. Kedves Tékozló Homár! Nagyon volt problémám az Emaggal, egészen a…..
Te is azt tippeled, hogy egy idős macskás néni százéves leharcolt ülőgarnitúrájáról látsz nem túl felvillanyozó képeket? Na, ennél nem is tévedhettél volna velem együtt nagyobbat! Ugyanis az elkeseredett tulajdonos mindössze 2 és fél éve vásárolta a kanapét és a foteleket,…..
Nem az első Booking.com-os panasz ez oldalunkon, sőt, legutóbb az is kiderült, hogy a online szálláskeresőt "egy holland gazdasági társaság üzemelteti és az oldal igénybevétele során felmerült panaszokkal kapcsolatban is a holland jog az irányadó. A vállalkozás a szálláshelyek közvetítését látja el,…..
Furdancs Blog Bár 100 bar lenne! 2018.06.25 05:00:00
Az Univerzum kaotikus és veszélyes hely. Létünk minden másodpercében telibe kaphatja bolygónkat egy távoli kvazár utolsó fellobbanásának fénysebességgel érkező, pusztító energianyalábja. Visszatérhet napunk gonosz nővére is, Nemezis - miként a cáfolt, de népszerű elmélet szerint 23 millió évente…..
PITTA 2018.06.26 22:40:36
@kkm.furdancs: hát sokat nem volt használva, talán ha 10x, ebből talán 2-3x ment fél-1 órát. Nálam ami előjött, hogy valahonnan jött némi rozsda vagy egyéb és a ládzsa közepén lévő furatokból pár eltömődött így hiába húztam a ravaszt nem indult el a cucc. Az enyém egyébként olyan hogy folyamatosan megy alapon és ha meghúzom a kart nekíndul jobban, olyan vágó érzést csak kitekert állapotban tud, de akkor pontszerűen fúj, ilyenkor vagy 10-15 méterre is el tud lőni, de a lapítós szűkítő szerintem rengeteg erőt levesz. Ez volt annó a legolcsóbb ilyen valami 10-11e forint lehetett. Jah és még annyit, hogy én hűvös pincében tárolom, szóval a gumik nem sülnek el rajta.
PITTA 2018.06.26 22:46:39
@villanyember: Hát meglássuk, mert ez valami gyorcsatlakozós cucc, még meg kell néznem hogy tudom összehozni a fejjel. Szerintem az enyémhez semmilyen alkatrész nincs, már képet se hoz fel a google. Közben rájöttem Bomann, nem Clatronic, bár szerintem mindegy. Nekem a sugármódosító az 2 fémlemez ami közeledik egymáshoz a tekeréssel. Faternak van egy öreg alap Karcherje azt mondja annál erősebb.
Nem gyakran látni olyan abroncstesztet, amelyben három második helyet találunk, majd két ötödik és két nyolcadik helyezett következik. Az Auto Bild most ilyen csodát hozott létre. De kezdjük a lényeggel: a Hankook Ventus Prime³ az Auto Bild által lefolytatott, 195/65 R15-ös méretű nyári abroncsok…..
PITTA 2018.06.12 09:40:50
@DocBulywood: Én néha szoktam tiporni, de azt is bírja, nekem is az tetszik, hogy érzed hogy jelzi hogy lassan elég lesz. Már legalább 3 ismerőst rádumáltam (ők is elégedettek vele) és nekünk is 2 kocsin is fent van. Úgysem kopik le elöregedés előtt. Másfél év alatt belement a 20000Km és nem kopott még 2mm-t se. Az egyink kocsinkon 225/45R17 van, ott a megspórolt második garnitúra ára nem kicsit jelentős...
PITTA 2018.06.13 10:21:47
@Tetves Dög: Nekünk a második kocsi egy UFO Civic. Arra 225/45R17 kellett. Aki hozta csak erősebbet és nagyobb sebességindexűt tudott csak hozni. Valami 91Y vagy ilyesmi lett. Nem érződik rajta, bár tény hogy felkeményedett minimális profilú nyárit cseréltünk le, így nekünk komfortosabbnak tűnik.
A gumis alig bírta felrakni a felnire...
Mivel nem írtál se autó típus se gumiméretet így nehéz válaszolni. Meg kell nézni mi a gyári ajánlás rá, az alá nem szabad menni, de felvelé nem lehet gond szerintem. Az XL legalább jobban bírja a padkázást...
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
Olvasónk egy helyre kis konspirációs elmélettel jelentkezett nálunk. Szerinte a GLS futárok mobiltelefonellátottságával függ össze, hogy egyszer sem értesítették a csomagja érkezéséről, miközben a pakk 17 napot töltött az alsónémedi GLS bázison, mielőtt visszautazott volna Londonba a feladóhoz. Hogy…..
Ha emlékeznek rá, a kilencvenes években egymást követték a személyi számítógép szabványok. Főleg a videókártyák (ISA, VESA, PCI, AGP) és I/O kimenetek terén fejlesztettek, de az alaplap- és processzor gyártók  is évente jelentkeztek új, korábbiakkal inkompatibilis típusokkal. Sajnos ez általában a…..
PITTA 2018.04.12 15:57:25
@kkm.furdancs: Nekem Pi3B van, azon van HDMI amivel TV-re lehet kötni, de csak beállításoknál használom, mert alapból csak a megosztott 2TB HDD-t elég elérni a belső hálón, így minden androidos/windowsos eszköz onnan tud dolgozni (többek között a TV-kre kötött androidos Media lejátszók is) + a Pi3-n fut még a Transmission torrent amit pedig laptopról vagy telefonról tudok torrentekkel etetni. Fogyasztása kevesebb mint 5W (+ persze a külső hddé, de az lekapcsol ha nincs dolga)
PITTA 2018.04.13 07:58:45
@kkm.furdancs: Hátő de ha VGA van a monitoron, akkor jellemzően van ott mellette DVI is, akkor pedig már csak egy ugrás a HDMI... icdn.hu/GalleryMod/2014-02/222958/334846_kolink_dvi_d___hdmi_adapter_dual_link.jpg
De értemén hogy nem mindenkinek jön be a Pi, 1-2 kevésbé informatikai beállítottságú ismerőst inkább én is a Synology felé toltam...
Egy új nyári gumi szettet hajlamosak vagyunk csak a beszerzési ára és márkája alapján megítélni. Ha egy márkás abroncs le van árazva, akkor sokan ráugranak az akcióra. Nem nézik, hogy mennyire üzemanyag gazdaságos az abroncs, pedig a műszaki termékekhez hasonlóan az abroncsoknak is van besorolása…..
PITTA 2018.04.05 16:09:05
@igazi hős: Kicsit túlzónak érzem. 2 évente szoktam vinni gumishoz (annó még a téli / nyári külön felnin volt), az is bőven elég. Nem kell a ló túloldalára átesni. Hátsó futóművem 12 éve érintetlen (úgy is hogy az egyik hátsó alufelnimet kb 4 éve hengereltetni kéne és nem volt még lelkierőm egy 1 hetes mankókerekezéshez), az elsőben pedig a kátyúk okoztak kárt, nem a gumi súlyozása. 12 év és 190000 Km alatt megismertem a kocsimat. Nem kell túl peres gumit venni és nincs gond. Az említett kocsin 185/60R14 van, elég magas az oldalfala, nem kap a felni ütést szinte soha.
A fenti képen szereplő tárgy meglehetősen hasonlít az otthoni szupercsendes porszívónkra. Pedig nem azt ábrázolja, hanem egy radardetektort, amiről talán nem mindenki tudja, hogy mi, de Lázár János biztosan. Meg Imre is, aki rendelt egyet az eMagról, majd meglepődve tapasztalta, hogy a kütyü nem…..
A Tesco házhozszállítás a szerencsés nagyvárosokban forradalmasította a bevásárlást. Nem kellett többé se autóba ülni, se sorok közt bolyongani, se hülyeségeket impulzus megvenni, csak néhány klikk, és a havi nagybevásárlás feljön a harmadikra, és egyszerűen landol a konyhaasztalon. Persze mint…..
A fantomizáció koronázatlan királya lehet, hogy tényleg végleg bezárt.Egy rövid történetet szeretnék megosztani, a már lassan két éve a blogon szereplő ready computers-ről. Már akkor is a "Nem létezik a ready computers" volt a poszt címe, ahhoz képest most jelenthetjük…..
Mint két Olsen-lány, úgy hasonlít egymásra a fenti két kenyyérpirító. Leszámítva a kezelőfelület felett virító márkajelzést. No meg az árukat. Mayáéknak teljesen véletlenül családilag sikerükt a családegyesítést megoldani az ikreknél, és az árukról szóló diskurzus csapta ki a biztosítékot, tekintve,…..
A Homárhoz érkező levelek és az ismerősök által elmesélt kalandok alapján alapfeladat ide vagy oda, a Magyar Posta egyszerűen feladta ezt a csomagkiszállítás dolgot. Már nem is teszenk úgy, mintha ez üzemszerűen működne. Itt például milyen munkaszervezésre utal, hogy négy egymást követő nap jelzik a…..
Érthetetlen, bár a hazai viszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepő, ami Gáborékkal történt a lánya Junior bankkártyájának lejártakor. Vajon, ha egyébként minden más kártyát automatikusan postáznak, ezt miért nem? Miért nem hajlandóak elmondani a gondviselőnek, hogy miért hívják a gyerekét…..
PITTA 2017.12.01 12:17:32