Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidaszl

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár nap múlva kezdődik az aktuális olimpia Rio de Janeiroban, ahol visszatérő sportként, ott lesz a rögbi, méghozzá a hetes variációban (a helyből magasugrás és a kötélhúzás rajongóinak sajnos még várniuk kell, hogy szurkolhassanak kedvenceiknek egy olimpián). Utoljára 1924-ben a párizsi olimpián…..
Vidaszl 2016.08.04 10:53:27
@Bambula: az Union rögbi cirka 1980 óta folyamatosan fejlődik, ld. a mostani eseményeket a Szövetség honlapján: rugby.hu
MUK, azaz "Márciusban Újra Kezdjük!" Ez lett az egyik jelszó az 1956-os forradalom leverését követően, s szinte egyet jelentett a végsőkig való ellenállással, az el nem múló reménnyel. A legtöbben azonban az utóbbit is elvesztették, a sokszoros túlerőt képviselő szovjetekkel szemben semmi esély nem…..
Az angol "rugdaló" mindkét változatát könyvekből már az 1880-as években ismerték Magyarországon. Az első rögbimeccsre mégis csak 1912-ben került sor, jóval a magyar labdarúgás hőskorszaka után: utóbbit kiépült rendszerben, saját szövetség felügyelete alatt játszották a profik és az amatőrök ekkor. A…..
Vidaszl 2016.02.16 20:10:12
Jó kis összeállítás. A magyar rögbi állandóan bővülő történeti oldalára www.ecbservices.hu/RogbitortenelemHu már sikerült némi anyagot gyűjteni erről a meccsről (részben a Rosslyn Park RFC történelmi oldalának szerkesztőjével folytatott rövid levélváltást követően), de ez alaposabb és több forrásos.
Vidaszl 2016.02.16 20:32:18
@Miklós Dániel: Persze, semmi akadálya.
Azért csinálom, hogy ne tűnjenek el a még meglévő anyagok - a nálam meglévő anyagok egytizedét sikerült eddig feltenni (persze ezek az 1980. utáni anyagok). Közben egyre több régi forrás kereshető elektronikusan, remélem egyszer már a Nemzeti/Népsport és elődei is bekerülnek ebbe a körbe.
És természetesen én is kitenném ezt a cikket a honlapunkra forrásmegjelöléssel.
Jól látom a Tolnay archív csak fizetősen érhető el?
Vidaszl 2016.02.16 21:45:53
@Miklós Dániel: Rendben, várom!