Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LuPuS

0 bejegyzést írt és 1836 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint levelet kaptam egy séftől, szeretem, ha segíthetek a prábeszéd kialakításában ilyen módon is, hiszen ők interjúkban nem nagyon mondhatják el szabadon a gondolataikat, mindig arra is kell gondolniuk, hogy mit szól hozzá a főnök, a tulajdonos, a potenciális vendég. Akinek ugye mindig igaza van.…..
LuPuS 2017.08.12 05:29:16
Pro és kontra

Vendégként is éltem hasonló szituációkat és pincérként is. Itt a pincért nem két hetes leveelzőn kell elképzelni és már értek is hozzá.
Sajnálatosan itt ki kel jelenteni, hogy vendégként és személyzetként is sajnálatosan a szellemi elit alatt vagyunk.

tények, jelzem általánsak ne mindenkire vonatkoznak:
- vendég nagyrészt hirtelen jött gazdag, aki a pénzemért mindent lehet
-pincér OKJ tanfolyamom van és mindnet jobban tudok
- meg kell tnulni mindkét oldalnak tisztelni egymást és kérdezni és válaszolni
- a vendég nem hülye, de nem is szakértő, attól, hogy az asztaltársaságnak próbál okoskodni, míg nem lesz hozzáértő
- pincér is nyugodtan ismerje e, hogy valamit még nem tudom, mert pl 2 hete van ott és a napi menüben az xyz milyen eljárással készül, nem lexikon de a saját terüten belül ilik megtanulni mindnet

Ide kettő idézetet tennék ami sajnos aktuális. Mindkettő jól jellemzi a mostani a szituációt. A vendég úgy érkezik ,mint a szakértő és úgy is érzi magát. Sajnálatosan a vendéglátás oldaláról nem tudok ide idézni semmit

„ Ha meghallom azt a szót, hogy gourmet – mondja a nemrég elhunyt Christian Millau (az étteremkalauz egyik alapítója) –, azonnal előrántom a vízipisztolyomat.”

1924-ben Gundel Károly már arról panaszkodik, hogy lassan kihalnak az igazi ínyencek: „ A pesti embereknek nincs emésztésük, mert egyáltalában elfelejtettek enni. Csak elnézegettem a vendégeimet, hogy közöttük a legtehetségesebbek is milyen sietve, rendszertelenül, gondosság nélkül esznek. Néha egy hónap is elmúlik, amíg olyan vendégünk akad, aki maga akarja elkészíteni a fejes salátát, amely tudománynak valaha minden úriember birtokában volt. Siet mindenki, mintha valahonnan elkésne. Pestet újra meg kell tanítani enni.

Röviden:
Lehetne biztosan sorolnia dolgokat, hoy mennyire illik/kell/muszáj hozzáállni a dolgokhoz.

El kell fogadni, hogy mindkét oldalnak vannak gyeneségei/hibái. Az Étkezési szokásaink átrendeződtek. kényszeres betegségünk, hogy tudassuk, milyen szakácsok/vendégek vagyunk.
Sajnlatosan kevés* az IGAZI vendég/ személyzet. de nem reménytelen.
LuPuS 2017.08.12 05:31:22
Az előző cikkben sorra vettük, hogy az eddig előkerült 5 végtelen kő kiktől származnak, hol voltak, és jelenleg hol találhatók. Aki esetleg lemaradt volna róla most ide kattintva elolvashatja a szóban forgó első részt...
LuPuS 2016.12.22 06:45:03
A hatból már öt végtelen kővel megismerkedhettünk a Marvel Moziverzumban. Vajon hol, melyik filmben, és milyen formában fog felbukkanni az utolsó, azaz a Soul Stone? Még mielőtt sorra vennénk pár elméletet az utolsó kő honlétéről, idézzük fel, hol és mikor találkozhattunk a többivel...
Elképzelhető, hogy egy nagyobb energiaválság után Oroszország az EU támogatásával megszállja Norvégiát? Elsőre elég nagy baromságnak tűnik, de még inkább annak tűnhetett ez 2008-ban, amikor Jo Nesbø elkezdett dolgozni az Occupied (norvégül Okkupert, magyarul Megszállva) című sorozattervén. Az azóta…..
Ahogy itt már említettem, november 3-án érkezik a H&M üzleteibe a legfrissebb dizájnerkollekció. A svéd márka ezúttal a KENZO olcsósított termékeit kínálja majd a polcain. Az első előzetes képeken színes tigriscsíkos cuccokat mutatnak. Szép-szép...jaa, egyáltalán nem. De ha valakinek mégis…..
comment:com A nap képe 2016.03.21 11:00:00
LuPuS 2016.03.21 19:51:24
A Venture Bros az egyik legjobb animációs sorozat, ami valaha megjelent az Adult Swimen, mert egyszerre figurázza ki a klasszikus Cartoon Network-karakterek (Johnny Quest konkrétan még szerepel is benne!) és minden más sci-fi, fantasy és kult tévésorozatos szereplőket, miközben epizódokon átívelő…..
LuPuS 2016.01.22 20:24:22
A Netflix zászlóshajójának vélhetően jövőre érkező negyedik évada tapasztalt színésznőt igazolt a visszatérő Kevin Spacey, Robin Wright és Michael Kelly mellé, de hogy milyen szerepre, azt nem tudjuk, mert a Netflix nem árulja el. A folytatásról is csak annyit mondtak, hogy…..
A világ már tényleg nem elég és Hawaii szigetvilágát atombombával sem lehet elpusztítani, mert ott van Steve McGarrett: a Hawaii Five-0 évadzárója túl sokat akart mutatni és volt egy pillanat, amikor paródiába csúszott át. Szerencsére az utolsó percek megmentették az epizódot,…..
    Úgy éreztük, ideje lenne megszemlélnünk, milyen csajok is diktálták a Bond trendet...1962-ban Ursula Andress nyitotta a sort, a Dr. No szexijeként. Majd jött  Daniela Bianchi, mint Tatiana Romanova a ‘From Russia with Love’ epizódban. Majd Honor Blackman, Barbara…..
Natalia Vodianova csupa-csupa fehér ruhában látható a Glamour magazin amerikai kiadványának április számában. A képsort és a címlapfotót Patrick Demarchelier készítette. Natalia továbbra is megőrizte kislányos báját, ki hinné, hogy már 33 éves és négy gyermek…..
A Duna Televízió az elmúlt két hónap során levetítette a James Bond filmszéria első 16 epizódját, és a 4 hónapig tartó vetítés apropóján úgy gondoltam érdemes lenne néhány mondatban összehasonítni a 007-es ügynököt megformáló színészeket. Anglia leghíresebb titkos ügynökének megszemélyesítése…..
Vogue UK - Jourdan Dunn   Vogue China - Du Juan   Vogue Paris - Anna Ewers   Vogue Russia - Saskia de Brauw   Vogue Ukraine - Nadja Auermann   Vogue España - Blanca Padilla   Vogue Japan - Rinko Kikuchi   Vogue Australia - Kim Kardashian   Vogue Netherland…..
A SyFy, a science-fiction egykori melegágya a kétezres évekre kicsit eltévelyedett, és egyre több pankrációt meg realityt kezdett el vetíteni, míg a igazi sci-fi mutatóban is alig maradt az adón (Battlestar Galactica, Stargate), mert a Havent, a Warehopuse 13-atz vagy a Being Humant hadd…..
És ezt tessék szó szerint érteni: a 24 után a Hawaii Five-0 készítőit is megihlette a drón, meg Edward Snowden és úgy általában a kémkedés. A nyitójelenet akár a Terápia egyik része is lehetett volna – csak Mácsai hiányzott -, viszont legalább elegánsan megoldották az…..
LuPuS 2014.09.30 10:13:59
A 24 kilencedik, (fél) évada alig ért véget, máris megindultak a találgatások, hogy akkor most lesz-e folytatás, vagy nem, és sajnos a Comic Con panel után sem lettünk sokkal okosabbak. Kiefer Sutherland szerint úgy mentek neki a Live Another Day-nek, amit a címe sugall, azaz még egy…..
Ki ne ismerné a királynő brit titkos fegyverét, aki rázva, nem keverve vedeli a martinit? Aki egy pillantással elcsábítja a világ legszebb nőit, és a kisujjával is olyanokra képes, amire senki a világon. Akinek minden szituációra vannak kütyüjei, legyen az lézeres óra, késsel…..
LuPuS 2014.06.22 20:26:48
@Historian:
A szép összeállítás egyéni látással.

Anno én így alkottam meg:
hestyle.blog.hu/2010/02/14/james_bond_tortenelem

Nincs sorrend csak pár felbukkanó elem amely meghatározta a rajongásomat örökre.Ű
LuPuS 2014.06.22 21:58:05
@Historian:
köszönöm :D

Az általatok szidott "Quantum csendje" már magában a fordításban is rossz, mivel inkább kellett volna "Vígaszdíj"nak fordítani vagy "A bosszú utáni megkönnyebülés"-hez hasonló hangzatos jelzőnek.A mindenkin átgázolok, mert bosszúért kiáltok.

Eredetileg a Casino Royal volt ami felvezette, hogyan lett Bond aki. A SPECTRE már a múlt, az új titkos társaság annyira titkos ,hogy senki sem tud róla egészen mostanáig, ebből szerettek volna egy trilógiát kihozni, ami valljuk be nem jött össze és nagyon is félre sikerült lett.
Mr. White továbbra is el van, s persze nem igazán tudjuk, hogy milyen poziciót is tölt be.

még kettő érdekesség:
1.az új _hivatalos családi engedéllyel megírt-regény William Boyd SOLO

1969 nincs holdraszállás, nincs Woodstock. Polgárgháború, s egy kapcsolodó konfiktus. Bond lassan kezd, lassan folytatja majd néhány csavar után belelendül. Mindent megkapunk amit várunk tőle:
női szívet tör össze
menő autón száguld
s hűen szolgálja a Királynőt

2. Mr White karakterét nem vetteték el véglegesen, még lehet belőle valami
A tengerész talán az egyetlen olyan stílus, amely soha nem megy ki a divatból, minden nyáron nagy-nagy népszerűségnek örvend, rengeteg módon variálható, az elemeit pedig más-más összeállításokba is beépíthetjük. Ráadásul én magam is rajongok érte! Meg sem tudom számolni az…..
comment:com A nap képe 2014.02.01 10:55:05
Michael Madsen a Hawaii Five-0-ban vendégszerepelt, méghozzá többnyire bilincsbe verve.  ..
Végéhez közeledik a YourLook idei szezonja, már csak július 31-ig jelentkezhettek a rovatba. De korai még a zárásról beszélni, lássuk inkább mai YourLook szereplőnket, Róbertet és az általa beküldött összeállítást. Mi a véleményetek róla? Napszemüveg: Ray-Ban…..
LuPuS 2013.07.22 19:45:38
Tom Ford is belépett a szépségiparba, érkeznek a nevével fémjelzett, férfiaknak szánt szépségápolási termékek! A zseniális divattervező nemrég jelentette be, hogy elindítja márkájának "Tom Ford for Men" nevet viselő vonalát, amely kifejezetten férfiaknak szóló arcápolási…..
Claire Danes látható az amerikai Vogue augusztusi számának címlapján, Annie Leibovitz fotóján. A magazinhoz készült egy editorial is, amelynek témája a Homeland című sorozat (amelyben természetesen Claire a női főszereplő), olyannyira, hogy a színésznőn kívül a sorozat másik…..
Kedves HeStyle Olvasók! Igen hosszúra nyúlt pihenőn vagyunk túl.Ez az egy hónapos szünet több dolognak is köszönhető: nyaralás, munka, személyes gondok és amikor már azt hittük, hogy újra itt leszünk, na akkor még a technika is úgy gondolta, hogy megadja magát.Köszönjük azt…..
LuPuS 2013.07.01 13:21:35