Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alona86

82 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az asztali só, megfosztva minden ásványianyagtól és kifehérítve, a természet "szörnyszülöttje". A tengeri só, sajnálatos módon egyre inkább szennyezetté válik, ahogy a tengereink lassan telítődnek az emberi fogyasztásból visszamaradó hulladékkal és vegyianyag-maradványokkal.…..
himalája só Himalájai sólámpa 2018.03.23 08:39:00
Mi is az a himalájai sólámpa? A valódiak tulajdonképpen egyszerű, nagy, kifaragott sótömbök, himalájai sóból. A Himalája hegységrendszer nyugati csücskében, Pakisztánban, a Khewra térség bányáiban található a hagyományos, rózsaszín himalájai só egyedüli lelőhelye. A…..
Az asztali sót napi szinten használjuk az ételeinkhez. A sót alapvetően nem tartjuk egészségesnek nagy mennyiségben a nátrium miatt, de moderáltan fogyasztva szükséges a szervezetünk egészséges működéséhez. Számos alternatívát ismerünk az ételeink sózására és ezek közül…..
A Khewra sóbánya Pakisztánban található, a legrégebbi, és a világon a második legnagyobb sóbánya.A kereskedelem már a mogul korszakban kezdődött. A fő alagutat talajszinten fejlesztette ki Dr. H. Warth angol bányamérnök 1872-ben a brit uralom idején. A Himalája só amely továbbra is a legnagyobb…..
Sólámpák, sómécsesek a természetes ionizáción, az elektromos rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámok segítségével fejtik ki pozitív hatásukat. Egyszerű és szelíd gyógymód azoknak, akik légúti panaszaikat kívánják kezelni a Himalája Indus só használatával, vagy meg akarják…..
A Himalája kristálysó Pakisztánból érkezik. Pakisztán, mintegy 300 km-re a Himalája, mintegy 160 km-re Iszlámábád, és 260 km-re Lahore lábainál van a Salt Range. A világon a második legnagyobb sóbánya Khewrában található. A bánya egy része 800 millió évvel ezelőtt keletkezett, amikor a sekély…..
himalája só Himalája sólámpa 2017.07.07 21:33:00
A kősó természetes anyagai adják a kristályok csodaszép megjelenését. A vas vöröses,a mangán sárga-narancssárga szinezetet ad. A lámpák sajátos fénye kellemes, nyugodt légkört biztosít, helyesen megválasztott színek, a színterápia, pozitívan hatnak közérzetünkre. A sólámpák, sómécsesek pozitív…..
A Himalája kristálysó a Himalája hegységből, kb.3000 méter magasságban fekvő sóbányából származik. Kitermelése robbantás nélkül, kizárólag kézzel történik. Sóoldattal tisztítják, mossák és napon szárítják. Kb. 250 millió éves kristálysó, természetes előfordulási formájában minden kritériumnak…..
A második legnagyobb sóbánya a világon a pakisztáni Khewrában található, mintegy 300km-re a Himalájától, 160 km-re Iszlámábádtól, és 260 km-re Lahore -tól terül el. Ez egy természetes ásványi só, vöröses vagy rózsaszínű, néhány kristály csaknem fehér átlátszó színű. Több mint 80 ásványi anyagot és…..
Ginseng Ginseng alkalmazása 2017.04.21 15:35:00
A ginzenget két növényfajtából nyerik, az amerikai és az ázsiai ginzengből. Az amerikai ginzeng az ázsiainál enyhébb. A ginzeng sokféle formátumban elérhető, úgymint friss és szárított gyökerek, kivonatok, oldatok, kapszulák, tabletták, kozmetikumok, szódavizek és teák formájában. Az aktív…..
himalája só "Himalája só" 2017.04.07 19:35:00
Napjainkban magáncégek, nagy multinacionális cégek működtetik,ezeket a bányákat,mint az AkzoNobel , Cargill és a Compass Minerals . Csodás látnivalók vonzzák ide a turistákat mint a 75 méter magas "aula" kamra spirális lépcsők mennek felfelé a falak mentén, a 25 méter hosszú Salt Bridge nevű…..
Ginseng Ginseng típusai 2017.03.22 08:07:00
A szibériai ginsenget, más néven tajgagyökeret, orosz kutatók alaposan tanulmányozták, a ginsenggyökér kivonatát elsősorban gyári munkásokon és sportolókon tesztelték. "A 15.350 munkás között a betegségek előfordulási gyakorisága 37,1 százalékra csökkent, az atléták és más sportolók esetében…..
Az állatok és az ember is igényli a sót. Fontos alkotórésze az emberi szervezetnek. Megtalálható a testnedvekben, a vérben, az izzadságban és a vizeletben. Fontos szerepe van az izotónia, azaz a megfelelő ozmózisnyomás fenntartásában. A nátrium-klorid szükséges a gyomorsav képződéséhez is. A…..
himalája só Himalájai só 2017.02.16 20:09:00
A Khewra Salt Mine, Pakisztán legnagyobb és legrégebbi, a világ második legnagyobb sóbányája. A bánya a hegyekben van, amely a sóban, ásványi anyagokban gazdag hegyi rendszer mintegy 200 km-re a déli Pothohar fennsíkon, ahol a Jehlum folyó csatlakozik az Indus folyóhoz. Khewra 945 méterrel a…..
Ginseng A ginzeng felhasználása 2017.02.11 22:17:00
A ginzenget hazájában, Kínában, Koreában igen széles körben alkalmazzák. Teák, krémek, fogkrémek, szappanok és üdítőitalok alkotórészét is képezi. A ginzeng-gyökeret gyakran használják főzéshez is, de alkalmazása tabletták és tonikok kiegészítőjeként a legelterjedtebb. A ginzengben egymástól…..
A gyermekkori és felnőttkori fül fájdalma a leggyakoribb tünet. A fülfájást számos betegség okozhatja, mivel a külsőfül igen gazdag érző idegekben ezek közvetítésével érezzük a fájdalmat. A fülkagyló sérülései éles, szúró fájdalommal járnak, mivel kiáll a fej…..
A Himalája kristálysó, a Himalája hegységben, 3000 méter magasságban lévő sóbányában található. Kizárólag kézzel történik a kitermelése, amit sóoldattal tisztítanak, mosnak és a napon szárítanak. A Himalája kristálysó, természetes formájában minden kritériumnak megfelel és szervezetünk számára…..
Akik a gyógyulásuk érdekében kezdik el a paleolit táplálkozást, azok mindenképpen kövessék az irányelveket, mert így az étrend optimális lesz, a gyógyulásban kifejtett hatása gyorsabb és hatékonyabb. A gabonafélék, tejtermékek teljes mértékben kerülendők, a zab is gabonaféle, a kemény sajt is…..
A fülfájás szinte minden gyulladásos külső fül és középfülbetegségnek tünete. Erős fülfájással jár a hallójárati gyulladás és az akut középfülgyulladás is. A fájdalom eredete lehet a fül daganata vagy a hallójáratot feszítő idegen test, vagy a fülzsírdugó. Lehet a fülkagyló peremén egy apró…..
Ginseng Ginseng alkalmazása 2017.01.22 18:38:00
A ginseng gyökerének ázsiai alkalmazása tonizáló szerként több száz éves múltra tekinthet vissza. A ginsenget mitikus erővel ruházták fel az évszázadok során mint az életet meghosszabbító, betegségek ellen védő gyógyszert és afrodiziákumot.Fajtái és elkészítési módjai szerint nagyon eltérő hatásuk…..
Az őstengerek kiszáradását 250 millió évvel ezelőtt a nap energiája okozta, ez az energia és annak minden pozitív tulajdonsága megtalálható a Himalája sókristály rácsaiban. A Himalája sókristályban minden olyan kémiai és nyomelem megtalálható, amelyre az embernek szüksége van, és nem tartalmaz…..
A ginseng felhasználási területe rendkívül széles körű, a növény gyökerében található ginzenozidoknak köszönhetően. A növényben eddig 31 féle ginzenozidot izoláltak, melyek kémiai felépítésük alapján két csoportot alkotnak. Az egyik csoport tagjai a nagyobb részben, mellékgyökerekben található…..
Fülfájás A fül felépítése 2017.01.10 18:27:00
A fül három jól elkülöníthető részből áll. A külső fül, ami szabad szemmel is jól látható, ezt egy járat köti össze a középfüllel, a járat végén található a dobhártya,amely a külső fület választja el a középfültől. A középfülben helyezkednek el a hallócsontocskák, a levegő rezgését vezetik…..
A fülfájás nem csak őszi-téli betegség, a tavaszi elhúzódó náthás megbetegedések és allergia szövődménye is lehet.Nyáron a panaszokat a medencék, tavak, tengerek vize is okozhatja. Strandolás közben a legkevésbé gondolunk a fürdőzés ártalmas hatásaira,pedig a klóros uszodai víz is okozhat…..
Sokat lehet mostanában olvasni az ördögnyelvről, de nem nagyon térnek ki arra, hogy a felhasználása paleolit, vagy sem. Én sem tudtam, amíg nem olvastam bele kicsit mélyebben, és annyit tudok mondani, hogy fontos, hogy az étel részeként, vagy táplálékkiegészítőként fogyasztjuk. A legismertebb…..