Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Horváth Gyöngyvér

97 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Porcerősítő Porcok szerepe 2018.08.21 16:12:00
A támasztószövetekhez tartozó porc testünkben szilárd és rugalmas vázelemeket alkot. A porcsejtek többnyire csoportosan helyezkednek el. A támasztószövetek a test mélyebben fekvő részein foglalnak helyet. Közös sajátjuk, hogy sejtjeiket kisebb vagy nagyobb mennyiségű sejtközötti állomány köti…..
Az ízületi felszíneket borító porcszövet porcsejtekből és a sejtek által termelt nagy mennyiségű sejt közötti állományból a proteoglikánokból áll. A sejt közötti állomány meghatározza a porc mechanikai tulajdonságait,a rugalmasságot, súrlódást. A porszövet sejt közötti állományának két fontos…..
Az acai berry az áfonyák között a legmagasabb mikro-tápanyag tartalommal bír. A gyümölcs hatalmas pálmafákon nő az amazóniai esőerdőkben, olyan mint egy lila üveggolyó. Antioxidáns tartalma többszöröse a nálunk ismert áfonya fajtáknak. Komplex formában számos olyan tápanyagot tartalmaz, amit a…..
Az acai berry az egyik legegészségesebb étel, magas az antioxidáns tartalma és nagyon sok mikrotápanyagot tartalmaz, amihez egy hagyományos étrenddel nem juthatnánk hozzá. A gyümölcsök közül a legjobb antioxidáns. Komplex formában számos olyan tápanyagot tartalmaz, amit a hagyományos étrend nem. Az…..
Az acai berry az egyik legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van mikrotápanyagokkal, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, étkezési rostot, ami elősegíti az emésztési rendszer egészséges működését. Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a…..
Az amazóniai acai gyümölcs, az áfonyához hasonlít a legjobban, nagyon finom trópusi íze van, nem édes.Az antioxidáns hatása 10x nagyobb mint a szőlőé, és kétszer annyi antioxidáns van benne mint a kék áfonyában,a legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek tartják számon.Tele van értékes…..
Sokan mondják, hogy az acai berry fogyókúrában kiváló, de most engedjétek meg, hogy bemutassuk az idei év nagy slágerét az angelikafű tartalmú Angellica +4 kapszulát Gregor Bernadett ajánlásával. Az angelikafű segít a zsírsejtek lebontásában, így komolyan segíti a fogyókúránkat. A további 4…..
Az Acai berry rendkívüli fogyasztó hatását a benne található magas vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalmának köszönheti, amivel visszapótolja a szervezetbe a hiányzó tápanyagot, ami az állandó éhségérzetért felelős. Gyenge minőségű táplálékkal a töredékét…..
A porcszövet ismerten "kis fogyasztású" szövet. Más szövetekkel, sejtekkel csak a sejtközötti állományon keresztül "kommunikálnak". Ennek megfelelően az oxigén, a szén-dioxid, az anyagcseréhez szükséges alapanyagok víz, cukrok, zsírok, aminosavak, és a termelt salakanyagok csak…..
Az acai berry jótékony hatása, hogy segíti a fogyást, mivel rengeteg mikro tápanyagot tartalmaz. Értékes tápanyag tartalmának köszönhetően csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét, mikro tápanyagokkal látja el a szervezetet, növeli az energiaszintet. Az acai berry…..
Több évszázados tapasztalatok összegzése után 1910-ben jutott el a tudomány arra a felismerésre, hogy a tápláléknak az energiát szolgáltató tápanyagokon, ásványi sókon és a vízen kívül egyéb járulékos anyagokat is kell tartalmaznia. Ezeket az anyagokat Kazimierz Funk…..
Az acai berry az egyik legkeresettebb természetes étrend kiegészítő, mert a visszajelzések bizonyítják, hogy az acai bogyó természetes úton csökkenti az éhségérzetet, mikró-tápanyagokkal látja el a szervezetet, növeli az energiaszintet, gyorsítja az anyagcserét. Az acai berry különlegessége, hogy…..
A multivitaminok táplálék-kiegészítők, melyek vitaminok, ásványi anyagok és egyéb tápanyagok kombinációja. A készítmények tabletták, kapszulák, porok, folyadékok, pezsgőtabletták formájában is rendelkezésre állnak. Az injekciós készítmények csak orvosi felügyelet mellett alkalmazhatóak. A…..
L-karnitin előállítására kis mennyiségben az emberi szervezet is képes, többségét a táplálékkal kell pótolni. Az L-karnitin főleg hús és tejtermékekben található. Pótlása fontos és előnyös élettani hatásokkal járhat. Az L-karnitin jótékony hatását klinikai kutatások igazolták a perifériás…..
Porcerősítő Porcerősítő 2017.04.10 18:46:00
Új-zélandi taréjos zöldkagyló, egy különleges kagyló faj, mely csak Új-zéland partjainál a világ legtisztább tengervizeiben van jelen. A jelenleg ismert leggazdagabb glükózamin forrás. A glükózamin természetes anyag, tengeri állatok kitinpáncéljából állítják elő. Az új-zélandi taréjos zöldkagylónak…..
Az acai berry jó minőségű és természetes táplálékkiegészítő, fontos része lehet bármelyik sikeres fogyás programnak. Az acai berry rengeteg mikró-tápanyagot tartalmaz, ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket, rostokat, E vitamint, elengedhetetlenek a sejtekben zajló anyagcsere folyamatokhoz,…..
Az L-karnitin minden szervben megtalálható. A legnagyobb mennyiségben ott van, ahol a legnagyobb energiafelhasználás történik az izomban. Az lkarnitin elengedhetetlenül szükséges az energiatermeléshez, a megfelelő zsíranyagcsere létrejöttéhez. L-karnitin a májban, vesében és az agyban termelődik a…..
A vitaminok táplálék útján kis mennyiségben jutnak a szervezetbe, ezeknek a szerves anyagoknak a jelenléte nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára fontos élettani folyamatok fenntartásához. Téli időszakban, vagy diéta esetén, fogyókúra idején, valamilyen oknál fogva a szervezet alultáplált,…..
Porcerősítő A porc élettana 2017.02.21 18:40:00
A csontokat borító porcok nem tartalmaznak vérereket, táplálásuk csak mozgás közben valósulhat meg, a szivacsszerű szerkezetük révén beszívott-kipréselt ízületi nedvnek a segítségével. Az ízületi nedv segíti az ízületi felszínek egymás fölötti elcsúszását, megkönnyíti a mozgást, glukózamin tartalma…..
Az Acai berry alacsony cukor és magas rost tartalmú táplálék. Tápanyagokban gazdag, számos vitamin, ásványi anyag és nyomelem található meg benne, egyszeresen telítetlen zsírsavakkal rendelkezik. Az Acai berry elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, egyike a leghatékonyabb…..
Az l-karnitin szükséges a szervezetünkben lejátszódó anyagcsere és energiaszolgáltató folyamatokhoz. Az l-karnitin a zsírsavaknak a mitokondrium belső membránján keresztüli transzportjában tölt be fontos szerepet. A zsírégetés segítője, a test zsírtartalmának csökkentéséhez szükséges. Az l-karnitin…..
Dél-Amerika őserdeiben őshonos növény a Theobroma cacao. A kakaófa hosszúkás, 15-30 cm hosszú termésében körülbelül 60 mag nő, ez a kakaóbab. A nyers kakaóbab 44%-a kakaóvaj. A kakaóvaj egy ehető természetes zsiradék, enyhén csokoládészerű íze és aromája van. a fehér csokoládéban ez az egyetlen…..
Porcerősítő Porcerősítés 2017.01.20 15:46:00
Egyes kutatók szerint a mechanikus stressz a porcsejtek sérüléséhez, azok pedig enzimek sejtekből való fokozott kiszabadulásához vezetnek. Ha ezek az enzimek egészséges mennyiségben szabadulnak fel, a porc anyagai olyan mértékben bomlanak le, amilyen mértékben fel is tudnak épülni. Ha túl sok enzim…..
Az l-karnitin egy aminosav származék, élettanilag igen fontos anyag. A szervezetben biokémiai úton is képződik, megjelenését tekintve, fehér kristályos anyag. L-karnitin az energiatermeléshez, a zsíranyagcsere létrejöttéhez, a szervezetünk normális életfolyamataihoz…..
Az acai berry az Amazonas vidékén tömegesen fordul elő, Braziliában őshonos a káposzta pálma, Euterpe Pleracea termése. A gyümölcs az áfonyára hasonlít, mérete alig nagyobb, mint egy áfonyaszem, csak a külső rétegei fogyaszthatók. Az amazóniai bennszülöttek már több száz évvel ezelőtt fogyasztották,…..