Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biobolt kedvelő

77 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az omega 3 zsírsavak fontos szerepet töltenek be az agyban lévő idegsejtek közötti kommunikációs folyamatokban. Serkentik a gondolkodásért és értelmi képességekért felelős agy területek működését, ami a koncentráló képesség javulásához vezet. Az agysejtek egymás közti…..
A máriatövis hatóanyagai vízben nehezen oldódnak ki, ezért teaként csak ritkán fogyasztják, azonban máj eredetű diszpepsziás panaszoknál és megelőzésre a magokból tea is készíthető. A tinktúrát, ami alkoholban kiáztatott növényi kivonat, az epekiválasztást fokozza és…..
A paleolit kori étrenddel elsőként az 1970-es években Walter L. Voegtlin gasztroenterológus kezdett el foglalkozni, emésztési problémáktól szenvedő embereknek saját recepteket dolgozott ki, majd könyvében adatokkal támasztotta alá a zsír alapú táplálkozás pozitív hatásait, rámutatott arra, hogy a…..
Az omega 3 két nagyon fontos anyagot biztosít szervezetünk számára, egyik a DHA, ami fontos szerepet játszik a gyermekek agyának fejlődésében, a szem a látás megfelelő működésében és az észlelő funkciók javításában, a másik az EPA, ami az agy egészséges működésének…..
A máriatövist már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tartják számon. Májvédő és májtisztító hatása orvosilag elismert és bizonyított. A máriatövis mediterrán térségből származik, de világszerte termesztett növény. Gyógyászati…..
Sokan tették fel a kérdést, hogy az ördögnyelv hogyan fér bele a paleolit táplálkozásba. Igaz, hogy az ördögnyelv kapszula készítmény formájában ismerik sokan, ezáltal tápanyag kiegészítő, azonban vannak hagyományosabb formái, amelyeket közvetlenül beépíthetünk az étrendünkbe, például a zselatin…..
Az omega 3 zsírsavak építik fel az agy szürkeállományának nagy részét és az agy táplálékául is szolgálnak. 1995-ben először fogalmazták meg amerikai kutatók, hogy az omega 3 hiánynak szerepe lehet a depresszió, a mániás depresszió és a szülés utáni depresszió kialakulásában. A hatékony agyműködés…..
A máriatövis termése tartalmazza a legfontosabb hatóanyagát, a szilimarint, mely tulajdonképpen három flavonoid keveréke. Egyéb keserűanyagokat, illóolajat és E-vitamint is találunk benne, de mégis a szilimarin a legfontosabb. A szilimarin úgy védi a májat a mérgektől, hogy egyrészt serkenti a…..
A halászatból származó mélytengeri halak ideális omega 3 források, 38 %-ban tartalmaz omega 3 EPA és DHA zsírsavat. A halolajak minőségét meghatározza a készítmények tisztasága, stabilitása és mellékhatás mentessége. Az omega 3 zsírokon kívül fontos sejtvédő összetevők is vannak a halakban, melyek…..
A paleolit táplálkozás kapcsán felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet a genetikailag kódolt képességeinkkel, hiszen hatalmas a különbség kódolt rendszereink és a realitásként megjelenő mindennapi világunk között. Mivel a nyugati típusú táplálkozás, hangsúlyosan szénhidrát, gabona és tejtermék alapú…..
Az omega 3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építőeleme. Ettől rugalmasak, hajlékonyak, átjárhatóak az idegsejt membránok. Több vizsgálat is kimutatta, hogy depressziós betegek szérumában, vörös vérsejtjeiben csökkent omega 3 tartalom figyelhető meg a depresszió súlyosságának mértékében. A…..
A máriatövis az egyik legrégebben ismert gyógynövényeink egyike. Májbetegségek gyógyítására már a XII. században is használták. A modern kutatások kiderítették, hogy a növényben található aktív hatóanyag a silymarin képes megvédeni a toxikus anyagoktól a májat. A silymarin egy gyűjtőnév, több…..
Akik a paleolit táplálkozás irányelveit követik, az étrendjük optimális lesz, a gyógyulásban kifejtett hatása pedig gyorsabb és hatékonyabb. Lehet ettől eltérni, nem is okoz minden esetben gondot, de ha valóban szeretnék elérni a céljukat, minden paleolit étrendet választónak a következőket kell…..
A máriatövis nemcsak a májat erősíti, antioxidáns hatása többszöröse az E és C vitaminnak. A máj az emberi szervezet egyik legfontosabb szerve, több feladatot is ellát, méregtelenít, számos életfontosságú anyagot állít elő és tárol, epét termel. Méregtelenítő munkája következtében fokozottabban van…..
Omega 3 készítményeknél a hatóanyag tartalom aránya miatt komoly árkülönbségek vannak. A többszörösen telítetlen zsírsavak főként a mélytengeri halak húsában találhatóak, ezek tartalmazzák a szervezetünknek nélkülözhetetlen omega 3 EPA és DHA zsírsavakat, melyeket alig…..
A paleolit táplálkozással teljes értékű táplálkozást folytatunk. A felnőtt emberi szervezetnek napi 30-50 g szénhidrátra van szüksége, amit a húsból előállított glükóz valamint a zöldségek, gyümölcsök bőven fedezik. Fehérjékből is tudunk glükózt előállítani, nem muszáj cukor formájában…..
Az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj. Vaskos szára felálló elágazó, másfél, két méterre is megnő lágyszárú növény. Leveleinek erezetét klorofill- mentes levélszövet szegélyezi. Fészkes virágzatú, bíborszínű virágai a szár csúcsán egyesével állnak, fészekpikkelyei erős kemény tövisekben…..
A paleolit táplálkozás egy életforma, amihez át kell teljesen alakítani étkezési szokásainkat, hogy változtathassunk eddigi életünkön. Az elvégzett kutatások azt bizonyítják, hogy a paleolit táplálkozással javíthatunk élet- vitelünkön. A sovány húsokból származó fehérje erős izomzatot, masszív…..
Máriatövis, a Silybum marianum az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj. Vaskos, lágyszárú növény, a felálló, elágazó szár csúcsán fészkes virágzatú, bíborszínű virágai egyesével állnak,külső fészekpikkelyei erős, kemény tövisekben végződnek. Zöld leveleinek erezetét klorofillmentes…..
Az omega 3 zsírsav a keringésen keresztül számos jótékony hatást fejt ki, fogyasztásának hatására a test minden sejtjében kedvező változások indulnak el. Az omega 3 az idegsejtek membránjainak legfontosabb építő eleme, ettől folyékonyak hajlékonyak, átjárhatóak az idegsejtmembránok. Számos…..
A máriatövis hatóanyagát a szilibinint évezredek óta használják epehólyag és a májbetegségeinek, májgyulladás és májzsugorodásnak a gyógyítására, a máj védelmére mérgezésekkel szemben. Dr. Kara Kelly a New York-i Herbert Irving Comprehensive Cancer Center (Általános Rák Centrum) kutatója azt…..
Az omega 3 két nagyon fontos anyagot biztosít szervezetünk számára, a DHA-t, ami fontos szerepet játszik a gyermekek agyának fejlődésében, a szem a látás megfelelő működésében és az észlelő funkciók javításában, és az EPA-t, az agy egészséges működésének fenntartásában. Fontos feladatokat látnak…..
A paleolit táplálkozás lényege, hogy az ősember feltételezett táplálékainak fogyasztásával egy egészségesebb életmód alakítható ki. Evolúciós szempontú étrendnek is nevezhető, mivel evolúciós szempontból vizsgálta meg ember és táplálkozás, betegségek kapcsolatát a történelemben visszamenőleg a mai…..
Az omega 3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában, az egészség megőrzésében és a betegségek gyógyításában. A többszörösen telítetlen zsírsavak közül az EPA és a DHA támogatják a szív megfelelő működését.…..
A máriatővis egyike a legrégebben ismert gyógynövényeinknek, már évszázadok óta ismerik és használják a népi gyógyászatban.  A máriatövis úgy fokozza és erősíti a máj működését, hogy megakadályozza a májban termelődő, s a méregtelenítő folyamathoz nélkülözhetetlen aminosavszerű vegyület, a…..