Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mortullus

0 bejegyzést írt és 1134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapest szívében, Erzsébetvárosban, a Damjanich utca 4. szám alatt kapott új épületet a FreeSZFE Egyesület, és ahogyan az várható, az ellenzéki érzelműek ünnepelnek, a kormányoldaliak pedig dühösek. De vannak jópáran, akik a szekértábor-mentalitáson kívül állva értékelik a történéseket. Szerintük…..
mortullus 2021.02.10 22:30:10
@Lord Ickenham: Leginkább a zeneiskola és 600 tanulója itt az áldozat. Sajnos ez egy politikai bosszú Niedermüllertől. Szóval nem különb ő sem a fideszesektől.
A legújabb anyagban egy olyan elhagyatott üdülőt nézünk meg, amit a természet ereje már elkezdett visszahódítani...
mortullus 2021.02.07 18:18:43
A múltkori rosszemlékű ricottás rigatonit még mindig nem hevertem ki, ám kaptam a feleségemtől egy doboz bébi spenótot. Ezt nem szabad ebek harmincadjára hagyni! Nem is beszélve arról, hogy épp most sütöttem egy nagyobb rakat palacsintát ... Most már csak rikottát vagy ordát kellene szerezni. Meg…..
mortullus 2020.12.09 18:27:02
Lélegeztető gépen az ország! Nemzetünk pocakos focihuszára mindenkit megnyugtatott az egészségügy qrva jól teljesít, mindenki meg lesz mentve, aki meg nem az moslék koalíció alkotta soros bérenc. Hogy közben kivághatják a Néppárt frakciójából? Meg jogállamiság? "Zsák krumplit kaptál, pofád…..
mortullus 2020.11.15 18:12:56
@midnight coder: A felelősség a miénk, egyszerűen hülyék és gyávák vagyunk a demokráciához.
 JAS-39 Gripen, a Magyar Honvédség legfontosabb fegyvere  A közvélekedés, hogy a Magyar Honvédség semmit sem ér, a román páncélosok fél nap alatt Pesten lennének, a rájuk költött pénzt mintha az ablakon dobnánk ki stb. A mostani történelmi léptékű fegyverbeszerzések árnyékában azért érdemes…..
Ez a rész az A-10 felépítését, műszaki megoldásait, belső rendszereit mutatja be, mindenhol átszőve a túlélőképesség növelésére tett lépésekkel. Végül aztán a Hog repülési teljesítményéről is szó lesz. A sorozat előző része ITT, az első pedig ITT olvasható.     Egyszerű, de egyedi kialakítás Az…..
mortullus 2020.05.10 10:51:06
@molnibalage: Az F-15-ről szóló írásodat hol lehet megtalálni?
„Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek” – Orbán Viktornak ez az önleleplező, pávatáncra utaló mondása talán aktuálisabb, mint valaha. A szavak és a tettek a koronavírus okozta válságban sincsenek összhangban: az előbbiek a válságkezelésről, az utóbbiak viszont nem kis részben a…..
mortullus 2020.05.09 04:38:03
@Kampfer: Tényleg az Ikeába menekültél be? :)
... azt vetik az emberiességi szempontokat érvényesíteni kívánó ellenzék szemére, hogy a vészhelyzetben is politikai szempontok vezérlik őket. Teszik mindezt (telj)hatalmi pozícióból, még a lélegzetüket is totálisan átpolitizálva, az ország ellenségeinek felcímkézett ellenfeleik megsemmisítésének…..
mortullus 2020.05.06 04:57:29
@D E G L O B A L I Z A T I O N: Ó te szerencsétlen! Szerinted ha ez lenne a cél, hogy megsemmisítsék Orbán basi illiberális nemzetállamát, szerinted menyi idő kellene ehhez? 2 hét vagy 5 nap?
Az egész koronavírus-járvány gyakorlatilag rávilágított arra, hogy ez az ország bár működik, azért ez nem annak köszönhető, hogy minden szép és jó, hanem leginkább annak, hogy fantasztikus és elhivatott emberek dolgoznak a nem-vezető pozíciókban. Nekik köszönhetjük, hogy most nem állunk annál is…..
mortullus 2020.04.15 14:30:19
@nemecsekerno_007: Nem, hogy kétharmada nem lesz 2 év múlva Orbán basinak, de Pénztáros Lölö összes pénze, meg 132 OVI honlap leállás sem lesz elég még az 50 %+1-hez.
mortullus 2020.04.15 14:52:02
@nemecsekerno_007: Nem találja Viktor a helyét a világban, azért jönnek ilyen dolgok, mint a felhatalmazási törvény és határozatlan idejű veszélyheztet. Kell újabb 4-8 év ballib kormányzás, hogy újra önmagára találjon.
2 napja nem jelentkeztem új adatokkal, részben a húsvétnak köszönhetően, de azért is, mert kivártam, hogy mennyire tendencia ami péntek reggelre történt – ekkor emelkedett több, mint 200 fővel a regisztrált új fertőzöttek száma. Mivel a tendencia, mely folyamatos emelkedést mutat megmaradt, de az…..
mortullus 2020.04.13 20:01:02
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem volt a Tarlós Pista mindet visszafizette, az utolsó fillérig! És ez igaz.
mortullus 2020.04.13 20:08:56
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 70 évesen is dolgoznia kell! Ezért fogadta el a miniszteri biztos posztot.
mortullus 2020.04.13 20:36:48
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Mészáros Úrtól kapta ajándékba.
"Mesterségesen gyártottak koronavírust Kínában" - állítja címében egy Youtube-videó, amelyet sokan megosztottak a facebookon is. Az eredetileg a Pesti Srácok által közölt videó valójában az olasz RAI televízió egyik, 2015-ös riportja, amely szerint kínai kutatók két vírus kombinálásával egy…..
mortullus 2020.04.10 12:29:29
@HARP3R: Gondolod, hogy az amerikaiak ilyen hülyék lettek volna? Ha már megvan a technológiai hátterük egy ilyen vírus elkészítéséhez, becsempészéséhez, a járvány elindításához, de nem modellezték le, hogy kb. mennyi idő alatt fog visszajutni az USÁ-ba? Oroszországnak sem hiszem, hogy érdeke lett volna ez, mert bár tudják, hogy Kínának fáj a foga a kelet-Szibériai területekre, ők is könnyen kiszámolhatták előtte, hogy az alacsony olajár miatt padlót fognak.
Egyelőre senki nem tudja mit jelentene a "teljes kijárási tilalom", csak annyi infó jelent meg eddig a hazai sajtóban erről, hogy Gulyás Gergely szerint ez a lépés államcsődhöz vezetne ha meglépnék. Általában véve mind a nemzetközi, mind a hazai közvélemény két táborra oszlik a témát értékelve: az…..
mortullus 2020.04.06 09:38:02
@gyongyi70: Sokra mész az "erős immunrendszereddel", ha úgy szétbombázza a tüdődet, hogy azt nem éled túl.
Néhány olvasó azt firtatta, vajon vannak-e profi cégek, amelyek iparibb minőségben és megfelelőbb számban gyártanak szájmaszkokat. Érdeklődésüket az indokolja, hogy tegnap a népi kezdeményezésekről írtam. A többnyire falusi varrónőkről, akik a helybélieknek készítettek vírusszűrő maszkot. Az…..
mortullus 2020.03.30 21:23:00
@Hórukk: Ezek a maszkok nem védik meg a vírustól azokat, akik ezeket hordják. Azt akadályozza meg, hogy a nyáladdal telefröcsögd a veled szemben álló ember arcát.
Modern mediterrán életérzés, magas életszínvonal, gazdag kulturális örökség, gyönyörű városok, várak, paloták, templomok, operaházak, pazar hegyvonulatok, árnyas fenyők, homokos strandok, kiváló borvidékek és termelői piacok. A Marco Polo egyik legújabb kiadványában Észak-Olaszország mesés…..
A zsinórban harmadik kétharmados többséget élvező kormánypárt országa két évvel a ’22-es választás előtt azt mutatja; aki még itt maradt, nemcsak elkezdett alkalmazkodni a rendszerhez, hanem tud is élni benne. És épp ez az, ami hosszútávot biztosít(hat) ennek a mechanizmusnak. A parlamenti ellenzék…..
mortullus 2020.02.03 18:11:06
@nemecsekerno_007: "Alacsony adók, működő gazdaság, fejlődő infrastruktúra... kb. erre van szüksége a többségnek. Ha ez nem változik akkor lehet ellenzéki kormány is akár. Egyelőre nem lehet bízni az ellenzékben, hogy nem kezdenek adót emelni, így jobb ha kap még egy ciklust a Fidesz kormány..."

Ezzel az a baj, hogy a ballibek bármennyire jól működő gazdaságot is képesek szétverni. Meg a franc se fog több SZJA-t fizetni, mert az összes ellenzéki párt a "progresszív adózást" szajkózza. Fizessek 15 % helyett 25 vagy 30 %-ot, hogy kártérítésként kifizessék a börtöntöltelékeknek. Hát lófaszt! Ahogy Hadházy Ákos mondaná.
A Sátán egyike a Bibliából ismert figuráknak akit jellemzően a legnegatívabb fiuguraként szoktunk azonosítani, minden gonoszság és rossz forrásaként. Valójában azonban a Sátán is Isten teremtménye, ezért végeredményben a rossz, melyet képvisel, szintén Istentől származik. A Sátán szó héberül…..
mortullus 2020.01.28 17:59:12
Tudom, hogy a bejegyzés szerzőjének nem szakterülete az Újszövetség. De esetleg tudna adni némi támpontot, hogy kiről beszél Jézus János Evangéliumában.

János 8:31-47

"Azoknak a zsidóknak, akik hittek neki, Jézus azt mondta: "Ha megmaradtok tanításomban, valóban tanítványaim vagytok, megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz titeket". Azok azt felelték neki: Ábrahám utódai vagyunk, és soha senkinek nem szolgáltunk. Hogyan mondod hát te, hogy "szabadok lesztek?".

Jézus így szólt: Bizony, bizony mondom nektek: Mindaz, aki bűnt cselekszik, szolga. De a szolga nem marad örökre a házban, csak a fiú marad ott mindörökké. Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek. Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok, de meg akartok engem ölni, mert a tanításom nem hatol belétek.

Én azt mondom, amit az Atyánál láttam, és ti is azt teszitek, amit atyátoktól hallottatok. Azt felelték neki: "A mi atyánk Ábrahám!" Jézus azt mondta nekik: "Ha Ábrahám fiai lennétek, Ábrahám tetteit cselekednétek. De most meg akartok ölni engem, azt az embert, aki nektek azt az igazságot mondtam, amelyet az Istentől hallottam, ezt Ábrahám nem tette. Ti a ti atyátok tetteit cselekszitek."

Erre azt mondták neki: "Mi nem paráznaságból születtünk. Egy Atyánk van, az Isten!" Jézus így szólt hozzájuk: "Ha Isten volna az Atyátok, szeretnétek engem, mert én Istentől származtam és jöttem. Hiszen nem magamtól jöttem, hanem ő küldött engem. Miért nem értitek a beszédemet? Mert nem tudjátok hallgatni az igéimet.

Ti az ördögatyától vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok cselekedni. Ő gyilkos volt kezdet óta és az igazságban meg nem állt, mert nincs benne igazság. Amikor hazugságot szól, magától beszél, mert hazug, és a hazugság atyja. Én azonban az igazságot mondom, ezért nem hisztek nekem. Ki vádolhat engem közületek bűnnel? Ha igazságot mondok nektek, miért nem hisztek nekem? Aki Istentől van, Isten igéit hallgatja. Ti azért nem hallgatjátok, mert nem vagytok Istentől."
mortullus 2020.01.28 18:01:22
@mortullus: Ki ez az "ördögatya", akiről Jézus beszél? Miért mondja a zsidóknak, hogy "nem vagytok Istentől"?
Nemi identitás és nemi szerepek. Már úgy születünk, hogy tudjuk, kisfiú vagy kislány szerepben kell léteznünk vagy a megszokás és tanulás alapján sajátítjuk el? Szerintem mindkettő egy kicsit. Sok dolog kódolva van a DNS-ben, más dolgokat pedig út közben szedünk fel. Már egész csecsemő korban…..
Történelmi győzelmet aratott a parlamenti választásokon a Konzervatív Párt, amely 2010 óta kormányozza az Egyesült Királyságot. Ezzel a Brexit megállításának utolsó esélye is elszállt...
mortullus 2019.12.13 20:46:54
@Balogh Zsolt: El kell adni Trumpnak.
Az utóbbi hónapokban fellángolt klíma pánik futótűzként terjedt tova a világon. Főleg a fiatalok által szervezett megmozdulások, demonstrációk, és egyéb megnyilvánulási formák kezdenek teret nyerni a világ fejlett államaiban. A sok klíma veszélyhelyzetet hirdető emberrel szemben azonban még most is…..
Kisorsolták november 22.-én délben, hogy melyik csapatokkal játszhat válogatottunk a Nemzetek Ligája-playoffban. A magyar labdarúgó-válogatott mint már ismert, nem tudta kiharcolni a kijutást a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra a selejtezőcsoportjából, de a Nemzetek…..
mortullus 2019.11.23 16:41:02
@Legfelelősebben gondolkodó felelőtlen ember: Minden faluba egy teniszstadiont! :)
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
A kör szimbolikus jelentőséggel bír a zsidóságban. A Föld saját tengelye körül forog és egyúttal forog a Nap körül is, jelezve, hogy az idő maga is egy körforgás. Ezt jól bizonyítja az évszakok változása, tavasz után nyár jön, majd ősz, mely télbe fordul, hogy azután a természet tavasszal ismét…..
Lekvár és JAM Mi volt a manna? 2019.08.25 21:18:29
A manna kifejezést sokan ismerik és legtöbben azt is tudják, hogy az az égi étel volt a manna, mely az égből esett minden nap, amikor a zsidó nép az Egyiptomból történt csodálatos kivonulás után a sivatagban vándorolt 40 évig, míg el nem foglalta a Szentföldet. A Tóra elbeszélése szerint az…..
A mai Dísz tér nemcsak a középkori- és a törökkori Buda központi piacaként működött, hanem híres kivégzőhelyként is. A nevesebb lefejezettek szinte mindig a regnáló király hatalmának megdöntésében voltak érdekeltek.  Csapás előtt. (Fotó: Fotoforge.eu)..
mortullus 2019.08.14 14:44:15
@Thomas Dantes: Mivel a nagyapja volt.