Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szakee

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borokat is rendszeresen kóstoló séf barátom egy nagy csokor kékfrankos megkóstolására trombitált össze kisebb társaságot szeptember végén. A sorban főleg frissebb évjáratú, jelenleg is kapható borok kaptak helyet, néhány idősebb komoly tétellel kiegészülve. Vakon…..
szakee 2015.10.29 10:27:12
@Takács Kr.: Frici borai a pincénél sem sokkal olcsóbbak. Ő tette saját magát prémiumtermékké, a BT csak kihasználta a potenciált.
Dagadtos barátunk múltkori nagy vörös sora után most egy hasonló elvek mentén építkező fehér kontingenst húzott elő a borhűtőből. (Ezúttal az ő rövid megjegyzései és pontjai is olvashatóak a posztban.) Ez egy jó kosárnyi, érett vagy talán a csúcsa közelében sejthető nagy fehérbort takart. Mondanom…..
szakee 2014.08.26 14:25:10
Hegyaljai borászok kis csoportja gyűlt össze az egyik szerencsi pince kóstoló helyiségében egy márciusi péntek délután. Az összejövetel apropóját tájidegen borok szolgáltatták: sauvignon blanc-ok kerültek a poharakba szerte a világból. A kóstoló ötlete már régen…..
Rég írtam rieslingekről. Amikor visszatértem, elhatároztam, hogy nem fogom olyan mértékben fárasztani velük a kedves olvasókat, mint korábban. Szerintem elég korrektül sikerült is visszafogni magam figyelembe véve, hogy nem igen telik el hét, hogy ne bontanék legalább…..
szakee 2014.04.02 08:55:47
Történt történetesen, hogy egy kedves barátunk augusztus elején a harmincadikat töltötte. Ünnepeltünk volna, de valahogy csak nem akart sor kerülni rá. Először irdatlan kánikula volt, aztán páran elutaztak vagy betegség miatt kidőltek, aztán jött a Borfesztivál, aztán más…..
A Borrajongó Nemzeti Borfrusztra 2013.08.22 06:00:00
Augusztus 20-a alkalmából rendezték meg a Nemzeti Bormustrát, amely magyar fajtákból készült borok és magyar ízek végtelen sorát ígérte az erre éhes látogatónak. A kóstoló egyben utánozhatatlan helyszínt is kínált, hiszen a Váci utcában, egy exkluzívnak tetsző épület…..
Vasárnap ért véget a nemzetközi kamasz onkológiai turnusunk. Önkénteseink elmondják, hogy milyen volt: „Kezdetben vala egy kitalált szó: Börgönc. Majd egy játék: egy nagy, üres papírlapból mindenki tépjen ki egy darabot úgy, hogy aztán a végén egy elefánt-forma maradjon. És…..
Slovensko, do toho! Zuckerberg: V4! 2013.05.28 00:41:07
Zucki népszerűbb, mint Jézus Krisztus! Megnézte a prágai várat, mekiben járt és részt vett egy tüntetésen is. Varsóban egy miniszterig, Pozsonyban egy étteremig jutott el, a hétfő estét már Budapesten töltötte a 444.hu információi alapján. Lefotózni csak Prágában tudták, a…..
Kb. 3500Ft /0.375 palack Körte, őszibarack, ananász, méz, édes fűszerek, vanília. Tiszta és intenzív. Szájban arányosan telt. Mély zamatú indítás, az ízek nagy koncentrációban terítik be szájunkat. Hatalmas szerkezetet nem kell mögötte keresni, közepes tömörség,…..
V. Nyári Ifjúsági Találkozó – Kéménd (1969). Jobboldalt állnak: Farkas Veronika, Lacza Tihamér, Bencsik Tamás, Duka-Zólyomi Árpád, Kiss Mihály, Duray Miklós Míg a szlovákiai magyarok érdekképviselete egyrészt a Híd párt megalakulása, másrészt az MKP kétszeresen…..
szakee 2013.05.16 10:17:42
@Bloodscalp: sajnos nem értem hogy mire célzol, tényleg nem.
szakee 2013.05.16 12:04:40
@Bloodscalp: hát igen, és könnyebb ilyen stílusban beszólni, mint válaszolni. Ez meg már nem az én bitjeimet minősíti.
Amikor megjelent a első publikációm, még zöld csekken fizették ki a honoráriumot. Akkoriban egyetemista voltam, a szerkesztőség rutinosan levonta az adót, amit értettem, de a pénzesutalvány hátulján volt egy akkor számomra érthetetlen tétel is. LITFOND 2%. Akkoriban nemhogy mobilom, telefonom sem…..
Az alapozás és szőlő után térjünk át a pincére. Ráspi talán legjobban ismert oldala a borkészítés, hiszen úton-útfélen találkozhatunk a természetességet és beavatkozás-nélküliséget hangsúlyozó filozófiájával. Az erőteljes terméskorlátozással megtermelt alapanyag…..
Rengeteg osztrák jegyzet van már a blogon, de túlnyomórészt eddig Alsó-Ausztiai borok fordultak meg nálunk,illetve még Burgenlandiak szórványosan. Pedig születnek még jegyzett borok másfelé is. A dél-stájer borvidék Graz-tól délre található, Szlovéniával  határos.  Szép, látványos terep,…..
Nehéz manapság úgy vásárolni, hogy az ember ne fusson bele valamilyen akcióba: egyet fizetünk és kettőt kapunk, és ennek különböző variációi. Ugyanakkor az élelmiszerek szavatossági idejét a gyártók biztos ami biztos alapon túl szűkre szabják. Az eredmény: a megvásárolt…..
A Borrajongó Burgundi-rovat III. 2013.01.09 06:00:00
Feltett szándékom rendszeresen gyűjteni burgundi tapasztalatokat. Sajnos a borok ára miatt ez messze nem tud olyan tempóban haladni, mint mondjuk a rieslingek esetében, de azért szép lassacskán gyűlnek ők is a gyűjteményben, és időről időre meglepem magam valami relatíve komolyabbal is. A következő…..
F.X. Pichler nevét ugye nem kell bemutatni, Wachau talán legelső számú termelője. A Steinertal tulajdonképpen Wachau keleti határát képezi, a következő dűlő, a Pfaffenberg már Kremstalhoz tartozik.  A termelő portfóliójában az Undendlich, M, Kellerberg trió után következik presztizsben az innen…..
Kell némi bátorság ahhoz is, hogy az ember Európán (vagy tágítva a kört: a nyugati kultúrkörön) belül találjon magának munkát és változtasson lakhelyet, ám szerintem ez mind semmi ahhoz képest, amit mai szerzőnk, Liping meglépett: ő ugyanis egészen Kínáig ment. Ráadásul…..
Drága Naplóm, bolhásan, éhesen, szutykosan, de törve nem. Kőrösi Csoma Sándor nyomait keresve, már második hete egy zanglai kőfejtőben gyűjtögetjük fegyenc küllemű sorstársakkal az épülő szolársuli számára a köveket. A homorú vízmosás falai visszaverik a napsugarakat, a…..
Mandiner blog Nekünk a magyar 2012.08.20 08:01:00
„Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket” Neked a magyar? – tettük fel a kérdést a nemzeti ünnep alkalmából mandineres bloggereinknek és barátainknak. Akik válaszoltak is. Hogy mi nekünk a magyar? Többünknek Cseh Tamás, Latinovits Zoltán, Jankovics…..
szakee 2012.08.20 13:14:48
@nyufika23: mondjuk a szláv nyelvek is ugyanúgy mondják mint a magyarok, konkrétan a szlovák meg a cseh biztosan.
Viszont a félszáznak náluk sincs alternatíva szerencsére :)
szakee 2012.08.20 13:53:51
@nyufika23: most nézem, hogy előbb elnéztem, hol a záró idézőjel, elnézést.
Ez esetben tárgytalan az előbbi hozzászólásom.