Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csaba123

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  „Rájöttem, hogy a Római Katolikus Egyház tanításainak nincs evangéliumi megalapozottságuk – közöltem Samuel Vila lelkipásztorral, aki teljesen elhűlve hallgatta ezt egy római katolikus pap szájából (akit ugyan már jóval korábban meggyőzött az Igazság…..
Ez a Zeitgeist c. film egyik állítása. Ebben azt állítják és bizonyítják is - ami sokunknak és persze egyre többünknek nem újdonság - hogy a keresztény vallás majdnem teljes egészében plagizálás, tehát egy nagy átverés. Ez sajnos a megdöbbentő igazság. A film egy az egyben rámutat és be is…..
Csaba123 2012.08.20 11:25:26
Sziasztok,

Ez egy nagyon gyenge cikk, több benne a hazugság, mint az igaz. Idézet a cikkből:

"Amikor pedig Jézust megkérdezik tanítványai, mikor lesz újbóli eljövetele, ő így válaszol (Lukács 22:10): 'Ímé, mikor bementek a városba, szembe jő veletek egy ember, ki egy korsó vizet visz; Kövessétek őt abba a házba, amelybe bemegy.' Ez messze az egyik legegyértelműbb csillagászati referencia."

Az eredeti bibliai szöveg:

Eljöve pedig a kovásztalan kenyerek napja, melyen meg kelle öletni a husvéti báránynak;
És elküldé Pétert és Jánost, mondván: Elmenvén, készítsétek el nékünk a husvéti bárányt, hogy megegyük.
Ők pedig mondának néki: Hol akarod, hogy elkészítsük?
És ő monda nékik: Ímé, mikor bementek a városba, szembe jő veletek egy ember, ki egy korsó vizet visz; kövessétek őt abba a házba, amelybe bemegy.
És mondjátok a ház gazdájának: Ezt mondja néked a Mester: Hol van az a szállás, ahol megeszem az én tanítványaimmal a husvéti bárányt?
És ő mutat néktek egy nagy vacsoráló helyet, berendezve, ott készítsétek el.
Elmenvén pedig, úgy találák, amint mondta nékik; és elkészíték a húsvéti bárányt.

Vagyis a kérdés nem az volt, mint ahogy a cikk állítja, hogy mikor lesz Jézus újbóli eljövetele, hanem az, hogy hol készítsék el a húsvéti bárányt? A válasz nyilván szó szerint értendő, egy ház volt, nem csillagászati hókusz-pókusz szerint, ahogy a cikk írója teszi.
A másik nagy torzítás, hogy a Biblia sehol nem írja, hogy Jézus december 25-én született volna.

A többi több száz hazugságot a cikkben hadd ne soroljam fel... nem ér annyit ez a cikk.