Regisztráció Blogot indítok
Adatok
datolyapálma

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A külföldi élet kipróbálásának egyik legegyszerűbb és legelterjedtebb módja, ha valaki au-pairként vállal munkát. A rengeteg buktató (például elég nagy lutri, milyen családhoz kerül az ember, még akkor is, ha előtte tájékozódik) mellett viszonylag biztos egzisztencia…..
datolyapálma 2012.11.15 07:46:36
@madscientist: valami ilyesmit szerettem volna én is írni...a hangnemmel volt problémám nekem is
Nem hétköznapi történet következik ma, hiszen egészen Panamáig megyünk. Mert hát természetesen Panamában is élnek magyarok, ráadásul szerencsére olvassák a Határátkelőt is (na, megvolt az önreklám is), mi több, írnak is a blognak. Hát ezt, Rebeka írását olvashatjátok…..
datolyapálma 2012.10.30 14:27:04
@sodalisO: egyetértek!
Régóta vártam már az ománi országfelelős beszámolójára, és íme, nem is hiába, hiszen itt van Abaya posztja, amiből kiderül, hogy nem kell mindent elhinni az útikalauzoknak, miként az is, miért fordulhat elő, hogy a vendéget másik szobában ültetik le családi látogatás…..
datolyapálma 2012.10.24 10:36:27
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
datolyapálma 2012.10.19 12:44:05
@rajen: ez eszméletlen volt...sírok a röhögéstől...:)
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
Kell némi bátorság ahhoz is, hogy az ember Európán (vagy tágítva a kört: a nyugati kultúrkörön) belül találjon magának munkát és változtasson lakhelyet, ám szerintem ez mind semmi ahhoz képest, amit mai szerzőnk, Liping meglépett: ő ugyanis egészen Kínáig ment. Ráadásul…..
Talán a mai posztot páran túl rövidnek, vagy (miként a szerző, Mach Ag is írja) „száraznak" érzitek majd, ám mégis fontosnak tartom, hogy megjelenjen a blogon. Elsősorban azért, mert megmutatja, hogy közel a hatvanhoz sem szabad feladni, 57 évesen is meg lehet…..
Ismét jelentkezik Rozamami, aki legutóbb a gyerekek iskolai beilleszkedéséről írt, ma pedig saját munkakereséséről (és találásáról) számol be. (Kalandjai első részét pedig itt olvashatjátok.) Kiderül az is, miként jelenthet motivációt egy ronda szőnyeg... Jó…..
datolyapálma 2012.09.21 08:50:08
@bpetya75:
köszönöm, hogy helyettem is válaszoltál olahzsoltinak...éppen írni akartam neki valami hasonlót, de lehet, hogy megint sarkosan fogalmaztam volna mint tegnap....:)
Amolyan igazi megérkezés utáni első poszt a mai, szerzője, Tamás, Svájcban kezdi meg egyetemi tanulmányait és ígérete szerint több beszámolót is küld majd az élményeiről. Az elsőből kiderül, hogy ma már nem akkora bravúr kijutni külföldi egyetemre, és az is, hogy Tamás…..
datolyapálma 2012.09.20 09:34:18
@Réka ‎: én is várom a további képeket (havas-habos) és a beszámolót, hogyan él a posztoló...
datolyapálma 2012.09.20 09:56:22
@bpetya75: ha visszaolvasod az eddigi kommenteket (régieket is) mit lehet látni szinte már az elején...senkit nem érdekel, hogy mit írt a posztoló, a kommentelők egymásnak esnek...gondolom a posztolót most sem érdekli, hogy Te mit írtál nekem és én mit válaszolok...
igazából ez nem tetszik, lehet sarkosan fogalmaztam...
Töprengtem egy ideig, megjelentessem-e a mai posztot, amiért most mégis itt olvashatjátok ezt a történetet, az az, hogy érzésem szerint egy meglehetősen elterjedt látásmódot jelenít meg. Úgy érzem, a szerzője, Eszter, már eldöntötte, hogy el szeretne menni Magyarországról, abban…..
Mai szerzőnk kamaszként megjárta Kanadát és később megpróbálkozott Norvégiával is, végül mégis Magyarországon maradt. Most családjával együtt menne, de a sok nehézség mégis visszatartja. Szerintetek mit lehet tenni ilyen esetben? TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a…..
datolyapálma 2012.09.13 11:20:12
@egy Izlandon élö: lottót veszek, nem egyet, többet is...:)
tudtam, hogy ezt fogja írni a kedves kommentelő, amivel teljesen egyetértek és megértem...a lányom is élt izlandon, kértem, hogy írjon, de azt mondta, hogy inkább nem....hiszen már egyből megkérdőjelezik, hogy tényleg ott élt-e, igaz-e amit ír, stb...és egyből osztják az észt a a többségében itthon, fotelben ülők...(ő egyébként váltott, most Norvégiában él, sokkal jobban érzi magát mint Izlandon, attól függetlenül, hogy Izland is egy csodálatos hely, csak a munkakörülmények nem voltak azok)
datolyapálma 2012.09.13 11:28:41
@egy Izlandon élö: nem Enikőnek hívják....
datolyapálma 2012.09.13 11:36:56
@egy Izlandon élö: a lányom még nincs férjnél :) ő egyedül ment Izlandra...Norvégiában nagyon jól érzi magát, tavasszal meglátogattam, én is jól éreztem magam...:)
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
datolyapálma 2012.09.10 09:28:39
@Mammaroza: igazad van, óvatosan kellene bánni a szavakkal...ráadásul a posztoló hangsúlyozza, hogy nem nézi le a mosogatókat, közben az egész írás arról szól...mosogató, takarító igenis lehet boldog
Mammaroza, további sikereket kívánok, szeretem olvasni a blogot, régebben miattad regisztráltam..:)
A mai poszt érdekessége, hogy (némi túlzással) egy „második generációs" határátkelő írta. Vanda ugyanis hét éve, 13 évesen került ki édesanyjával Angliába (igen, ismét egy angol poszt, most figyelmeztetek mindenkit, akit nem érdekel, hogy ne olvassa tovább...), azaz…..
Mai történetünk megírója, Sherlock tulajdonképpen válasz után nyomoz: vajon nekivágjon-e a nagyvilágnak, vagy maradjon. A kérdés persze most is sokkal bonyolultabb annál, mint hogy egyszerű sablonválaszt lehetne rá adni, mint ez a következő sorokból is kiderül. Segítsünk…..
datolyapálma 2012.09.03 08:40:26
@flash.gordon: szerintem meg igazad van...már rögtön az elején így kezdődik, máskor kb. az ötvenedik után esnek egymásnak...a posztoló sem úgy gondolta, hogy vadidegen emberek fogják megmondani, hogy mit csináljon, csak leírta és várja a véleményeket...de nem a beszólásokat már megint...felnőtt emberek (?) mintha kétnaponta reggel csak arra várnának, hogy azonnal ki lehessen oktatni a posztolót, mindegy, hogy mit ír vagy kérdez esetleg...utána megnyugszik, hogy "de jól megmondtam neki"..szánalmas
Nem kényszerből, hanem tanácstalanság miatt indult neki Angliának Anna, aki ma már egy londoni egyetemre jár, miközben dolgozik és sportol is. Közben pedig büszke a magyarságára. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok,…..
Sajnos az alább olvasható írás igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Szerzője a kommentekben felmerült kételyekre, kérdésekre napok óta nem válaszol, az email-címét, melyen keresztül a kapcsolatot tartottuk, megszüntette. Sajnálom a történteket, elsősorban azok miatt,…..
A tegnapi nem akármilyen vitanap után ma békésebb vizekre evezünk, egészen Portugáliáig. Az ottani életről Kati mesél (és külön hála azért, hogy nem csak szóban, de képekkel is), aki Lisszabonban éli mindennapjait. Gyertek velünk! TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..