Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Walmer

0 bejegyzést írt és 3205 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A remény rabjai Shawshank Redemption 1994 „Az emberek egy nagyon fura fickónak tartanak.  Pedig nem vagyok. Ugyanúgy van szívem, mint minden kis kölyöknek. Egy befőttes üvegben. Az asztalomon.” Nehéz nem mosolyogni a rémisztgetés királyának eme okfejtésén. Mert lehet akármekkora horrorkirály és…..
Walmer 2017.07.27 19:43:35
@Field64: szerintem nem. a posztert kapta csak meg. aztán ő tette azt a falra.
Nemrég adta ki a magyar "sörszentháromságot" (Heineken-Dreher-Borsodi) tömörítő Magyar Sörgyártók Szövetsége a 2012-es közleményét. A sajtónak szóló PR-mézesmázból kiderül, hogy derék multijaink környezettudatosak, az elbocsájtások ellenére is rengeteg munkavállalót…..
Walmer 2013.04.16 23:31:03
@-kk-: egyetértek. ráadásul szerintem az aranyászok és társai egészen elképesztő ordenáré "minőséget" képviselnek...
"A Dob utca díszburkolata egy hónapja készült el. Nem tartott sokáig. Pár napja javítgatják. Tüneti kezelésnek látszik, de legalább valakinek lett állandó munkája." - írta Rita és néhány képet is küldött hozzá. Pedig olyan jó lenne örülni annak, hogy új burkolatot…..
Walmer 2013.01.24 13:44:53
@értem: istenem hogy szeretem az ilyen qrvaokos megmondó nethuszárokat.
leírod hogy nem értesz hozzá, de azért osztod az észt. amíg ilyen hozzád hasonló agytrösztök lesznek, maradnak a szarul learkott díszkövek is az qrvaisten
Ami már Madridban is olyan jól működött, azt most nagyon úgy tűnik, hogy eljátszák Barcelonában is. A szerdai BL-forduló után a madridi sportsajtó (elsősorban a legelvakultabb realmadridista, az AS) leginkább azzal foglalkozott egy félmeztelen Ronaldinho-kép kapcsán, hogy…..
Walmer 2010.01.07 09:47:21
@stonedraider: eltelt bizony és qrvára igaza volt
Walmer 2011.09.12 09:13:47
@korxi: ez a blog már nem is működik bazmeg;-)
Attila rutinos Malév-ügyfél, tudja, hogy mindig többször kell csekkolni a járat indulást, ha azzal a géppel akar menni, amivel előre eltervezte. Nem is szopathatja olyan könnyedén a légitársaság, bosszankodhat viszont eleget a "csúsztassuk a járatot, vagy inkább mégse?"…..
Walmer 2011.08.27 00:11:38
@tildy:):
"vannak cegek, akik szerzodesben vannak mas cegekkel, peldaul repjegy vasarlas kapcsan. Hogy miert igy, es miert nem kozvetlen a tarsasagtol, jo kerdes"

ha belegondolsz nem is annyira meglepő. Egy légitársaság nem fog neked foglalni hotelt meg bérautót. Ha maszkatba akarsz utazni, melyik légitásaságot hívod fel? mert olyan nincs, hogy "A légitársaság".
Időd van összehasonlítani az árakat, meg felhívni 4-5 légitársaságot?
Ráadásul az utazási iroda hivatott, hogy betartassa az adott cég travel policyját is, ill. monitorozza az utakat. X negyedévben x összeget költöttek, x utat teljesítettek, stb.
Walmer 2011.08.27 00:14:22
@Kulics: melyik az a kontinens?
mert olyan kontinens nincs, hogy Latin-Amerika, olyan viszont van, hogy Amerika.
vagy az egész amerikai kontinensen spanyolul tolják? lemaradtam valamiről?
Okos emberek úgy tartják, az állam polgárai felett gyakorolt hatalmának egyik kulcsa az, hogy valamikor a történelem folyamán megtiltotta a magánbosszút, és azt – igazságszolgáltatás néven – saját monopóliumává tette.  Mivel ez nem egy 18+ jelzésű blog, ne…..
Walmer 2011.07.19 18:24:59
@Rosszindulatú Vászka:
"Európa negy részében még röghöz kötött paarsztok termelték az ennivalót, ott már gyúrtak a felvilágosodásra"
egy picit (nagyon) sarkos, de van benne valami:-)
Walmer 2011.07.19 19:55:17
@Gróf Úr: klassz:-)
arra azért kíváncsi lennék mennyi volt "Abilene, Ellsworth, Wichita, Dodge City, and Caldwel" összlakossága a XIX. sz. közepén. 15 év alatt 45 gyilkosság, 100,000 főre egy /év. mennyien laktak itt? (wichitára a wikipedia 689-et ír 1870-ben, a szintén kansasi abilane-re 2,360-at 1880-ra, stb). ebben a kontextusban nekem kicsit vad ez az 1/100,000. mondjuk abban sem vagyok biztos, hogy minden gyilkosságot feljegyeztek. szerintem az indiánokat tuti nem, de a városhatáron, a prérin előfordulókat sem tartom valószínűnek, hogy vezették volna.
az is tök jó, hogy Abilane-ben nem volt gyilkosság két évig, bár fel nem foghatom akkor mivel érdemelte ki a "legvadabb" jelzőt.
Végezetül pedig nyilván nem fair összehasonlítani a 2007-es new yorkot, vagy dc-t egy 1873-as Wichitával.
a kéziágyúhoz gratulálok.-)
Walmer 2011.07.19 20:49:12
@Gróf Úr: azért nem, mert ezek csak becslések. 689 fős városnál mennyi az átvonuló lakosság?
 A tőzsde nagyon veszélyes! Ezt már tudjuk az óta, amióta a magánnyugdíjunk veszélybe került az előző kormány tőzsdézése miatt. Hál’ Istennek a Fidesz kormány megmentette a magánnyugdíjunkat a tőzsdecápák elől! Igaz, azóta le is nyúlta, és egy jelentős részét…..
Walmer 2011.05.25 13:44:27
@Friedman: ok, akkor a 350 bruttót kereső a szegény. csak tudod az a baj, hogy a 250 bruttót kereső gazdagot pont olyan egyébb járulékok súlytják, mint a 350-et kereső szegényt. hol itt a társadalmi szolidaritás, amit egy adórendszernek tükröznie kell(ene).
A gazdaság kifehérítését pedig ez egy fikarcnyit sem fogja előrevinni. Ugyanis a 0 % adó még mindig kevesebb, mint a 16. Ráadásul a te matematikádban az igazi gazdagok a csaló vállalkozók, akikről a 16% kapcsán beszélünk, azok meg a munkavállalók.
Walmer 2011.05.25 13:46:24
@kicsijuti: esetleg mondjuk ezt az 500 milliárdot lehetett volna oktatásra, egészségügyre is költeni, ahogyan azt a nálunk okosabb országok teszik. de mi inkább vettünk belőle egy olajcéget. javaslom a következőnek az atombomba projektet.
Katalóniában évtizedek óta szokás azon morogni, hogy a madridi kormány lenyúlja a gazdag katalánok befizetett adóját, aztán ahelyett, hogy Barcelona környékét fejlesztené, iskolákat épít valami andalúziai putriban. Sajnos ez ma már a foci világában is igaz. Viszonylag…..
Walmer 2011.04.14 17:26:39
@robot_:
"De egy Real/Barca meccset Birmingham-ben is többezres szurkoloi tabor kovet"

Ugye ez cak egy vicc akart lenni?
olyan országokban ahol normális bajnokság van, a szart sem érdekel ez a 2 csapat
Magam amúgy inkább megnézek egy Exeter - Darlington FA kupa meccset a 2. fordulóból, mint akárhány el klasszikót.

a madrid meg nem a '60-ban, hanem az ötvenesekben nyert egy pár BEK-et.
de a tv-s jogdíjakat amúgy sem eredményesség alapján osztják el. legalábbis európa civilizáltabb felében.
Ebbe a részbe a spanyolok természetesen -velünk együtt többek között- nem tartoznak bele. úgyhogy csodálkozni való nagyon nincs.
Mostanra talán kipihentétek a csoportkör borzalmasan unalmas meccseit, így következhet néhány hasonló a rájátszásból is. Meg persze lesz itt pár jó meccs is, és az izgalomra sem lesz panasz. Remélhetőleg senki sem felejtette el, hogy számos válogatott kieséséért szorítunk…..
Walmer 2011.03.30 11:45:08
@Kurtz ezredes: Hogy egy klasszikust idézzek:
Önnek nagyobb szüksége van egy dugásra, mint bárkinek a világtörténelemben.

a brit birodalomépítésről meg csak annyit, hogy ez a balfasz társaság egy kalapszarnyi szigetről az ismert világ 3-át uralta a XIX. sz-ban, megnyert két vh-t, elindította az ipari forradalmat, a nyelvük pedig olyanná vát mára, mint anno volt a latin. Mázlista szar alakok, valóban, de akkor milyenek a többiek hombre? Az idióta németek, akik képesek voltak olyan végtelenül hülyék lenni, hogy egy bukott vh után bebukjanak egy másodikat is. a franciák, akikről talán jobb nem is beszélni, olyan szinten balfaszkodták végig az utóbbi 200 évet, esetleg mi, magyarok, akik Nagy lajos alatt voltunk a csúcson?

Látod, ilyen baromságokat én is tudok. nem egy nagy szám.

Viszont a kameruni meccsen mindkét 11-es jogos volt.
....akkor mindig abban reménykedem, hogy a következő év jobb lesz. Öregebb, tapasztaltabb, és megfontoltabb vagyok....akkor a dolgaim is jobban alakulhatnak.Asztrológusom minden évben megcsinálja a szüli napom körül a soláromat, már hívott, hogy akkor ugye idén is neki…..
Walmer 2011.02.23 12:14:05
@Enchantée: Áááááá, rázós....
ha angol interjú van és nem hozod a szintet, akkor annyi. ez mindenhol így van.
Walmer 2011.02.23 12:20:28
@Gritty goose: amúgy tudod mi a társalgási szint egy csomó helyen?
makogás a köbön. ha társalgási szintű angol kell és nem vagy teljesen kezdő, akkor esetleg érdemes megpróbálni. és készülni kell rá. mindenki így tesz. aki jól beszél az is. vannak panelek, meg kifejezések. meg kell tanulni őket és ha valóban csak szobságból írták bele, hogy kell az angol, akkor akár működhet is.
Walmer 2011.02.23 13:17:01
@Enchantée: tudod az a gond, hogy ha van angol interjú, akkor kell az angol a munkához. napi szinten. én legalábbis így tapasztalom.
engem az egyik cégnél a HR-es, akinek ír férje volt, a másiknál, ahol most vagyok az egyik angol menedzser interjúztatott angolul, telefonon, mert nem tudott eljönni magyaro-ra.

Úgy tapasztalom, hogy nemcsak hogy angol interjú van, hanem igyekeznek nagyon jó angolost, vagy native angol személyt betenni, mint interjúztató. Legalábbis azokon a helyeken, ahol napi szinten kell az angol tudás, ami nem azt jelenti, hogy csak azokat veszik fel, aki fluent. én sem tudok angolul elbeszélgetni a század eleji német szürrealistákról. De ami kell, az megy.
....mondtam én, hogy nem sokáig tart ez a csendes állapot.:-(Ma főnökanyum ideült hozzám, tulajdonképpen nem is tudom, együttérzést akart, vagy meghallgatást, vagy ötletelést, vagy szörnyülködést a részemről?!Mindenesetre rá kellett jönnie, hogy csak Ő az az egyetlen egy ember…..
Walmer 2011.02.22 12:59:54
@szociologus:
"Azért az is egy érdekes helyzet lehet, amikor a főnökség nem látja át a cég helyzetét...

Én rosszabbat sejtek, átlátja, csak sz@rik arra, hogy elmondja "

agree
My secret Jövő héten.... 2011.02.15 12:59:23
....vége az első kurzusnak.Már megkaptuk, hogy milyen 6 különböző témában lesz "feleltetés". Mondhatni tételt húzunk.Első három téma még csak-csak....de a másik három, azért mér húzósabb.Tegnap a gyakorló lapokat töltögettem és teljesen…..
....aminek azt gondolom, így önmagában nagyon is örülök.Miss K. még jobban örül, bár tudom, most már mindegy mit is döntöttek, Ő amint tudja, elhagyja az országot.Amikor felmerült a kérdés, piszkálják a törvényt vagy sem, sőt...úgy nézet ki, hogy módosítják, akkor…..
Walmer 2011.02.14 16:33:21
@Gritty goose: nem is kicsit sajnos
Walmer 2011.02.15 21:18:26
@Gritty goose: írhastz privátban is. az emilem tudod
My secret Megmondták a tutit... 2011.02.07 16:12:13
...most már tudom, kit kell keresnem: kommunikáció szakos szeretőt.Jött a képe, ehhh...tetszik...de van még rejtegetni valója, látom én, szeretném azt is.Az még jobban tetszik.1-2 levélváltás, majd eltűnik.Másnap levelet kapok...összesen egy kérdés.Válasz megy, kifejtem,…..
Walmer 2011.02.08 08:09:45
@Bohumil Stejskal: ha egy órából 50 percet végig tudnék kefélni...
na az qrva jó lenne.
My secret Ellenséges hangulat.... 2011.02.04 09:13:44
....kezd uralkodni az irodában.Kedden volt a katasztrófa, akkor a sírás volt jelen.Szerdán az eszmélés, és a lendületgyűjtés volt a tovább lépéshez.Csütörtökön már kupaktanácskozás volt a kirúgottak és a szimpatizánsaik között.Jelentem én nem tartozom sehova.....hogy…..
Walmer 2011.02.04 12:30:08
@Csak_egy_lány: Ezzel semmi gond nincs, de ne kelljen már jó képet vágni, mikor éppen kirúgnak. és a mostani gzdasági helyzetben nem olyan könnyű ám állást találni. Akármilyen állást. Olyat meg tényleg baromira nehéz, amilyen közel áll az elképzeléseinkhez.

és valóban, nem kell a megmaradókat utálni, de nem kell őket ezért elítélni sem, ha ezt teszik. Ki vannak rúgva a picsába. legalább annyi joguk legyen már, hogy ne kelljen hozzá jóképet vágni és utálhassák egy kicsit azokat, akik ilyen vagy olyan okokból maradtak. nekem nem egy kollégámat rúgták ki az utóbbi egy évben és a maradók egy részét én is utálom mint a szart, mert szerintem nekik kellett volna menniük.
Walmer 2011.02.04 13:24:57
@Csak_egy_lány: jaj ne már. be ne durcizz itt nekem. örülj, hogy te még ott vagy és szard le, mit mondanak rólad.
Walmer 2011.02.04 13:46:47
@Csak_egy_lány: egy hét az semmi. fejen állva is ki lehet bírni. én azt mondom ne azt nézd, hogy még egy hétig milyen szar lesz, hanem örülj annak, hogy neked még van hova bemenni a hét után is. ez valamennyire az eddigi teljesítményed elismerése is, gondolom.
Miután le lettem a szilveszter miatt cseszve, próbálok odafigyelni arra, hogy ne maradjanak ki a programjainkból. Ha már megyünk, jöjjenek Ők is...bár megjegyzem, számomra még mindig furcsa, hogy ránk várnak, tőlünk függ az Ő kimozdulási lehetőségük.Vagy ha mennek is, akkor nem…..
Walmer 2011.02.03 16:24:09
@Csak_egy_lány: baszki, ez eszembe sem jutott:-))
Walmer 2011.02.04 09:06:05
@Csak_egy_lány: dehogy, csak én olyan régen voltam 16, hogy fogalmam sincs mit csináltam akkor:-)
tényleg, mi a fenét lehet csinálni 16 évesen?
Walmer 2011.02.04 09:47:47
@Csak_egy_lány: pia, szex, cigi nem volt, pocsék zenéket hallgattam, hülye tévéműsorokat néztem, fizika és matek órákra kellett járnom, emelett ott volt a szerves kémia és tele voltam pattanásokkal és gátlásokkal is. Innen viszanézve igazi egy csődtömeg lehettem.
most azért valamennyivel jobb ahelyzet. örülök hogy már nem vagyok 16:-)
Tagok vagyunk Meló Írben 2011.01.31 11:33:00
(A szerző történész és szerencselovag.) „Hazudni kell. Te magyar történész vagy, neked ez menni fog, ez a szakmád!” – bíztatott egyik jólelkű ismerősöm, amikor az ír munkavállaláshoz szükséges hivatalos adminisztráció elintézése felől érdeklődtem. Ki…..
Walmer 2011.02.01 08:53:43
@Tirpákia rózsája: mikor dugott meg valaki, úgy igazán jól? nem ártana újra megkérni valakit. talán nem lennél ennyire frusztrált.
Walmer 2011.02.01 11:54:58
@alibiman: dehogy volt perszonálunió. A Magyar Királyság része volt, bár széles jogokkal rendelkezett.1091-ben megszűnt a horvát királyság, mikor László elfoglalta a területet.
Eleinte a kir. család egy tagja kormányozta, későbbmeg a bánok.

nem kell visszakozni, csak azért mert valaki bután beugat. jól mondtad korábban.
Walmer 2011.02.01 12:30:25
@alibiman: a perszonálunió egyik fő ismérve, hogy csak a király személye köti össze a két területet, de a két királyság tulajdonképpen független a másiktól.
Horváto. esetében ez távolról sem volt így. Hercegi méltóságként, később báni méltóságként kormányozták. A sabort a habsburgok már össze sem hívták.
a magyar Kir. része volt. kevesebb jogosultsága volt, mint Erdélynek a XVI-XVIII: sz. között.
az teljesen egyértelmű, hogy nem olyan jogállása volt, mint az Alföldnek.

az, hogy a horvátok minek élték meg, ebben a tekintetben irreleváns.
A Makk cikk biztos jó, de mivel vizsgáztam is nála Szegeden, talán most kihagynám. Annyire nem kedvelem azért a kort;-)
...szoktam élni a lehetőséggel.Tavaly ilyenkor már rég be volt fizetve a nyaralásunk előlege.Idén, még azt sem tudom, megyünk-e nyaralni. Ha igen, akkor meg hova és miből?Nem szeretem az ilyen állapotokat.Igenis szükségem van az egy évben egyszeri kikapcsolódásra és elutazásra.…..
Walmer 2011.01.31 15:20:03
@Csak_egy_lány: majd a következő életünkben, tudod...
My secret Ultimátumot kaptam.... 2011.01.30 21:30:48
Lovagom azt hiszem megsértődött az őszinte soraimon.Közölte, hogy soha nem mondta, hogy sportos, sem, hogy kockahasa van.Valóban! Bár én sem ezt állítottam, hogy téves képet alakított ki bennem.Majd közölte, hogy nem feleséget keres, hanem szeretőt, így téves elképzeléseim…..
Walmer 2011.01.31 15:14:40
@drej:
"ezek el vannak tévedve. azt hiszi rengeteg férfi, hogy elég egy merev dákó , 1 levél Viagra, és mehet a szex, más feltétel nem is kell. "

Vááááááááá!! Az önérzetes nő:-)
Jó szöveg, komolyan mondom. a vastag pénztárcát és a fekete BMW-t kifelejtetted.
Walmer 2011.01.31 15:18:57
@Csak_egy_lány: nem bántottam, épp ellenkezőleg...
tetszik a stílusa
Gondolkodott már rajta, milyen világ köszönt ránk, ha elfogy a szén, a gáz az olaj? Ha nem találunk hasonlóan könnyen és nagy mennyiségben kiaknázható energiaforrást, a tudományos kutatók véleménye szerint váltás helyett akkora válság vár ránk, amilyet még nem láttunk.…..
Walmer 2011.01.31 11:46:44
@snorbi: téged már be is kapott a global warming lobbi. te biztos olyan vagy, hogy beveszed azt is, ha nem használsz dezodort, akkor komolyan "véded a légkört". a szén dioxid a legkevésbé üvegházhatású gázok között van. leszarom hány tonna kerül a légkörbe. a hatása a lényeg. és seni nem bizonyította még be, hogy a széndioxid miatt nő az átlaghőmérséklet. és mióta nő? mióta létezik meteorológia 100 éve? és rendszeres összehangolt mérés? 50 éve? Éghajlattani szempontból ez nem idő. ez egy másodperc. vannak olyan kimutatások, amelyek szerint először nő a hőmérséklet, melyet KÖVET a CO2 növekedése.
Walmer 2011.01.31 11:48:10
@Shadowbull:a lakhatás az.
sehol a világon nincsenek olyan standardok amilyeneket te vizionálsz. "passzív ház szerű"
miért nem mindjárt passzív ház?
Walmer 2011.01.31 13:16:52
@Shadowbull:
"Bar azzal teljesen egyetertenek, ha csak passzivhazat lehetne epiteni.

Mert amugy nagy baratja vagyok a passzivhaznak."

egyáltalán tudod mi az?
az árával is tisztában vagy?
én kérek elnézést.
amúgy soha nem venném magamnak a jogot, hogy másokat megakadályozzak abban, hogy házat építsen, amennyiben a saját, vagy mások életét nem veszélyezteti.

te nem ilyen ember vagy. ennyi.
My secret Ismerkedési etikett! 2011.01.27 09:29:42
Hm....komolyan gondolhatja az a férfi az ismerkedést, aki 2 nap alatt írt 15 levelet, és összesen 15 mondatot?!Ne mis értem!Hm...még azok után is, hogy jeleztem, ez nem az én stílusom, de akkor legyen, én is távirati stílusban válaszolok neki. Majd rákérdez, mi a baj...közlöm,…..
Walmer 2011.01.28 15:22:45
@drej: nem tudom....
én az ismert észak-amerikai trash metal zenekar '86-os albumcímét vettem kölcsön egy komment erejéig.

erre gondoltál?
My secret Számok játéka! 2011.01.27 08:44:35
:-)))))))))))))Ha valaki egy telefonszám utolsó két ismeretlen számát akarja kideríteni, hány hívást kell kezdeményeznie?:-))))Sokat!Persze, ez attól is függ, hogy mi az a két utolsó szám?Ha 00, és az illető tematikusan azzal kezdi, akkor nem kell csak egy hívást indítania.De ha…..
Walmer 2011.01.28 10:10:48
@Csak_egy_lány: dehogy. az akkor ezt meg is beszéltük, egy lezárása volt a témának, hogy a következő életünkben én nem bagózom, te viszont leszel olyan megértő és összejössz velem, aztán boldogan átkefélünk néhány évtizedet:-)
Walmer 2011.01.28 10:39:05
@Csak_egy_lány: :-) mutass egy embert aki nem szeretné. .. ok, egyet tudsz.
akkor mutass még egyet.
Walmer 2011.01.28 11:02:48
@Csak_egy_lány: ja, ok. ilyeneket én is tudok. Brad Pitt, Charlie Sheen, Tom Cruise.
egyébként ha kigyúrt, jóképű 25 éves, akkor csak meleg lehet. nem figyelted még meg, hogy a legjobb faszik mind melegek? Nektek csak a maradék jut:-)