Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sakalk

23 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kislakásblog Mi újság? 2014.10.03 20:38:13
Kérdésre kérdés lesz a válasz. Miért jár a magam fajta ember a zöldségeshez? Hát újságtartóért! Na jó, ez így teljesen nem igaz, de az igen, hogy a legújabb projekthez tényleg a zöldségesnél vásárolva pillantottam meg a megfelelő alanyt, egy kis fa ládát. Alapos pucolás…..
kislakásblog Asztalos 2014.10.03 20:28:31
Megint elgurult a gyógyszer. Egy kis inspiráció az Oosten – Realwirtschaft am Main étteremből, egy hirtelen ötlet és indult az új prodzsekt a meglévő, unalmas fehér asztallal.  Hozzávalók: IKEA MELLTORP asztal és egy kevés bontott raklap az olx-ről. A bontott, feketére…..
kislakásblog Izzó 2014.10.03 20:23:17
Ráuntam a hálószobában lévő csillárra, éppen ezért sürgősen mennie kellett. Anno szörnyen tetszett, de mai szemmel már túl feketének találom a teljesen fekete csillárt. Mik vannak? :) Sikeres eladás után jött a nyomasztó kérdés. Mi legyen helyette? A Baumaxban sétálgatva…..
kislakásblog A nagy fogás 2014.10.03 20:05:26
Méretileg mindenképpen. :) A lomtalanításnál zsákmányolt gyógyszeres szekrény mellé egy képkeretet is begyűjtöttem. Arany színben tündökölt így rögtön megláttam benne a fehéret. Az eléggé viseletes darabot felcsiszoltam és a több rétegben fújt fehér festék spray adta…..
kislakásblog A lomis állólámpa 2014.08.10 07:18:03
Ismét egy régi vacak. Elárvult állólámpa (csont)vázként lett kihajítva ez a tisztességben megvénült darab. Rápillantottam és rögtön megfogott benne benne valami. Úgy is szerettem volna egy álló lámpát, de a kész termékek közül egyik sem volt az igazi, semmi nem illett…..
kislakásblog A beton 2014.08.10 07:17:22
Megint lámpát gyártottam. Két lámpaernyő, így: http://roomed.nl/diy-concrete-pendant-lamp/ ..
kislakásblog A lomis szekrény 2014.07.26 12:55:20
Ciki, nem ciki lomiztam ezt a valamikor szebb napokat látott gyógyszeres szekrényt. :) Teljesen szétszedtem, felcsiszoltam és a repedéseket eltüntettem fatapasszal. Új hátlapot, polcot, rögzítőfüleket is kapott. A színe (Dulux zománc festék) mondhatni adott volt, mert a fürdőben…..
kislakásblog Újra itt... 2014.07.26 12:54:29
Hosszabb szünet után újra itt. Lesz miről posztolnom. ..
Újabb lámpagyáros poszt. Ezt a lámpát egy véletlen szülte, egy hirtelen ötlet. Meglévő IKEA Melodi lámpát pakoltam egyik sarokból a másikba, mikor belém hasított a gondolat. Csinálok belőle valami mást. A nappali úgy is mennyezeti lámpa híján volt. A Melodi lámpából csak…..
sakalk 2012.11.23 17:19:35
@katusb: Ikeába járni mindig van indok. Én néha akkor is elugrok, ha éppen nem akarok semmit venni.
A kanapéhoz sok szerencsét. :)
Egy újabb hirtelen ötletből elvetemült prodzsekt. Hangfalaimhoz kerestem állványötletet és rábukkantam erre a képre.   Forrás: http://ns.ttj.nu/whatiwannatalkabout   Na mi van a hangfal alatt? Egy közönséges zsalutégla. Micsoda ötlet! Kicsit tovább gondoltam és pár óra…..
........és nyakunkon az advent. Minden. Egyes. Évben. Megfogadom. Hogy. Időben. Elkezdem. A. Készülődést. Idén is ünnepélyesen megfogadom, hogy időben elkezdem a készülődést. Na jó, legalábbis, megpróbálom. Adventi naptár, koszorú, kisebb-nagyobb ajándékok, dekoráció. És…..
sakalk 2012.11.12 21:42:38
kislakásblog Csinálj lámpát 2012.11.04 13:23:19
Lámpagyártási projekt célja a konyha volt. Munkapult világítás. Nem akartam nagyot, drágát, stb. Megoldás a LED szalag. Minden szempontból tökéletes. Illetve két probléma mégis akad vele. Az egyik, hogy, ha csak úgy fel van nyalva a konyhaszekrény aljára, akkor szerintem…..
kislakásblog A munka gyümölcse 2012.11.02 16:00:46
Hölgyeim és Uraim! A végeredmény! A nappali/konyha együttes két hónap munkája után elnyerte megálmodott formáját. Persze egy kis csalás van a képeken, mert még hiányzik a parketta szegőléc. De ez maradjon köztünk.:-) ..
Az elmúlt két és fél évben, mióta blogolok, az volt a mániám, hogy csak saját munkáimról posztolok a blogomon, csak arról írok, amit magam készítek, magam tervezek, én valósítok meg. Eléggé megalomán hozzáállás, nem? Úgy döntöttem, változtatok ezen, mert van van egy…..
A motorépítés nem csak a bőrrojtos keménycsávók hobbija – azok is hódolnak a mesterségnek, akiket a versenypálya, a szúk kanyarok és a tizedmásodperces gázreakciók hoznak lázba, igaz, ők nem is nyújtott villával és tankfestéssel kísérleteznek. A spanyol Radical Ducati…..
sakalk 2012.10.27 11:25:11
@baowah:
Kedves baowah! A nagy agresszivitásban először a Totalbike-os kollegákat fejeld meg, akik a sárvédő kifejezést használják.
Nyugalom. Csak leírtam egy történetet. Több mint 20 éve végeztem a Bánkiban és ott a szaktanár az említett módon irtotta a „kifejezést”. Persze akkor más világ volt. Ma már mindenki köcsög. Igaz?:)
A volt Mesterem egyébként SÁRMENTŐnek hívta. Párszor volt alkalma elmesélni, hogy miért. Soha nem adott ilyen kiafaszagyerek választ, mint te. De mondok valamit. Vészhárító. Anno sok Leiner könyvben benne volt…
Kedves Uram Bátyám! Rút soraim okán alázatos meghunyázkodom. Ha már a régi a menő Tóbiás.:)
Olyan vagy, mint a kismalac a viccben, aki részegen bicajozik haza és egyszer csak eldől. Arra megy a jótündér:
-Jaj, kismalac, megütötted magad ?
-Kuss, mindig így szállok le !
A parkettát leszórni már csak ujjgyakorlat. Egyetlen egy probléma a szűkös határidővel volt. Két nap és költözni kellett. Ez a tény elég motiváló tud lenni. Gyorstalpaló: Időközben elkészült a konyhabútor is. Hosszas kutatás után a Frontcentrum-ra esett a választás.…..
A legutóbbi szezont úgy fejeztük be, hogy hazudtunk. Önöknek és ami még rosszabb: magunknak is, hiszen egyáltalán nem voltunk biztosak abban, hogy lesz-e következő, meg lehet-e még csinálni anélkül, hogy bele ne fulladnánk a műsor fenntartási költségeibe, az ezekkel járó…..
kislakásblog Fehér zöld 2012.10.12 21:19:55
Az OSB padlót teljes egészében lefóliáztuk, hogy megvédjük a festés esetleges baleseteitől. A falakat először Héra Falfix diszperziós mélyalapozóval kentük át. Száradás után, több réteg Héra belső falfesték hozta meg a pompás végeredményt. Minden gyötrelem mosollyá…..
Belsőség Unortodox ingatlanos 2012.09.12 21:58:28
Aki feltehetően most csöppent a szakmába, de legalábbis a jogi dolgokkal nincs teljesen tisztában. Például feltehetően titoktartási szerződést sért azzal, hogy kiírja a jutalék mértékét. Ez csak egy dolog. A pontos cím megadása eléggé szokatlan, már csak azért is, mert így…..
Méregdrága, modern technológiát szinte kötelezően illik ócsárolni. De vajon tényleg vacak, vagy csak szimplán elérhetetlen? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Kicsi Ház A DIY blogger fiaskója 2012.09.03 12:23:26
Előfordul, hogy az ember lánya túlbonyolítja az egyszerű dolgokat. Megnehezíti az amúgy könnyű dolgát. Vakvágányra fut és elbukik. Ez még egy DIY bloggerrel is megtörténik néha. Jó néhány felesleges munkaórával, feleslegesen kifizetett anyagköltséggel tanulja meg, hogy…..
kislakásblog OSB 2012.09.04 10:49:18
Falak glettelése pipálva. Csinálni kellett valamit a padlóval. Recseg, pár helyen fel van púposodva. De a legnagyobb baj, hogy a egybenyitott szobák között több centis szinteltérés van. Úgy döntöttem, hogy a tiszta fa parkettának mennie kell. Sokan biztos, hogy a fejükhöz kapnak…..
Kész a kübelesített Tramp, jelentem. Több munkát tettünk bele, mint terveztük, de kevesebbet, mint kellett volna. Azok a fránya anyagiak, ugyebár… De így legalább jövőre is maradt tennivaló, meg még későbbre is. Aztán mire rendesen körbeérünk, lehet is kezdeni elölről az…..
sakalk 2012.09.03 17:30:34