Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kincse-

3 bejegyzést írt és 508 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  ... egyetlen gondolat motoszkált ma reggel a fejembe...15 éve írom a blogom, és még itt vagyok...de...  ..
Margit2 blogja 2022.10.04 14:36:27
Már nagyon ritkán érek rá blogolni... De csak megemlítem, hogy szeptember 21.-én volt, hogy 16 éve elkezdtem... Mivel már a blogolás nem a régi, én is csak kevesebbet vagyok itt. De teljesen még nem tudok elválni tőle... Azért most rakok be pár fotót, hogy mik készültek az elmúlt…..
  /kép/   " Életem emlékképekből áll – némelyik az évek során kifakult és el-eltünedezik, a másik viszont nem ismer sem időt, sem távolságot." ...ez valóban így van...ez a könyv itt marad velem , még jó ideig, s eszembe jut majd belőle egy -egy idézet, bizonyos hónapokban, bizonyos…..
Kincse- 2020.05.25 18:19:27
@Amerika24:
Én már meguntam mindenütt blogolni, és elkezdtem lementeni az írásaim Word dokumentumba. Nekem is jó visszaolvasni a régi emlékeim, ezért gondoltam, ha még ki is nyomtatnám, akkor tényleg megmaradna. Szerintem jó emlékkönyv ez az utódoknak szánva. :)
A Zabla és Kengyel lovasblognak különbejáratú trollja van: Kovács Ferenc, saját nevén Klapancia Benő személyében. Meg sem tudom mondani, hogy hány ezer cikkolvasást és lájkot köszönhetek neki. Ha egy írás "besül", a kutya sem olvassa, és Feri elkezd "táncolni", akkor minden megfordul. A magam…..
Szombaton délután megtöltöttem e gesztenyetortát, és vasárnap ebéd után szeltük fel. Tökéletesen össze is érett, nagyon finom, könnyű torta lett belőle. A receptje megtalálható itt: ... Gesztenyetorta  ( liszt nélkül) Sajtos tallért is sütöttünk a hétvégére, mert sósnak kell mindig lennie!  De már…..
Marci 8 éves lett , május 14-én.  A tortát nem én készítettem, de valami mást sütöttem helyette. Mégis csak meg lett örökítve a bodza zselés gofri. Itt eszi az unokám. Fogalmam sincs miért, de a tortát csak kívülről szereti szemlélni, valahogy jobban bejön neki a linzer meg a sült tészták. Hát a…..
- Hahó! Lopják a kukoricát!  Nagyon ide szoktak, és úgy látszik ízlik nekik.   -Te ! Valaki figyel minket. Most mi lesz? Semmi baj! Finom a kukorica. Még jól nem lakok, én el nem repülök.   - Szabad fényképezni. Még maradunk. - Jól laktam. Van víz az itatóban, mehetünk inni...
Kincse- 2020.04.29 08:08:10
@Amerika24:
Jó kérdés :)
A gyerekeknek olvastam Fekete István Csí meséjét, akkor szerettem bele igazán a fecskékbe, úgyhogy fecske lennék. Nálunk sajnos nincs, legutoljára a kilencvenes években láttam fészkeket az ereszünk alatt. De feketerigók annál többen fészkelnek a borostyán és bodza dzsungelben.
Gondolom te is ismered Oscar Wilde: A boldog herceg, meséjét, amiben a fecske segített a hercegnek.
A történet azért szép emlék, mert a lányomnak és nekem úgy mesélte a vak zongoratanára fejből, több részletben, amikor jött tanítani. A zongoratanár nagyon sok irodalmi művet fejből adott elő nekünk, sok ismeretlen szépséggel ismerkedtünk meg több év alatt.
Kincse- 2020.04.29 16:56:02
@Amerika24:
Igen, ismertem régebben a dalt, köszönöm, most megint meghallgattam a szövege miatt, vannak jó végződő dolgok :)
A levélben megbeszéljük, melyiket használod gyakrabban.
Tegnap csak kellett egy kis nasi vasárnap lévén. Mivel elfogyott az almás-kókuszos, gyorsan kevertem össze kakaóporral hasonlót. De ezt csak úgy körülbelül adagoltam a hozzávalókból. Az alma mellé még egy sárgarépát is lereszeltem, és egy kicsit több zabpehely került bele. Na ezzel még nagyobb…..
Margit2 blogja Mindenkinek .... 2020.04.11 14:31:54
Nem maradhat el sütés nélkül az idei húsvét sem. A kókuszost készítettem el legelőször, mert az sokáig eláll, Tegnap rakott palacsintát sütöttem. és mivel a kókuszosnak sok lett a kakaós mártás, ráöntöttem a rakott palacsinta tetejére a maradékot. Hát nem rontotta el! Ma a sajtos tallérokat és a 2…..
Margit2 blogja Búvártúrós... 2020.04.04 14:39:27
Mivel mára maradt tegnapról gyümölcsleves és rakott krumpli is, főzni nem kellett... De a férjem hozott haza túrót, és megkért hogy süssek búvártúróst. Már nem is emlékszem rá, hogy mikor volt. De mint mindig, most is kapós lett. A nagy gáztepsivel sütöttem, így holnapra is maradt bőven…..
Szerencsére már nagyon szépen elszaporodott  a medvehagyma a diófa tövénél. Ezért a kert közelebbi részéhez a tuják mellé is ültette, így már 2 helyen szaporodhat tovább! :) Az utóbbi időben sütöttem olajban sült krumplis pogácsát, amihez a tojáskrémbe is vágtunk medvehagymát. Nagyon finom lett…..
Kincse- 2020.04.02 20:19:26
@margit2:
így van, én sem akarok boltba járni kenyérért, de eddig élesztővel sütögettem.
Úgy látom, olyan lassan kel a tészta, hogy reggel lesz belőle, vagy én is felcsapok péknek, és éjjel sütöm? :)
Ferenc pápa üzenete " Nem kell katolikusnak lenni, hogy megértsd! Ahogy, telik az idő és érettebbekké válunk, lassan rájövünk, hogy: - egy 3000 €-s óra, ugyanazt az időt mutatja, mint egy 30 €-s - egy 300 eurós pénztárca ugyanazt az összeget tartalmazza, mint a 30 eurós pénztárca - a magány…..
  Koronavírus ide,koronavírus  oda, a tavaszt nem lehet feltartóztatni.Tudom, ez még csak a március, de ami ki akar bújni, az ki is fog, és ahogy múlnak a napok, egyre színesebb lesz a világ .      ..
Még mindig a "háborús övezetben " vagyok. A minap meghallottam ezt a számot , teljesen véletlenül...s most nem bírom törölni . Magamból...
"1939. szeptember 1-én Németország nyugati irányból lerohanta Lengyelországot. 1939. szeptember 17-én Oroszország keleti irányból lerohanta Lengyelországot. Nem felejtem el ezeket a dátumokat. Két hadviselő fél úgy ragadta meg Lengyelországot, mint civakodó lányok a megkívánt rongybabát. Egyik a…..
Ma is nagyon finom lett  a túrós batyu nálunk. Örültem, mert voltak vendégeink is, akik nagyon megdicsérték. Azt mondták, hogy sokkal finomabb a boltinál!  :) Recept itt:    ... Túrós batyu  ..
Szombaton sütöttem almás pitét és egy kis adag gyors sajtos sütit is, mert együtt volt ismét a család... de kevésnek bizonyult, ezért vasárnap még krémest és egy újabb adagsós is sütöttem. Receptek itt:   ...almás pite  ...krémes   ... gyors sajtos apró süti..
Kincse- 2020.03.17 20:44:43
@margit2:
Nálunk én vagyok a bevásárló, és heti egyszer mozdulok ki a szükséges dolgokért. Az én fiam is velünk lelkik, pár lépésre van a munkahelye egy hivatalban, de már ott is korlátozták az ügyfélfogadást.
A barátnőm is vigyáz ránk, csak bekopogott az ablakon és kihívott a kapuhoz, röviden megbeszéltük a helyzetet, nem akarjuk véletlenül sem fertőzni egymást. Látod milyen idegen viselkedésre kényszerít bennünket?,
Nálunk ma szép idő volt, kertészkedtem, mert most puha még a föld az esőktől, és könnyű gazolni.
Mivel a sajtos tallérokat akár egy héttel előbb is meg lehet sütni, és tökéletes még utána is akár 1 hét múlva is, ha maradna... Már szerdán meg is csináltuk a férjemmel... mert Ő segített a sütésben. Persze a tortát csak pénteken készítettem el, így szombaton már fel is vághattam, amikor együtt…..
Kincse- 2020.03.13 20:43:56
@margit2:
Mi is hasonlóan máshol táboroztunk keddtől, a bikali kastélyban, és egy érdekes élmény birtokon jártunk, ami hozzátartozik. Azt az egyet hiányoltam, hogy nem termálfürdők voltak a birtokon, hanem ásványvizes.
Kincse- 2020.03.13 20:43:56
@margit2:
Mi is hasonlóan máshol táboroztunk keddtől, a bikali kastélyban, és egy érdekes élmény birtokon jártunk, ami hozzátartozik. Azt az egyet hiányoltam, hogy nem termálfürdők voltak a birtokon, hanem ásványvizes.
Margit2 blogja Vargabéles... 2020.03.04 17:19:17
A  múlt hétvégére Vargabélest sütöttem.  Mindig kapós, de most talán még jobban is sikerült, mint eddig bármikor! Természetesen az étcsokoládés pudingot is megfőztem mellé 1 liter tejjel, de kétszer is. Na persze a fiúk a tejszínhabot sem hagyták ki hozzá. A receptje itt megtalálható:  ...…..