Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuszermesek

32 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Internetes távmunka A Seekyt 2011.11.10 07:46:00
A Seekyt oldalon is lehet cikkeket publikálni angolul, hogy Google Adsense és Amazon Associates bevételt szerezzünk. A reklámbevételek 70%-át kapjuk meg, ami elég jó aránynak számít. Ám még ennél is jobb, hogy az általunk ajánlott szerzők cikkei után is kapunk még plusz 25%-ot!Az…..
Aki még nem találkozott ezzel a tanmesével, szeretettel ajánlom figyelmébe. Aki meg már olvasta - annak is. :)  Kínában, egy víz-hordozónak volt két nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a…..
Ezt a kedves mesét egyik írónőnknek, Párdi Petrának köszönhetjük. Kifejezetten a Fűszermesék blogra, a Fűszermesék olvasóinak írta. "Méredzkedés" c. novelláskötete már megvásárolható és blogja itt olvasható: http://pardipetra.atw.hu/  Személy szerint imádom,…..
Minden kedves Olvasómnak kívánok kellemes húsvéti ünnepeket!  Egyetek finomakat és pihenjetek sokat! :) Holnap is nézzetek be, hátha tojt ide is valamit a Nyuszi! ;)..
Kedves Olvasóim! Hálásan köszönöm, hogy rendületlenül olvassátok a fűszermeséket.  Oka van annak, hogy számuk megcsappant az utóbbi időben. Először is az, hogy az élet elszólított a meseírás mellől és máshol kellett helytállnom. A másik ok pedig az, hogy…..
A Facebook-on már jeleztem, most már itt is megteszem.  Szeretjük Karcsú Anyut! Ez egy szülés utáni fogyókúra programcsomag, ami segíti az anyukákat lépésről lépésre a fogyásban. Hatékony, gyors és kímélő. Kismamák is elkezdhetik! Aki hadilábon áll az újévi…..
Új év, új mese. Stílusban eltér az eddigiektől, de attól még szerethető lett. A képről is szólnék. Magam festettem - egy csempére. Tinédzser koromban, vagyis már legalább 20 éve. Ez idő alatt nem halványult, csak kissé kopottas lett. Nagyon szeretem! :) A falutól nem messze…..
Hálásan köszönöm minden lájkotokat, leveleteket, kommenteteket és ajánlásotokat! Ezt a jó szokásotokat tartsátok meg a következő évben is! :) 2013-ban is szeretettel látok mindenkit a blogon. Újabb mesékkel és meglepetésekkel készülök, jövőre sem fogtok unatkozni.…..
Ünnepre készültek az Emberek. Nagy volt a sürgés – forgás a Konyhában. Tündérkéz serényen tett – vett, sütött – főzött lankadatlan. A fűszerek imádták az ünnepeket, a vendégséget. Nem volt fűszer, akire ilyenkor ne lett volna szükség. De volt egy ünnep, ami kitűnt a…..
Nagyon örülök a sok - sok érdeklődőnek a karácsonyi különkiadás iránt! :) Mint ahogy már az egyik Facebook-os bejegyzésemben említettem, elkészült az e-book. Húsz mese került bele, vegyesen vannak benne már ismertek és még nem ismertek. (Az ismertek közül nem mindegyiket…..
Ezt a mesét egy újságban találtam. Annyira megtetszett, hogy gondoltam, megosztom veletek. Nagyon jól rávilágít arra, hogy mennyire nem a történéseket figyeljük, hanem a gondolatainkkal vagyunk elfoglalva. A gondolataink pedig nem a valóság.  Nem lehet tudni, a rossz milyen…..
  Kedves Olvasóim!  Köszönöm a sok támogatást, biztatást, amit kaptam tőletek az elmúlt hónapokban a meséimet illetően. Mivel mással hálálhatnám ezt meg, mint hogy készítek egy különleges kiadást nektek.  Hogyan is fog kinézni ez a…..
A magyar konyha ékköve. A magyaros ételek elengedhetetlen fűszere. Nélküle nincs pörkölt, se gulyás, de még halászlé sem. Ő Paprika Pál. Sokoldalú fűszer. Kerülhet ő levesbe, főzelékbe, paprikásba. Tud ő égetően csípős is lenni, hogy szinte lángol annak feje, aki…..
Amikor Bors apó felébredt és szemeiből kidörgölte az álom porát, a megszokott mozdulat hirtelen félbeszakadt. Bors apó szoborrá dermedve csak állt és csak nézte – nézte azt a hatalmas, aranyszínű valamit, ami előtte magasodott. Még levegőt is elfelejtett venni az…..
Kedves Olvasóim! Ezt a mesét egy másik kedves ismerősöm, Sz. Sanyi írta. Nemcsak szórakoztató, de tanulságos is a történet. Érezzétek jól magatokat olvasása közben! :) A mese főszereplője Káposzta Karcsi. Karcsi egy nagyon szép kis fej káposzta volt, aki szépen…..
Tündérkéz benyúlt a Konyhaszekrénybe, arra a polcra, ahol a fűszerek is laknak. Ez alkalommal nem vett ki közülük senkit. Ellenkezőleg! Egy valamit (vagy valakit?) betett. Aztán gyorsan be is csukta szekrényajtót. A fűszerek dermedten álltak, míg nem elcsendesedett minden a…..
Tündérkéz éppen nekikezdett a mosogatásnak, amikor egyszer csak abbahagyta és eltűnt. Ott állt a habzó, kellemesen meleg víz a mosogató tálcában. Csend volt az egész lakásban. A fűszerek a Konyhaszekrény résein keresztül füleltek és leselkedtek. Semmi. Csak a csend. Óvatosan…..
Kedves Olvasók! Az alábbi mesét egy nagyon kedves barátom, Sz. Zsoci írta. Nekem nagyon megtetszett és megengedte, hogy megmutassam nektek is. Jó szórakozást mindenkinek ehhez a szerelmi történethez! :) A lámpás és a szúnyog Egy szép októberi napon került ki a verandára a…..
Egyszer csak a tökmagok ellepték az egész Konyhaszekrényt. Ma nagy sütés – főzés van a Konyhában és rájuk is szükség van. Na, de ilyenkor felborul a fűszerek nyugalma! Az apróságokkal bizony foglalkozni kell, szemmel kell őket tartani. Begurulnak minden pici résbe, csak a…..
Pier kiállt a polc szélére és alaposan felmérte a terepet. A többi fűszer meg sem mert szólalni. Szinte vágni lehetett a feszült csendet a levegőben. Pier hátrafordult és elmondta a tervét: - Bors apó borsszemei és Vanília Vella rudacskái alkossanak egy hosszú láncot, amin…..
Pier. Pier legendás alak volt. Egyes fűszerek rajongtak érte, mások ki nem állhatták. Egy biztos: senkit nem hagyott hidegen. Mondhatni – szó szerint. Pier ugyanis Cayenne - i bors volt. Egy csípős fűszer! Már ez is megtévesztő. Hiszen valójában nem is borsból van, hanem…..
A Konyhaszekrényben nagy lett a nyüzsgés. A fűszerek összegyűltek, hogy kitalálják, hogyan hozzák vissza Szegfűszeg Szandrát maguk közé. Szandra még mindig a tűzhely alatti résben bujkált. Minden rajtuk állt. Szandra nagyon messze volt tőlük. Csak rájuk számíthatott. Okosnak…..
Ez a nap is úgy indult, mint az összes többi. Jó hangulat uralkodott a Konyhaszekrényben, a fűszerek kedélyesen csevegtek, míg el nem jött a főzés idő. Akkor gyorsan mindenki elfoglalta a helyét és várták, hogy Tündérkéz kiket emel le a polcról. Szegfűszeg Szandrára…..
fuszermesek 2012.09.21 23:05:16
Gyömbér Gyöngyi a Konyhapulton vonult, mint egy sztár. Kihúzta magát, mosolygott, integetett… Körülötte a fűszerek őt éljenezték, villogtak a vakuk, hullottak a virágok a lábai elé... Gyöngyi meg csak illegette – billegette magát... Hol ebbe a kamerába mosolygott, hol abba…..
Végre sor került Bors Petrára is. Tündérkéz őt is felhasználta az egyik ételhez. Petra nagyon boldog volt attól, hogy ő is bizonyíthat. Már egy ideje itt lakott a Konyhaszekrényben a többi fűszer között, de még nem volt alkalma megmutatnia, hogy mit tud. Eljött a várt…..