Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bohooo

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
Sok mindent meg kell szokni az Angliába költözőknek, és ezek közül még nem is a fordított közlekedés a legdurvább. Mai posztolónk, Invisible Kid például a külön hideg és külön melegvizes csapon akadt ki. Ami persze csak félig vicc, a lényeg mégis csak az, hogy miként élik…..
Bohooo 2012.11.11 19:28:47
@Mirjam2: Szimpatikus hogy nem véded agyatlanul a barátodat és a hozzáállását, hanem beismered hogy bizony kicsit fejlődhetne ami a külföldiekkel való társalgást illeti :) most komolyan, olyan jó ilyen értelmes emberekkel eszmét cserélni, mostanában sajnos egyre több beszűkült komment érkezik amikre nem is pazarlom a válaszolási időt...

Amúgy akartam is kérdezni, de most megválaszoltad, hogy valamilyen nyelvi munkát végzel most is, ugye? Bennem mondjuk a tolmácsolás maradt meg veled kapcsolatban, de az is igaz hogy a memóriám nem a legjobb, főleg így arctalanul-névtelenül :) Na szóval, ebből is látszik, hogy nem a kiejtés a lényeg egyáltalán, bár szerintem nagyon érdekes téma, például az, hogy miért van a magyaroknak olyan nagyon jellegzetes kiejtése (persze vannak kivételek, találkoztam már kifejezetten impresszív esetekkel is)? Már sokszor volt, hogy egy kávézóban vagy boltban az eladó mondott 2 mondatot, és már levettem, hogy magyar, aztán ki is derült, vagy a névtáblájából amit addig nem figyeltem, vagy rákérdeztem, vagy hallottam hogy mással magyarul beszél :) Pl sok hang van, amit az angolok cs-nek ejtenek, a magyarok meg juszt is ty-nek, és nem bírom megérteni hogy miért? Pl. 'tube'. Most nem jobb úgy, hogy csűb, mint hogy tyúb (kb-ra próbáltam leírni a kiejtést, nem értek azokhoz a jelekhez amikkel ezt szokták)?
Bohooo 2012.11.11 19:31:47
@hagyma: Azért nincs, mert akkor fikázná mindenki, hogy biztos nagyképű meg kamu meg belekötnének mindenbe úgy általában, mert savanyú a szőlő. Mert a magyarok elég nagy százaléka ilyen sajnos... főleg ha Angliáról van szó, ahova ugye sokan jönnek kulimunkára és maradnak a 8 személyes lakásban, mert nem tudnak jobbat, stb.

Akinek összejött szépen, az nem akarja magát ennek kitenni, ő tudja magáról hogy neki jó az élete, éldegél tovább, minding his own business ahogy ugye mondani szokás :) Pl a saját és férjem történetét is leírhatnám mert korunkhoz képest elég sok mindent elértünk, főleg a férjem, de minek, nincs kedvem ahhoz, hogy darabokra szedjenek az irigyek :)
Bohooo 2012.11.12 22:50:09
@Babette_: csak most vettem eszre ezt a kommented, ne haragudj!

Gaz amit irsz... Meg az is hogy nem is annyira lepodtem meg, mert en is tapasztaltam ilyet... Nalunk a "snail" szot irta fel ugy a veteran angoltanarno a tablara, hogy "snale" en meg kb 9 evesen batorkodtam kijavitani. Lehurrogott, hogy ugyanmar, ez ugy helyes ahogy o irta........
Határátkelő A CNN-kaland 2012.11.08 09:46:00
Megkereste a blogot a CNN (igen, az, az amerikai hírtelevízió), mert egy sorozat keretében keres londoni határátkelést tervező embereket. Az angol nyelvtudás (érthető okokból) fontos, így a levelet is változtatás és fordítás nélkül adom közre. Benne van minden lényeges…..
London nagyon kemény, óriási a verseny, de ha van megfelelő tapasztalatod, és több nyelvet is beszélsz, akkor simán boldogulhatsz – állítja mai szerzőnk, aki nem muszájból költözött a brit fővárosba, hanem az egyszerűbb, izgalmasabb, változatosabb, kiegyensúlyozottabb…..
Bohooo 2012.11.05 19:56:29
@tildy:): Köszi! Ez relatíve új info egyébként? (mert ahogy én értelmeztem az UKBA honlapján, EUs állampolgároknak nem szükséges kérni az indefinite leave to remain-t, mivel amúgy is alapból az van nekik).
Sajnos nálam az a gond, hogy összesen már meglenne simán a 6 év is, de 2007-ben jöttem ki kvázi véglegesen, csak épp egyetemre jelentkeztem és nem tudom eldönteni hogy a nyári szünetek beleszámítanak a jogviszonyba vagy sem. Valamint ha nem volt munkám bizonyos időszakokban, akkor azt mivel igazolom? Nincs gyerekem és semmilyen benefitet nem kaptam...
Erről szerintem hasznos volna egy poszt, ha esetleg van rá időd, biztos érdekelne rajtam kívül is többeket :)
Bohooo 2012.11.05 19:59:00
@tableno: Én elég sok szusit ettem már Európában is, és egy kivételtől eltekintve soha semmi bajom nem lett :) (amikor lett, akkor nem is lepődtem meg, mert kínaiak által üzemeltetett gusztustalan konyhájuk volt, sajna csak a végén láttam be amikor a mosdóba lementem...)
Bohooo 2012.11.05 20:45:27
@tableno: Én is ezt az elvet vallom, de nem tudtam, hogy kínaiak üzemeltetik, egy japán konyhát hozzám hasonlóan kedvelő haverom szervezte a dolgot, azt hittem, bízhatok az infóiban :(
Mindenesetre a londoni Misato nevű éttermet szerintem mindenki hagyja ki, a saját érdekében!
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Bohooo 2012.10.19 16:39:09
@nigara: Ott vagyok, kedves Nigara :)
Bohooo 2012.10.19 17:02:12
@nigara: Ebben valószínűleg igazad van, az említett országokban még nem vásároltam Lidlben (Franciaországban a Carrefourba jártam, a többi országban csak turista voltam). De itt UK-ben elég gagyi a minőség, Skóciában és Angliában is próbáltam már. Mondjuk lehet, hogy Irországban tényleg jó :)
Viszont Magyarországon tényleg nagyon rossz, megkockáztatom hogy a Tesconál is rosszabb pedig az se kutya :)
Bohooo 2012.10.19 17:35:01
@nigara: Én se akarok senkivel összeveszni, de attól még eltérhet a véleményünk ;) főleg abban, hogy földrajzilag UK az bizony Ny. Európa :) De amúgy minden ország más kultúra, még Ny. Eu-ban is, az már más kérdés, hogy kinek mi a pro és kontra - ezen viszont nem érdemes vitatkozni mert személyes ízlés kérdése :)
Maradjunk abban, hogy a posztírónak lenne lehetősége máshol is vásárolni, jobb kajákat, még megfizethető áron, ebben biztos vagyok, akárhol is van Ny.Eu-ban, és akkor mindjárt kihúzhatjuk az egyik panaszát a listáról :)
Anita élt már külföldön, nem is keveset, aztán visszakeveredett Magyarországra, és most szomorúan kapkodja a fejét, hogy mi is folyik szülőhazájában. Megint menne, mint mondja, elsősorban nem a pénz miatt, hanem az egymás iránti tisztelet és megbecsülés hiánya miatt. „25…..
Bohooo 2012.10.09 10:44:56
@Nitnitnit: ne haragudj, valamit nem ertek. A posztban azt irod hogy vendeglatos a szakmad, azt tanultad, aztan a kommentekben meg mar lefikazod a hoteleket es a vendeglatast, mondvan hogy te a szakmadban akarsz dolgozni. Most akkor hogy van ez? :) amugy tetszett a poszt, erdekes volt, bar szerintem igyekezz nem a pillanat heveben hozni nagy donteseket, mert hidd el hogy a sajat eletedet nehezited ugy :)
Bohooo 2012.10.09 11:37:26
@Nitnitnit: Értem, így már világos! A poszt alapján azt hittem, vendéglátósként végeztél. Egyet kell egyébként értenem, én se bírnám a vendéglátást hosszú távon, nem nekem való a sokféle műszak - kell a hétvégém és az estéim, hiába, párkapcsolatban az embernek vannak már ilyen igényei, kár hogy sokan nem tehetik meg hogy válogatnak, aztán a párkapcsolatuk rá is megy :(

Úgyhogy szerintem is okosabb "nyugisabb" szakmában dolgozni, ha van hol, örülök hogy otthon találtál ilyet :)
Egyik rendszeres kommentelőnk, Váj mi küldte a következő írást. Mit is mondjunk, alighanem okoz majd némi meglepetést, mert nem túl hosszú, viszont elég ütős... Nem is mondok többet, jöjjön a történet! „Jelenleg Dél-Németországban élek, illetve ott van a bázisom, mert…..
Talán furcsa ilyet írni egy blogposzt előtt, de igazi fejlődéstörténetet olvashattok ma. Bevallom, nekem nagyon tetszett az írás, mert nagyra becsülöm, ha valaki képes tanulni a kudarcaiból és más emberré válni általuk. Miként ez Annával is történt. TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Ismét jelentkezik Rozamami, aki legutóbb a gyerekek iskolai beilleszkedéséről írt, ma pedig saját munkakereséséről (és találásáról) számol be. (Kalandjai első részét pedig itt olvashatjátok.) Kiderül az is, miként jelenthet motivációt egy ronda szőnyeg... Jó…..
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Bohooo 2012.09.18 16:39:17
@ċsirke72: Pedig a vallásosak még mindig azt prédikálják, hogy "ahova Isten báránykát ád, oda ád legelőt is".... na meg a nagy túrót :D
Bohooo 2012.09.19 12:49:43
@bpetya75: Ha ez így van, miért van annyi éhező család és kisgyermek? (Bár ez lehet hogy már nagyon off a poszt témájától)
Egyébként valamilyen szinten hiszek egy felső hatalomban, de nem úgy, ahogy az olyanok terjesztik, aki ezt a báránykásat is mondta nekem.
A mai poszt felvezetőjét azzal kell kezdenem, hogy soha nem hittem a sztereotípiákban és az általánosításokban, mert minden ember sorsa más és más. Számomra az előítéletekkel a harcot sikeresen felvevő Dániel írása is ezt támasztja alá – hogy miért, az rögtön…..
Bohooo 2012.09.06 18:19:48
@mojoking77: Ha nem lenne érdekes a cigánykérdés, akkor az eredeti posztba se kellett volna beleírni szerintem. Ha a posztban ki van emelve, akkor szerintem mégis jelent valamit, akkor pedig fognak róla beszélni is az olvasók. Ha Határátkelő és/vagy a szerző nem akarja, hogy a cigánykérdésről is beszélgessünk, akkor azt ki kellett volna vágni és nem arra kihegyezni a cikket, hogy de szar a romáknak Mo-n és Irországban meg milyen jó ;)
Bohooo 2012.09.06 22:42:42
@mojoking77: Nem, azzal teljesen én is egyetértek, hogy a pozitív üzenet, miszerint tanulással és kitartással sokra lehet vinni, az átjön, gratuláltam is a posztolónak az első kommentemben :) De épp ezek igazak egy fehér emberre is, ezért nem éreztem kifejezetten szükségesnek a származásának kiemelését, mert ő nem úgy élt, ahogy a sztereotípiákban szereplő cigányok, akik miatt sokan cigányellenesek úgy általában.
Bohooo 2012.09.06 22:47:56
@Tamara Jagello: Engem pedig a te szövegértésed nyűgöz le. Még egyszer leírom, de most már utoljára, hogy én azt írtam, hogy nem a HR-t mint SZAKMÁT kellene szidni. A hülye HR-eseket lehet szidni, de én az anyám példájával (meg még tudnék sokat mondani, csak gondoltam hitelesebb ha egy olyan ember említek akit nagyon jól ismerek személyesen) azt próbáltam illusztrálni, hogy a HR mint SZAKMA nem értéktelen és igenis keresettek a jó HResek és van értelme annak amit csinálnak, mert anyám révén beleláthattam abba hogy ez miből is áll (nem írom le, mert egyrészt hosszú másrészt tartok tőle, hogy az már túl sok agykapacitást igényelne részedről, ha már az egyszerűbb magyarázatot se értetted). Tehát még egyszer: nem a HR mint SZAKMA sz.r, hanem a cégek, akik igénytelenek és nem vesznek fel normális HR-est.

A cigányokról nem bocsátkozom már vitába, leírtam hogy mi a véleményem, nem az én bajom hogy nem érted meg.
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
Bohooo 2012.09.05 11:35:40
@dobcucc22: Értem :) Szerintem egyébként most ha mellőzzük a jó géneket (amiktől olyan vékony lábuk meg alapból vékony alkatuk lesz, bár mellük nem sok), akkor ha egy nyugati lány is ugyanannyi időt töltene a saját kinézetével való foglalkozással, akkor nem biztos, hogy csúnyábbnak látnád őket. Vagy neked tetszik az összevissza álló fogazat? :) Mert nekem ugye mint nőnek volt szerencsém látni másik nőket "készülődés" közben... hát sokszor majdnem dobtam egy hátast, hogy reggel és este is mit képesek szöszölni a kencéikkel, hajukkal, sminkkel! Durva nagyon :D
A koreai lányok szerintem is lazábbak, de náluk is kezd nagyon terjedni az, hogy csak a pénzért házasodnak. Haverom ott angoltanár, fiatal, fehér, jóképű fiú, ragadnak rá a csajok, de az óráin mikor kérdezte tőlük, hogy mi a legfontosabb nekik egy házasságban, akkor totál szégyenlősség nélkül mondta a legtöbb, hogy a PÉNZ természetesen. Azért ez még mindig nem férne bele szerintem sok nyugati ember ideológiájába, még ha van is racionalitás mögötte. Vagy csak én lennék még "hopeless romantic"? :)

Aki meg itten fikázza az európai nőket és mindet egy kalap alá veszi (ahogy a japánokat is - pedig ott is vannak rondák is) az csak a saját beszűkült és felszínes látásmódjáról ad tanúbizonyságot...
Bohooo 2012.09.05 12:19:11
@OnePiece: De aranyos lehet! :) Örülök, hogy sikerült könnyen intézni, tényleg csodálkozom :D
Egyébként kisgyerekes anyukaként talán érdekelni fog téged ez a blog, sok hasznos infó van benne, ha még nem ismered: timijapanban.freeblog.hu
Nem kisgyerekes anyukaként is nagyon érdekes, és tündériek a szerző kislányai! :)
Bohooo 2012.09.05 13:15:51
@dobcucc22: Nyilván te is, és én is, csak a saját megfigyeléseinkből tudunk véleményt alkotni :) Most függetlenül attól, hogy vajon mi az igazság, szerinted van abban valami, hogy ha férfiként nézed a nőket, akkor kevésbé fogod észrevenni a csúnyábbakat, rondább fogúakat, mert aki szebb, arra figyelsz inkább? Mellekkel ugyanez, bár az lehet megtévesztés is, meg plasztika... Nem tudom, voltál-e már japán fehérneműboltban, de én konkrétan nem tudtam venni normálisat amíg ott voltam, mert a melltartók majdnem mind pushupok voltak, vagyis telenyomva szivaccsal, nekem meg az nem kellett (kényelmetlen). Persze, biztos van valahol ahol lehet kapni olyat is ami nekem kellett volna, de azért van jobb dolga is az embernek, jó lenne ha nem kéne mindenért spéci boltba menni (cipőt se tudtam sehol venni soha, mert 40-es a lábam, de ez már eltér a szép vs csúnya nők témától :D).

MIndettől függetlenül persze elfogadom hogy neked most ők tetszenek, nem a fehérek, sokan vannak úgy, ez ilyen :)

Miért nem mész át Koreába? :)
Meglehetősen eredeti írással jelentkezett Peky, még csak azt sem állítom, hogy mindenben egyetértenék a leírtakkal, no de nem ez az első eset, és még csak nem is az utolsó. Kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
Bohooo 2012.08.22 13:45:21
@cukorrépa: ez nagyon tetszett! :)

@ST83: örülök, hogy neked azért jó tapasztalatod is volt :) a mi mostani GP-nknél végülis elég jó ellátás van, de a korábbiak borzasztóak voltak. Konyhán dolgoztam, napi sok órát kellett állni (nem mozogni, csak egy helyben preparálni a kaját), és van egy eleve rossz, fájós térdem. Ez a térdem úgy besz.rt hogy nem tudtam leguggolni a hűtőkhöz se már, úgyhogy elmentem a dokihoz hogy ugyan már nézze meg nincs-e valami komolyabb bajom, mert alapból nem tudom pontosan hogy miért olyan fájós évek óta az a térd.
Kb kiröhögött, és felírt (ez ugye 7.40be fáj) egy gyulladáscsillapító bogyót, amit amúgy 2 fontért meg lehet venni a tescoban. Ennyit a nagy aggódásról... végül otthagytam a melót mert nem bírta a térdem :(
Bohooo 2012.08.23 00:39:03
@TrueY: Szerintem ez egyrészt azért van, mert nincs benne olyan szinten a kultúrában az "ügyeskedés" (bár terjed, ahogyan a kelet-európai bevándorlók terjednek, khm-khm), másrészt pedig mert ha lebuksz az adóhivatalnál, akkor nagyon beszopod :D Lehet, hogy tovább tart lebukni, mert nincsenek ráállva hogy kiszúrjanak még azzal is akinek nincs mit takargatni csak "húzzunk még le róla egy bőrt" alapon, de ha megtalálnak akkor nem tudod megoldani azzal, hogy a valakidnek a valakije ismer valakit akinek a neve elég fenyegető ahhoz, hogy békénhagyjon a NAV... akkor kemény pénzbüntetések vagy börtön, amit betartatnak.
Nem tökéletes ez az ország, messze nem, de a munkajogban és adózásban úgy veszem észre, hogy sokkal előrébb járnak, mint kishazánk... :(
Lászlót és párját nem elsősorban a szükség, hanem a kalandvágy vitte egészen Londonig. Számítását biztonsági őrként találta meg. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj a hataratkelokommentKUKAChotmail.com címre és amint tudok, lépek az ügyben! Tegyünk együtt a…..