Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haragos Paradicsom

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A mai bejegyzés az első része lesz egy - az ausztrál múlt érdekességeit bemutató - sorozatnak. Szombatig a kontinensnyi országból láthattok fotósorozatokat. Változatos témákból igyekeztem válogatni, így talán mindenki talál kedvére valót. Ausztráliára hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint egy…..
Haragos Paradicsom 2014.10.30 04:58:18
@Royal Music:
Egy egykori fegyenctelep, csatornàzàs nélkül. Nem éppen kispolgàri külvàrosnak épült eredetileg.
Haragos Paradicsom 2014.10.30 05:07:31
@Crusaider: én itt Oz-ban még sose hallottam
Mindig nehézséget okozott, hogy nevén nevezd azt a gólt, amely egy gól hátrányra csökkenti kedvenc focicsapatod lemaradását? Vagy az, milyen szót használj arra, amikor az autópálya forgalma azért lassul le, mert minden vezető a szemközti sáv balesetét nézi? Mindenre van…..
Nagy részük ráadásul friss hús a munkaerőpiacon, zömük nem diplomás, nem beszél nyelveket, azaz legalul kell kezdenie, ennek minden hátrányával – írja mai szerzőnk, Barna az ausztriai helyzetről, ami szerinte egyre súlyosabb lesz. „Nem is olyan régen, idén február 6-án…..
Mármint Anita és családja Ausztráliában. Határátkelésük az alaposan végiggondolt és megtervezett fajtából való, de nem csak ezért érdemes elolvasni a történetet. (A nyitóképen kívül mindegyik fotó Anitáé, amit külön köszönök.) „Pénteken délután lementünk a…..
Haragos Paradicsom 2013.11.20 15:35:36
@zöldeketbeszélek: a tenyérnyi méretü Huntsman-t nehéz becsalogatni a dobozba :) 8 év alatt 3-mal sikerült a lakàsban összeakadni.
Vasárnap lévén ismét blogokat ajánlok, próbáltam újakat is keresni és szerencsére sikerrel jártam. Úgyhogy ma megtudhatjuk, mihez kezdjünk azzal, aki a kulturális sokk állapotában van. Aztán másfajta sokk is érhet minket egy fülöp-szigeteli csótánykirály képében, végül…..
Elég sok posztban megjelent már az, hogy sokan csalódtak a honfitársaikban külföldön, de konkrét történet viszonylag kevés érkezett. Ezért éreztem érdekesnek megosztani Zoltán Facebookon érkezett írását, akinek egy olyan honfitárssal gyűlt meg a baja, akinek ráadásul ő…..
Mai szerzőnk, Csuvi észrevétele, hogy a posztok többsége (nagyobb) városból érkezik. Nos, ő alaposan belepakol a mérleg másik serpenyőjébe, hiszen ausztráliai lakhelye a legközelebbi településtől 42 km-re van, és Lake Grace-t is nehéz lenne nagyvárosnak nevezni a maga 530…..
Haragos Paradicsom 2013.04.06 11:07:49
@Babette_: konnyebb, nem konnyu. Sajnos a vizumhoz szukseges dolgok sokszor egyre nehezebbek lesznek koszonhetoen sok, legalisan az orszagba erkezonek aki aztan megprobalja kijatszani a rendszert. A helyiek meg nyilvan probaljak betomkodni a lyukakat es kiszurni az ilyeneket de ez persze a rendes bevandorlast kereso, becsuletets emberek eletet nem konnyiti meg
Haragos Paradicsom 2013.04.06 11:53:23
@Babette_: mas itt majdnem minden es ezert is kell egy kicsit vigyazni. Ha sikerul is kijutnod, elobb ki kell ismerni a helyi viszonyokat.
A masok az aranyokrol jut eszembe, hogy volt anno itt egy tv musor amiben a videki rendoroket kovettek nyomon. Volt egy resz amiben ki kellett az egyiknek autozni egy farmra egy oregurhoz akinek egy 10ezer hektaros kicsike kis foldecskeje volt. 12 ora autozas csak oda. Az oreg panaszkodott, hogy eltunt 300 tehene. Azt mondta az normalis, hogy 2-3 napig nem latja oket de most mar egy hete hianyoznak. Nem emlekszem mi lett a vege de ez igy megmaradt bennem az aranyokrol :)))
Haragos Paradicsom 2013.04.06 11:56:17
@charlieharper: kicsit olyan mint gyerekkorom rohejes semmit sem mutato tiroli temas 'sexfilmjei' a SAT1-en ejfel utan a 90-es evek elejen ausztral valtozatban :)))
Amugy nalam gumboots az a wellington :)))
Gerendás Péter zenész tegnap egy, a Facebookon közzétett írásában jelentette be, hogy felhagy magyarországi karrierjével és külföldön próbál szerencsét. Önmagában a levél is illeszkedik a Határátkelő profiljába, de nem ezért szeretnék írni róla, hanem a kapcsolódó…..
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
Határátkelő Haza csak egy van? 2013.01.07 11:24:00
Málta, Ausztria, Svájc, Ausztrália, Magyarország mai posztunk színterei, ám a történet máshol ér véget (legalábbis ideiglenesen). Alíz (ezt a nevet kérte, hogy ide írjam) tapasztalata: mindenhol vannak pozitívumok és nehézségek, hol a fizetés, hol a környezet, hol az emberek –…..
Haragos Paradicsom 2013.01.07 14:24:34
@Dr. Rusz Edit:
Azert Brisbane-ben is elofordul a 4-5 fok telen ami igencsak hideg tud lenni ha megszokod az allando meleget :)
A Qld-ben mindig meleg van kb akkora altalanositas mint az Ausztraliaban mindig meleg van. Qld tobb mint 2000km egyik vegetol a masikig. A belsobb reszek minuszokat is kapnak telen
Haragos Paradicsom 2013.01.07 14:31:34
@pappito:
ugy-ugy. nincs is szorfdeszkam. Sot a parton se voltam par hete. Hogy lehet ez amikor az egesz orszag 2 sarokra van az oceantol? :)
Kisebb csend után ismét jelentkezett egyik legrégibb szerzőnk, Hothead, egyenesen Ausztráliából. Azt gondolom, mai írása kifejezetten nyugtatólag hat majd, és méltó lesz egy nyugodt és kellemes hétvégi naphoz. Ráadásul az is kiderül belőle, le kell-e szállni a bringáról, ha…..
Haragos Paradicsom 2012.11.04 01:35:11
@dzseebee: hat ez egy jo kerdes. Fogalmam sincs. De bejon. Valahol. Persze azert ezt nem ugy kell elgondolni, hogy ez mindennapos esemeny de megtortenik. A problema akkor van amikor megprobalod kirakni a lakasbol. En mondjuk nagyon nem birom a pokokat mar-mar phobiam van. A helyiek eleg toleransak az elovilaggal, en kevesbe. Viszont a rohadtak nagyon jol birjak a kemotox-ot. Rafujsz egy felflakonnal es tok aggressziv lesz. Volt, hogy beszaladt a beepitett szekrenybe, en meg 3 napig bottal piszkaltam ki a ruhaimat. Van viszont sok elonye is a huntsmannek. Peldaul megeszi a csotanyokat amik ugyancsak szep nagyra nonek es tudnak repulni), legyeket, szunyogokat. Nalam peldaul van egy nagyobbacska sarga-lila pok egy 2meteres haloval nem messze a konyha ablaktol. Amiota bekoltozott nincs legy a lakasban igy maradhat :)
Haragos Paradicsom 2012.11.04 01:38:50
@Aussie pride: azaz. A kozepkoru azsiai holgy a terepjaroval 60-nal az autopalya kozepso savjaban. Sunnybank kornyekere meg ha nincs biztositas a kocsidon ne is nagyon mereszkedj...
Haragos Paradicsom 2012.11.04 01:50:20
@Béla, tudod a Béla: www.realestate.com.au/
ez kornyektol fugg. A haz amiben lakunk szerintem szerintem olyan 550-600ezer lehet mert eleg jo kornyeken van, kozel a varoshoz. Mondjuk en nem vennem meg. Lakni nem rossz de ha vasarlasra adnam a fejem, valami olcsobbat vennek, jobb allapotban tavolabb a varostol, nagyobb kerttel, esetleg medencevel. Esetleg, mert a medence az egy borzaszto penznyelo. De peldaul en 3 evig eltem egy borzasztoan lepukkant hazban, nagyon nagyon jo kornyeken $90/het/szoba annyira lelakott volt, de a haz vegul tobb mint 700ezerert ment el a pozicio miatt