Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tyder (törölt)

0 bejegyzést írt és 299 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Egy magát jobboldalinak valló értelmiségivel közölt interjút a Heti Válasz. A papírforma szerint, nekem most  arról kellene írnom, hogy micsoda sületlenségeket beszél ez az ember, milyen sötét, gerinctelen karrierista, milyen gusztustalanul szolgálja…..
tyder (törölt) 2013.01.05 08:59:01
@maroz: mi a bajod, az közismert, hogy Aczél elvtársnak jó ízlése volt:))) Illetve pl Illyés Gyula Kádár János telekszomszédja volt. Megbecsülték a népi írókat. Most meg Vidnyánszkynak kell helyreállítani a respektet a Nemzetiben Móricz bemutatókkal. Amik épp véletlenül műsoron is vannak. De ő újra bemutatja.

na jó, hagyom a hülyeségfonatokat. pedig tudnék még improzni.

amúgy valszeg én jobban szeretem/bírom a hülyeséget, mint te.:))
tyder (törölt) 2013.01.06 09:49:32
@Wolff: úgy érzem - az általad vázoltak alapján -, hogy röhögni fogunk.
tyder (törölt) 2013.01.06 11:14:30
@maroz: "szóval vannak olyanok, akiket úgy komolyabban nem is az érdekel, hogy valami megoldódjon (annyira, amennyire), hanem hogy ők egy jót röhöghessenek. Én hülye, meg elkövetek egy nagyon súlyos attribúciós hibát: azt hiszem, és úgy viszonyulok mindehhez, mint ha ezeknek a bizonyos 'olyanoknak' a motivációjuk az lenne, hogy a probléma oldódjék megfelé, holott valójában ők csak jót röhögni akarnak."

5 válaszkommentet töröltem vissza.
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
tyder (törölt) 2013.01.05 13:43:14
@maroz: mintha Orbán Viktorról és az orbanizmusról lenne szó és nem az ún. jobboldalról. konkrét emberekről, konkrét dolgokról stb. beszéljünk, oké?
tyder (törölt) 2013.01.05 15:21:31
@maroz: "disclaimer: fent a jobboldal alatt, most a jelenlegi kormányt értettem, nem úgy általában a jobboldalt. "

na látod, hogy te értetetted félre:)))

mert te csak a saját hülyeségeiddel vitatkozol magaddal, szivike, az a gond.:)))

@Lasombra: kösz:))
tyder (törölt) 2013.01.05 17:34:42
@maroz: reméljük befigyel. főleg előbb. kár lenne az időért.

mindenesetre nem véletlenül tettem oda az ún. ':)))' jelet a mondat végére.
tyder (törölt) 2013.01.04 08:09:44
kösz a tippet, ideteszem az interjút:

www.demokrata.hu/ujsagcikk/a_tizenot_mester_vegul_gyozni_fog/

"A múlt héten megnyitott önálló kiállításán egyetemes időtlenséget sugárzó alkotásaival bűvölte el közönségét. „A tizenöt mester” festménye lenyomata lesz ennek a kornak. Ötven év múlva szociológiailag és esztétikailag is kutatni fogják, hogy ez a tizenöt művész hogyan fogalmazta meg az elmúlt százötven évet. Tanítónk, a filozófus Kant szerint szép az, ami érdek nélkül tetszik. Valakinek vagy tetszik „A vörös iszap (2010–2011)” című festmény, vagy nem. Ez szubjektív dolog, ez a befogadás lényege. Ha a „szép az, ami érdek nélkül tetszik” formulába beszűrődik az érdek, akkor már nem befogadásról van szó, hanem küzdelemről. A politikai ellenvélemény nem arról szól, hogy jó-e a festmény vagy nem, hanem hogy miért van kétharmada a kormányzó pártnak."

estébéestébé.

kis adagokban elég sokáig kitart.
tyder (törölt) 2013.01.04 15:22:01
@Dr. No: tölteném!
A közéleti leromlást a kormány feje testesíti meg. A hazugságokra épülő politika tönkretette a gazdaságot, így a legenyhébb minősítés, amit a miniszterelnök kiérdemel, a persona non grata Orbán Viktor, 2006. december 13...
tyder (törölt) 2013.01.02 15:17:37
@ipartelep: unalmas vagy és hosszú. nem leszel soha kötelező olvasmány. nagyon remélem.
tyder (törölt) 2013.01.02 15:43:24
@ipartelep: oda fogsz eljutni, mint az összes 3 négyzetméteren évekig százkilométereket talpaló ürge, hogy az ember nicknév alapján nem olvassa, amit mondasz.
A:    Sohasem volt párttag. Ez persze nem igaz, de olyan határozottan mondja magáról, hogy még el is hiszi. 1988-ban lépett be az MDF-be. Ez sem igaz. 1989 novemberében egy barátja, későbbi miniszter, Antall József egykori óvodatársa vitte el valahová, teljesen lényegtelen,…..
Már a 2006-os önkormányzati választás utáni, 2010-ben súlyosbodott színházi kinevezésekkor elkezdtem gyűjteni az adatokat a színházigazgatók kinevezéseiről. Aztán a VI-os kategória körüli Vidnyánszky-haláltánc után belekezdtem egy posztba a színházi kultúra és a…..
tyder (törölt) 2013.01.01 09:22:27
@maroz: ne haragudj, de nincs lényeg.

nem vagyok népnevelő, népboldogító, közügyek megoldója, vagy társadalmi problémák filozófusa. egyrészt műveltségem, tudásom sincs ezen a kocsmai 'együttgondolkodáson' túl, másrészt 0 befolyásom van ezekre a történésekre. és nem gondolom, hogy ha 'adna az isten hivatalt, majd adna hozzá észt is hozzá'. nem sokaknak adott Mo-n. lsd LSimon.

láttam pár ötletet a kultúra beépítésére az emberek életébe, hogy átérezzék a fontosságát: kulturportálok, színházi digitalizálás, könyvtrailerek, ekönyvek ugye ezek alapja: internet mindenhova; vagy gyerekkönyvek felfutása, ami jót fog talán tenni a köv. generációnak stb. amiket én támogatandónak gondolok, sztem ilyen dolgokkal lehetne leérni a "köz"-ig. teríteni a termékeket. ezek mennek: amennyire tudják, nyomják.

annyi a befolyásom, hogy az általam jónak tartott kulturális dolgokért (elég sokat) fizetek. meg próbálom iróniával fogadni az ökörség demhedését.
tyder (törölt) 2013.01.01 14:13:14
@maroz: a srácnak annyira pregnánsan jobbikos a beszédmódja és annyira reflektálatlanul/tisztán használja (használni egy színházkritikában!!), hogy ott nem tudok segíteni.

pl ez a robizás/robertázás is annyira novákelődizmus, hogy én nem okosabbnak érzem magam, hanem tényleg azt gondolom, hogy elég nagysajnos ezt terjeszteni. de kinek kinek lelke rajta.
tyder (törölt) 2013.01.01 18:08:08
@maroz: (kicsit szarul érzem magam, hogy egyenlőtlen a beszélgetésünkbe beletett karakterszám, de erre most csak annyit tudok mondani, hogy igen vagy hogy)

egyetértek.

(azzal, hogy meg kell nekik mutatni a jót. és látni fogják, hogy az jó.
de esetleg akkor még befejezésül mondok egy példát én is. 2 ünnep közt egyik este kőjobberekkel néztem a tévében Móricz Pillangójának Vitézy László által készített adaptációját. gondolom a név alapján ha nem tudnád is gyanús stb. mindegy is, nem ezt akarom. hanemhogy el akarták kapcsolni. ők. mondom most indul ez a kultúrprojekt, hogy megfilmesítünk irodalmi dolgokat, hadd nézzem má. őket az nem érdekli, ez rossz. (az is volt) há, de mondom Orbán haverja, nemáhogy átkapcsoljunk. de ez rossz. és ők többen voltak, inkább a Kóristák vagy valami lett belőle.

na most akkor én miért magyarázzam ezeknek, hogy mi a jó és a rossz, amikor tudják? a szerintem-akkoris-jobbikos-kiscsávó, aki bedemhed először, elmegy, megnézi a "Robit" és látja, hogy neki szól: tehát teccik= jó. ezt írta le. mit magyarázzak?? esetleg elmondhatom neki, hogy figyelj teccett? az van kiírva a színház tetejére, hogy Nemzeti? Alföldi csinálta? na akkor rakjuk össze.

nem egészen látom a szerepem, mit kéne magyarázni. esetleg a megfelelő mennyiségű anyaghoz való hozzájutásban segíteni.)
A nemzetközi helyzet fokozódására tekintettel dr. Lenkovics Barnabás alkotmánybíró vélelmezi, hogy a jogállam dogmáját ideje feladni.  Fontoljátok meg, feleim — az Alkotmánybíróság asszisztált az országunkat romba döntő jogállami viszonyok elterjedéséhez! "Ennek a…..
tyder (törölt) 2012.12.31 22:23:11
@kúrórudi: ne szarj, nem lesz diktatúra. orbánizmus lesz. még sokáig.
tyder (törölt) 2012.12.31 23:28:31
@kúrórudi: ne szarj, nem lesz diktatúra. orbánizmus lesz. még sokáig.
tyder (törölt) 2013.01.01 00:41:46
@kúrórudi: én csak nyomorék vagyok, de a copy-paste-ot nem ismerem. az szijjártó vagy orbán?

mindenesetre neszarj. remélem tudod, hogy miért ne.
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
tyder (törölt) 2012.12.30 19:58:38
@szempontpuska: a jobb oldali épület tök ugyanaz maradt. nézd meg a felső 3 ablakot.

www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=2117&with_photo_id=73399166&order=date_desc&user=6121839

és valszeg ahhoz építették a sarkot.
Radnóti Sándor kritikája az eggyel korábbi És-ben olyan kedvező Vaszilij Grosszman "Élet és sors" című regényéről, hogy utána majdnem megvettem a könyvet. De aztán még időben kijózanodtam: nem ez a legsürgősebb 1110 oldal, amit el kell elolvasnom. A recenzióban - nem mellesleg…..
      Magyarországon egyre többet beszélnek az elitváltásról. Október harmincegyedikén lesz is egy beszélgetés a témáról Csigó Péter, Lakner Zoltán és Szigetvári Viktor közreműködésével.         Franciaország nemrég szocialista…..
tyder (törölt) 2012.10.29 17:56:25
@Amatőr: de akkor legalább lenne elit csőcselékünk, de még az sincs. hiába, csőcselékváltásra is szükség lesz:))
tyder (törölt) 2012.12.29 23:45:40
@Szindbad: egykulcsos(van itt) + 70%= egykulcsos 70%(-os lenne).
amiatt tuti nem ekéznek senkit.

mire gondolsz?
tyder (törölt) 2012.12.30 00:16:27
@Szindbad: oké:))

(mondjuk ahhoz számok kellenének, hogy mennyire látszat, és mi a kár... de asszem ebbe ne menjünk bele alvás-ideológiai okokból:))
       A Heti Válasz online-ban megjelent egy interjú Szemerédi Endrével.        „Gondoljon egy nagy számra, majd ellenségesen, akármilyen rosszindulatúan vegye a választott szám egyezredét. Ha ez megvan, én odamegyek, és találok a kettő…..
tyder (törölt) 2012.12.28 18:53:38
@quendelapo: te nem lehecc túl régi motoros errefelé :))
tyder (törölt) 2012.12.28 19:02:47
@quendelapo: ja, párszor már lement a mérő sztori, de egy biztos, ha felmerül, én nem fogok belekommentelni.
tyder (törölt) 2012.12.28 19:25:59
@quendelapo: oké, én semmit nem mondtam a véleményedről. a tied.

csak annyit mondtam, hogy mérővel kapcsolatban sztem már mindent hallottam pro és kontra. párszor. vagy többször.
konkrétan ezen a blogon is.
Ez volt 2010 októberében: A Medián közvélemény-kutatása szerint évek óta nem volt ilyen magas azok aránya, akik szerint jó irányban haladnak az ország dolgai. A felmérés szerint 47 százalék szerint jó irányba mennek az ország dolgai, 39 százalék azonban továbbra is…..
tyder (törölt) 2012.12.27 20:39:36
@foolproof: ugyan kérlek, nyugodtan jósolgass.

itt van a Csányivili, a Babarczy stbstb. tutigyárosok voltak és lesznek is. "fidesz 2/3 is jó lesz" volt, most is pörög az észgyártó futószalag.

ez a nyerő, dumálni kell, cicásfotó kell, mert különben elfelejtenek.
Tudjuk, ki voltál. Tudjuk, ki vagy. Tudjuk, hogy ki nem leszel. Ne beszélj méltóságról...
tyder (törölt) 2012.12.24 11:18:25
@dvhr: www.tarsandor.hu/

van egy fül, hogy ügynök. ott vannak interjúk.
tyder (törölt) 2012.12.24 11:21:11
@tyder: de amúgy a Szőnyei új könyvében is biztos van róla. én azt elkezdetem olvasni, de az első kötet 600. oldal felé elfogyott az energiám, akkor jártunk kb 1960 felé... úh még nem voltam Tar-nál.
ez csak tipp.
tyder (törölt) 2012.12.26 11:30:18
Azon a svájci egyetemen, ahol jelenleg vagyok, névleges a tandíj, egyáltalán nincs felvételi, és rengeteg külföldi diák van. Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményéről van szó, az elnyert európai grantokat tekintve a legjobb ötben van. Az egyetem állami támogatása…..
tyder (törölt) 2012.12.24 23:26:54
@tollaszerge: ok, megváltoztatom a véleményem. igazad van, ez egy indulatírás.

azt nem változtatom, hogy nem a hallgatókat utálja, hanem a (nem hatékony) helyzetet.
tyder (törölt) 2012.12.25 10:45:59
@dvhr: baszdmeg, azért én ezt mondjuk terelésnek gondolom.

(azzal együtt, hogy L-ről én is csak a legpozitívabban gondolkodom.)
tyder (törölt) 2012.12.25 11:35:31
@dvhr: akkor ne csináld, ha zavar. nyilván sokan vannak, akiket nem zavar. igen, ki mondta, hogy nem írtál arról. de amit 'erről' írtál, idézem:

"Ha mar errol van szo, erdekelne a velemenyed a kulonbozo nyilvanos irasokban boven elterjedt baszdmegelesekrol?"

ez egy terelés. ennyi. se nem több, se nem kevesebb.

mellesleg a baszdmeg és a fas-szopó?? vagy micsoda azért más. az egyik személyeskedés (az utóbbi), a másik nem. az én érzéseim szerint.
Barangolások a múltban. Képek az internet rejtett zugaiból. Mai feladványunk hardcore várostörténészeknek szól, úgyhogy kivételesen két kép lesz ugyanarról a helyszínről. Merre járunk? Tippeket a kommentekbe kérünk, megfejtés majd ugyanott.....
A kerdem.blog.hu-n keménykednek a diákokkal és a rektorokkal,  átlagos, kereszténydemokrata fiatalok. Amikor éppen nem buziznak az Alkotmánybíróság előtt. Telik vele az idő. A blogból nem pontosan derül ki, hogy kik ők. Segít a gugli. Általában átlagos, kereszténydemokrata…..
tyder (törölt) 2012.12.24 15:28:35
@zsazsu4: du 4 (vége 16.45) és az éjféli mise közt gyorsan kell cselekedni, kevés az idő. nem lehet itt érvelni meg ilyenek.

full-rambo a tárgyalási üzemmódja egy jobbikterminátornak kellemes karácsonykor.
Ha valaki még nem értesült volna róla: az IMF-küldöttség megállapodás nélkül fog hazautazni júliusban. Augusztusban is. Meg ősszel is és jövőre is. Ha visszajönnek egyáltalán. Nem olvasnak maguk újságot, elemzőkéim? Csak írnak? Sajnos, még mindig sokan vannak, akik nem…..
tyder (törölt) 2012.12.24 10:29:16
index.hu/belfold/2012/12/24/orban_magyarorszag_eros_orszag/

""Ma Magyarország, és most, hogy kimondom, még én is meglepődöm, valójában erős ország" – mondta Orbán, és ezt azzal támasztotta alá, hogy jól álljuk a fidesz generálta válságot."

nyilván 2 szót beletettem.
Most, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője a leghatározottabban kijelentette, hogy Semjén Zsolt véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a plágiumügyét, végre elkezdhetünk foglalkozni Semjén Zsolt plágiumügyével és véglegesen és hivatalosan is ipari…..
tyder (törölt) 2012.12.14 23:38:16
@jotunder: a KIM-ben?
tyder (törölt) 2012.12.20 16:25:41
@dvhr: www.youtube.com/watch?v=ET-tRyq8a20

én nem tudtam elolvasni ezt a könyvét. 50 oldal körül kipottyant a kezemből.pont olyanokat írt, mint a második idézeted tőle itt:
nol.hu/lap/mo/20100512-a_szakma_fontosabb_a_teveszereplesnel
tyder (törölt) 2012.12.20 16:43:24
@dvhr: ebben egyetértünk. minimum ne legyen "nagyon rövid".

de tényleg érezni pluszban ezt a hamvas kis bogár-lájtot. ami kabarénak jó, de komolyan véve kifut az ember a globális tőke vezérelte világmindenségből.

nem járható ez a nyelv, bármilyen jelenség kritikáját akarja leírni vele. csak uszítás lesz belőle.
A diákság nem akar semmit, csak balhét. A diákság mögött az ellenzék vigyorog és vicsorog, amely most véli megtalálni a fogást a kormányon, két év meddő küzdelme és hazudozása után. Ez a diákság alig egy hét alatt olyan lett, mint a ’68-as párizsi diáklázadások…..
tyder (törölt) 2012.12.19 14:35:07
@Kettes: 2/3-dal akár a szentestét is eltolhatná (beszüntethetné? rábízhatná egy karácsonyi kormánybiztosra?), de nem teszi.

nem akar csalódást okozni a népnek. mert ő igazságos, nagy király.
tyder (törölt) 2012.12.19 20:12:01
@incze: ide teszek neked egy 10 és fél éves szöveget a net bronzkorából:

uj.terasz.hu/main.php?id=egyeb&page=cikk&cikk_id=369

"Vedd azt, hogy Orbán V. Minister(v. ö. minor, minus, szolga, segítő, előmozdító)Elnök és SzerepZavar úr odamegy a sportcsarnok-építkezéshez -- mert odament, most mindegy, hogy odaprogramozták vagy nem, mert ment, ha nem akar, nem megy, ugye -- odamegy a pusztába, és felavatja az Épület Legmagasabb Pontját. Egy vastraverzt. És néz fölfelé húzd-ki-magadat-kisfiam-tartásban. De nem is pszichologizálnék én itt ilyen laposan tovább, hanem csak annyi, hogy húzzanak a vérbe." (Kukorelly)

nem sok minden változott.
tyder (törölt) 2012.12.19 21:18:37
@Malachi: amúgy ha végigolvasod a szöveget, épp bepasszol a nemzetizés is.

mindenesetre most ez tetszik legjobban:

"Nem lehet, ugye? Hátralevőket, az nem lehet, hogy hülyék országában töltsem, ugye? Hülye állatoknak nézett emberek országában."

ez is stimmel, mint örök magyar kérdés :))
ha valaki bűncselekményt követ el, és ehhez a Facebookot használja fel, akkor blokkolni fogjuk az oldalt, és még feljelentést is teszünk Rétvári Bence tegnap a Parlamentben..
tyder (törölt) 2012.12.18 10:49:46
ez az ultimate blokkolnám video:
www.youtube.com/watch?v=fFUwomn8QVU
Rétvári figyelmébe.

vicces amúgy a sorrend. előbb lekapcsolná, aztán esetleg még feljelentést is tenne.
tyder (törölt) 2012.12.19 09:55:17
@Aunt: nem írják, de mivel a hülyegyerek nem a netet, csak a facebookot akarta blokkolni, az járhatott épp a tudatalattijában, hogy a Humán platform a fb-ot használja erősen a szervezéshez, mint mindenki. Ebbe akart gondolom belenyúlni.

Ha továbbolvasod azt a konkrét bejegyzést, ő is rájött mekkora barmot csinált magából. Mindegy, szép ez így.
Rövid kis mese ez egy emberről. Nem is mese, csak egy történet, aminek még nincs vége. Öt, vagy hét évvel  ezelőtt a zsámbéki rakétakilövőállomás ki nem hűlt helyén volt egy színielőadás, a Tóték. Zseniális előadás,nagyszerű ötletekkel és óriási sikerrel a…..
tyder (törölt) 2012.12.18 20:28:32
itt a Kácsor Zsolt írása:
nol.hu/archivum/20121218-az__alfahim__nem_olvas_kritikat

"Ez biztos, hogy nem Lagzi Lajcsi tesója?"

vannak kommentek:)) hiába no, kultúrnemzet a magyar.
tyder (törölt) 2012.12.18 21:02:35
@Wolff: én is ezen agyalok, hogy valszeg ugye ezeknek a sudribunkóknak úgyis csak szavazatmaximalizálásra kell a nemzeti is, úh ledealeltek vele, hogy mittom 30%-ban (főleg a nagyszínpadon) nyomjon bődületes nemzeti ordenárét (ugye ezt szépen úgy kell pl mondani, hogy "állítsa vissza a János vitéz Alföldi által megkoptatott fényét") és akkor a stúdiószínpadon meg kicsit a nagyon azt csinál amit akar. a 30%-ra meg majd berendelik a lakájmédiát, és akkor majd olyan emberek, akik életükben nem voltak színházban, jól lenyugodnak, hogy a Viktoár ezt is elintézte. végre nem ballibák ócsárolják a nemzetet.
tyder (törölt) 2012.12.18 22:16:29
@Wolff: maxra állított giccsnyomtatót (btw nem úgy néz ki az az épület, mint egy nyomtató?? nekem mindig az az érzésem:)))
csak Eperjes teljes hatalomátvételével lehet ott működtetni.
akkor egy előadást se fogok látni.

kábé ez a 2 állítás, ami eszembe jut arról, amit mondasz.
Vastagbőr Seggnyalás visszajár 2012.12.17 09:01:00
A Polgári Magyarországért Alapítvány a Fidesz pártalapítványa, elnöke Balog Zoltán miniszter. "A PMA 2005-ben hozta létre a polgári oldal életműdíjának is tekinthető Polgári Magyarországért Díjat.  Az alapítvány minden évben egy olyan személynek vagy közösségnek…..
tyder (törölt) 2012.12.17 23:58:16
@Mystes: nem azt számolgatja te hülye, hanem szól, hogy többje van.
2 226.270 forint, nem kell azon sokat számolgatni.

igen, ez a Szijjártó ügy is pl, mint cseppben a tenger, mutatja a Fidesz működését. és ez központi kérdés.
tyder (törölt) 2012.12.18 00:17:50
@Mystes: ne terelj. és basszameg SzIJJártó, rövid i dupla jé. nem szíjgyártó.
tyder (törölt) 2012.12.18 00:31:34
@Mystes: ne haragudj, de én komolyan azt gondolom, h te még magadnál is hülyébbnek nézed az embert. ami bizonyos szinten megtiszteltetés, hiszen így az emberi populáció kitüntetett 0,00000000000000000000001%-ába tartozik. nagyjából ennyien lehetnek, akik nálad hülyébbek.
Orbánnak lett B-terve. Most, hogy elfogadtuk a költségvetést 2013-ra, tulajdonképpen eltörölheti a keretszámokat. Nem értették meg a nyavalyás hallgatók, hogy nekik már jó, örüljenek, hogy nem lesz konkurencia? A HÖOK megsüketült, hiába parancsolta lábhoz? A tanári…..
tyder (törölt) 2012.12.17 17:52:11
@Vortumnus: legfőképp sehova. főleg amikor ez meg van engedve:))

nem sűrűn van, mert jönnek a bal-jobbos reflexgépek és úgyis betesznek.
tyder (törölt) 2012.12.17 18:45:56
@maroz: szerintem az a kérdés, hogy mennyire sűrű az olyan helyzetek száma, ahol expliciten definiálnod kell magad, ezen vonal mentén.

ha ezen helyzetek elszaporodnak, akkor van a gond. persze megint csak szerintem. a szülőszobától a temetőig hol hányszor milyen formában kell 'így' definiálva lenni. és az mit mutat egy társadalomról, hogy tagjai (nagy része) ilyen kétbites szelekció szerint akar közeledni a másikhoz.

én azt mondanám, hogy zavart és félelmet kompenzálnak ezzel. de persze ez csak tipp.
tyder (törölt) 2012.12.17 18:58:50
@Vortumnus: de ez egyúttal egy hatalmi kérdés is, ez a sorolósdi, hogy ki kit hova sorol. (esetleg ki ragaszkodik, hogy be legyen sorolva.) mindig a soroló van fölényben, mert ő rendelkezik a kategóriák fölött.
én ezért is ódzkodnék bárkit sorolgatni.

persze vannak nácik, hiszen ballib vagyok:))
      A háborúnak törvényei vannak. Orbán Viktor rájött arra, hogy a seregei veszedelmes ellenállásba ütköztek, és visszavonult. Bonaparte Napóleon is így tett volna. Egy tábornok nem hülye, hogy biztos pusztulásba vezesse az egységeit, átrendezi egy kicsit a…..
tyder (törölt) 2012.12.16 21:59:09
@Dinamuki: nagyon sok(, sőt túl sok) reflex van működésben (kipótolandó bizonyos hiányosságokat).

amikor 2 reflex vitatkozik, az a legszebb. és csodálkoznak, hogy (reflexből) nem értik a másikat.
tyder (törölt) 2012.12.16 22:42:45
@Dinamuki: de a Hajdú-Bét egy másik poszt volt ezen a blogon. azt oda kéne monologizálni. az a lényeg, hogy ne kenj vele össze mindent, bármennyire is ez lenne a cél.

ide mongyad:
orulunkvincent.blog.hu/2009/04/10/kilenc_es_fel_ongyillkos