Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lendkívül magas langú embel Lómában

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nap alatt 14.000 like-ot kapott a BILD online oldalán a lap Orbán Viktorral készített exkluzív interjúja. Az "Ezért épít Magyarország kerítést a menekültek ellen" címmel megjelent interjút sokan idézték idehaza és a nemzetközi sajtóban is, többek között annak kapcsán,…..
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2015.02.25 21:12:59
@Nekomajin: @MosoMasa:
addons.opera.com/hu/extensions/details/bookmarks-2/?display=en&reports#feedback-container
ez kezeli, meg lehet kicsikét rendezgetni is..(mappa lennt - mappa fennt, abc sorrend, ilyesmik). Html import-export, tabik nélkül. 1 próbát sztem megér.
Szép oldalsávos a megjelenése :), a beállítások oldalon néhány plusz lehetőséggel
..
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.11.22 14:04:11
Ebben a posztban a Dalai Láma egy idézete kapcsán szeretnék néhány szót szólni úgy nagy általánosságban az életbölcsességekről, amiket az ún. „tanítók,” „spirituális vezetők”, „mesterek” szájából lehet hallani. Jegyezzük meg, az idézet valójában nem tőle…..
Jamie Oliver (aki sok minden más mellett, kiváló hamburgerséf is!) megnyerte egy régóta tartó háborúját az egyik legnagyobb gyorséttermi lánccal - a McDonald's-al szemben. Miután Oliver pontosan bemutatta hogyan készülnek a McDonald's hamburgerek, a cég végül bejelentette, hogy…..
..
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.09.23 15:00:21
Alapvetően feliratpárti vagyok. Szerintem ez jobbára csak megszokás kérdése (lásd: egyéb országok szokásai).
A szinkronnal az a legnagyobb baj, hogy rengeteg hibalehetőséget kínál, melyek teljes mértékű elkerülésére (a mai filmdömping mellett) idő és pénz hiányában, csak igen kevés példa akad.
Általános hibák pl:
- karakteridegen (vagy csak annak tűnő!) szinkronhang
- szótagolva olvasó gyerekszinkron
- nem megfelelő időzítés
- rossz hangkikeverés
Utóbbira tipikus (és igen gyakori) eset amikor a beszéd (túl)kristályos így szinte függetleniti a szereplőket a háttértől. Rendkívül zavaró, és nagyon művi érzetet kelt.
Ugyanakkor pl. a Felhőtlen Philadelphia eredeti nyelven, számomra nézhetetlennek bizonyult, mivel lassan gyarapodó angol nyelvtudásom :) nem teszi lehetővé, hogy értelmezni tudjam azokat a jeleneteket, amikben több szereplő is egyszerre beszél. (Bármely epizód döntő hányada ebben a szellemben zajlik.) Ezt felirattal elég nehéz lenne lekövetni.
Továbbá a szinkron mellett szólnak azon jelenettípusok is, ahol a párbeszéd közben (esetleg) fontos információk hangzanak el a háttérben.
A szinkron napos és árnyas oldalát talán a Casino (1995) című film láttatja legjobban, amelyhez három verzió is készült:
1.
iszdb.hu/?szinkron=267
2. iszdb.hu/?szinkron=1040
3. iszdb.hu/?szinkron=266
Az általános vélekedés szerint az 1. a legjobb. Ez egyben a saját megítélésem is. Bizonyára nem véletlen, hogy pár perces villámkutatás során a tyúktubán is csak erre a típusra találtam példát. Pedig egyikben sem ismeretlen nevek alkották a szinkrongárdát.
Nekem speciel jobban tetszett mint az eredeti.
Nem mellesleg az egyetlen olyan, általam ismert film, melynek a(z 1.) magyar szinkronos verziójában több a csúnya beszéd, mint az eredeti verzióban. Ez persze nem mérvadó, inkább csak érdekesség, ismerve a magyar szinkronok kozmetikázási sajátosságait. Lásd: Shaft (2000)
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.09.23 15:11:39
Bár a nagy-britanniai munkavállalásról már jó néhányszor esett szó, álljon itt egy kis összefoglaló, hogy mit is javasol a hivatal, a határőrizeti szerv, vagyis a UK Border Agency. Megpróbáltam összeszedni a legfontosabbakat, a teljesség igénye nélkül – úgyhogy a…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.01.16 08:29:06
Határátkelő Nem vár a Kánaán 2013.01.15 06:55:00
Mai szerzőnk egy régebbi posztra reagálva írta meg válaszul az alábbiakat. A válasz azonban érzésem szerint nem egyetlen embernek szól, sokkal egyetemesebb érvényű annál, ezért nyugodt szívvel ajánlom figyelmetekbe. „Az idők folyamán én azt vettem észre, hogy az…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.01.16 08:25:19
@wmiki:
Ez most mind1. Taxomükke nyílván arra utalt, hogy nem helyénvaló dolog politikát belekeverni, egy alapvetően nem politikai témájú társalgásba.
Mint ahogy a körzeti orvoshoz sem időjárásjelentésért megy az ember. Más kérdés, hogy a váróban általában megkapja... :)
Érdekes, hogy a Budapesthez viszonylag közeli városokból (például Bécs, és esetünkben Prága) viszonylag kevés írás érkezik, holott rengeteg előnyük van, például a hasonló környezet és könnyen megközelíthetők. Ezért is örültem Zsófi írásának. „Tíz hónapja élek…..
Talán emlékeztek még (nem volt olyan régen), hogy a Magyar Rádió riportere, Lantos Gábor útnak indult Európa északi felébe. Az első, erről szóló írásában megígérte, rendszeresen jelentkezik majd itt is, bemutatva kint élő magyarokat. Már itt is az első rész, melyben egy…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.01.11 13:06:06
@zopilote:
Nem tudom máshol mik a szabályok, de a MOL EBK megköveteli a lángálló munkavédelmi gúnyát az "A" (és talán a "B") tűzveszélyességi területeken. A ruha anyaga nem is lehet 1200 g/m2-nél könnyebb (ha jól emlékszem). De én is láttam terepen küffődi vállalatoknál alkalmazott, HH-be öltözött urakat. Sztem lehet, hogy ők is gyártanak lángálló szerelést, de nem lehet olcsó, ha az alapcuccok 70-80e körül vannak.
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.01.11 13:35:40
@zopilote:
Tán csak nem Tatabányán végeztél?
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.01.11 13:52:08
@zopilote:
bányász-kohász-erdész. Egykutya.
Szakestélyen danolászni minegyik tud. Pl. :)
A tavalyi utolsó poszt Angliából érkezett (meg is kaptam rögtön érte az ilyenkor kötelező „már megint Anglia" beszólást... :D), ráadásul szokás szerint akadtak, akik „kamut" kiáltottak. Így aztán a szerző, Wall-E, írt egy másik, részletesebb posztot, amiből kiderül, mit…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2013.01.10 14:40:45
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Lehet. Nekem csak úgy tűnt, hogy a naiv gyerek dacol a felnőtt világgal. És hogy meghal a gyerek amikor felnőtt lesz.
Nem is értettem a fickót amíg el nem olvastam a repülős novelláit. Azok fekete-fehérek. És igen penge művek.
Belülről minden kicsit más, írja mai szerzőnk, István, aki ápolóként dolgozik Ausztriában és úgy látja, hogy sehol még annyi ideges és lelkileg deformált emberrel nem találkozott, mint ott. Az igazság, szokás szerint, valahol az arany középúton lehet. „Sokan próbálnak…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.31 01:25:18
@neoteny:

"A politika kifejezés az ókori görög polisz névből ered. A politika szó eredeti jelentése közélet, ebben az értelemben tehát mindenki, aki részt vesz a közéletben, tevékeny (aktív) vagy tétlen (passzív) politikát folytat."
Pédia Wiktória

Tulajdonképpen jogos, bár nem tudom, konkrétan mire gondolsz.
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.31 02:06:28
@Mirjam2:
Igen. Illetve, az érdekelne, hogy a magyar változat innen ered-e, merthogy annak az angol megfelelője inkább az a másik mondás lehetne a tortával, meg a habbal:)
@neoteny: nem én írtam az előző posztot, csak kommentáltam, ami mellesleg pont arról szólt, hogy mennyire érdektelen számomra az ilyesmi. Ha nem is tudom mentesíteni magam 100 %-ig, azért még törekszem rá.
Ismét jelentkezett egy régi szerzőnk, Lobelt Ledfold, aki egy korábbi posztra reagálva írt arról, miként működik a protekció a multivállalatoknál. „Az én munkaadó cégemen belül az állások, különösen a jó állások Svájctól Ausztráliáig, Kínától Argentínáig ismerős…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.29 20:32:28
@Hobergant:
Asszem inspirált ehhez a nickhez :). Már nem emlékszem pontosan.
Többször jártunk már hajón, ám úgy, mint ma, még nem. A mai poszt szerzője ugyanis egy bárzongorista, aki sokat dolgozik óceánjáró luxushajókon (is), és bár szinte látom magam előtt a kétkedő hozzászólásokat (hogy finom legyek), annyit előre le szeretnék szögezni, hogy a…..
Viszonylag kevés írás született eddig Dániáról, holott az északi ország akár vonzó célpont is lehetne a munkát kereső magyaroknak (már aki bírja az esőt). Például azért, mert szinte mindenki beszél angolul. Búgócsiga írásából azért kiderül még egy s más, akár a…..
Folytatjuk világjáró karácsonyi körutunkat (tegnap Ausztráliában, Brazíliában és Franciaországban jártunk SMG, hyppia és Barbi segítségével), ma ismét két végletet mutat be két országfelelős: Kacce Hollandiába kalauzol bennünket, ahol tulajdonképpen egy mellékes kis ünnep…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.25 17:55:12
@váj mí:
Az. Szacharinnal cukrozott méz.
Sokszor hangzik el baráti beszélgetésekben (és nem csak azokban), hogy Magyarországon az álláskeresés során (is) elsősorban a kapcsolatok számítanak és csak másodsorban a tudás és a tapasztalat. Csaszi leveléből az derül ki, hogy az elmúlt időszak eseményei benne is súlyos…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.22 22:05:59
@droid_:
Küffődön piacképes, Mo-n meg nem.
Sok ember van így ezzel, részben a rokoni fonódások, részben a büdörgő gazdaság miatt.
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.22 23:17:25
@Netszamuráj:
Két kollégám lelépett hazai kis cégünktől. Egy év múlva követte őket a harmadik, aki ezután nem sokkal szólt, hogy ha még vki menni akar az szóljon neki, mert fejpénzt kap, ( @jackin it in san diego: kb. ezen feltételek szerint), amit szívesen megfelez bármely delikvenssel. 500 USD/kopf körül... A negyedik ember beadta az önéletrajzát, (a harmadik kihagyásával), majd mivel egy hét után sem reagáltak, beszélt a harmadikkal, aki ezután szólt a vállalatnak, és ők- láss csodát- fél óra múlva felhívták, és fel is vették a negyediket. Csak így már valszeg bukták a fejpénzt.
Tehát az egyébként nem kis külföldi vállalat HR osztálya sem lehet annyira tip-top, ha fejlóvét fizetnek ugyan, de egy sima CV-t észre se vesznek. (vagy csak nem akarnak)
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.23 20:11:17
@hex.kelly:
Kihagytad a művezető, vagy csoportvezető státuszt. Ők általában ugyanúgy műszakolnak, mint a többiek, de a műhelyt pl nem söprik, helyette tudnak küffődiül, és megmondják a Józsinak, meg a Bélának, hogy mit, hogyan, mivel, és ők szerencsés esetben legközelebb már tudni fogják.
Persze, előny a nyelvtudás, de hol nem az? Súlyosabb probléma, hogy szakmunkások tömegei nem tudnak rajzról olvasva, önállóan melózni.
Ismét egy folytatásos történet újabb epizódja következik, ezúttal Londonból, ahová Ádám kevesebb, mint fél éve költözött ki. Mint írja, lassan kezdi felvenni a ritmust, lassan rutinos londonivá válik, noha bőven akad még, ami zavarja. Mondjuk az, hogy a brit főváros…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.22 08:23:21
Látom elfajultak kissé a dolgok, mint rendesen:)
Nekem spec tetszett a poszt, ami arról szólt, hogy valaki hogyan éli napjait odakünn. Még akkor is, ha nem kezdett minden mondatot úgy, hogy "szerintem", meg "az a véleményem", meg hogy "én úgy látom". Nyilván mások másképp látják, ha meg valaki tényleg 1-2 poszt alapján akar külföldön boldogulást keresni, akkor már inkább menjen bekötött szemmel.
Sok igazság van Greetings from Piresia szavaiban, nem is tudom miért kell azonnal támadni vkit, aki más megvilágításba helyez dolgokat. Nem mondom, hogy 100%-ban értek egyet, de miért ragadnám ki azt amivel nem tudok azonosulni, mikor az számomra csak azt jelenti, hogy nem vagyunk egyformák.
Én pl nem értem mi ez a hiszti a felsőoktatás körül, (nekem inkább amolyan jéghegycsúcs-féle dolognak tűnik) illetve azt nem értem, hogy miért hiányzik mind a mai napig a munkára, annak örömére és megbecsülésére nevelés. Különös tekintettel a kétkezi munkára. Ugyanis a jó szakmunka-képesítés , asszem ma jobban kifezetődő Mo-on mint a diplomák jelentős hányada.
És, bakker, ha mindenki olyan baromi okos lesz ki a fene fog kenyeret sütni?
Pl. azt sem értem, hogy valaki hogyan képes napi irodai tevékenysége után konditeremben emelgetni a súlyokat, ahelyett, hogy Random Juli néninek felhasogatná a téli tüzelőt, vagy segítene cipekedni a vadidegen(!?) szomszédnak a költözésben, vagy bármi.
Ott is lapul némi értelem Greetings from Piresia bejegyzéseiben, hogy a történelem bizony nem kevésszer ismétel....
Ja igen, és a filozófia nem ok, nem okozat, csak egy aspektus.
Momentán ennyi, köszönöm a figyelmet :)
Elnézve a magyarországi időjárást, talán nem bánjátok majd a mai posztot, amely a Kanári-szigetekről érkezett. Hajni története egy vakmerő döntéssel indul és decemberi paradicsomszürettel ér véget, de közben kiderül az is, hogy van olyan: budapesti árak nyugati fizetések…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.21 01:45:30
@lendkívül magas langú embel Lómában:
működne a "válasz erre", ha nem hatszor kellene (ctrl-v) visszabaszni a szöveget, hogy egyszer elküldje!@!@
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.21 01:54:07
@mirx:
Na ja. A lakosság és közület szolgálata nálam a többé soha kategória. A közület korrupt, a lakosság meg barom.
Utóbbiak egy emberként lehetnek normálisak, de amikor "lakók", vagy "vevők", vagy "megrendelők", akkor szinte kivétel nélkül átváltoznak idegesítő-kukacos-sértődős-okostojássá.
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.12.21 02:08:02
@spangola:
Én kérek elnézést, vmit félreérthettem. Régebben a polifoamot emlegették páran derékaljnak, ami inkább funkció, mintsem konkrét eszköz. A vadkempingezés, nálam még a klasszikus hátizsákos gyalogos-bicós dolog, ahol a tatyó súlya nem lényegtelen, hát innen az asszociáció a polipulira.
Ahol számít némi kényelmetlenség, az számomra már nem vadkemping, inkább csak kemping a vadonban, de ez már olyan felszerelést feltételez, ami valóban felkeltheti akár nem kívánatos egyedek figyelmét is.
Pillanatok alatt eltűnik egy lábas forró víz a farkasordító orosz hidegben. Az interneten terjedő videón végigkövethetjük, amint a panelház emeletéről kizuhanó folyadék még a levegőben kicsapódik és köddé válik. Az orosz telekről már számos legenda született.…..
Tegnap a német vendéglátóipart néztük meg egy kicsit közelebbről, ma a spektrum másik vége kerül terítékre. Mai szerzőnk, Er ugyanis egy angliai egyetemen végzi a PhD-jét, onnan küldte el beszámolóját. „Valamikor összevitatkoztam az osztályfőnökömmel a kis falusi…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.11.28 14:59:17
@Megmondó1:
Azért mert skatulyázol. Szíved joga. Még igazad is lehet. Ám ha csak pusztán feltételezések, meg nagy számok törvénye alapján van negatív véleményed valakiről, azt talán jobb ha megtartod magadnak, míg bizonyosságot nem szerzel. Egyrészt mert demoralizál, másrészt mert ez is csak egy újabb tégla a falban.
Csak tanácsolom, nem kötekedni akarok.
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.11.28 15:24:16
@Megmondó1:
Naná, én is skatulyázok. Ráadásul jó emberismerő vagyok, de értek már meglepetések, ezért nem ítélkezem elhamarkodottan. (általában:))
Az persze más kérdés, hogy egy komment alapján úgy véled, már be is sorolhatsz engem is valahova.

Egyébiránt termelő-szolgáltató irányban tevékenykedem, és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy úgy dolgozom külföldön már évek óta, hogy nem kell költöznöm. Konkrétabban: 1 havi kiküldetést 1 havi itthonlét követ. És még van egy hetem itthon...
Mai történetünk Texasból érkezett, és sok sztereotípiára ad választ. Kiderül például, hogy tényleg elhízottak és buták-e az amerikaiak, tényleg csak azok járnak-e gyalog, akik sportolnak, milyen egy jó színvonalú lakópark és még sok minden más. De a lényeg, amit Texasi…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.11.26 23:11:49
@Vierre_:
Én kérek elnézést, de vmit muszáj hozzáröfögnöm.
Tehát:
- "olyan ember akit mélységesen szeretsz, akiben megbízol, akire számíthatsz és aki társaságába el mersz engedni egy böfit"
Ezt bárkitől kérdezheted itthon is, nem lesz sok őszinte igen.

-"Én hajlandó vagyok nem tipizálni, de ők tipizálják magukat a filmjeikben, műsoraikban, könyveikben, ritka a kivétel. Egy dolgot még nem hiszek el a posztírónak, hogy nem felszínes, egyszerű és viszonylag buta nép az, sajnálom, mélyen gyökeredzik bennem ez a hit, majd talán egyszer lesz rá módom, hogy leromboljam önmagamban és felépítsem a valóságos Amerikát. :)"

Nem tipizálnék, de kis nemzetünket hogy ítélnéd meg pusztán az ismertebb filmek, műsorok, könyvek tekintetében?
És mi az hogy viszonylag buta?!?

Mondjuk ez mind lényegtelen. Mit látok?:
Valaki közli, hogyan alakult a sorsa külföldön. Nem igazán láttam lényegi személyes infókat, ám mivel nem dolgozik, mindjárt ő lesz a filmekből jól ismert akárkicsoda, aki személyesen a semmittevő-élősködő nőstény.

Tegyük fel, hogy igazuk van az akárkiknek, akik szerint csak így lehet. És akkor mi van? Ez nem egy kibeszélőshow, szerintem. Korrekt tájékoztatást olvastam az ottani viszonyokról az ő szemszögéből. Ha azt szeretném tudni, hogy csinálják a kukások, akkor megvárom azt a posztot, vagy ha úgy adódik megteszem magam.
Ez az oldal kezd kicsit olyan lenni hogy: "így látom milyen itt küffődőn, de fikázzatok, mert kézzel eszem (vagy épp nem) a palacsintát
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.11.26 23:28:25
@Vierre_:
"Te azt gondolod, attól még, hogy valaki ír, nem érheti őt véleményezés"
Nem egészen. Engem csak az bosszant, amikor vmi kívül esik a poszton, de a kedves kommentelők véleményezik az ismeretlent saját fantáziájuk alapján.
A többi respect.
A mai poszt szerzője kis túlzással bejárta a fél világot, jelenleg egy dél-afrikai építkezésen dolgozik. Még 5 évet húzna le külföldön, hogy megteremtse leendő családjának az anyagi biztonságot. Most szóljatok hozzá! :) „Én sokakkal ellentétben kifejezetten a pénz miatt…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.10.21 22:24:52
@koko02:
Értem. Csak arra gondoltam, ha valaki egy ilyen melónak csak a környékén eltölt akár egy hónapot, az tisztában lehet azzal, hogy ipari méretű gázvezetéket földgáznak építenek, és még a semmi másnak. Ezért nem értettem, hogy egy szakmabeli miért hangsúlyozza ki, hogy "metán".
Mindegy, remélem a finomítóban már nem kevered össze a gazolint a gázolajjal.
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.10.21 22:28:11
@lendkívül magas langú embel Lómában: utolsó mondat múltidő :)
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.10.21 22:53:19
@koko02:
Kivitelezés szempontjából nyilván az sem lényeges különbség, hogy míg a gázvezetékeket föld alá, az olajvezetékeket felszín fölé telepítik általában.
És nem vizsgáztatlak, csupán akad némi rálátásom ezekre a dolgokra (igaz, csak technikusként). És az a véleményem, hogy abszolút szakmaidegen megfogalmazásaid vannak.
Ezzel még nem (teljesen) vonom kétségbe, hogy volt közöd ott valamihez. Jónéhány rózsás seggű, kezdő mérnökkel dolgoztam, akiknek dunsztjuk sem volt semmiről, ami tapasztalat nélkül nem is csoda. Persze az értelmesebbje max 1-2 év alatt belerázódik, sőt...
Írországból érkezett a mai történet, melyet hétköznapinak semmiképpen sem neveznék. Szerzője, drk nagyon jó állásajánlatra költözött ki, és még helyi viszonyok között is kifejezetten jól él. Pedig nagyon mélyről indult. Tanulságos történet, még tanulságosabb…..
lendkívül magas langú embel Lómában 2012.10.04 15:54:57
@kiskutyuska:

Pedig kár lett volna. Az 1. bejegyzéssel pl maximálisan egyetértek.

@sterimar:

Na ja. Én sem értem, de vmiért ez a szöveg sem megy össze a mosásban. Életem felét határon kívül töltöm kiküldetésben már négy éve, de sehol sem láttam igazolva az "utált", vagy "lenézett" magyarság eszméjét sem Európában, sem a Közel-Keleten.

Kicsit OFF:
Nincs felsőfokú végzettségem, mert amikor választani kellett volna, végiglapoztam a "nagy könyvet", és nem teláltam olyan szakot, ami felsőfokon érdekelt volna. Ellenben a technikusit simán elfogadják BSC-nek, lévén ez számomra 5 év szakmai képzést jelent. Ez, és néhány év gyakorlat bőven elegendőnek bizonyult. Nem kell mindenkinek diplomásnak lennie.