Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D. úr

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a mai Oroszország és a vele egylényegű putyinizmus működési elveit, s világpolitikai és regionális szándékait eddig is lehetett ismerni, ritka pillanat az, amikor a faarcú Vlagyimir Putyin a lehető legnyíltabb kártyákkal játszik, és olyan egyszerű és egyértelmű szavakkal mondja el, mik a…..
D. úr 2016.01.13 16:03:39
@David Bowman: Attól függ hol nézed. 2014-es világbanki adatokban előttük vagyunk, és a különbség '15-ben biztosan nőtt.
Mellesleg nem csak GDP-ben mérik egy ország fejlettségét és társadalmi helyzetét. Oroszországban hatalmasak a társadalmi különbségek, kevés hihetetlenül gazdag és óriási szegénységben élő tömegek vannak, nagyjából zéró középosztállyal. Aztán ott van a gazdaság egy lábon állása, ami nagyon kitetté teszi őket az energiaáraknak stb.
Harmadik epizódjánál jár az általunk nagyon kedvelt Válaszcsapás új évada (aki nem olvasta volna forgatási beszámolónkat, az menten pótolja errefelé). Az eddig sem volt titok, hogy a sorozat jórészt Magyarországon forgott, de személy szerint meglepődtem hogy ennyire hamar "hazait"…..
Alább történetünk főbb szereplőinek portréját próbáljuk felvázolni néhány suta ecsetvonással. Először főhősünk L. arcképe készül, ennek első része következik itt. A kép L. családjának egyik tagját ábrázolja, egy korabeli újságból és hiteles.   L. jó…..
D. úr 2013.02.18 12:26:50
@Schwerer Gustav: ez szintén remek, az érdemeken alapuló társadalmi berendezkedés ódája, csupán az ég világon semmi köze a mondanivalómhoz.
Ugyanis arra próbáltam rávilágítani, hogy valaki úgy is lehet a nemzetnek értékes, nagy ember, hogy nem tud rendesen a nemzet nyelvén...
D. úr 2013.02.21 14:41:09
@Schwerer Gustav: aristo is letett pár írást az asztalra, bizonyára dolgozó ember, szóval én nem ítélném el annyira, de a műgond valóban fontos :)
D. úr 2013.02.21 22:07:09
@Schwerer Gustav: hát ilyen történészmelóhoz, vagy a családtörténet lejegyzéséhez nem sok kreativitás kell, ha nem tévedek :)
(és nem lekicsinylésből, én is nagy rajongó vagyok!)

És igen, az értelmiségi az adjon ki formailag tökéletes írást a kezéből, legyen abban náci propagandától kezdve a kommunista kiáltványig bármi ;)
Miután minden szereplő élők és kitaláltak inkognitóban van az egyik valódi szereplő most előlép az álarcok mögül. A képen L. kutyája Ralf látható egy régi újságban, más kép –  L. hanyagsága folytán – nem maradt fent…..
Büntetőfeljelentést tett szerdán egy magát egyelőre felfedni nem kívánó magánszemély Csatáry Lászlóval szemben a kassai kerületi ügyészségen. A panasz szerint a legkeresettebb háborús bűnös nemcsak több, mint tizenötezer kassai zsidó származású ember deportálásáért…..
D. úr 2012.08.18 13:35:35
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Báró úr, nem hiszem, hogy érdemben (sajtóhíreken kívül...) foglalkoztatná őket a téma. A folyamat persze szomorú, de az igazi baj az, ha egy nagy és erős államban következik be ugyanez.
Slovensko, do toho! Pszeudomagyarok 2012.08.20 13:02:00
Az ősmagyarok megérkezése a Kárpát-medencébe és Szent István államalapítása történelmünk egyik legjelentősebb eseménye. Ennek ellenére még csak annyira sem ünnepeljük, mint Cirill és Metód szlovákiai látogatását, még ennél is rosszabb: azt gondoljátok, a győri vagy a…..
D. úr 2013.01.08 12:33:24
@Csehszlovák Kém: úgy lehetett Magyarországnak nevezni ezt az országot, hogy annak ellenére, hogy alig a fele volt a népességnek magyar, ők adták a teljes vezető réteget. A többi nemzetiség ún. csonka társadalomban élt, és nem volt (vagy csak nagyon minimális és gyorsan elmagyarosodó) saját nemessége/értelmisége.
Ezen kívül szerintem a nemesek egy jelentős része még akkor is úgy gondolta, hogy a magyarok (vagy a nemesi nemzet tagjai) kizárólag azok, akik nemesi jogokkal bírnak.
Nagy idők tanúi vagyunk, Magyarok ezrei hagyják el Magyarországot minden hónapban, hogy jó hírünk és nyelvünk terjesszék, tanítsák a világban, de a Magyarországra látogató külföldiek sem ússzák meg, hogy titkok és összefüggések mentén megtudják: Magyarnak lenni a legjobb…..
December 9-én parlamenti választások lesznek Romániában. A 2008-as faramuci választási törvény alapján két fontos eredménye lehet a vasárnapi voksolásnak: jóval nagyobb létszámú honatya és -anya kerül be a román törvényhozásba, illetve előfordulhat, hogy két magyar párt is…..
D. úr 2012.12.09 10:51:44
@rinaldo-rinaldini: ja és a korábbi miniszterelnök úr vagyonnyilatkozata:
parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir?P_FNEV=/vagyon/2011/g030_j0111231k.pdf&p_cont=application/pdf

Az Altus holnapja szerint az alaptőkéje 750 millió forint.
D. úr 2012.12.09 11:56:19
@rinaldo-rinaldini: @pcmci: ezek csúnya vádaskodások, amire bizonyítékok is kellenek.
Nem mellesleg akkor ugyanilyen alapon Markó Bélának is lehet krőzusi bankszámlája Svájcban, igaz?
D. úr 2012.12.09 15:16:09
@rinaldo-rinaldini: rendben, bizonyára igazad van, én meglehetősen naiv vagyok. És az is szeretnék maradni: hinni abban, hogy Hunyadi és Széchenyi utódai, magyar nemzet vezetői feddhetetlen emberek, akik a nemzet javát szolgálják :)

Markónak utánanéztem, tényleg nem nagyon ír róla az internet ilyesmit :)
Az Arisztokraták egy klasszikus stand-up szám, amit egy amerikai komikusnak álmából felkeltve is elő kell tudnia adni, sőt főleg akkor. Szalai Annamária valószínűleg lefordulna a székről, ha ezt valaha bemutatnák egy hazai televíziócsatornán, de előtte még megbüntetné őket…..
Elgondolkodtatok már azon, melyek a legtipikusabb családnevek az egyes európai országokban? Mi igen. Lássuk, mire jutottunk. Magyarországon a „Nagy” családnév már régóta őrzi vezető helyét (a Kovácsok, Tóthok, Szabók és Horváthok előtt). A magyar top 5 jól mutatja az…..
D. úr 2012.11.24 10:44:36
@Mailer Daemon: pláne, mert Svájcban a németajkúak vannak többségben, így gyanús, hogy a leggyakoribb vezetéknév is német...
D. úr 2012.11.25 12:23:06
@Woland: láttad azt a szlovák linket, amit mellékeltek? ott nincs szó magyarokról. Kezd érdekelni a téma :)
D. úr 2012.11.25 18:55:56
@Свобода: Tényleg, ez igaz. Kicsit számolgattam, teljes lakossághoz viszonyítva 0.57% a Horváth vezetéknevűek aránya, ez mond valamit?
Szabad-e betlehemezni? – hangzott fel régen a kérdés karácsony körül a falvakban. Hogy a betlehemező gyermekeket nem mindig jámbor szándékok vezették, arról Fekete István ír megkapó novellákat Téli karácsony című kis kötetében. Nos, a Szent Ágoston édesanyjáról, Szent…..
D. úr 2012.11.21 19:28:13
Mandiner blog Neked a családfád? 2012.11.17 08:01:00
Minden, egy kicsit is tudatossággal élő ember számára eljön valamikor az idő, amikor elkezd saját gyökerei iránt érdeklődni. Van, aki már gyerekkorában is késztetést érez erre, másnak a felnőtté válás éveiben lesz ez érdekes, míg megint mások csak idősebb korukban, esetleg…..
D. úr 2012.11.18 21:53:55
@Alfőmérnök: Már megint a személyeskedés, semmi nagyvonalúság, a vita művészete... Ha már az alfőmérnökök (vagy az értelmiségiek, bánom is én, minek nevezzük) is így felpaprikázzák magukat ilyen potom dolgokon - jelesül, hogy valaki más véleményre helyezkedik, mint az övék -, akkor hová fejlődik így a világ? Nem lehet, hogy azért tartunk ott, ahol tartunk, mert a nagy szabadságban már senki sem tiszteli a másikat és csak a saját véleménye érdekli?

Megjegyzem, izgalmasak ezek a dolgok, hogy a kilencvenes években mindenki rendszerváltó antikommunista aktivista volt, az ötvenesekben mindenki partizán, Horthy idején (kis túlzással) vitéz, azelőtt '48-as hős...
D. úr 2012.11.18 22:44:49
 Egy Holly Solomon nevű arizonai nő szándékosan elütötte a férjét egy parkolóban, mert az nem szavazott a választáson, és így "hozzájárult" Obama győzelméhez. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, a nő tíz-tizenöt évet  fog ülni. Arizona tizenegy…..
D. úr 2012.11.13 16:02:56
@aranyhorcsog: talán a probléma mélyebb ennél. Az rendben van, amit elmondtál, de nálunk a konzervatív szó értelmezésénél kezdődnek a gondok. Hogy a baloldaliak szemében konzervatív=Horty+antiszemita+etc. míg a magukat konzervatívnak vallók ezt az eszmét mint csak holmi pajzsot használják, hogy miért szabad nekik mindent.
Nincs ez rendben.
D. úr 2012.11.13 18:03:31
@Kockagolyó - a legjobb csúszógömb: és valahogy mégis megy nekik. Megfoghatatlan.
Az év vicckiállítása nyílt a Szépművészetiben címmel jelent meg az Indexen Földes András kritikája a még néhány napig látható kínai kiállításról, amely szándéka szerint a kínai képzőművészet 1978 utáni fejlődésébe ad betekintést. Mivel a szerző már cikke elején…..
Normális, vagyis olyan, mint mi, és ezzel lehetetlen szembenézni, és ezzel szembe kell nézni. Megy a szövegelés arról, hogy elég vagy nem, sok vagy kevés a 21 év magányos komfort, amit a norvég bíróság az oslo-i tömeggyilkosnak kiszabott. S hogy – nagyon izgalmas…..
Slovensko, do toho! Rezešová 2012.08.27 03:02:00
Több e-mailt, jelzést kaptam az elmúlt napokban, miért nem írok az M3-as autópályán történt tragikus balesetről, mert, ahogy az utolsó poszt alatt egy komment mondja, „azért most történt valami így szlovák-magyar viszonylatban, erről nem akarsz beszélni? (rezesova)”.…..
Balavány György feltalálta a spanyolviaszt az ízlésesen augusztus 20. elé időzített posztjában, amiben arra igyekszik kíméletlenül rámutatni, hogy szadista testvérgyilkost ünnepelünk államalapítóként, nem pedig szentet; valamint hogy Magyarország sosem volt keresztény.…..
D. úr 2012.08.22 14:54:04
@nwp: ha tl;dr akkor miért mondasz róla véleményt? a problémádra világosan le van írva a válasz.
D. úr 2012.08.22 15:23:44
@nwp: olvasd is, mert nagyon jól meg van írva :) ahogy kell, az adott téma szakértőire támaszkodva.
Slovensko, do toho! Magyar Pussy 2012.08.22 11:02:00
Hideg szelek fújnak Kelet-Európában: két évtizeddel a demokratikus fordulat után visszarendeződni látszik minden: erős állam, etnikai nacionalizmus, nyomuló egyházak, erős kezű cár atyuskák fiatal lányokkal packáznak. Nem vitás: Malina Hedvig és a Pussy Riot zenekar tagjai korunk…..
Talán ideje lenne szembenézni azzal, hogy egy testvérgyilkos szadista fenevadat emlegetünk szentként. István király politikai teljesítménye vitathatatlan, hiszen felismerte, hogy ha a bármily farizeus egyházi hatalom oldalára áll, vagyis Kelet (Bizánc) helyet Nyugatot (Róma)…..
D. úr 2012.08.20 23:48:21
@Martian: a folytatással együtt:

"Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat… Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva."

és később:

"Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevében, és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."

Megalapítja a saját közösségét, és megbízza őket, hogy terjesszék az Igét minden népek között. Persze, hogy nem azt mondja, hogy építsétek meg a Szent Péter bazilikát meg a kincstárat... az jött magától.
D. úr 2012.08.21 00:08:03
@Martian: A jött magától a Szentlélek oltalmának és beavatkozásának béna megfogalmazása volt :)
Miért hagyná az Úr, hogy így elterjedjen a Sátán műve a világban? Nem hagyná, mivel az nem a Sátán, hanem az ő műve. Isten egyházát az ördög művének nevezni azért erős dolog, valamint eléggé paranoid összeesküvés-elméletnek tűnik nekem.
D. úr 2012.08.21 00:25:20
@Chigavera: itt, Európában ez így alakult ki. Másrészt az egyház napjainkban sokkal kevésbé hatalmi tényező, mint inkább vallási. Így aztán az pápai és a helyi adminisztráció is jobban fókuszál a hitéleti ügyekre. Mellesleg a régi egyház hatalma a reformáció előtt pont jó volt arra, hogy fenntartsa a rendet, és a kontinens civilizált része ne váljon egymást gyilkolászó eretnekmozgalmak egyvelegévé. Én így látom :)

@courage.: Hogy kit irtottak ki, és ki maradt életben, és ezek közül milyen "fordulaton" hívő és hitvalló ember hozta létre az intézményesült, "állami" egyházat, azt azért szerintem ennyire pontosan nem tudjuk. Rég volt :)

Nyugodalmas jó éjszakát!