Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Turris Fortissima

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mark említette, hogy szívesen megválaszolgatná a Jehova Tanúinak feltett sok kérdést, ami többek között elérhető itt is: http://jehovatanui.blog.hu/2012/08/01/kerdesek_jehova_tanuihoz A magam részéről egészen biztos vagyok abban, hogy ehhez a kérdéssorhoz nem akarok semmilyen…..
Turris Fortissima 2012.08.20 14:12:11
@Mark Tailor:
12. kérdés:

"....eltávolították a JHVH-t a szövegből (ahogy a szervezet állítja), akkor hogyan legyen bizalmunk az Újszövetség iránt? Nem kellene megválni az Újszövetségtől?"

A szövegek nem eredetiek, csak sokadik másolatok. Az ihletettség csak az eredetinél áll fenn, a másolatoknál nem. Történtek is manipulálások és szövegváltoztatások: Comma Johanneum, vagy gondoljunk csak a Márk16:9-20 ra, amit a Codex Alexandrinus tartalmaz, a Codex Vaticanus azonban kihagy !

Vagy a Ján8:1-11-re, melyet a Codex Sinaiticus tartalmaz, a Codex Alexandrinus kihagy !

Az egyik görög szövegben benne van, a másikban nincs !
Mellyik az ihletett ? Mindkettő nem lehet, mert nem egyformák !
Dobjuk el őket ?

Vagy inkább hasznosak abból a szempontból, hogy megérthessük, hogy ezek mind csak másolatok, ergo a nevet illetően is manipulálták.
Sefatias A saját utam (1. rész) 2012.05.02 07:45:00
Mit él át az ember amikor szembesül azzal, hogy amiben évekig, évtizedekig hitt, az valójában nem igaz? Amikor 16-17 éves koromban a politikusok, és a történészek átértékelték a magyar történelem negyven évét, és megtudtam hogy mi a különbség a felszabadítás, és a…..
Turris Fortissima 2012.08.20 09:50:38
@sefatias:

"Na már most, ha egy vént aki erre teljesen alkalmatlan ám mégis kineveznek, és ezzel sok probléámát okoz a testvéreknek, akkor ki nevezte ki? Jehova vagy emberek?"

Saul elég problémát okozott az embereknek és Jehovának is. Dávidot pl. meg akarta ölni, és válogatott harcosokkal üldözte. Jövendőmondóhoz fordult Isten helyett, stb.

Dávid elvette másnak a feleségét, gyereket csinált neki, majd úgy inézte, hogy a nő férje meghaljon.

Salamon tengernyi bölcsességet kapott, ám idegenből hozatott rengeteg feleséget. Végül már hamis isteneknek áldozott.

Iskariót Júdás elárulta Jézust, és halálra juttatta.

Mindezek elég problémát okoztak mindenkinek,Istennek is.

Öket Jehova nevezte ki, vagy emberek ??

Ezek mind-mind súlyos problémák
Turris Fortissima 2012.08.20 13:57:09
@sefatias:

"Őket Jehova nevezte ki akkor, amikor még hűségesek voltak. az összeset."

Ebben ne legyél ennyire biztos. Pl:

"Itt szolgált Éli két fia, Hofni és Fineás Jehova papjaként."

"Éli fiai pedig semmirekellő emberek voltak; nem ismerték el Jehovát."

"Éli pedig már nagyon idős volt; és meghallotta, mi mindent művelnek a fiai egész Izraellel, és hogy együtt hálnak azokkal a nőkkel, akik a találkozás sátrának bejáratánál szolgálnak." (1Sám1:3;2:12,22

Vajon minden papot Jehova választott ki ? Őket is ?

Vagy gondoljunk csak Jézus korának papjaira. Mindet Jehova választotta ?
Máté 7:15-20 „Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül prédaleső farkasok” Az Őrtorony magyarázata: „A „hamis próféták” kifejezésen Jézus, vallási tanítókat értett, akik azt állítják, hogy Istent képviselik. Ezek a…..
Turris Fortissima 2012.08.19 21:39:43
@sefatias:

Egyáltalán nem osztottam a véleményeteket, sőt....

Jehova pedig ennél sokkal nagyobb bűnöket megbocsátott már a Bibliában, és ráadásul nem is szándékozom sokáig maradni. Most biztosan örülsz..... :))
Turris Fortissima 2012.08.19 23:43:54
@karalabe4:
:))

Miből gondolod, hogy küldtek, és nem magunktól jöttünk ? Ez is egy melléfogás volt........ :))
Turris Fortissima 2012.08.20 09:37:00
@karalabe4:

Nem volt ebben semmilyen kétségbeesettség. Ha az lennék, nem jövök ide. Egyébként miből gondolod, hogy a vépgnapjait éli ? Ja mert ti erre vágytok ? Ez még nagyon kevés......
Serena és Venus Williams testvérpár világhírű olimpiai bajnok teniszezők, akiknek az édesanyja is Jehova Tanúja. Gyermekkoruktól fogva Tanúként nevelkedtek. A Williams lányok ott voltak a 2012-es Londonban megtartott olimpián is: Részlet egy vallásos hírességeket…..
Turris Fortissima 2012.08.20 00:08:47
@sefatias:

:) inkább vicc. :) de látom nem vagy abban az idegállapotban, hogy ezt felfogd, drága hitehagyott testvérem "

Először azt hittem. hogy lódítasz, pedig tényleg pszichés vagy. Ne haragudj, de nem vagyok sem hitehagyott sem a testvéred.
Turris Fortissima 2012.08.20 00:10:23
@sefatias:

Ezek szerint nehezn fogod fel, hogy ha ellenkezőt írok mint ti, akkor nem állok melleted. ne erőlködj, mert rám ez a szöveg nem hat.
Turris Fortissima 2012.08.20 00:12:21
@vakulencsuk matróz:

Vagyis csak a másolatokban nem szerepel. Kössz hogy elimerted, hogy még mindig nem fogtad fel a valóságot a Névvel kapcsolatban.
Mi is a háromság? Először is le szeretném szögezni, hogy nem az, amit eddig tudtunk róla. Azok a nézetek, amelyekről nekünk azt mondták a kiadványokban, hogy ez a háromság, azokat a katolikus egyház már a 2-4. században eretnekségnek tekintette, és az azt valló személyeket,…..
Turris Fortissima 2012.08.19 21:21:59
@sefatias:

"Hogy dávid miben hitt arról neked fogalmad sem lehet :) hiszen nem sok teológiai eszmefuttatást írt le. De hiszem, hogy én ugyanazt az Istent, Jehovát imádom, és szeretem mint Dávid."

Hát, látod ez nem igaz. Dávid mindig Jehovát nevezte az igaz Istennek,- mint minden igaz hívő-nem pedig egy háromszemélyű egyistennek/isteneknek......... :)
Turris Fortissima 2012.08.19 21:28:28
@sefatias:

Engem nem keserítesz el, sőt.... :))

Viszont láthatóan felültél nekik a sebezhető állapotodban.......

Minden jót !
Turris Fortissima 2012.08.19 21:31:26
@sefatias:

Dávid nem egy ariánus háromságot imádott. Remélem előbb-utóbb majd ez is világos lesz számodra......

Aludj jól.....
Sefatias Az a bizonyos 'függelék' 2012.05.16 20:36:00
Úgy gondoltam feldolgozom a ’Jöjjön el a te Királyságod’ című könyv függelékében található adatokat. Érdemes elolvasni az eredetit is a könyvből. Ez a függelék arra szolgál, hogy biztosítsa az olvasót az i.e. 607-es dátum helyességéről, és stabilitásáról. Vegyük…..
Turris Fortissima 2012.08.18 00:47:51
@Ping-Pong:

English: Douay-Rheims Bible

Jeremiah29:10.
For thus saith the LORD, That after seventy years shall be accomplished at Babylon I will visit you, and perform my good word towards you, in causing you to return to this place. For thus saith the Lord: When the seventy years shall begin to be accomplished in Babylon, I will visit you: and I will perform my good word in your favour, to bring you again to this place."

Itt is -ban van írva..... :)

De ez nem mérvadó, inkább csak álérvet lobogtatsz, mintha ez jelentene bármit is a kérdésben. Az általam idézett versek minden facsarásotok ellenére egyértelművé teszik a babiloni fogság lejártát, ami Círusz első évében járt le (2Krón36:17-21).

A tények makacs dolgok.... ;-)
Turris Fortissima 2012.08.18 00:52:56
@Turris Fortissima:

Helyesbítés:

English: Douay-Rheims Bible

"For thus saith the Lord: When the seventy years shall begin to be accomplished in Babylon, I will visit you: and I will perform my good word in your favour, to bring you again to this place."

Itt is Babilon-ban van írva...... ;-)
Turris Fortissima 2012.08.18 01:00:13
@Ping-Pong:

"Kire vonatkozik a 70 év?

Évekkel Jeruzsálem pusztulása előtt a zsidó próféta, Jeremiás fontos részletet jegyzett le a Biblia kronológiájának megértéséhez. Ezt a figyelmeztetést mondta „Jeruzsálem minden lakosának”: „Ez az ország szörnyű romhalmazzá lesz, és ezek a népek Babilónia királyának fognak szolgálni hetven esztendeig” (Jeremiás 25:1, 2, 11, Újfordítású revideált Biblia [ÚRB]). A próféta még hozzáfűzte: „ezt mondja Jehova: »Mihelyt eltelik Babilonban a hetven esztendő, rátok irányítom figyelmemet, és megerősítem rátok nézve jó szavamat: visszahozlak benneteket erre a helyre«” (Jeremiás 29:10). Mi a jelentősége a 70 évnek? És hogyan segít meghatároznunk Jeruzsálem pusztulásának idejét?
Több bibliafordításban nem az olvasható, hogy „Babilonban”, hanem hogy „Babilonnak” (Kat.). Néhány történész ezért azt állítja, hogy a 70 éves időszak a Babilóniai Birodalomra vonatkozik. A világi kronológia szerint a babilóniaiak mintegy 70 évig uralkodtak az ókori Júda és Jeruzsálem földjén, körülbelül i. e. 609-től i. e. 539-ig, amikor is a fővárosuk, Babilon elesett.
A Biblia azonban rámutat, hogy a 70 év Isten szigorú büntetése volt, melyet Júda és Jeruzsálem népére mért. A nép a szövetségeseként engedelmességgel tartozott neki (2Mózes 19:3–6). De mivel megszegték a törvényeit, és ezen nem voltak hajlandóak változtatni, Isten ezt mondta nekik: „Nabukodonozort, a babiloni királyt . . . behozom . . . e földre és ennek lakóira és mind e körül való nemzetekre” (Jeremiás 25:4, 5, 8, 9, Károli-fordítás [Kár.]). Bár a szomszédos nemzetek is szenvedtek Babilon haragja miatt, Jeremiás azt írta, hogy Jeruzsálem pusztulására és az azt követő 70 éves fogságra azért került sor, mivel „kirívó bűnt követett el”, és „büntetést mértek ki [rá a] vétkéért” (Siralmak 1:8; 3:42; 4:6).
Tehát a Biblia szerint a 70 év Istennek a Júdára mért büntetése volt, és a végrehajtásához a babilóniaiakat használta fel. Ám Isten ezt mondta a zsidóknak: „Majd ha eltelik a . . . hetven esztendő . . . , visszahozlak benneteket erre a helyre” (Jeremiás 29:10, ÚRB).

Mikor kezdődött a 70 év?

Az ihletett történetíró, Ezsdrás, aki azután élt, hogy Jeremiás 70 évről szóló próféciája beteljesedett, ezt írta II. Nabú-kudurri-uszurról: „a kik a fegyver elől megmenekültek, azokat elhurczolta Babilóniába, és néki és fiainak szolgáivá lettek mindaddig, míg a persiai birodalom fel nem támadott; hogy beteljesedjék az Úrnak Jeremiás szája által mondott beszéde, míg lerójja a föld az ő szombatjait [sabbatjait], mert az elpusztulás egész ideje alatt nyugovék, hogy betelnének a hetven esztendők” (2Krónikák 36:20, 21, Kár.).
Tehát ez alatt a 70 éves időszak alatt Júda és Jeruzsálem földjének nyugalmat kellett élveznie, a sabbatját töltötte. Ez azt jelentette, hogy a föld parlagon hevert, nem vetették be, és szőlőit sem metszették (3Mózes 25:1–5). Mivel a nép nem engedelmeskedett Istennek, és valószínűleg nem tartották meg a sabbatéveket sem, büntetésül a földjük megműveletlenül és kietlenül maradt 70 évig (3Mózes 26:27, 32–35, 42, 43).
Mikor vált Júda földje elhagyatottá és maradt parlagon? II. Nabú-kudurri-uszur uralkodása alatt a babilóniaiak kétszer támadták meg Jeruzsálemet, két különböző évben. Mikor kezdődött a 70 év? Biztos, hogy nem az első ostrom után. Miért? Noha akkor II. Nabú-kudurri-uszur sok foglyot magával vitt Jeruzsálemből Babilonba, némelyeket hátrahagyott. A várost sem rombolta le. Évekkel ezután a Júdában maradtak, „az ország népének alacsony sorban élő rétege” még gazdálkodott a földjén (2Királyok 24:8–17). De hamarosan minden megváltozott.
Egy zsidó lázadás miatt a babilóniaiak visszatértek Jeruzsálembe (2Királyok 24:20; 25:8–10). A várost szent templomával együtt földig rombolták, és sok lakóját Babilonba hurcolták. Két hónapon belül azok, akiket nem vittek el „az egész nép, apraja-nagyja elindult a csapatok vezetőivel együtt, s levonult Egyiptomba, mert féltek a kaldeusoktól [babilóniaiaktól]” (2Királyok 25:25, 26, Kat.). Csakis ekkortól lehetett azt mondani, hogy az elhagyatott és parlagon heverő földnek elkezdődött a sabbatja. Ez a hetedik zsidó hónapban, tisriben (szeptemberben, októberben) volt. Az Egyiptomba menekült zsidóknak Isten ezt mondta Jeremiás által: „láttátok mindazt a veszedelmet, melyet ráhoztam volt Jeruzsálemre és Júdának minden városaira, és ímé, azok most pusztává lettek, és senki sem lakozik bennök” (Jeremiás 44:1, 2, Kár.). Kétségkívül ez az esemény jelezte a 70 év kezdetét. De melyik évben került sor erre? A válaszért meg kell tudnunk, mikor ért véget a 70 éves időszak.

Mikor ért véget a 70 év?

Dániel próféta, aki Babilonban élte meg Perzsia hatalomra jutását, kiszámolta, mikor kell véget érnie a 70 évnek. Ezt írta: „én, Dániel, megértettem az írásokból, hogy mit jelent azoknak az éveknek a száma, amelyekről az ÚR igéje szólt Jeremiás prófétának, hogy hetven évnek kell eltelnie a rombadőlt Jeruzsálem fölött” (Dániel 9:1, 2, ÚRB).
Ezsdrás is elmélkedett Jeremiás próféciáin, és felismerte, hogy a 70 év vége összefügg azzal, hogy Isten „fölébresztette Cirusznak [II. Kürosznak], a perzsák királyának lelkét”, hogy „felhívást [intézzen] egész birodalmához” (2Krónikák 36:21, 22, Kat.). Mikor engedték szabadon a zsidókat? A szabadon bocsátásukról szóló rendeletet „Cirusznak, a perzsák királyának első esztendejében” adták ki. (Lásd a „Kiemelkedő dátum a történelemben” című kiemelt részt.) Tehát i. e. 537 őszére a zsidók visszatértek Jeruzsálembe, hogy helyreállítsák az igaz imádatot (Ezsdrás 1:1–5; 2:1; 3:1–5).
Így hát a Biblia kronológiájában a 70 év szó szerinti időszak, amely i. e. 537-ben ért véget. Innen 70 évet visszaszámolva megkapjuk a kezdő évet, vagyis i. e. 607-et."

w11/10/1/26-31