Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lost hope

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő A farm, ahol élünk 2017.12.29 06:30:00
Az amerikai álom messze nem csak csillogás, és Hollywood (bár mostanában ugye már az is inkább rémálom), olyannyira nem, hogy az Egyesült Államok egyes részein azért elég kemény az élet. Például Nyugat-Virginiában, ahonnan Zoli küldött egy „tetszik-nem tetszik” listát a „Tíz dolog…”-sorozat kapcsán.…..
lost hope 2017.12.30 11:02:09
@geegee: A fegyverboltban minden elado nyiltan viseli a sajat fegyveret, es jo esellyel gyakorlottabb es felkeszultebb az atlagos vasarlonal. Nem szoktak belejuk kotni...
„Alkoholisták a szüleim. Mindig azok voltak, amióta az eszemet tudom. Voltak jobb időszakok, de mindig jött egy újabb mélypont. A mindennapok is nagyon nehezek, sokszor nincs itthon kaja, és úszik a lakás a koszban. Anyagi gondjaink is vannak, a szüleim sorra vesztik el a munkájukat. Néha jó lenne…..
Tádááááám! Nyár elején már belengettük, hogy nagy terveket szövögetünk egy fogyasztóvédelmi tanácsadással foglalkozó szervezettel, és örömmel jelentem, kánikula ide, nyári szabadságolások oda, összehoztuk a dolgot! E héttől kezdve rendszeresen lesznek olyan…..
              Orbán Viktor hazudott. Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, annyit tudunk csak, hogy az nem történhetett meg, amit Orbán és a bunfordgerdái állítanak. Orbánék nem csak sejtették, hogy a Quaestor csődközelben van, hanem nagyon pontosan tudták. Olyasmit is…..
Hindy Iván tábornok, Budapest magyar katonai parancsnoka, 54 éves. Jelentés a Sopronban tartózkodó honvédelmi miniszternek és a vezérkari főnöknek.Január 30.-ra virradó éjjel csak a német egységekkel együtt harcoló székelyudvarhelyi csendőrzászlóalj 50 katonája állt át az…..
lost hope 2015.01.30 19:15:44
Sine ira et studio. Deutsch Tamás Magyarország Kormánya érdekében klasszikus válságkommunikációs technikát használt akkor, amikor Szily Lászlót felkérte tanácsadónak. Vannak olyan válsághelyzetek, amikor egy külső, hiteles, legtöbbször civil szakember nagyban segíthet a…..
Felkérést kaptunk, hogy véleményezzünk egy blogbejegyzést, aminek nagyon örültem, hiszen ez talán valódi párbeszéd kezdetét jelentheti, ami a legjobban hiányzik a GMO vitából. Az "Így nevelj szuperhernyót" a Dinamó blogon jelent meg. Tulajdonképpen két jelenséggel foglalkozik,…..
Interjú - Gárgyán Lilla és csapata a szegedi egyetem mérnöki karának HÖK-választásán indult. Azért küzd, hogy a választás tisztaságát az egyetemi hallgatói önkormányzattól (EHÖK) független urnazáró bélyegzővel is biztosítsák, és a szavazatszámláláson megfigyelő is…..
Miközben a hivatalos Magyarország hosszú távú energiapolitikáját teljesen Oroszországhoz köti a paksi paktummal, miközben a kormánypárt hívei szinte minden fórumon Oroszországot látszanak favorizálni a nyugati szövetségi rendszerrel (EU, Egyesült Államok) szemben, Oroszország…..
A KARD Horváth András igazsága 2014.02.21 16:21:32
Polt Péter legfőbb ügyész Schiffer András és Vágó Gábor LMP-képviselők kérdésére elmondta: "Horváth András feljelentése nyomán hivatali visszaélés, adócsalás és csalás gyanúját keltő adatok merültek fel". A képviselők azt firtatták, hogy a Horváth András által…..
lost hope 2014.02.22 10:28:55
@pocakos focisla: Tudjuk, hogy Horváth kétségbeesetten kereste a "normális" szolgálati úton, később pedig a "jóságos vezetőkhöz" címzett levelekben a megoldást.

Tudjuk, hogy nem történt semmi, csak azután, hogy kiállt a nyilvánosság elé.

Tudjuk, hogy az első reakció az volt, hogy megpróbálták megfélemlíteni.
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
Ha milliókért veszünk otthonra egy presszógépet, amihez utána olcsón szerezzük be a szemes kávét, akkor ettől olcsón isszuk naponta a feketét? Nem. Az atomerőmű is ilyen: ha már kifizettük a hiperdrága gépet, akkor hiába költünk utána keveset, olcsón már semmiképpen nem…..
lost hope 2014.02.14 08:03:30
@Pipas: "Akkor most kiadunk egy sajtóközleményt, hogy nem sikerült megegyezni és kérjük a következő jelentkezőt... asszem a franciákat."

Nagyon örülnék, ha ez a lehetőség nyitva állna még az ország előtt. De úgy érzem, a színfalak mögött már eldőlt, és ezzel a nyomásgyakorlás egyetlen eszköze kihullott a kezünkből.

Lett volna idő és lehetőség is nyílt, transzparens tender keretében a műszaki tartalom, az ár, sőt esetleges stratégiai szempontok figyelembe vételével dönteni.

Nem így lett, hanem ex katedra kijelentették, hogy a ruszkik csinálják, még nem tudni, pontosan mit, és mennyiért, de majd megbeszéljük. Vajon lehet-e ebből a pozícióból értelmesen tárgyalni?
lost hope 2014.02.14 20:26:52
www.youtube.com/watch?v=JHUzfw24oCk

Érdemes végignézni, megpróbálni megérteni, aztán csendben hümmögni...
Ritka és örömteli alkalom, amikor az egyszeri tollforgató arról tud beszámolni, hogy korrupt üzletemberek és politikai szekértolóik vereséget kénytelenek elkönyvelni, hála egyszerű emberek összefogásának. Most egy ilyen történet következik. A szereplők: egy nemzetközi…..
lost hope 2014.02.13 23:11:50
A Forbes legújabb számában 5 oldalas interjút közölnek Simon Zsolttal, a TV2 egyik új tulajdonosával. Az üzleti magazinba azonban még így se fért bele minden nyalánkság, így a Forbes a blogján közölt ma egy olyan részletet, ami kimaradt a lapból. A poszt Pindroch Ferencről, a…..
Megfújatnak a rendőrök, de minek. Nem mindig derül ki, hogy mennyi alkohol van a véredben. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
lost hope 2014.02.07 12:52:52
Múltkoriban a Paksi szélkakas c. posztomban már írtam arról, hogy mennyire szánalmas a politikai elit véleményváltozása az oroszokhoz való viszonyhoz. Mostanság kezdem azt kívánni, hogy bárcsak ez lenne a legnagyobb probléma az üggyel. De nem ez. Hanem az, hogy hogyan is akarjuk elkötelezni…..
lost hope 2014.02.05 16:52:35
"A "paksi paktum" olyan disznóság, ami talán csak a rendszerváltás utáni spontán privatizációhoz lehetne hasonlítani." - egyetértek.

@Gyingizik: "Jelenleg ez a legnagyobb környezetszennyezési probléma, nem a sugárzó atomhulladék." - valóban. A sugárzó atomhulladék a következő tízezer évben lesz a legnagyobb környezetszennyezési probléma, de ez olyan időtáv, amit egy ötezer éves piramis mellett állva is nehéz felfogni emberi ésszel.

"Egy orosz erőművet csak az oroszok tudnak bővíteni, ezért nincs pályázat." - nem felel meg a tényeknek. Az új erőmű a régi mellett épül, technológiailag semmi közük nem lesz egymáshoz.

Lehetett volna szakmai és társadalmi konszenzuson alapuló, gazdasági számításokkal megalapozott, transzparens döntést is hozni, de nem akartak.

A fantáziádra bízom, miért..
lost hope 2014.02.06 13:11:57
@Gyingizik: A regi es az uj eromunek jo esellyel egyetlen kozos alkatresze lesz: a kerites. Azert mond mindenki bovitest, mert igy konnyebben beveszi a zemberek gyomra.

Ki fizeti a hulladek napba lovesenek a koltsegeit? Meg lehet-e becsulni ezeket a koltsegeket (es kockazatokat)? Be lehet-e epiteni az aram araba? Ha be lehet, vajon beszelhetunk-e egyaltalan versenykepessegrol? Megannyi kerdes...
A pár ezer forintos tételek mellett nagyobb összegek is gazdát cserélnek teljesen hétköznapi emberek kenőpénzes sztorijaiban. Százezres nagyságrendű részesedést kér magának a minisztériumi tisztviselő, az áruház árubeszerzője, a vízmű dolgozója, a kirendelt ügyvéd és a…..
lost hope 2014.02.01 13:12:50
@Hihhetetlen: szívesen vitatkoznék, de sajnos nem tudok.
Danka Miklós, a 2008-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpián ezüstérmet nyert. Cambridge-ben diplomázott, Londonban dolgozik. A jelenlegi körülmények miatt nem akar Magyarországon élni, de felkészítő tanárként ott volt a diákolimpiai érmesek tegnapi parlamenti ünneplésén. Az ő…..
Török gyerek megvágta, török gyerek szinten tartotta, csak éppen török gyerek nem emelte vissza. Na, ezt aztán gyógyíthatja a magyar gyerek, de sok más országban sem lesz könnyű gyógyítani a sebeket. Ez az ismert mondóka, vagy miről beszélünk?Ezt a török gyereket konkrétan…..
lost hope 2014.01.28 19:17:59
@Larry Silverstein: "amíg csak lehet" - két hét? két hónap? Aztán 1-3-5%-os emelés, és 50Ft-os EUR-árfolyamingadozás? 10-15% áremelkedés? Bankpánik? Erre gyúrunk?
A paksi bővítéssel és az ügyben tapasztalható kormányzati pálfordulással a napokban temérdek médium foglalkozott. Ha nem csupán személyek, de ügyek is kaphatnának Pinokkió-díjat, a paksi atomügy nálunk biztosan megkapná az elismerő címet. Mivel azonban ilyet nem tehetünk,…..
lost hope 2014.01.20 22:20:09
@J.László: durvábbat mondok: magyarok milliónyi támogatják ezt a posztszovjet beütésű diktatórikus rendszert.

Egyszer majd, szebb időkben "félrevezetett tömegek"-ről olvashatunk talán.

Addig meg arról, hogy "jobbanteljesít", bár a nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
lost hope 2014.01.21 07:18:04
@Makkasz: nahát, egy értelmes, gondolkodó ember