Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mohamama

485 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bizonyára többen is jártunk úgy, hogy nem érett be a fügénk egy- vagy nagy része. Mutatom, mit tehetsz vele! A zöld fügéket szüreteld le a bokorról. Vigyázat! Csak gumikesztyűben dolgozz, a fehér nedv, ami a szárából kijön, irritálja a bőrt!  Vágj le a szárából egy kis darabot, majd áztasd…..
. Ízletes fehérpecsenye 2020.10.22 15:23:52
  -Mi az a fehérpecsenye?- kérdezte a barátnőm, amikor elmondtam: mit főztem.  Azon kívül, hogy marha combjának hátsó része és elég drága, nem nagyon tudtam mit mondani neki. Aki okosabb szeretne lenni, íme egy részletes magyarázatú kép a marha részeiről. Ami biztos, hogy rengeteg benne a…..
. Cukkinikrém leves 2020.07.15 15:14:04
Eszter kiváló receptje. A hűtőszekrényben rögtön felfigyeltem a lábasban lévő levesre, mert tuti nem én készítettem. Kiderült, fiam ismerőse lepett meg bennünket vele. Rögtön rácsaptam, igaz, éhes is voltam, és mit mondjak? Nagyon ízlett! Mit tesz ilyenkor az ember lánya? Hát persze, hogy…..
. Meggyleves nyersen 2020.07.09 15:55:15
A legnagyobb isten áldása a kukoricagombóc! Meg a meggyleves! Főleg teljesen friss, zamatos mivoltában. Nincs szétfőve, megtartja teljes vitamin tartalmát. Karban tartja a szívet, antioxidáns. Ha bekanalazunk este belőle, garantált a nyugodt alvás! Terhesen rajongtam a meggylevesért, képes voltam…..
. Fügelevél szörp 2020.06.26 08:23:16
A fügelevél igenis tradicionális növény. Gondoljunk csak arra, mit is viselt Éva és Ádám a Paradicsomban! Valaki kitalálta napjainkban, hogy intim ruhadarab helyett készítsünk belőle szörpöt. Néhány éve nekem is díszeleg  fügebokor a kertemben, csodálattal figyelem a pici fügék növekedését, ha…..
Mit szólnál hozzá kedves olvasó, ha egy orvos szenvtelen arrcal közölné, hogy a testedben daganatok burjánzanak?  Ha öt gyereked közül négy már felnőtt, de a legkisebb még csak tíz éves? Ha van ugyan hol laknod tavaly óta, mert eddig albérleteztél, de azt fel kellene újítani? Ha megszűnt volna a…..
. Csokis kalács mandulával 2020.05.12 13:35:40
Aki kitapasztalta a kelt tészta elkészítésének titkát, rendkívül változatos ételeket készíthet belőle. Lehet tölteni gyümölccsel, zöldséggel, hússal, lekvárral, sajttal, fűszerekkel, a lehetőségek száma végtelen. A csokis-mandulás kombó igazi finomság. A melegen illatozó kalács igazán vonzó desszert…..
. Tortillás sült tojás 2020.04.30 16:15:40
A világ legegyszerűbb reggelije. Egyik reggel érdekes felkérést kaptam. Fiam küldött még az ágyból egy videót, hogy ezt kérne napindítónak. Egyszerű alapanyagokból állt, egyedül a tortilla különlegesebb, de az is akadt a konyhában. Előző nap a csilis babot ettük azzal, és  maradt  belőle. Szóval…..
Brutálisan csokis, zaftos ez a sütemény. Nehezen szárad ki, de erre nem is lesz ideje. Emlékszem, egyszer egy ismerősömnek beszéltem a céklás brownie-ról, aki elfintorította az arcát. Gondolom egy sárgarépa tortára is ezt tenné, mert a zöldséget nem tudja elképzelni édességben. Pedig érdemes…..
. Vörösboros marhapörkölt 2020.03.08 18:58:15
Megbolondítva egy kis aszalt szilvával! Azt gondolom, ahány ház, annyiféle pörkölt létezik. Ki mire esküszik, megvan a saját kis fortélya, hogy igazán különlegesnek érezze főztjét. Egyik ismerősöm a végén mazsolát és kevés fahéjat dob bele. A vörösbor és az aszalt szilva tökéletesen passzol…..
. Céklás humusz házilag 2020.01.25 11:06:51
Mi is a humusz? A gasztronómiában egy gazdag ízű krém, melynek fő összetevője a csicseriborsó és a szezámpaszta. A csicseriborsóval való valódi és nem konzerv formában való találkozásomról itt olvashattok. https://mohamamakonyhaja.cafeblog.hu/2014/08/22/csicseriborso-testkozelbol/ A szezámpaszta…..
. Debreceni karácsonyi vásár 2019.12.18 12:25:24
Képekben mesélem el a kétszázezres lakosú nagyváros idei, 2019. évi vásárát.  A Főtéren (Kossuth tér) kerül megrendezésre, a Piac utca Nagytemplom felőli részén. Az  apró faházak igazi ínyencségeket, kézműves termékeket, ételeket-italokat rejtenek. Gyönyörűek a fények , úszik benne ember,…..
Az ősz egyik kedvenc adománya: a gesztenye. A piacon és a nagyobb  boltokban mostanság beszerezhetjük a szelídgesztenyét. Ára erősen változó: 1000 Ft-ért is vettem már a Tesco-ban, bár arra odabiggyesztették, hogy 67%-os leértékelés, és a piacon pedig 6000Ft-ért kilóját.  Átlagára azonban 2-3 ezer…..
Ezért a receptért sorba fognak állni az ismerőseid, ha elkészíted ezt a finomságot és megkínálod őket vele! Önállóan és köretként is megállja a helyét! Mindössze négy összetevője van a fűszereken kívül. A tejszín selymessége visszaköszön a kész ételben, a sajt pedig utánozhatatlan zamatot kölcsönöz…..
A birsalmasajt nagyon menő mostanság, felkapott csemege.  Nem véletlenül drága, ha valahol  megvesszük és nem saját magunk készítjük.  Minimum 3-4 óránkat rá kell áldoznunk ha hozzá akarunk fogni! Amondó vagyok: megéri! Bátran kezdjünk neki! A birs illata átható, jellegzetesen finom, nagyi szobáját…..
Enni vagy nem enni? Megvan az, saját testközelből, amikor a nagyi még mindig beléd akar tömni egy kis édességet a hatfogásos ebéd után? Vagy vendégségben megsértődnek ha a csülökpörkölt után már nem kívánnál  egy nagy adag tejszínes tortát?  Egyik kedvenc filmem a Veri az ördög a feleségét. Ebben…..
. Habos fügepite 2019.08.12 20:44:12
Ne mutassatok fügét, inkább egyétek! Ugye milyen  klassz beleharapni egy lédús füge gyümölcsbe? Igazi élmény az aszalt változat után. Köszönet érte egyik  helyi élelmiszerláncunknak. A blogokon is egyre másra tűnnek fel az egzotikus receptek, gondoltam én is megkreálom a sajátomat! Így született…..
Megunhatatlan, és roppant egyszerű! Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a környezetemben a lecsót. Fel lehet turbózni tejföllel, rizzsel, tejföllel, kolbásszal, füstölt sonkával, cukkinivel, tojással, tarhonyával, gerslivel! Érdemes kísérletezni, túlbonyolítani azonban felesleges! Egy a…..
. Zabpelyhes meggyes szelet 2019.07.15 16:16:33
Megvan mindenkinek, ahogy Haumann Péter kócosan, részegen elkezdi énekelni a "Szereti a tik a meggyet" az Indul a bakterház c. filmben? Remélem bevillan rögtön a filmkocka!! De ha mégsem, akkor itt meg lehet…..
A földiepernek tombol a szezonja, bár az ára erősen változó. Egyszer felugrik, máskor pedig már hat-hétszáz forintért is elérhető egy kiló.  A sok eső nem tesz jót neki, hamar rothadásnak indul. Kényes gyümölcs, mint a málna, bár az viszi inkább a prímet. Szóval amíg lehet, használjuk ki a friss…..
. Tavaszi répatorta 2019.04.29 13:34:57
Dió, narancs, sárgarépa, mascarpone....csak néhány az ízletes összetevők közül. Egy ínycsiklandó édesség, melyet imádni fog az is, aki utólag tudja meg, hogy: Jééé, ez répatorta?!? Hozzávalók: Krémhez: 50 dkg szarvasi mascarpone 1 narancs leve és reszelt héja fél vaníliarúd kikapart magja 15 dkg…..
. Túrós-ananászos kocka 2019.03.20 10:28:55
Még nem igazán kapható hazai idénygyümölcs, viszont van annál egzotikusabb déli! Az ananász remek zsírbontó,karakteres, egészséges, üdítő kiló faló, ráadásul  nagyon finom! A hatvanas években csodájára jártak a magyarok, ha meglátták a boltban. Még Örkény Egypercesei közé is befúrta magát eme…..
Ennek az ételnek a titka: a fűszeres, zöldséges csirkehúst tejjel öntjük fel, és ebben főzzük készre a tésztát. A végeredmény egy selymesen telt ízű egytálétel. Hozzávalók: 2 db csirkemell filé 35 dkg orsótészta 1 liter 2,8 %-os tej 1-1 fej vörös- és lila hagyma 2 db piros kápia paprika 1 db tv…..
A pásztorpite egy húsos ragu és a krumplipüré kiváló ötvözete! Középső fiam mostanában állandóan krumplipürét kér köretnek. Mivel igazából mindenki szereti, általában teljesítem is ezt, és kikeverem a pürét, hadd legyen boldog!  Most egy egytálételhez, az angol eredetű pásztorpitéhez használtam fel,…..
Ismét egy egyszerű, mégis vonzó recept az elfoglalt nők számára! Pohárkrém. Benne van a nevében mit is takar: pohárban tálalt finomság, főleg krémekből. Sütés és különösebb fáradtság nélkül. Ez a gesztenyés kicsit különleges, több rétegből áll és ami a legfontosabb: nagyon finom! 6 főre 6 pohárnyi…..