Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mircibanán

15 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CarpediM csoportbeosztás 2015.05.12 19:05:36
Drágáim! Ezzel a csoportbeosztással dolgozunk a következőkben: 1. Gelléri Dani, Márkus Dani, Vogel Marci, Bérczes Viki 2. Deuriger Fanni, Kaminszky Bence, Markovits Miki, Lólé Márkó 3. Nagy Rebeka, Fazekas Matyi, Rónay Réka, Leidal Tibike 4. Tóth Réku, Szapanidisz Arisz, Duchai…..
CarpediM drágáim 2015.05.12 13:40:38
itt találjátok majd meg az aktuális feladatleírásokat   ..
Irodalom és iskola mivégre 2014.09.25 15:06:46
A tizenegyedikesekkel ma az élet értelméről, a halál utáni létről beszélgettünk Kölcsey Vanitatum Vanitasa kapcsán. Néztünk mellé egy kis Holt költők társaságát (carpe diem-jelenet), felolvastam egy részletet Janne Teller Semmijéből. Sokan értékelték, páran nem. Egész…..
Csoportbontásos óráim is vannak, de közéjük ékelődik teljes csoportos óra is, ami majd később szépen átfolyik nyelvtanba, de addig mindenféle játékos képességfejlesztés van, amint mindannyian imádunk, a kölkök is és én is, rendre végigvihogjuk az órákat, és közben…..
A hallás utáni szövegértés fejlesztésének legklasszikusabb módja, ha párokba rendezed a csimótákat, adsz nekik egy-egy térképet (ezek általában nem egyformák), amire be kell rajzolnia a pár egyik felének az A-ból B-be vezető utat úgy, ahogy a másik magyarázza. Ez nem túl…..
Múlt hét elején annyira nehezen ment minden a kicsikkel, és annyira lehetetlenül viselkedtek, hogy kis híján elbőgtem magam. Sírva kirohanás még a didaktika könyvben is szerepel, ugye. :D Tehetetlennek éreztem magam, nem voltam ura a helyzetnek és a csoportomnak sem. Másnap…..
A kicsiknek fogalmazást kellett írniuk arról, mitől lesz valaki a legnépszerűbb vagy a legnépszerűtlenebb az osztályban. Pár gyerek (de tényleg csak egy-két) kivételével mindenki a külsőségekre helyezte a hangsúlyt. Minden attól függ, kinek milyen  cipője, ruhája stb. Nem…..
A kisebbeknek megkönnyíti a mindennapokat, ha valamilyen rendszerességet viszünk bele. Egy idősebb kolléganőm javasolta, hogy legyen valamilyen rendszeres írásbeliség az órákon. Ezt továbbgondolva végül beszereztettem a hetedikesekkel egy A/5-ös füzetet, amibe minden óra elején…..
Szeretek tablót csinálni a diákokkal, többek között azért, mert szó szerint kézzelfogható eredménye van az ilyen feladatoknak. Gimi első éveiben működik leginkább, mert a nagyobbak már annyira nem lelkesednek a dologért (nyilván van kivétel), a kis csimóták meg imádnák…..
Irodalom és iskola találdi ki 2014.09.14 20:12:45
Pinteresten érdemes körülnézni, csomó iskolai ötletet és inspirációt találok ott mindig. Legnagyobb része persze alsósokra van szabva, és elég öncélú, annyi, hogy a tanítónő rajzolhasson szép betűket, és a legtöbb poszt csak arról szól, hogyan dekorálhatod CUKIN a…..
Hallgató koromban ezerszer kidolgozottabbak voltak az óráim, mint most, hogy már pénzt is kapok érte. :D Pedig az egyetem mellett csináltam, kevesebb időm volt megtervezni mindent a legapróbb részletekig. Persze senkinek nincs ideje az összes óráját percről percre kitalálni, halál…..
Szerintem tudjátok, miről van szó. Nahalka István írása a témában. Kösz, Laci!  ..
Hallgatóként azt gondoltam, hogy a tanári pálya nem nehéz, csak tele van kontraszelektált nénikékkel és balfaszokkal. Valószínűleg a társadalom nagy része hasonlóan gondolkodik, mindig meglepődnek, amikor megtudják, mivel foglalkozom. Nem hordok csipkegallért ugyanis. Ezzel a…..
Schöpflin Aladárnak van egy remek tanulmánya Irodalom és iskola címmel, ezt plagizáltam. Itt olvashatjátok. Babits agyonidézett Irodalmi nevelés című tanulmánya is menő, olvassátok el, ha motiválatlannak érzitek magatokat. ..
Irodalom és iskola miért 2014.09.10 20:10:35
Az egyetemen nem győzték sulykolni, mennyire fontos a reflektív gondolkodás, mekkora szerepe van a fejlődésben az önreflexiónak, én meg nem győztem a szememet forgatni. Nem a műfajjal van gondom, a megvalósítással. Rém természetellenes. Miért írnám le mindazt, amit fejben…..
Uhh, hogy én ezt eddig nem láttam, most leltem csak rá Dancsó Peti jóságai közt: Ennél eggyel komolyabb ismeretanyag: ..
mircibanán 2014.02.02 21:39:06
Azt írja, hogy viccel, de igazából mégis annak örülne, ha komolyan vennék.  Lemerem fogadni, hogy még semmilyen belépője sincs, de három nap múlva már az ingyen megszerzett bérletes karszalaggal a csuklóján issza majd az ásványizet fetreng/balhézik/szerencsétlenkedik majd…..
Subba Facebook: A malyi világba 2012.04.27 11:30:00
Új sorozatunk Facebook bölcsességeket sorakoztat fel, mai kiemelt profilunk: ..
mircibanán 2012.04.27 22:03:59
@Klafa: jobbik lesz az
Bladerunnaz 13th Birthday: DJ Hype & Daddy Earl, Optical - 2012.feb.18.DJ HYPE & MC DADDY EARL | OPTICAL oldschool set Dürlin (XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.) - EZ NEM A DÜRER KERT Belépő: Elővételben: 3000 HUF Helyszínen: 3500 HUF Elővételes helyek: BP Shop (7. ker.…..
Subba Doktornéni 2012.02.08 13:48:00
mircibanán 2012.02.08 22:38:34
@Donum: ezen beszartam. sapkában! :D
LifeTILT A Nők Forradalma... 2012.02.04 20:14:00
A LifeTilt oldalait az élet írja, és mint ahogy a legtöbb bejegyzést, úgy ezt is egy beszélgetés, egy teljesen véletlenszerű esemény, vagy éppen egy spontán érzés váltja ki. Talán soha nem születik meg a dokumentált fogyás ötlete a blogon, ha nem találkozom Petrával, és a…..
mircibanán 2012.02.05 14:42:15