Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Rudi

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyelőre talány, mi okozta az orosz utasszállító gép megsemmisülését a Sínai-félsziget felett. Az Airbus A321 már a levegőben apró darabjaira hullott, és a maradványok 20 kilométeres körzetben szóródtak szét. A Guardian összegyűjtötte a 224 áldozattal járó tragédia…..
Dr. Rudi 2015.11.03 19:29:59
@Kara kán: Ha van idejük, akkor egy megtérő ima ami megment... Másegyéb?
Dr. Rudi 2015.11.03 19:44:24
@Kara kán: Jah a testüket ilyenkor már sehogy, attól tartok. De világosíts fel ha van 5leted ;-)
Dr. Rudi 2015.11.04 07:40:22
@Kara kán: Khm nem vagyok tervezőmérnök, szóval nem igazán foglalkoztat a kérdés. A repüléshez értek valamelyest, ebből tudom h nem egyszerű :-) Ha meg bevégeztetett, hát annyi...
Már régóta szerettem volna írni egy cikket, mely bemutatja a Kecskemét-Puchberg közötti utazásomat, hogy a barátoknak és az ismerősöknek is megmutathassam, milyen is ingázni Magyarország és Ausztria között. Eddig azonban, február óta még nem sikerült kétszer ugyanúgy kijutnom…..
Az elmúlt két év egyik (a hírek fontossági sorrendjében méltánytalanul hátracsúszott/hátracsúsztatott) botránya volt a nyelvvizsgákkal összefüggő visszaélés-sorozat, melynek lokális csúcspontjaként valamikor 2014 szeptemberében a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség…..
Dr. Rudi 2015.01.14 22:12:12
@Trónkövetelő:

Érdekes nekem 10 évig fizették, remélem nem kérik most vissza :)
Dr. Rudi 2015.01.15 00:28:26
@Fredddy:

Persze, cég,- és beosztásfüggő a dolog. Esetemben egy masszívan multinaci cégről és olyan munkakörről volt szó, ahol nem nélkülözhetetlen, de jól jön a nyelvtudás (a 3db hasonló beosztású kolléga a magyart törte jól-rosszul, és megéltek). A globális HR-policy értelmében egy szint felett járt a pótlék ha bizonyítottad a tudást, függetlenül annak szükségességétől (21es skálán én 10-12es erősségű voltam a táplálékláncban).

Mint már sokszor elhangzott, sokszor egy valódi Rigó utcai nyelvvizsga is teljesen üres. Odáig, hogy egy pohár vizet sem tudnak kérni óh, de sokan...

Mellesleg utólag az a benyomásom, hogy engem gimnáziumban kb semmire, később meg nyelvvizsgára tanítottak, nem angolul.
Az Ellis-sziget a huszadik század elején élte virágkorát. Itt létesítették azt az épületegyüttest, amelynek kizárólagos feladata volt a friss bevándorlók fogadása, szűrése, kategorizálása és amerikai papírokkal történő ellátása...
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
A mai poszt szerzője, Evain immár öt éve él Hollandiában, holland férjjel, mégis azt írja, a nyitottság és a sok vegyes házasság ellenére is mindig kicsit kirekesztettek lesznek az átlag holland családhoz képest, azaz sem ide, sem oda nem fognak tartozni. Ezzel együtt kell élni,…..
Felmentette a bíróság a hamisítás vádja alól azt az izraeli műkincskereskedőt, akit azzal vádoltak, hogy egy I. századi csontládára hamisíttatta a „Jakab, József fia, Jézus testvére” feliratot. A hét éve tartó per lezárásakor a bíró arra hivatkozott, hogy nem…..
A Molnibalge által küldött videón amerikai katonák nyomulnak előre házak és romok között. Robbanások hangja hallatszik, füst terjeng és égett szag. Lövések dördülése keveredik a vérben fetrengő sebesültek ordításával. Az előre törő katonák lassan haladnak, mivel nem…..
  2010 júniusában a VirusBlokAda IT-biztonság-technikai cég szakemberei egy új számítógépes féreg tanulmányozásába kezdtek. Meglehetősen nagy mérete már az elején szemet szúrt nekik, de mikor elkezdték mélyebben is beleásni magukat a kártevő program kódjába (ami…..
Dr. Rudi 2011.04.07 07:51:51
@milliliteratura: próbálom nyitva tartani a szemem... De mintha a post is részben arról szólna, mennyi buktatója van, nemde?
Dr. Rudi 2011.04.07 23:34:19
@milliliteratura: Akkor lepődj meg hamar :) Nyilván nem a mi orrunkra kötik, de biztos lehetsz benne, hogy akinek ez szó szerint létkérdés, az tudja... És tesz is a jelek szerint ellene.

Nem verték nagydobra, de van/volt néhány igencsak ütős információforrás, ez nyilvánvaló ha olvasod a nemzetközi szaksajtót (és messze nem csak blogokra meg a Fox News-ra gondolok).

Az, hogy Te nem hallottál róla, nem jelenti azt hogy mindenki struccpolitikát folytat... Még ha szeretnéd, akkor sem.
Az első és a második rész után a sorozat folytatásaként ezúttal különféle hadihajók és tengeralattjárók - olykor szomorú - sorsáról olvashattok. Kellemes időtöltést!   Az illusztrációkon azok a hajók láthatók, amelyeknek a neve kiemelttel íródott. Azt…..
A világ bármelyik hadtörténeti múzeumában jár is az ember, mindenütt láthat szolgálatból kivont régi harckocsikat, harci repülőgépeket, ágyúkat, kézi fegyvereket többé-kevésbé épségben megőrizve. Azon viszont talán nem mindenki gondolkodik el, hogy ezek a fegyverek…..
A Russia Today tévécsatorna mindent eszközt megragad a tegnapi repülőtéri terrorakcióval kapcsolatban: egy műsorukban a Modern Warfare 2 emlékezetes "No Russian" pályáját hozták összefüggésbe a véres valósággal. Azoknak, akiknek első hallásra nem tiszta, hogy kerül…..
Ha megvan a csöcsök kiirtása az RTL Klub műsoraibólHa megvan a rozsdás utcanév-táblák kicserélése amerikai western-hősökre, és az utcai lakói által sose hallgatott romantikus zeneszerzőkre,Akkor javaslom, hogy rendezzük végre a hazai fülesbagoly állomány farktollainak…..
 A november 22-én indult Való Világ miatt már harminckilenc panasz érkezett a médiahatósághoz, de az Ifjúsági Kereszténydemokraták Szövetsége panaszbejelentő formanyomtatványának segítségével elképzelhető, hogy ez a szám a sokszorosára fog emelkedni. Stágel Bence, az…..