Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SZALAROAA

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Berlinben található a világ egyik legnagyobb villamoshálózata, de aki az egyvágányos, egymást kitérőkben kikerülő, erdőkön és kisvárosi utcákon átvágtató vonalakat szereti, annak sem kell messzire mennie, hiszen a német főváros határában három ilyen üzem is működik: a schöneichei, a woltersdorfi, és…..
Bár a mozdonyokért kiskorom óta lelkesedem, rájuk feljutni jellemzően csak álló állapotban szokott sikerülni, általában valamilyen rendezvényen. Ez persze több a semminél, de azért csak foglalkoztatott, hogy milyen lehet ott elöl ülni, amikor kétszázakárhanyas tempóban vágtat a vonat. Nemrég végre…..
SZALAROAA 2018.07.22 23:59:54
@Hamster: A mozdonyvezető megnyom egy gombot, amikor a mozdony eleje a lassújel végéhez ér (vagy leér a váltóról stb.), majd a megszólaló mip-mip azt jelzi, hogy a szerelvény vége is az adott ponthoz ért. Ekkortól lehet gyorsítani.
A 2203-as pályaszámú (sorban elvileg a harmadik), rövid (34 méteres) CAF villamos próbajáratának pár pillanata. Mivel kevés felvételt tudtam készíteni róla, nem akartam eldobni egy snittet se, de nem…..
SZALAROAA 2015.05.11 16:23:54
@Hamster: Ezeken van beépített nyomkarimakenő, nem?
Bizonyára emlékeztek még: a 2-es metró vonalán, mielőtt az Alstomok forgalomba álltak volna, volt, hogy a megállóban állva már messziről látszott, hogy jön a metró, mert reflektora teljesen kivilágította az alagutat. Ez, a közlekedésőrültek körében első lámpasora miatt…..
A fonalkötött villamosnak elképesztő sikere volt tavaly, úgyhogy a Kézimunkások Szakszervezetének fonalgerilla csapata most újabb célpontot szemelt ki. Ezúttal a Gyermekvasútra csaptak le. Egyrészt személyes kötődések miatt, másrészt mert így gyerekekhez juthat el a…..
László az MKB ügyfeleinek ledarálásának lett áldozata. A Fundamenta technikai hibára hivatkozva nem hagyja, hogy MKB-s számláról törlessze a hitelét. Azt javasolták neki, hogy próbálja meg OTP-s számláról, azzal működik: A friss tapasztalatomat szeretném megosztani, mások…..
Budapest 150 dízel-, 50 elektromos buszt lízingel a BKV (index) Zajos a 4-es metró új mozgólépcsője (index) 20 tonnás lesz az emlékmű, rászakadhat a Szabadság téri garázsra (index - cím) Budapesten vannak Magyarország legjobb szállodái (travelo) Mi legyen a Klauzál tér…..
Kukorelli Péter, Spanyolországban élő designernek meglódult a fantáziája és valami elképesztően klassz tervet álmodott.  Az Iho.hu szerint a váznál az eredeti, 1869-es kocsik hattyúnyak-kialakítását idézi a design, a homlokfalon pedig azért lehet egy erősen indusztriális…..
SZALAROAA 2014.02.04 18:13:44
Budapest Viszlát, Ikarus 280! (hg - kép) Lebetonozzák az Akvárium tetejét (f&l - cím) Új biciklitárolók a pályaudvarokon (kerékagy) A legdurvább karácsonyi kirakat Budapesten (cink) Meg nem írt történetek a XV. kerületből (bpxv) Ez épül a Pál utcai fiúk Grundja…..
Elképesztő vihart kavartak az új metrólogók az Urbanistán. Míg egyes kommentelők meg voltak győződve, hogy a BKK fizetett ügynöke lettem, aközben a közlekedési központ - kis túlzással - válságstábot hívott össze tegnap a posztjaim miatt, annyira váratlanul érte őket a…..
SZALAROAA 2013.11.21 21:56:02
@városjáró: Tegnap küldtem nekik egy levelet, de nem ez volt a fő témája, csak néhány kérdést tettem fel. Ezt írtam:
"Az Urbanista Blogon olvastam, hogy új metró, hév és hajó logókat terveztetnek. Miért van erre szükség? Mi a probléma a jelenlegi, mindössze 9 illetve 3 éve készült logókkal? Nekem ezek sokkal jobban tetszettek, és ez a véleménye az összes általam megkérdezett személynek is. Miért az összes viszonylattábla és matrica újragyártása, illetve az M4-es metró feliratainak és logóinak elkészülte és felszerelése után kerül sor a cserére? Mérlegelni fogják, hogy érdemes-e sokmillió forintot erre költeni?"
Gondolom válaszban ugyanazt fogják írni, mint ebben a cikkben. Az is felháborító, hogy úgy döntenek ilyen dolgokról, hogy senki véleményét nem kérik ki. Legalább egy Facebookos szavazást megérdemelne. Talán ha látják, hogy szinte senkinek sem tetszik, észhez térnek!
SZALAROAA 2013.12.17 20:46:55
@városjáró: Most válaszoltak, de erről az ügyről egy szót sem írtak benne, és a többi válasz között is van egy-két furcsa.
Omnibusz Új buszok Budapestnek 2013.12.05 06:58:53
Két olyan ajánlattételi felhívás jelent meg a minap, ami a budapesti gumikerekes járművek cseréjét gyorsítja. A BKV 15+60 darab új autóbuszra, míg a BKK 24+84 darab új trolibusz beszerzésére vár ajánlatokat. Lássuk az esélyes gyártókat! BKV autóbusz beszerzés   A…..
SZALAROAA 2013.12.05 14:32:09
Ma délután hatkor hirdetik ki a design Terminálban, a Graphifesten, hogy milyen is lesz a BKK új metró-, HÉV- és hajólogója. Pontosabban azt, hogy melyik pályamű nyert, hiszen lehet, hogy a későbbiekben még továbbgondolják a terveket. Mivel a zsűriben én is ott ültem, hamarosan…..
SZALAROAA 2013.11.19 17:10:33
A népszerű "miért pont ilyen színe van a vasúti járműveknek" sorozatunk a korábbi részekben foglalkozott az alapvetésekkel, majd a dízelmozdonyokkal, most pedig nem húzzuk az időt, az ablakosokra váltunk. A mai alkalommal a motorvonatokról lesz szó. A motorvonatok túlzás…..
1948. április 11-én kezdték el a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút kiépítését. A köztudatban még ma is a lánykori nevén ismert ez az intézmény, Úttörővasútnak nevezték. 1947-ben határozták el, hogy kisvasutat építenek a gyerekeknek, amelyet – természetesen felnőtt…..
Jött egy olvasói levél Facebookon:   A segítségeteket szeretném kérni . Jön vidékről 13 éves unokaöcsém és szeretném Budapesten pár érdekes helyre elvinni, ami biztos, hogy izgalmas lehet neki, légyszi javasoljatok pár helyet , maradandó élményt. Az állatkert,…..