Regisztráció Blogot indítok
Adatok
royroyroy (törölt)

0 bejegyzést írt és 701 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vezető Testület most azt állítja, hogy ők, mint csoport most a „hű és értelmes rabszolga”  szerepét töltik be, de ezt az új tanítást nehéz lesz megmagyarázni  Szállingóznak a hírek egy, a Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania 128. éves…..
royroyroy (törölt) 2012.10.20 17:03:38
@sefatias: ok. Majd megkérdezem tőle. :) (A hol?-t azt tudom: Itt a székben. Itt vagyok. :))
royroyroy (törölt) 2012.10.21 13:01:15
@EveH: @22év: @sefatias: Engem féltesz vagy magadat? Miattam aggódsz vagy magad miatt?
Képzeld el, hogy felszállsz egy buszra a családoddal és elindultok egy rég várt vakáció felé. Azt ígérik, hogy egy gyönyőrű, meleg, napsütéses helyre fogtok érkezni. Amint szálltok fel a buszra, a kezedbe nyomják a jegyedet, amelyen jó néhány bekezdésnyi, apró betűs írás…..
royroyroy (törölt) 2012.10.21 00:02:39
A nagy utazásról (ha már egyszer elolvastatták velem):

Nekem nem volt új a történet, ilyen már volt. Én az Izraelitákat ismertem fel a történetben. Elég volt nekik néhány hét az Egyiptomból való csodálatos kijövetelüktől és ugyanazt a magatartást tanúsították, mint a cikkben van:
(2Mózes 15:24, 25) 24 És a nép zúgolódni kezdett Mózes ellen, így szólva: „Mit igyunk?” 25 Ekkor ő Jehovához kiáltott. Jehova mutatott neki egy fát, ő pedig bedobta azt a vízbe, s a víz édes lett.. . .
(2Mózes 16:1-3) 16 Később elindultak Élimből, és Izrael fiainak egész közössége megérkezett Szin pusztájába — ami Élim és a Sínai között van — a második hónap tizenötödik napján, miután kijöttek Egyiptom földjéről. 2 És Izrael fiainak egész közössége zúgolódni kezdett Mózes és Áron ellen a pusztában. 3 Izrael fiai folyton ezt mondták nekik: „Bárcsak meghaltunk volna Jehova kezétől Egyiptom földjén, amikor a húsos fazekak mellett ültünk, amikor jóllakásig ettünk kenyeret, mert azért hoztatok ki minket ebbe a pusztába, hogy az egész gyülekezetet éhhalálba kergessétek!”
(4Mózes 11:4-8) 4 A köztük lévő elegy nép pedig kifejezésre juttatta önző vágyakozását, és Izrael fiai is újra siránkozni kezdtek, és ezt mondták: „Ki ad nekünk húst enni? 5 Emlékszünk a halra, amit egykor Egyiptomban ingyen ehettünk, az uborkára, a görögdinnyére, a póréhagymára, a vöröshagymára és a fokhagymára! 6 Most azonban eltikkadt a mi lelkünk. Szemeink mást sem látnak, csak mannát.” 7 A manna pedig olyan volt, mint a koriandermag, és úgy nézett ki, mint a bdelliumgyanta. 8 A nép szétszéledt, összeszedte azt, megőrölte kézimalomban vagy megtörte mozsárban, és megfőzte fazékban vagy kerek kenyeret készített belőle. Olyan volt az íze, mint az olajos édes kalácsé.
(4Mózes 14:1-4) 14 Ekkor kifakadt az egész közösség, és a nép kieresztette hangját, és egész éjszaka siránkozott. 2 Izrael fiai mind zúgolódni kezdtek Mózes és Áron ellen, és az egész közösség ellenük beszélt: „Bárcsak meghaltunk volna Egyiptom földjén, vagy bárcsak meghaltunk volna ebben a pusztában! 3 Miért hoz Jehova minket erre a földre, hogy kard által essünk el?! Feleségeink és kicsinyeink prédává lesznek. Hát nem jobb, ha visszatérünk Egyiptomba?” 4 Sőt még ezt is mondogatták egymásnak: „Jelöljünk ki egy főt, és térjünk vissza Egyiptomba!”
(4Mózes 21:5) 5 És a nép folyton Isten és Mózes ellen beszélt: „Miért hoztatok fel minket Egyiptomból? Azért, hogy meghaljunk a pusztában? Hisz nincs se kenyér, se víz, és lelkünk már megutálta ezt a hitvány kenyeret.”
(Zsoltárok 78:19) 19 Isten ellen kezdtek beszélni. Ezt mondták: „Vajon tud-e Isten a pusztában asztalt teríteni?”

A cikkben említett magatartású emberek a múltban is voltak és a jövőben is lesznek. És Mózes idejében se az utazási irodával volt a gond. Vagy nem? :)
royroyroy (törölt) 2012.10.21 12:33:45
@Ping-Pong: @Ping-Pong: Remek. Az ellentétek, viták viszik előre a fejlődést, ezért ezek szükségesek lehetnek. :)

Azért el kell ismerni, hogy nemo az általad hivatkozott második linkben azért csak elismerte: "Ennyiben a NWT fordításának megvan a szótári igazsága."

Az alannyal kapcsolatban annyit mondanék még, hogy ha egy szó birtokos esetben áll, ellőtte pedig más esetet használtak a közlésben az utalhat alanyváltásra. Tehát a szófajoknak a funkcióját, eseteit is vizsgálni kell.

Figyelembe kell venni azt is, hogy a szövegben a σώματα szó testeket jelent és nem személyeket. (Tehát nem személyek támadtak volna fel vagy váltak láthatókká, hanem csak testek. Ez fontos.) Így az alanynak másra kell vonatkozni a közlés további részében.

Másrészt, hogy a csudába jutottak más bibliafordítók arra, hogy ki kell tenni a hivatkozott helyre a vesszőt, ami az előbbivel összhangban nyomatékosítja az alanyváltást? Nem értem, mennyi ostoba bibliafordító van, ráadásul nem is tagjai az WBTS-nek?!

Továbbá figyelembe kell venni más szövegeket is: Csel 2:32,34. Ez a rész nem említi, hogy más feltámadás is történt volna, Jézusén kívül, valamint Dávid biztos a szentekhez tartozhatott, de a Lukács aki írta az előbbieket, ne tudta volna, hogy feltámadt és felment az égbe, mikor azt írja, hogy addig a napig nem ment fel? Mégiscsak jó a Máté 27:52,53 fordítása, mert összhangban van ezzel?

Elég világos az általam most és korábban leírtak alapján a Máté 27:52,53. - Vagy nem?

Hölgyeim és Uraim! Tudok még valamiben segíteni?
royroyroy (törölt) 2012.10.21 12:40:20
@Ping-Pong: Ja és ami kimaradt az előbbiből:

" De a Tanú ellenérv nélkül hagyta azt az érvemet, hogy a közvetlen szövegelőzményben tagadhatatlanul Jézus feltámadásáról (egerszisz) van szó"

Egyértelműen nem Jézus feltámadásáról, hanem haláláról van szó a Máté 27. fejezetében.

Vagy nem?
Nem rég felkeresett emailben egy ex-JT, azzal a kérésével, hogy tegyek ki a blogunkra néhány levelet, melyeket közvetlenül az elkülönülése előtt váltott régi ismerőseivel.  Kérésére hozzá kell tennem, hogy ismerőse tud helyesen írni, és nem tudja mi történt vele…..
royroyroy (törölt) 2012.10.20 22:32:03
@Inspicio: Ok. Második lépés: a pontos ismeret megszerzése. Tehát pontos ismeret: Ján 17:3.
Ha meg van és mehetünk tovább szóljál.
royroyroy (törölt) 2012.10.20 22:34:21
@22év: Ja, nem szoktak téged várni?
Látod itt milyen nagy szeretet van!

Már tőled mit?
Baj?

Nincs baj, lényeg, hogy szeretet legyen. :)
Szerezd vissza az életed, második rész Írta Lee Marsh  Ezen a héten folytatjuk a Janja Lalich és Madeleine Tobias, Szerezd vissza az életed: Felépülés a szekták és a  bántalmazó kapcsolatok következményeiből című könyvéről szóló beszámolót. A 2.…..
royroyroy (törölt) 2012.10.19 20:57:51
@EveH: @küzdős: @bornagain:
Időnként az ÚVF-ben is két fordítás van. Csak egy példa Filippi 1:27. Ehhez is két kifejezés van fordítva. Az angol verziót nézzétek meg, a jegyzetest.

Nem zárják ki a szófordulatok egymást, hanem árnyalják a megértést, ha másik fordítást is megnézünk. Lehetnek ezek olyan helyzetek, amikor a magyarban több szóval is lehetne fordítani egy szót, vagy kifejezést, de mindet nem írhatja le az ÚFV, ezek árnyalják egymást. Vagy éppen nincs rá a magyarban szó, akkor ezért árnyalhatják egymást, ha más fordítást is megnézünk.
Apostolok cselekedetei - 16. fejezet 3. vers. Körülmetélte őt. Hogy ne akadályozza a zsidók megtérését; és mert még mindig jogszerű volt a zsidó szertartásokat betartani, de a régi törvény megtartásának kötelezettsége már megszűnt. Ezt tette Szt. Pál annak érdekében, hogy…..
royroyroy (törölt) 2012.10.19 12:10:53
@Johnny Joker: Utána néztem. 1919-ben a Bibliakutatók száma 4000 alatt volt. Tehát 4000 alatt volt a hírnökök száma. Ha ők felkenek voltak mind, akkor a kinevezés rájuk vonatkozott, illetve ahányan felkentek voltak közülük .Tehát erre a csoportra, illetve a csoport ezekből a felkentekből kerülhetett ki. Ők valóban kapcsolatban voltak a WBTS-sel. Ezt mindenki tudja. :)
De csak ezt akartad a tudtomra hozni D.C. írásával, amit beidéztél? Mert szerintem az erről nem szól, de egyébként sincs benne ekkor nóvum.
royroyroy (törölt) 2012.10.19 13:02:14
@Τιμόθεος: Elkezdtem:
jehovatanui.blog.hu/2012/10/16/miert_lett_korulmetelve_timoteus/fullcommentlist/1#c18079901

Írtam egyet. Haladjunk lépésről-lépésre, egyesével.
Ez jó egy érvnek?
Írhatom a következőt?
Az Őrtorony újabb kudarcot szenvedett a Conti ügyben, azonban tovább akar harcolni az ítéletet ellen a fellebbviteli bíróságon  Az Őrtorony Társulatnak az esküdtszék ítélete elleni indítványát a Candace Conti ügyben elutasították, annak ellenére, hogy látták, a…..
royroyroy (törölt) 2012.10.17 23:39:34
@Inspicio: Nem. Csak kicsi kerületkongresszusnak. Továbbá a "kis" kongresszusok itt vannak, így majdnem minden hétvége már foglalt, tehát nem nagyon lehetne beütemezni sok kis csoportot a nyári kongresszusra.
Se’ól′ - pusztán a sír lenne? Se’ól′ (שְׁאוֹל) „Ezt a szót használja az Ószövetség a holtak helyére ... A későbbi zsidó irodalomban azzal az elgondolással találkozunk, hogy a seolban elkülönített részek vannak a gonoszok és az igazak számára, amelyben…..
royroyroy (törölt) 2012.10.16 15:24:57
@Johnny Joker:
Ez egyre izgisebb. Még hatalmuk is van. Bezárják a kaput és a jókat még véletlenül se fogják beengedni. Aztán valami szabadkőműves páholyt csinálnak majd mi!? (Ez lehetne a következő része a sorozatnak. :) )
royroyroy (törölt) 2012.10.16 18:13:20
@küzdős: Végül is igen. :)

Ja, különben volt egy kis elfoglaltságom. Nem tudtam lopni a napot :).
Ha esetleg felfedezni véltél valakiben, akkor megtévesztettek. Legjobb tudomásom szerint nem írtam senki nevében.
Fiktív levél ex-páromnak. 64 éves férfi vagyok, egy Budapest közeli kisvárosban élek.Több mint 10 éve özvegy vagyok, két felnőtt fiam és öt unokám van.Már 54 elmúltam, amikor megismerkedtem Okanikával (csak egy kitalált fiktív név) aki szintén özvegy volt (akkor 48 éves),…..
royroyroy (törölt) 2012.10.15 22:18:42
@nincsem: Tudja lehet, hogy ez volt a párkapcsolatában is probléma. Először mindig a kisállatok jönnek: mókuskám, nyuszikám. Aztán akkor szokott gond lenni, mikor ezek az állatok megnőnek és lesz belőle vadbarom meg ilyenek. Lehet, hogy ez volt a probléma? Veszélyesek lehetnek ezek a becézgetések, ahogy látható.
royroyroy (törölt) 2012.10.16 11:29:57
@karalabe4: Látom egy kicsit zavarba hoztalak. :)
Csak nem izgulsz, amikor válaszolsz, és ezért van néhány kusza gondolat benne?

Szóval eddig nem láttad, nem tudtad, hogy miből jöttél ki? Hát igen, mert akkor nem jöttél volna ki! :)

Áruld el nekem, hogy mivel dicsekszek? Elárulod?

Írtad: "szívesebben beszélek azokkal"

Gondoltam, hogy szívesebben beszélgetsz olyanokkal, akik véleményed szerint, a te szellemi nívód alatt vannak. Nem könnyű valóban egy olyan intellektuellel vitatkoznod, mint én is vagyok. Rossz lehet mindig alulmaradni. (Bár vannak olyan szituációk mikor a nők kifejezetten szeretnek alul maradni. De azok nem ilyenek. Gondolom. Hacsak tudat alatt nincs kivetítve ez erre a szituációra. De most ezt hagyjuk inkább. :) ) Bocsi, hogy így születtem, ilyen képességekkel és készségekkel. Remélem azért nincs kisebbségi érzésed és nem degradálod le magad miattam. :)
royroyroy (törölt) 2012.10.16 12:03:08
@Johnny Joker: Látom, te is tudod, úriembernek születni kell, az úriember nem csibész. Az úriember sármos és stílusos.
Johnny, látod ilyenek vagyunk. Mindig, minden körülmények között. :)
Sefatias Ki vagy te...? 2012.08.20 13:04:56
Tegnap (2012.08.19.) voltam nyilvános előadáson. A körzetfelvigyázó tartotta. Furcsa volt hallgatni most, hogy már a másik oldalon állok. Véleményt formálhattam, és azt gondolhattam a mondanivalójáról, amit akarok. Hát mit ne mondjak semmitmondó egy előadás volt, ráadásul…..
royroyroy (törölt) 2012.10.15 18:12:38
@sefatias: Pont ez a lényeg, hogy nem megoldani akarod, hanem összekuszálni. De így? Akkor minek ez a blog? Amikor megírtad a levelet a 4 tanú nevével, akkor érdekelt? Miért?
royroyroy (törölt) 2012.10.15 19:02:03
@sefatias: Loptam másfél millióért? Vagy tettem valami olyat, ami szerinted megtorlásért kiállt? Mert akkor én is felkerülhetnék. De nem vagyok pozícióban. Mondjuk ettől függetlenül is.

Tudod én azt látom, hogy harcolsz, küzdesz, de csak mókuskereket tekersz. Annyi erőfeszítést beleölsz és nem éred el a célod. Legalábbis ezeken a területeken. (Konkrétan a vének elleni harc terén.) Már megsajnáltalak és próbálok segíteni, hogyan kellene csinálnod, ha ez a harc neked annyira fontos. De nem gond. Nekem mindegy. (Egyébként nem árt tudni, hogy kikkel van az ember körülvéve,kitől mire lehet számítani, hátha egyszer összefúj velük a szél.)
Csak ezekért írtam. De végül is nekem mindegy. Tehát nem elsősorban nekem kellenek a nevek, hanem azoknak, akiket meg akarsz tőlük óvni. (Már ha van ilyen.) De nem akarlak uszítani sem. Mérlegelj. Te döntésed, nem az enyém. Szerencsére.
royroyroy (törölt) 2012.10.15 19:58:25
@sefatias: Belőlem mint idelátogatóból, csak ennyit váltott ki, de persze az ügyekkel kapcsolatban levő dolgok nem nevezhetők ily módon tényeknek, hanem csak vélelmeknek, melyek nem mondanak, bizonyítanak semmit. Részemről az ügy lezárva. Hogy ne tűnjön úgy.
Sefatias 144000 2012.09.02 17:10:57
Jehova tanújaként mindig is sok fejtörést okozott számomra az égi reménységű emberek számának meghatározása. Azaz a 144000 felkent keresztény, akiket a földről vásároltak meg. Mi volt a problémám? Ez a szám háromszor szerepel a Bibliában, mindháromszor a jelenések…..
royroyroy (törölt) 2012.10.14 21:29:31
@reboot: Ez nem új keletű dolog. Ezt már Pál apostol is tudta, sőt ő fejtette ki, hogy ki a zsidó: Róma 2:28,29
royroyroy (törölt) 2012.10.15 07:52:22
@sefatias: Akkor szerinted a Biblia író János volt a hibás, hogy ezt írta? A könyv neve Jelenések, mely jelképekből áll. Itt nem fizikai szűzről van szó az egyértelmű, ezt a mondanivalót nem lehetne kifejezni máshogy ilyen egyszerűen, ez elég találó, de ez nem zárja ki, hogy a 144000 szám ne lenne konkrét, összevetve Jézus kicsiny nyájról mondott szavaival.
royroyroy (törölt) 2012.10.15 18:07:44
@sefatias: Hát igen, erre szokták azt mondani, hogy talán az ön készülékében van a hiba. Számomra nem ellentmondásos, sőt logikus. Ha ez megnyugtat téged. :) Ha már egyszer János leírta értelmezni kell.
A következő postot kifejezetten vita céljából rakom fel. Szó szerint kimásoltam a ll. Helvét hitvallás ezen részét. Ez az írás a református egyház alaptanításait hivatott közölni a hívekkel, illetve az ellenkezőkkel. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy Jehova Tanúi mit hisznek…..
royroyroy (törölt) 2012.10.14 21:21:00
@cyrrus: A csodák azért szűntek meg, mert azok csak az apostolok kézrátétele által adattak tovább, és mivel meghaltak így nincs ki tovább adja.
Másrészt ha valaki megtanul nyelveken az nem csoda, hanem szorgalmas erőfeszítés eredménye. De aki csak úgy hirtelen beszél nyelveken és azt sem tudja melyiken és azt sem tudja, hogy mit mond, az egy kicsit elgondolkoztató, hogy ez Istentől lehet-e?
royroyroy (törölt) 2012.10.15 18:04:23
@cyrrus: A bibliaversben nincs vita közöttünk.Ez problémám, hogy nálatok nincs, aki megmagyarázza, hogy mit mondott a nyelveken szóló. :)
royroyroy (törölt) 2012.10.15 18:05:36
@cyrrus: Egyébként a mohóság miatt is ki lehet valakit közösíteni, tehát túl sokat eszik rendszeresen vagy túl sokat iszik. Miért ne lehetne a dohányzásért. Dohány az erősebb vagy az Isten szelleme?
Az Én storym Vele véget ért - vagy el sem keződött még és csak ezután fog, meglátjuk! Mert ahogy a nagyikám mondja - az "idő mindent megold", és mondhatja mert 95 éves.   Jelenleg eddig tartott, amit időben ha kifejezhetünk akkor: 6 hónap + 1 nap. És akkor mi van -…..
royroyroy (törölt) 2012.10.15 08:33:13
@karalabe4: oh Dear,
Ha szerelem lett volna, akkor nem hagyja el a fiút. A probléma az volt, hogy a szülei válása miatt volt egy érzelmi zavara, ilyenkor egy nő kiszolgáltatott. Képes ilyenkor bárkibe beleszeretni, aki mellette van és megérti. A srác látta ezt és megfektette a szokásához híven. Ha ez a szerelem, akkor ez hülyeség. A srác csak kielégítette a vágyát, nem törődött a lány érzelmeivel, a lány meg akart tartozni valakihez és hagyta magát kihasználni, amire aztán rájött ő is. Ha nem ez lett volna, nem hagyta volna ott.
royroyroy (törölt) 2012.10.15 17:40:12
@karalabe4: Látod, milyen jó, hogy visszatértem. Újabb oldalamról mutatkozok be. :)

Egyébként nem logikusan gondolkozol, mivel nagyon kevesen hiszik, mely a szavazás eredménye is, ha jól láttam, hogy a vég miatt nem lehet továbbtanulni. Ez kisebbségi vélemény. Tovább kellene, hogy lépjél. :) De látod tanulás nélkül is tudom. Talán velem születhetett ez az intelligencia és intellektuális képesség? Nem tudom?! :)

Elolvastam a fenti két linkedet, hogy örülj egy kicsit. A volt férjed egyébként még Tanú? Már ha megkérdezhetem?!
2012. augusztus 25-én jelent meg egy cikk az ŐT honlapján, „Az Őrtorony: egy rendkívüli folyóirat” címmel. Ezzel kapcsolatban szeretnék néhány gondolatot elmondani. Soha nem vitattam azt, hogy Az Őrtorony illetve az Ébredjetek! folyóiratok nemes célokat szolgálnak. Sok embernek…..
Jehova Tanúi szerint: "az egyetemi oktatás és Armageddon közelsége között nincs összefüggés" "Ha fiatal vagy, azzal a ténnyel is szembe kell nézned, hogy soha sem fogsz megöregedni a dolgok jelenlegi rendszerében. Miért nem? Mert az összes bizonyíték a Biblia próféciájának…..
royroyroy (törölt) 2012.09.03 13:46:29
@Catilina.: Ez tetszik.
royroyroy (törölt) 2012.09.03 20:18:49
@kicsella:
Úgy látom jó helyre jöttem, van itt több értelmes ember is. Nemcsak én.
(Vagy nálam is értelmesebbek. :) )

Ez is tetszik.
royroyroy (törölt) 2012.09.03 20:25:25
@royroyroy: Igazából azért nem teljesen jó, ha belegondolok, az előbbi,mivel a nefilek nem tudtak tovább szaporodni, mert hibridek voltak, olyanok mint most az öszvér. Tehát ezeket e géneket nem tudták tovább örökíteni.

De ettől függetlenül lehettek más óriások Nóé előtt és Ádám után is csakúgy,mint Nóé után is voltak.
De ettől függetlenül, bárhogy is volt Nőé génállományában benne volt ez a változat, mely Kánaán ágán élesedett..

Azt hiszem már többet nem tudunk a témához tenni. Jól kifejtettük. Tehát sztem ez az utolsó hsz ehhez.
A vének régebbi ill. újabb titkos könyve megtekinthető, ill. letölthető ha a legnagyobb keresőbe beírjuk a következőt: "exJT_777" FIGYELMEZTETÉS: EZ A POST a hatályos jogszabályok értelmében NEM JOGSÉRTŐ!!!..
royroyroy (törölt) 2012.09.02 20:27:39
@Ping-Pong: Ok akkor Nézzük:
(Cselekedetek 7:31, 32) 31 Mózes pedig, amikor látta, elálmélkodott a látványon. De amint közelebb ment, hogy megvizsgálja, Jehova hangja hallatszott: 32 »Én vagyok ősatyáid Istene, Ábrahám, Izsák és Jákob Istene.« Mózest remegés fogta el, és nem mert tovább vizsgálódni.

A Tűz valóság volt? Valóságos, igazi tűz volt?
royroyroy (törölt) 2012.09.02 20:31:30
@Ping-Pong: A repetitóriumot köszönettel veszem.
De nekem az ilyenek hallatlanok is, azaz hallhatatlan az ilyen félrebeszélés számomra, füleim nem fogadják be. :) :)
royroyroy (törölt) 2012.09.02 20:37:49
@Ping-Pong: Nem, a kérdés az kifejezetten jó, azt nem tévesztettem el.
A fiút, az elsőszülöttet,  Jehova Tanújának nevelték a szülei, akik őszintén hitték, hogy a legjobbat adják neki. Az apja nevét kapta. Már az anyja hasában is gyülekezetbe járt, heti háromszor. Mindig minden fizikai szükséglete is megvolt, nem szenvedett bennük hiányt. A…..
royroyroy (törölt) 2012.09.01 12:49:13
@Ismeretlen név: legyél türelmes. Gondolom 20 év felett vagy már. Készülj fel az összejövetelekre, legyél aktív és a legfontosabb a szolgálat. Ha 20 óra felett van az átlagod, nem fognak szólni, ha csak időnként vagy kisegítő úttörő. Legyél ott a szántóföldi kivonulások legtöbbjén. A takarítás az fontos, mert látványos, hogy ott vagy-e vagy sem. Aztán meg lesz az a kinevezés.
Esetleg kérdezd meg a köf-öt tapintatosan, hogy lenne ilyen vágyad, hogy ksz legyél, mit tanácsolna, milyen területen kell még továbbfejlődnöd?
Aztán aminek jönnie kell az jönni fog.
Vendégek és a vendégek iránt vendégszeretet.
Biztosan láttad már Jehova Tanúit házról házra prédikálni és/vagy hallottál már arról, hogy ‘a jehovisták milyen sokat házalnak’. Üdvösségük egyik feltétele a saját evangéliumuk [1] hirdetése, amely szerint a világ hamarosan véget ér Armageddonkor; hirdetőmunkájukról…..
royroyroy (törölt) 2012.08.31 22:42:55
@reboot: Azt biztos a Ray Franz írta. :) Én nem találkoztam ilyennel, de ha megküldöd megnézem.
royroyroy (törölt) 2012.08.31 22:56:09
@reboot: Az már régen volt. :)
Ha az igaz lenne, akkor miért dolgozik annyi vén feketén, miért nem ad számlát mindenről, miért nem váltja ki az ipart a vén felesége, ha pl. fodrász és miért dolgozik feketén otthon, meg más otthonában. Na ez viszont nem kiskapu, hanem csalás. Erről viszont tudnak a Bételben is.
Szerintem a kiskapu az törvény és így törvényes. Nekem nincs olyan a birtokomban, ami ezt megcáfolná, de nem is lehet megcáfolni.
Na jó hétvégét! :)
royroyroy (törölt) 2012.08.31 23:01:05
@Rovarölő: Értelmes kérdésre értelmes válasz dukál. Egy kicsit fejlesztem magam. Próbára teszem magam miben hiszek. Ha kiállom a próbát megerősödöm. :)
Egyébként olyan tiszta vagyok,mint most te. Még nem voltam ezen az oldalon soha, csak néhány napja. (szerencsére)
Tudod úriembernek születni kell, ez nem vitás, de ezt te is elmondhatod, úgy látom. :)
Vajon kik lehetnek azok? ;-) Még jó, hogy odafentről vigyáznak ránk.....
royroyroy (törölt) 2012.08.30 19:19:49
@küzdős: Most valami üzletet ajánlottál nekem? Le szeretnél velem paktálni? És akkor milyen szemüveget is vennél fel?
Nem értem, mert kezdettől fogva ebben a névben bukkantam fel. Most akkor volt kedved olvasni vagy nem?
Állítólag több, mint 500 cikk van. Ebből én hozzá szóltam talán 5-höz (de max 7- hez). Tehát van 495 tőlem érintetlen cikk. Azokat is olvasgathatod.
Azért elég kitartó vagy. :)
Tehetek én róla, hogy ennyi kérdést kapok? Még tőled is?!
royroyroy (törölt) 2012.08.30 21:28:51
@küzdős: Most irigykedsz?
Egyébként milyen tenisz meccsre gondolsz? Asztaliteniszre?
Annak örülök, hogy látod, széles látóköröm van, hiszen minden témához hozzá tudok szólni. Tehát nem vádolhat senki csőlátással, hiszen legalább 180 fokos a látószögem.
Szóval szeretnél te is ilyen népszerű lenni? Szívesen segítek. Én nem sajnálom tőled.
Tudod. amikor az ember beszél vagy ír, akkor tanít, amikor hallgat vagy olvas, akkor tanul. :)
royroyroy (törölt) 2012.08.30 23:23:56
@metanoia: Ez nagyon jó volt. Ez volt a második komment, ami megnevettetett. Ez nagyon tetszik nekem, szellemes. Írjál be egy piros pontot magadnak. :)
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy királyság terem, ami felújításra szorult. De nem csak egyszerű meszelésre, hanem egy épület életében korszakalkotó változásra. Ilyen felújítás általában 50-60 éves épületeknél szokás, de akkor is különleges esetben, épp ezért…..
royroyroy (törölt) 2012.08.30 22:22:23
@sefatias: Elolvastam a blogodat és nyitott könyv lettél előttem. :)
royroyroy (törölt) 2012.08.30 22:29:09
@sefatias: A sok gondolkodásból mindig csak baj van. :) Összeesküvés elméletek?
Thíatira már felvázolt egyet tegnap.
royroyroy (törölt) 2012.08.30 22:35:54
@sefatias: Ebbe én nem szólhatok bele, sajnálom egy kicsit, de te tudod. Majd jobban koncentrálok. :)
Kedves Blog olvasók, Egy kedves családtagom által találtam erre az oldalra, és sokat olvasgatva rájöttem, nemcsak nekem voltak megnyomorított éveim a Jehova Tanúival eltöltött időszakban... ezért hát leírom az én történetem `mások okulására`... Erdélyben…..
royroyroy (törölt) 2012.08.25 12:34:53
@küzdős: Üdv. Hát igen mindenki a maga szintjénél ragad meg. :)
Szerintem te lőttél öngólt. Ugyanis több milliárdan hisznek hamis tanításokban. Na ez az amiről te beszéltél és ők a legyek is. :)
Nekem olyan orvos nem kell, aki rutinból vizsgál. Figyeljen oda rám, konkrétan.
Ez a járvány jóval nagyobb méretekben megfigyelhető a világban. Valami Járvány biztos van. De miből iszik a sok milliárd ember?
royroyroy (törölt) 2012.08.25 12:37:10
@sefatias: Ok. Csak nem ezt írtad.
Egyébként én meg nem. De nem baj, ha nem vagyunk egy véleményen.
royroyroy (törölt) 2012.08.28 22:45:39
@küzdős: Azt nem mondtam, hogy MRI vizsgálatot kérek, csak azt mondtam, hogy nem rutin vizsgálatot. Tehát nézzél be magad mögé a kapuba, mert ott pattog a labda :)
Itt az új, 2010-es vének titkos könyve magyarul: „Terelgessétek Isten nyáját”     [mirror1][mirror2]..
royroyroy (törölt) 2012.08.27 21:50:36
@Johnny Joker: A kommentek tök jók voltak, azokat is visszatehetnéd.
royroyroy (törölt) 2012.08.27 22:06:49
@Johnny Joker: Köszi. Kár, hogy a lényeg lemaradt.
A fenti gondolat (ÚV) megfogalmazza a lázadás egyértelmű következményét. Hanánia próféta fellázadt Isten ellen. Miért? Ezt a feleletet kapta: mert „rávetted a népet arra, hogy hazugságban bízzon.” Ebben az esetben érdemes megfigyelni, hogy mi volt a lázadó magatartás és mi…..
royroyroy (törölt) 2012.08.27 16:26:59
@karalabe4: Kisszívem! Látom kezded érteni, amiket írok, de segítek továbblépni, hogy az általad vélt ellentmondásokat oldjam. Írtad: "Te a helytelenségeket egy kalap alá veszed, amit nem lehet. Abból indulsz ki, hogy itt mi mindannyian ugyanolyanok vagyunk, mint te."
Biztos vagyok benne, hogy én nem csinálok olyanokat, mint te, de nem is erről írtam. A helytelenség az nem más mint cél tévesztés. Tehát arról, írtam, hogy mindenki tévesztett már célt, így bele tudja képzelni magát bizonyos értelemben a másik helyzetébe és tudja a maga esetéből, hogy mindig vannak enyhítő körülmények, melyek akár mentegetik is az illetőt. Így a mentegető körülményeket, nyilván tudja alkalmazni a másik esetében is, ha becsületes.
Értem a metaforikus hasonlatodat és valóban én nem csinálok olyanokat, mint te. Gondolom te gyakorlott vagy bizonyos horgok bekapásában, lehet, hogy ez nálad rendszeres gyakorlat, de nálam nem. :)
Ha bármiben tudok segíteni szívesen megteszem, csak szóljál. :)
royroyroy (törölt) 2012.08.27 18:57:22
@karalabe4: Gyönyörűségem! Nem arról van szó, hogy nekem hiányzik a te felmentvényed. Egyáltalán nem hiányzik. Csak magadat csapod be mindaddig, míg nem ismered el, hogy magadnak megadtad ezt a felmentvény, amit másnak, ugyanolyan okoknál fogva nem akarsz megadni és ezért szapulod őket. De ezáltal nem is őket szapulod, hanem magadat ostorozod, hiszen tudod te is, hogy célt tévesztettél. Tehát, amikor ítéletet mondasz mások felett, mivel te is cél tévesztő vagy ezáltal magad felett mondod ki. Kicsikém, már rég nem rólam van szó. Én nem szorulok a te sajnálatodra és megértésedre sem. :)
royroyroy (törölt) 2012.08.27 20:58:13
@karalabe4: Valahogy a Makrancos hölgy története jutott rólad eszembe. (Ez nekem pozitív attitűd, mielőtt félreértenéd)
Sorozatomban, olyan történeteket hozok nyilvánosságra, amelyek vénekkel történtek meg. Azért tartom fontosnak ezek nyilvánosságra hozatalát, hogy egyrészt kimondjam végre, hogy a leváltásom után, ami ezekhez képest egy bagatell ügy volt, mások milyen tettekkel, szokásokkal…..
royroyroy (törölt) 2012.08.24 22:19:31
@sefatias: Nekem mindegy. Csak azt hittem neked nem mindegy. Azt hittem valamit el akarsz érni, gondoltam, hogy lehetne hatékonyabban is. De igazad van nekem mindegy, csak akkor utána ne szomorkodjál rajta, ha nem történik semmi.
Szóval nekem mindegy.
royroyroy (törölt) 2012.08.25 18:04:04
@metanoia: Kisszívem egyetértünk. Itt az arca nincs megmutatva és a kezdőbetű is elég. Esetleg egy gyüli név vagy kezdőbetű sem ártana. :)
royroyroy (törölt) 2012.08.26 21:36:36
@Johnny Joker: Ja, ha csak arról ír, akkor valóban felesleges, azt mindenki tudja, aki olvassa a blogot.
Mi is a háromság? Először is le szeretném szögezni, hogy nem az, amit eddig tudtunk róla. Azok a nézetek, amelyekről nekünk azt mondták a kiadványokban, hogy ez a háromság, azokat a katolikus egyház már a 2-4. században eretnekségnek tekintette, és az azt valló személyeket,…..
royroyroy (törölt) 2012.08.26 13:21:14
@kingdom: Egyébként a zsidók hittek benne?
royroyroy (törölt) 2012.08.26 13:23:12
@Almási: Nem értem, hogy magukra miért nem alkalmazzak ugyanazt a módszertant és ugyanazokat az érveket, mint amit a VT-re és JT-re állandóan próbálnak ráhúzni?
royroyroy (törölt) 2012.08.26 14:21:09
@kingdom: Ha megküldöd utána elolvasom a linkedet is. :)