Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lebowski

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
Lebowski 2019.05.24 13:16:32
@Mitya Ivanov: Nézz meg egy utasellátós tányért! ;)
Idei első ülését tartotta a zuglói képviselő-testület.  Az előterjesztések remek keresztmetszetét adták önkormányzatunk működésének:  a ciklus legfontosabb döntése az eleve mutyigyanúsan áterőltetett fizető parkolás meghökkentően nagy veszteséget hozott, a másik érdemi döntésünk vagyonfelélés, 116…..
Amikor Demcsák Zsuzsa felállt a Mokkából, és eljött a TV2-től, nem úgy hagyta ott a kettes számú állami tévét, hogy rájuk rúgta a sámlit, és a teli bilit, azt nyilatkozta, hogy mással akar foglalkozni egy ideig. Aztán ez addig tartott (a mással foglalkozás), míg az ATV meg nem kereste egy…..
A hagymavágás sokak rémálma, nem könnyű megúszni könnyek nélkül. Vannak, akik arra esküdnek, hogy a fagyasztóba kell tenni kicsit a hagymát a vágás előtt, sokan pedig a vízben áztatják a zöldséget, mielőtt apró darabokra vágják. Persze a séfek szerint az egyetlen megoldás…..
A francia filmek szinte a mozgókép megjelenése óta az iparág élvonalába tartoznak. Az elmúlt fél évszázadban a sajátos stílus, eredetiség, intelligencia, humor és számtalan filmóriás - Jean Gabin, Funes, Belmondo, Delon, Depardieu, Chaterine Deneuve ... stb - munkássága "fémjelezték" a gall…..
Ez itt a kérdés. Egy titánvázas csudajárgánynál még oké, ott köt rá biztosítást a gazdája, de egy Átlag Béla valószínűleg max a családi fotókkal tudja bizonyítani, hogy övé az a Hauser. Az vajon elég? Sziasztok! Egy nagyon rövid történet: autós fellök egy…..
comment:com Fejjel a Búrának 2013.09.13 11:00:00
A TV2 végre lerázta magáról a szerda esti kötelező Doktor House-ismétléseket és bedobta a nyár legsikeresebb sorozatát, A Búra alattot. Amerikában is kisebb rácsodálkozás volt a sorozat iránti nagy érdeklődésre, már csak azért is, hogy a nyári holtszezonban aratott osztatlan…..
Lebowski 2013.09.13 12:23:32
@runner78: Sajna már az eredeti könyvcím is hosszú ú-val jött ki, úgyhogy ez most nem a TV2 sara, hanem a könyvkiadóé.
A szörnyállam felfalja gyermekeit. Ákos, nemzedékének legjelesebbje, aki a Kossuth-díj és néhány zsíros állami megrendelés viszonzása gyanánt bármikor készséggel visszaveri a fényt a miniszterelnök környezetében - ha nem is személyes élmény alapján, de láthatóan -,…..
Mert a rendszerhasználati díjak igenis megérthetők!„Erőművekben termelik, és onnan a vezeték elhozza a házig és akkor már az áram a konnektorban van, onnan jön!” Vitathatatlan megállapítás. A gond az, hogy ezt a mondatot nem feltétlenül csak a 8-9 éves Pistike mondja, hanem…..
Ismeri Ön a Gombát a Móricz Zsigmond körtéren? A XI. kerület központi épületét a kerület valamennyi lakója évek óta naponta látja roskadozni a húgyszagban Buda egyik főterének közepén; mert a mutyi a régi elitnek fontosabb mint a közjó...    A történetbe ott…..
Lebowski 2012.12.19 16:59:18
@1 360 803: Várjál, jól értem, hogyha valaki iparos, az menjen ki egy gyártelepre, de akkor meg az a bajod, hogy nincsenek iparosok itt? Gondold végig mégegyszer! Amúgy a Kosztolányi meg Kelenföld között legalább három üveges van a Bartókon, és egyik sem multi.
Lakossági bejelentés után rohamozták meg a boltnak álcázott fegyverelosztó központot a Terrorelhárító Központ munkatársai. Az akció során lefoglaltak két detonátorra hasonlító plüssmedvét valamint egy föld-levegő rakétára kísértetiesen emlékeztető kifestőt.…..
Néhány ponton tényleg enyhítettek, csökkentek a bírságok is, de az autósok mégsem lehetnek nyugodtak. Új veszély leselkedik rájuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Két napja annak ellenére védtem meg egy orbitális baromsággal szemben a kerékpárosokat, hogy nekem nincsen biciklim és legtöbbször autóval közlekedem. Normális esetben mindezek mellett semmi bajom a más járművel, szabályosan közlekedőkkel. Még magával a Critical Mass…..
Lebowski 2010.09.24 10:11:06
@horex: Magánvéleményem szerint egy robogós ütötte el a kisgyereket...
@Surko: Elég sokunknak van felelősségbiztosítása. És a rendszám az autót azonosítja, nem a vezetőt, aki szabálytalankodik. A szabálytalankodót -akármivel is közlekedik- a személyije alapján büntetik. Mint ahogy tudjuk a csekket az autó tulajdonosának küldik, nem a vezetőjének. Már ha nem pl. nigériai rendszámmal közlekedik..
Rendhagyó módon ért véget az őszi Critical Mass. A több ezres demonstráció csúcspontja ugyanis nem a szokásos bringaemelés volt, hanem egy politikai kerekasztal beszélgetés az esemény végpontjánál, a Gödörben. A szervezők a biciklis fejlesztésekkel kapcsolatban rendeztek vitát…..
A Labdarúgó Világbajnokság közösségi élmény is. Rogán Tóni tényleg úgy csinál, mintha a rábízott V. kerületet nyitott városrésszé próbálná újragondolni. A Szabadság téren például az önkormányzat felállított egy nagy kivetítőt, ott nézheti a meccseket…..
Nápoly egyik nem túl előkelő városrészében, közel a pályaudvarhoz van egy egyszerű pizzeria. A portál hétköznapi, belül sincs semmi hivalkodó, a kínálat egyenesen gyenge: kétféle pizza kapható, margherita és marinara, előbbi dupla mozzarellás változatban is, mindkettő több…..
Kíváncsi lennék az arcotokra, ha azt mondanám, hogy – bizonyos vélemények szerint – bolygónkon létezik egy növény, melynek értelmes és célzatos felhasználása megszüntetné (de legalábbis csökkentené) az éhezést, környezetbarát üzemanyagforrás, kiváló alapanyaga…..
Lebowski 2010.05.14 11:09:52
@megmondtam?megmondtam: OFF: Nincs igazad. A stílus maga az ember- így van helyesen -magyarul. Szó szerint fordítva meg: a stílus (van): az ember.-csak ez magyartalan.
Vki nem tud egy felsorolást arról, hogy melyik drog mennyire ártalmas?
Lebowski 2010.05.14 11:22:53
@megmondtam?megmondtam: Igen, tudom, hogy a pia a legártalmasabb, de érdekelne egy felsorolás, piával, cigivel, fűvel, heroinnal.

(Le style, c'est l'homme-a wiki szerint. És én még mindig úgy fordítanám)
Lebowski 2010.05.14 11:38:38
Az élet oldja meg a terézvárosi önkormányzat hibáit. A néhány napja kihelyezett, és rögtön kidőlt négy biciklitároló-elemből kettőt a hétvégén már el is loptak. Ezzel egyrészről az önkormányzat megúszta a munka felét, másrészt a gyanútlan kerékpárosok biciklijét sem…..
Lebowski 2010.05.05 13:38:51
@tizenot: És a házakat is arréb tolták ezért igaz? Nem tudom amúgy milyen szerkezetek vannak beépítve az útba, hacsak nem a lámpákra (amik gyalogosoknak is vannak) vagy villamossínekre gondolsz. És azt is áruld el, hogy miért különbözőek a sávszélességek különböző utakon? Továbbá a Kresz és az emberek nagy többsége szerint alkalmas rá-ellentétebnen a járdán való autósközlekedéssel. (Ismered amúgy a Kreszt?)
Lebowski 2010.05.05 13:53:44
@tizenot: Azokra a csatornafedőkre gondolsz, amik pont az auotók keréknyomában állnak ki? Hát az pont nem esik a bringások útjába, csak az autósokéba. De ha neked a kiálló csatornafedeleken való haladás jelenti az optimalizálást, lelked rajta.
Lebowski 2010.05.05 15:27:56
@tizenot: Neked az előzési helyzet a közlekedés veszélyeztetése? Akkor ne előzz, vagy tanulj meg vezetni. Az autózás amúgy is veszélyes üzem.
Már biztos, hogy az illetékesek az Andrássy utat választották a kerékpározás elátkozott útvonalának. Az okok nem ismertek, az viszont igen, hogy a főváros egyik legszebb és nagy kerékpárforgalmat bonyolító útján alakították ki a balesetek tömegeit okozó bicikliutat. A…..
Lebowski 2010.04.29 14:05:24
@monyon le: Hát, pont ezt a hármat akarja Kerépkárklub is, szervez is Bebiciklizős-tanulj meg a városban eseményeket, és eggyütműködik az Autóklubbal is. Viszont két dolgot még hozzátennék a felsoroláshoz: Autósok, akik szintén betartják a KRESZ-t (bár sztem a 90% is elég a részükről), és jobb tömegközlekedést. Az előződhöz pedig annyit, hogy senki nem követeli, hogy a mentősök bringával járjanak, csak azt, hogy aki teheti, használja -mert az sok embernek jó, az autó meg csak egynek.
Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy mostanában senkinek sem könnyű a netes világban a szinkron mellett szólnia, hiszen nagyon nagy szeretettel hurrogják le a drága fórumozók az ilyen megnyilvánulásokat, és mondják el, hogy csak az eredeti a jó, a magyarítás az ebeknek való.  A…..
Lebowski 2010.04.28 18:42:55
@zse: AXN-en meg a Crime-on adták. De abbahagyták. Reménykedj, hogy folytatják majd.
Gulyásdemokrácia Az LMP-jelenség 2010.04.08 00:48:00
Az LMP egyszerre több és kevesebb, mint egy párt. Kicsit protestmozgalom, kicsit divat, sokaknak szimpatikusak, lelkesek, fiatalok, a céljaikról nem tudunk semmit, olyanok, mint az 1990-es Fidesz és a 2002-es Centrum Párt összegyúrva. Nem is annyira párt, inkább egy nagyon érdekes…..
Lebowski 2010.04.08 11:52:58
@Sátán meg a Jocó: Az a helyzet, hogy nekik és az MDF-nek van a legrészletesebb és legkidolgozottabb programjuk, amit bárki meg is nézhet. És nem csak annyit írnak, hogy majd jobb lesz, hanem azt is, hogy hogyan, miből. Csak úgy látszik, ez nem nagyon számít az embereknek.
A hétvégi nagy húsvéti közúti ellenőrzésnek – vélhetően a rossz idő miatt – kevés kerékpáros alanya volt. Az ORFK sajtóosztályán egyelőre nem is tudtak az ellenőrzés hálójába futott bringásokról külön adatokat mondani. A csongrádi rendőrök azonban…..
Lebowski 2010.04.07 16:17:21
@cso zsi: Ez így van. De a bringa kb egy méter+a bizt. oldaltáv is legalább ennyi, + még az autó szélessége. A legritkább esetben akkora ez, hogy sávon belül tudj maradni, a vonal érintése nélkül. (mert az is tilos) Mindenestre én egyszer sem láttam, hogy úgy előztek volna, hogy sávon belül maradnak.
Lebowski 2010.04.07 23:27:19
@Stock: A járdát nem veheted igénybe.Ez is benne van a Kreszben,amit úgy látszik, mégsem ismersz. És ha az autósok nem akarnak kerülni, mert az több idő, biciklivel miért kéne? Másrészt a "garancia" és a "biztosíték" ugyanazt jelentik. (ami nem garancia semmire, csak egy biztosíték!)
A modern magyar ember joggal kínzó főkérdésre keresi a választ S.: illik vagy kell-e borravalót adni, ha pultban fizetünk, és elvisszük az árut. S. egy elvitelre sütő pizzásnál nem tejelt, mire beszóltak neki. Ő postát és közértet emleget, ahol nem jattolunk. Kocsmában viszont…..
Lebowski 2010.04.06 09:49:36
@A Galaxis Elnöke: Gratulálok a hozzáállásodhoz. Azért mert nem adtak borravalót, hajlandó voltál lemondani egy bevételi forrásról, ami alklmanként 40 000-t hozott. Nem csodálom, hogy már nem dolgozol a vendéglátásban...
Lebowski 2010.04.06 10:08:58
@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): "A kocsmában melója van velem" - igen, ezért kapja a fizut. Vagy Te olyan helyen dolgozol, ahol kapsz fizetést, ha nem csinálsz semmit, és ha elvégzed a munkád, akkor kapsz még pluszban borravalót is?
Lebowski 2010.04.06 15:02:56
@Beababy: Te valamit félreértesz: a nyitvatartás, az egy dolog, a vendégnek szól. A pincér munkaideje pedig egy másik dolog. Te a nyitvatartási idő alatt beülhetsz, rendelhetsz. Ő pedig a munkaideje alatt kiszolgál -ami nem ér véget a zárással. Mintahogy nem is nyitáskor kezdődik, hanem elötte. És úgy is kap érte pénzt.
Zümbenő azt álltja, Nagytarcsán egy olyan cég tartja kézben a kommunális szemétszállítást, amelyik nem levélben vagy mailben, hanem szórólapokon kommunikál. Csekken vagy átutalással fizetni nem lehet, csak egy irodában. Aki elmarad a díjjal, azt nem figyelmeztetik, bár ez…..