Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PdS

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1914. Villamos New Yorkban a Broadway és a 242. utca kereszteződésében..
PdS 2023.06.05 10:42:12
@queenagi: Lenin - biztosan tudni akarták, hogy halott. 5 kopejkát megért
Az utcai plakáthelyek egy jelentős helyét uraló MAHIR Cityposter nevő cég, amely Orbán, Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik, felmondta a szerződését a HVG-vel. Eddig minden héten plakátokon is megjelentek a Heti Világgazdaság címlapjai...
Ha jól emlékszem (és utána jól ellenőriztem) soha nem volt még a Határátkelőn Nigériáról szóló poszt, de hát egyszer mindennek eljön ugye az ideje. Most például annak jött el, hogy Tucano megválaszolja a címben feltett kérdést, és persze az is kiderült majd, hogy Nigéria…..
Őrült hónapokon vagyunk túl. Az ámokfutásban mindenki kapott hideget-meleget, ömlött a mocsok, a hazugság és a szenny. (Ezzel talán mindenki egyetért, függetlenül attól, melyik oldalon áll.) Az „izmusok” között valószínűleg a liberalizmus kapott a legtöbbet. Méltatlanul. Aki a liberalizmust gyűlöli,…..
Sokan nem tudják, de az avokádónak nemcsak a húsa, hanem a magja is fogyasztható. Ráadásul szuperegészséges, hiszen tele van antioxidánsokkal, ami többek között csökkenti a koleszterinszintet, így a szívbetegségek vagy a stroke kockázatát is.  Emellett magas a rosttartalma, amely…..
Burgundiából származik a világ legdrágább bora (mondjuk ezzel a jelzővel a magunk részéről fenntartásokkal bánnánk), mindenesetre az 1985-ös Richebourg Grand Cru valamivel több mint 15 ezer…..
PdS 2015.08.12 21:14:54
1. Halász Halálesetek száma per 100,000 teljes munkaidőben foglalkoztatott fő: 200 Balesetek száma per 100,000 teljes munkaidőben foglalkoztatott fő: 800 2009-ben átlagosan ebben a munkakörben: 6,700 fő dolgozottÁtlagfizetés: $22,160   2. Tűzoltó Halálesetek száma per…..
PdS 2015.08.02 08:09:12
Belsőség Mongol cipzár 2013.11.11 17:36:11
Ami azt illeti, a magyar közlekedéskultúrának sem szerves része a cipzár-elv alkalmazása (bár az utóbbi időben mint ha egyre többen ágyaznák be a viselkedési mintáik közé). De a mongoloknál vagy teljesen ismeretlen, vagy úgy gondolják, ha már cipzár, legyen szoros. Érdemes…..
Itt sem jártam még - csak vonz a történelme a tájak, épületek szépsége. Az Amboise-i királyi kastély Párizstól egy órányira, a Loire völgyének szívében található Amboise, a világörökség része, egy bájos történelmi helyszín, melynek legfontosabb része a királyi…..
Filmdroid Top 10 filmek az űrben 2012.08.19 12:00:00
A Curiosity marsjáró sikeres landolása óta a média megint egy kicsit űrlázban ég - most hétvégén fog először lézerrel belefúrni egy sziklába! -, és megpróbáltam ezt kihasználva összeszedni a tíz legemlékezetesebb vagy legbefolyásosabb űrben játszódó filmet. Nem csak…..
PdS 2012.08.20 09:30:28
PdS 2012.08.20 10:12:41
@Pipas: A keringési idő és a tengely körüli forgás azonos? Már csak egy kérdésem van: hogyan jön ez létre? Mert a Holdnál több, mint gyanús. És ugye elvileg percre azonosnak kell lennie....
PdS 2012.08.20 11:31:37
@Pipas: teljesen érthető, lassan csökken a forgási energia a belső súrlódások miatt. Elvileg meg kellene állnia, de nem.
A főbb pontok: a betegeket megszüntetik, betegségeket vonnak össze, a gyógyszerkassza pedig egyetlen malacperselyből fog állni. Napok óta lázban tartja a lakosságot, hogy miként alakítják át ismételten az egészségügyet. Ez annál is felelőtlenebb dolog, mert lehet, hogy a láz…..
PdS 2012.06.18 21:40:37
@Orbán szégyeld magad!: Bunkó vagy Baxxi.
Fényképező appok után kutatsz az iPhoneodra? Korábban már bemutattunk három alkalmazást, melyek néhány funkcióval többet tudnak, mint az alap kamera, most további népszerű darabokkal folytatnánk a sort, melyekkel nem csak elkészíthetjük fotóinkat, hanem szerkeszthetjük is…..
Mirkóczki Ádám Jobbikos képviselő szerint a jelentősen enyhített ítélet miatt "felháborodott a szakma, a sportvilág és minden jóérzésű ember: egyedül a gyilkosok elégedettek". (Megjegyzem, a mai magyar politikai elit egyik legfőbb jellemzője, hogy mindig az emberek…..
PdS 2012.05.16 06:49:59
@Borenbukk: ezt magyarázd el légyszi, mert nem értem az összefüggést! Én csak egy újra irást vetettem fel, bizonyos körülmények teljesülése esetén. Mondjuk 15 év után, mikor a gyilkos úr kilép a börtönkapun, azért megnézném a fogadtatást.....
PdS 2012.05.16 19:01:49
@Borenbukk: tévedés. Részemről a biróságra bizva. De ha ebben az ügyben nem az adható maximumot adják, akkor mikor? Nem olvastam az itéletet, meg nem is fogom, de volt pl. enyhitő körülmény? Mert súlyosbitó több is.
Mindenki sejti, mi lehet ez: egy napszemüveg fotospektrométeres képe. Annyit segíthetek is, hogy egy Maui Jimé. De melyiké? És mit jelentenek a hegycsúcsok és völgyek?   Íme, a gép, amit a Feszl Optikában lencsealapanyag-ellenőrzésre használnak. A Spexant a Zeiss egyik…..
Szenvedélyes spanyol szex flamenco-dallal feltuningolva, hogy a vérünk mellett a lábunk is pezsegjen – ami olcsó képzavar persze. Széttépett neccharisnya, a guszta kis spanyolka körmei feketére lakkozva, formás mellek, bár messze nem tipikus görögdinnyék, bokacsizmás láb kirúg a…..
Elmúlt a tél, kiforrtak az első jégborok. A HírCsárda bemutatja a szezon sztárjait, íme a nagy jégbor-teszt! Chateau Erzsébet híd 2011 A színe gyönyörű, bitumen-szürkén csillog, ez magától értetődő, hiszen negyvenszer sózták végig a gerincét adó havat. Kicsit…..
PdS 2012.03.18 17:25:58
@kittrabi: csak ha van nála párna!
Folyékony Kenyér Tuck Barát 2012.01.30 10:46:00
Jelenleg a magyar kézműves sörfőzés legnagyobb hiányossága, hogy nincsen elég palackozott söre. Még kevesebb van, ami igazán jó volna és igazán csinosan is nézne ki. Ezért nagy szám, hogy a győrzámolyi Bors most egy nagyszerű sört tett le a pultra egészen csinos csomagolásban.…..
Csikorgó fagy, a leheletünk mázsás lufitömbként fagy a szánkra, majd hangos reccsenéssel minduntalan letörik. Elfagyott láb a bakancsban, negyvennégy réteg ruha, és a Madarász Viktor utcai kórház buszmegállója előtt feltűnik valami fura. Valami házi tákolmány, ilyen…..
Belsőség Sírjatok velem! 2012.02.05 07:38:00
Már vagy két hete túl vagyok a dolgon, de egyszerűen nem bírtam leülni, hogy megírjam. Majdnem sírtam. Nem vicc. Az Integra előtt nem volt olyan autóm - pedig volt hat -, amit egy évnél tovább használtam volna. Nem telt bele fél év, és vagy elkezdtem utálni, vagy elkezdett…..
Ebben a posztban végre kiszabadulunk a két kilométer sugarú körök vonzásából, és a határtalanság érzésével kezdjük meg menetelésünket a NASA Holdon hagyott legféltettebb kincsei felé. Egészen a következő határig. Bár rendszeres olvasóinknak könnyen támadhat azaz érzése,…..
Bár még el sem csitultak a magyar kormány korábbi unortodox lépései miatt a nemzetközi vizeken a hullámok, kormányunk újabb méretes kősziklát dobott a háborgó vízbe: 180 forintos árfolyamon bárki végtörlesztheti frankhitelét mégpedig úgy, hogy az árfolyamkülönbözetből…..
Kapitányként minden lehetséges negatív rekordot megdöntött a válogatott élén. Most vele bukik a sportág?    Mátéfi Eszter több rekordot is tart a magyar kézilabdázásban, pedig csak két éve (évig volt?) szövetségi kapitány. Ő (volt?) az első nő ezen a poszton…..
A legek versenye megállíthatatlanul folyik, az óriási építkezési beruházások főleg az Egyesült Államokban, Kelet-Ázsiában és a Perzsa-öböl térségében monumentális méreteket öltöttek. A most következő listából a technika fejlődésének köszönhetően szinte mindent túl…..
A sebesség oltára Megy az Agusta! 2009.11.03 18:23:00
Nem az idei, hanem még a tavalyi imolai börzén MV Agusta-tulajdonos lettem. Ez, mint mindannyian tudjuk, Agostini óta a legmagasabb szintje a motortulajdonlásnak. Szétvetett a büszkeség, ezért még azon a börzén gyorsan vettem is magamnak egy agustás pólót és egy agustás kitűzőt.…..
  Negyven éve, 1969. október 5-én este vetítette le a BBC a Monty Python társulat első műsorát. Megunhatatlanul lökött angol kedvenceink, Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin (és az amerikai Terry Gilliam) dicsőségére álljon itt néhány…..