Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paul White

1 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Larry és Andy Wachowsky testvérpár klasszikus műve a MATRIX. A filmről mindenki hallott már, nem lehet kikerülni. Divatot teremtett, megváltoztatta az egész filmvilágot, hatott a globális kultúrára, ez kétségtelen. Jelen írásommal a kultikus remekművet vetem össze a rideg magyar…..
Paul White 2012.08.16 10:32:19
Epilógus:
/képzelt beszélgetés a szerző és az olvasó között/

(szerző): Gondolom, most úgy érzed magad, mint a mesében Alice, mikor a nyúl üregébe esett!
(olvasó): Körülbelül.
(szerző): Igen, látom a szemedben. Úgy nézel, mint aki elfogadja azt amit lát, mivel azt várja,hogy felébred. Furcsamód, majdnem ez az igazság. Te hiszel a sorsban?
(olvasó): Nem!
(szerző): Miért nem?
(olvasó): Jobb az a tudat, hogy én irányítom az életemet.
(szerző): Pontosan tudom, hogy mire gondolsz! Had mondjam el, hogy miért vagy itt! Azért, mert tudsz valamit. Bár nem tudod megmagyarázni, de érzed. Érezted egész életedben. Valami baj van a világal. Nem tudod, hogy mi az, csak azt, hogy van. Mint egy szilánk az agyadban, ami megőrjít. Ez az érzés hozott el hozzám. Tudod, hogy miről beszélek?
(olvasó): A magyar MÁTRIKSZ-ról?
(szerző): Akarod tudni, hogy mi is az? ... A magyar MÁTRIKSZ mindenütt van. Körül vesz minket még most, ebben a szobában is. Azt látod, ha kinézel az ablakon, vagy ha bekapcsolod a TV-t. Mindig érzed. Mikor munkába mész, vagy épp templomba. Mikor befizeted az adót. Ez a világ, amellyel eltakarják előled az igazságot.
(olvasó): Az igazságot?
(szerző): Hogy egy rabszolga vagy! Megkötözve születtél, mint mindenki. Egy börtönben, mely érzékszerveiddel fel nem fogható. Börtön, az elméd számára. Sajnos nem lehet elmondani, valójában mi is a MÁTRIKSZ. Látnod kell a saját szemeddel! ... Ez az utolsó esélyed, aztán már nem fordulhatsz vissza! Ha a kéket veszed be, a játéknak vége. Felébredsz az ágyadban, azt hiszel, amit hinni akarsz... de ha a pirosat, maradsz csodaországban, és én megmutatom milyen mély a nyúl ürege. Ne feledd! Amit kínálok, az csak az igazság, semmi több!