Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kert Fóra

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Florakert Kakukkfű 2012.10.21 22:30:06
A korábban ismertetett bazsalikomhoz hasonlóan a kakukkfű is nevelhető cserépben is és kertben is. Az ajakosok családjába tartozó kerti kakukkfű (Thymus vulgaris) félcserje a mediterrán területeken őshonos. Az ókorban parfümként is és fűszerként használták, például a…..
Florakert Bazsalikom 2012.10.14 15:31:37
Napimádó, egynyári növény. A konyhai ablakpárkányon még télen is igen jól érzi magát, mindössze napos helyre van szüksége az egészséges növekedéshez, napi legalább 6-8 óra napfény kell, hogy érje, állandóan nedves talajban. Az erős széltől, fagytól és a perzselő…..
Florakert Fekete petúnia 2012.10.08 16:06:07
Már megint az angol tudósok, azaz most az angol kertészek. Black Velvet, azaz Fekete Bársony névvel illetik az a petúniát, amit 2011 tavaszán sikerült létrehozniuk 4 év munkával egy angol kisvárosban Banbury-ben. A növényeknek már az árusításán gondolkodnak, sőt már az…..
A körömvirág (Calendula officinalis) a Földközi-tenger vidékéről és Ázsia nyugati részéről származik. A XII. századtól termesztik Európában. Hazánkban régóta kedvelt gyógynövény. A középkorban Mária lelki gyógyító erejének szimbólumaként ábrázolták. A…..
  A pletyka (Tradescantia, Zebrina pendula) nagyon hálás, igénytelen, ám meglehetősen dekoratív szobanövény. Levelei, alakja, formája színösszetétele rendkívül változatos, a fehér-lila csíkos, és zöld levelű változat is megtalálható a kertészetek kínálatában. Gyorsan…..
A nagyobb kertészetekben beszerezhető a jázminpakóca (Stevia rebaudiana) más nevén sztívia (stevia), édesfű vagy édes levél a őszirózsafélék családjába tartozó évelő növény, mely Dél-Amerikában őshonos és édes leveléről nevezetes fűszer és…..
Florakert Apró kert 2012.08.18 23:24:56