Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lizzy72

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
The British Patient A brit beteg 2016.07.13 11:03:30
Európai léptékben igencsak távol fekszik Magyarországtól az Egyesült Királyság. Ezért aztán nem is igen ér el idáig közvetlenül e volt világbirodalom politikai, gazdasági vagy kulturális hatása. A brit szigetekről tekintve a magyarok országa távoli kis folt a színes európai…..
Lizzy72 2016.07.14 15:02:24
Ez az egész értekezés felesleges és értelmetlen. Teljesen mindegy, hogy a politikusok mit gondolnak, ők csak sodródnak az árral. Előre leszögezem, nem értek a nagypolitikához, soha nem is érdekelt, így aztán érdemben nyilatkozni sem tudok róla, viszont évek óta Angliában élünk és első kézből látom és tapasztalom meg, amiről Magyarországon csak elméletben beszélnek.
Az egész ott bukott el, hogy kiírták a népszavazást. Még egy olyan alapvető dokumentumban, mint például egy műtéti beleegyezés, benne van, hogy tájékoztatást kaptál minden lehetőségről, komplikációról, különböző kezelési módokról és ennek értelmében, a lehetőségeid ismeretében hoztad meg a döntésedet. Hát ez itt teljesen hiányzott. A Boris Johnson és Nigel Farage által vezetett Brexit csapat hazugságokkal etette a népet, gyűlöletet szított a bevándorlók ellen, aminek most nagyon sok helyen isszuk a levét. Olyanokkal, mint hogy a Brüsszelnek küldött pénzt inkább az NHS-re (az itteni állami egészségügy) költenék, amit mindenki elhitt. Egészen addig, amig a szavadás utáni reggelen az ITV reggeli hírműsorában be nem jelentette, hogy "jaaa, azt nem úgy gondoltam". A műsorvezető döbbenete teljesen nyilvánvaló volt és tökéletesen takarta a brittek véleményét. Gyakorlatilag félbeszakítva a pasit szinte kiabálta, hogy "Na de 17 millió ember szavazott a kilépésre emiatt és most maga azt mondja, hogy ez tévedés volt?!"
Az ő promóciós anyagaik szerint bevándorló=öngyilkos bombamerénylő. És ezt addig sulykolták az emberekbe, amíg azok elhitték...
Mint mondtam, a nagypolitikához nem értek, viszont látom magam körül a kisemberek és a véleményüket. Lehet, hogy Magyarországon úgy gondolják, hogy húúúú, demokrácia, a nép döntött, csakhogy bármennyire is hihetetlen, a népnek gyakorlatilag fogalma sincs, hogy miben döntött és a döntésük mivel jár. Egy olyan népre bízták a döntést, akinek fogalma sincs, mi az EU, a Közös Piac, az Európai Gazdasági Közösség. Nagy része azt sem tudja, milyen országok vannak Európában... Egy olyan nép döntött, aki nem tudja, hogy Greece (Görögország) ország vagy város (ezek a közvetlen kollégáim voltak, amikor arról beszélgettünk, ki hol volt már nyaralni), a fiam osztálytársai szerint Magyarország valahol Kínában van, vagy ahol az embereknek el kell magyarázni, hogy Közép-Európa nem egyenlő a Közel-Kelettel (angolul Middle Europe and Middle East). Ha megkérdeztem bárkit a közelemben, hogy miért szavaz a kilépésre, a válasz kivétel nélkül ugyanaz volt. "Ne már, hogy küldjük azt a rengeteg pénzt Brüsszelbe!" és a másik válasz, ami a személyes kedvencem: "Ne jöjjenek be szabadon a terroristák bombákat robbantani meg nőket erőszakolni!" Ez a kettő. Az meg sem fordult a fejükben, hogy Nagy Britannia esetleg valamit profitál is az EU tagságából, nem csak arról van szó, hogy ők küldik a pénzt. Vagy ha megkérdeztem, hogy okééé, de mi köze a bombarobbantó, nőket erőszakoló terroristáknak az Európai Gazdasági Közösséghez vagy a Közös Piachoz, akkor csak néztek tátott szájjal, mert fogalmuk sincs, hogy miről beszélek.
Rengeteg kultúrális különbség veszik el, ha valaki nem ismeri személyesen a témát, amiről beszél, mert csak a saját elvei és értékrendje alapján tud gondolkodni. Itt is ez a helyzet akkor, amikor Európában akarják kitotózni, hogy mit gondolnak az emberek Angliában. Az angolok nem buták. De amit mondtam a tudásukról Európával kapcsolatban, nem vicc. Illetve a nemlétező tudásukról. Itt a földrajz és történelem nem kötelező tantárgy, hanem választható, és melyik lenne az a gyerek, aki választana olyan tantárgyat, amit magolni kell, ha tanulhat helyette főzést vagy fotótechnikát. De ez sajnos azzal jár, hogy az emberek nagy része ismeri Spanyolországot, mert ott nyaral, vagy odaköltöztek a nagyszülei, szülei, aztán van még Franciaország a Csatorna túloldalán, utána pedig Magyarország, ami csak három országgal van odébb, már nem létezik, csak Kína egyik provinciájaként. És ez nem túlzás.
És visszaértünk a mondandóm elejére. Felelősen dönteni csak úgy lehet, ha az ember ismeri az opciókat, amiből választhat, ismeri a döntésének lehetséges következményeit és azt, hogy saját magára és másokra milyen hatással lesz a döntése. Az pedig itt ezer százalékosan hiányzott. Az angolok döntöttek, de halvány lila gőzük sincs, hogy miről, csak azt hajtogatták, hogy ne jöhessenek be a terroristák... Most kezdenek rádöbbenni arra, hogy talán hülyeséget csináltak, de most meg már nincs visszaút.
A politikusok meg nem "állítólag", hanem valóban nem hitték, hogy ez lesz a referendum eredménye. Még maguk a kilépés pártiak is meglepődtek, hogy nyertek és azóta totális a káosz és a fejetlenség, mert senkinek nem volt terve arra nézve, hogy mi lesz akkor, ha kilépnek. Mert meg voltak róla győződve, hogy nem fognak. Semmi másra nem volt jó az egész a részükről, mint arra, hogy a következő választásokkor majd verhessék a mellüket, hogy "de én megpróbáltam megvédeni az országot". Politikai előnyszerzés volt az egész, amibe csúfosan belebuktak.
Lizzy72 2016.07.15 01:58:47
@mac2: Elore is bocsanat az ekezetek hianyaert, angol billentyuzetrol irok most. A sodrodast az arral ugy ertettem, hogy Cameron kiirta a nepszavazast, egyik reszrol azert, mert ez volt az egyik fo valasztasi igerete, masik reszrol azert, mert a sajat partjan beluli hangoskodokat akarta elhallgattatni vele. Nagyot kockaztatott, es belebukott. Csakugy, mint a Brexit mellett kampanyolok, akik csak politikai elobbre jutasnak hasznaltak az egeszet, es totalisan meglepodtek, amikor az eredmenyek befutottak. Es most igazabol csak sodrodnak az arral, senkinek semmifele terve nincs, hogy milyen iranyba kellene tovabblepni, mert senki nem volt ra felkeszulve, hogy ez meg fog tortenni. Se az emberek, se a politikusok. A sajto es a media tele volt azzal masnap reggel, hogy "jaj, en nem ezt akartam, nem gondoltam, hogy az en egyszem szavazatom szamit". Nem veletlenul indult el az alairasgyujtes, hogy ismeteljenek, amit tobb millioan irtak ala, mert a kilepesre szavazok nagy resze azt mondta, hogy sajnos most mar mast ikszelne be... Szoval a politikusok most igenis sodrodnak az arral, probalnak dolgokat megtervezni es elinditani, hogy a gazdasag osszeomlasat megakadalyozzak, eddig eleg kevessikerrel.
Amit pedig az emberek ismereteirol mondtam, sajnos altalanos. Korhazban dolgozom, igy aztan a diplomas orvosokon at az egyetemet vegzett novereken keresztul a falusi, irni-olvasni alig tudo bacsiig mindenfele emberrel talalkozom es kerni sem kell a velemenyuket, mindenki errol beszel. Ha ehhez hozzaveszem a csaladtagok, ismerosok munkatarsait, ismeroseit, az utcan es egyeb helyeken hallott velemenyeket, az ujsagokban olvasott es teveben latott riportokat, akkor vegtelen mennyisegu hozzaszolasbol mazsolazhatok, tehat nem arrol van szo, hogyaz en kornyezetem IQ-ban szegeny tarsasag lenne, aki nem tudja, mit beszel.
Tax Credit   Az első, állami segélyt Tax Credit-nek hívják. Ez egyfajta jövedelem kiegészítő támogatás melynek két fajtája van: - Working Tax Credti (WTC) - Child Tax Credit (CTC) A Tax Credit megállapításához az aktuális adóévet megelőző adóévben megkeresett bruttó…..
Lizzy72 2012.08.19 09:29:09
@Árpádiusz: Nagyon köszönöm előre is! Nem igazán tudtam magamtól kiokoskodni a sokféle szociális juttatás közül, hogy frissen érkezve, angliai előzmények nélkül melyik az, amelyikre számíthatok és melyiknek az igényléséhez van szükség előző angliai munkahelyre, jövedelemre. Ha ez jelent valamit a juttatások szempontjából, az első időben csak szobát szeretnénk bérelni, nem saját lakást vagy házat és a fiam 14 lesz, amikor június végén, július elején mennénk. Várni fogom a választ, köszönöm még egyszer!