Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gfg

132 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El tudná képzelni, hogy Novák Előd a belügyminiszter?..
Jó hír érkezett a blogoszféra világából. Török Gábor elmondta, hogy vissza akar térni a politikai elemzők világába. Ez igazán örömteli hír mindannyiunk számára. Várjuk vissza Gábort a stúdiókba, az elemző műsorokba, a hírmagyarázók és értelmezők közzé. Várjuk,…..
Van itt egy népszavazási kezdeményezés.  Tizenkilenc kérdéssel akarják megbuktatni Orbán Viktort. Köztük ilyenekkel: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés határozat elfogadásával kötelezze a Kormányt arra, hogy az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződés 86.…..
Kik is azok a keményen dolgozó emberek? MINDENKI, aki munkából szeretne élni és egyről a kettőre akar jutni.  Ez ennyire egyszerű...
Van egy helyzet. Veszprém után vagyunk, Tapolca előtt Az a kérdés, hogy mi a fontosabb: a kormányzás vagy a választás? A kormányzás arról szól, hogy struktúrákat kell menedzselni, a választás meg arról, hogy győzni kell. Most három évig a kormányzásé az elsőbbség. Ezt…..
Tiszta helyzet van. A tegnapi eredménynek hatalmi szempontból nincs jelentősége. A stabil és biztos kormánytöbbség megmaradt. Az eredményt egyébként a Fideszben is bekárolták: a médiaviszonyok átalakításának kellemetlen következménye ez. Ugyanakkor lelki értelemben új…..
Akik most felháborodtak, értetlenkednek, azoknak valójában Wermer Andrással van vitájuk. Mi más lenne a "politikai termék" definíciója, ha nem ez (részlet az UFI Wermer Andrással készített interjújából): UFi: A polgár szó új tartalommal való megtöltését Ön találta ki? W.…..
Van itt egy hivatalos közlemény: „André Goodfriend, a képviseletvezető helyettese családi okok miatt távozik a posztjáról, Magyarországról, és visszatér az Egyesült Államokba.” Röviden: Goodfriend elment és Orbán győzött. Egész pontosan a távozás arról szól, hogy az…..
Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy mi történt február 6-án, pénteken. A Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet vezetői lelkiismereti okokra hivatkozva beadták felmondásukat, amire válaszul Simicska Lajos nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De mi az értelme…..
A baloldali sajtómunkások figyelmébe. Ezek az álíltások nem tőlem származnak, hanem a mérvadó nemzetközi sajtó állításai az orbáni gazdaságpolitika sikeréről. „Az orbáni gazdaságpolitikát („orbanomics”) dicsérik a devizahitelesek védelméért.” (Financial…..
Öt tézis Párizs ürügyén   A Cinikusnak az a természete, hogy mindent kikezd, mindent lealacsonyít, kigúnyol, megkérdőjelez. Egy Cinikusnak – természetéből adódóan – nem lehet megtiltani, hogy ezt vagy azt ne gúnyolja ki, ne alacsonyítsa le. A Fundamentalistának viszont…..
Miközben az elmúlt hetek utcai megmozdulásait nézve azt vártuk, hogy mikor is születik meg a forradalmárok vajúdásaiből valamilyen új politikai képződmény, aközben észre se vettük, hogy már létre is jött, már meg is van. Úgy hívják: Civilek Pártja...
Még egy molylepke.....
Mikor lesz meg az új SZDSZ, Zsolti? Már alig várom...
Van itt egy mulatságos cikk – méghozzá a Népszavában. A lap kormánypárti forrásai állítólag arról beszélnek, hogy Orbánnak és rendszerének már csak néhány hónapja van hátra. A párton belül egyre nő az elégedetlenség Orbánnal szemben, már az is felmerült, hogy a…..
Van itt egy szenátusi jelentés a CIA kihallgatási módszereiről. Fúrógép és kikötözés, ébren tartás és koporsó, "waterboarding" és "rectal feeding". Fékek és ellensúlyok, ugye? Good Morning, USA  ..
Egyetemi jegyzet politika-szakos hallgatóknak   Van itt néhány megjegyzés egy Index-cikk ürügyén: 1. Az Index éppen azt olvassa a jobboldal fejére, amit maga is képvisel: a szelektív nézőpontot. Az Index ugyanis számtalan alkalommal maga is "totálisan félreérti" az…..
Miért is ne?..
Aggasztó lenne, ha egy feleltőlen intézkedéssel felelőtlen politikusok Amerikát a digitális kőkorszakba löknék vissza. Ez szembemegy a világban zajló folyamatokkal. Szélsőségesen antidemokratikus és antiszociális. Növeli az egyébként is meglévő digitalis szakadékot és csak…..
Van itt egy mesterterv. Meg van itt néhány kitiltott. Köztük Mary Landrieu, demokrata szenátor, aki egyike annak a kilenc amerikai kormányzati tisztviselőnek, akiknek Oroszország az amerikai szankciókra válaszul megtiltotta Oroszországba utazását. Landrieu, a Szenátus Energia és…..
Van itt egy anekdota. Amikor a kis molylepke először repül ki a szekrényből, visszatérve az öreg lepke megkérdezi tőle "Hogy érezted magad kint fiam?". A kis molylepke így felelt: "Nagyon örültek nekem. Mindenki tapsolt."..
Van itt egy amerikavíziós forradalmár-fesztivál. Mint ahogy a produkció és a jogok, sajnos úgy a karakterek is fájdalmasan nemzetköziek. Az elmúlt három hétben volt itt már ártatlan diáklány, micisapkás bölcsész, rekedthangúszépfiú, árukapcsolásos businessforradalmár…..
Itt van Amerika magyar hangja: a 444.hu. Eddig is az volt, most meg – a kitiltási ügy óta – leplezetlenül valóságos USA TODAY. Már megírtam korábban is: “A Magyar Jeti Zrt. gyökértelen sajtómunkása csupán egy agent provocateur. Egy dolgot akar csak: provokálni.” Ám ez mind…..
Van itt ez a vasárnapi zárvatartás. Néhány európai országban működik, jól elvannak vele az emberek, meg lehet szokni. Nincs ezzel baj. Csakhogy. Világnézeti pártként létezni a modern politika körülményei között egy kicsivel több bölcsességet, valamivel több józanságot…..