Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keagan

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasárnap hajnali 5-kor ébredtem, arra, hogy éhes vagyok, s nem kívánkozik visszaaludnom...
2020.04.06. 23:15 egy régi irományomat olvasom: how born the killers - 2011.05.02-es darab, de mi a tökömért kapta ezt a címet?! Valószínűleg megint egy Gyilkos elmék részt néztem. Olvasás közben életemben először eszembe jut, hogy mi lett volna ha másképp alakul az életem. Ha a döntéseim és a…..
A stabil emberek biztos pontot jelentenek az életünkben. Stabil alatt pedig nemcsak egzisztenciális dolgot értek, hanem lelkit is. A stabil ember tudja, hogy kicsoda, nem mástól várja, hogy megmondja neki; értékrendje van és véleménye, amit stabilan és következetesen képvisel is. Nem hajlik a…..
Sosem tudod, mikor tör rád, s azt sem, hogy meddig tart. A sírás. Hiszen az mindig valaminek az eredményeként jön. De nem tudod, hogy valami mostani, vagy egy régi élmény. A fájdalom lényegében nem ismeri az emberi fogalmi-rendszerbe tartozó "idő" jelentését, így veled van folyamatosan, hiszen…..
"Mindig kíváncsi voltam, hogy mikor egy pillangó elhagyja biztonságos bábját tisztában van-e vele hogy milyen gyönyörű. Vagy még mindig hernyónak látja magát?" / The Air I Breath - Lélegzet című film / Hányszor, de hányszor néztem meg ezt a filmet, és fogalmam sem volt miért is érint meg annyira.…..
Tegnap valaki azt mondta nekem, hogy példakép vagyok. Hogy ÉN valakinek a példaképe vagyok. Amin keresztül zúztam ebben a pár évben, s ahogy erről képes vagyok beszélni, az igenis példaértékű. Meghatódtam.  ..
(megy a műsor nézed az életem)kinek dolgozunk? kiért, és miért. megvátozott idők és változó idők26 éves korodra annyira elfelejtődik a lényeg.vagyis inkább az ami pár éve foglalkoztatott. önálló kereső felnőtt vagy, nem otthon laksz.  ..
Ma úgy éreztem, hogy a világ pofán csapott. Nem azért, mert ne hittem volna el magamról, hogy képes vagyok rá, vagy azért, mert rossz lett volna ez az interjú. Inkább csak beindított egy gépezetet az agyamban. Az államiból kilépni a piaciba kurva nehéz.  ..
Be Berlin Február - End of EVS 2014.07.22 09:49:40
Még utolsó hétvégére bevállaltam egy meseprogramot. Aztán meg egy farsang is becsúszott Barbarával. Utolsó napig dolgoztam. Nem véletlen. Január végén még hazaugrottam, mert el kellett az egyetemi jelentkezést intézni, azonkívül a mamát is láttam még. Anyu vitt fel Pestre a…..
Az én hónapom. Amire büszke voltam, és jó érzéssel töltött el. Hasznosnak éreztem magam, és többen örültek, hogy velem dolgozhattak. A hónap, amikorra a legtöbbet vállaltam. Micha le is torkollt, hogy ilyet nem lehet. Én meg azt mondtam, magyarból jövök, nálunk így néz ki…..
Be Berlin Ünnepek Berlinben 2014.07.14 09:56:29
Nyugira vágytam. Arra, hogy ne kelljen 25-én reggel utaznom. Hogy ne kelljen végigzabálnom egy valag karácsony menüt. Hogy ne kelljen ajándékot venni, adni, elfogadni, amit inkább csak a szokás miatt teszünk. Arra, hogy csak üljek és ne csináljak semmit. Hogy érezzem, ha akarom a…..
Be Berlin Újabb város - Münster 2014.07.14 09:55:51
Elutaztam nyugat német területre, születésemet ünnepeltük, megházasodtam és elhagytam az uramat. Mid-term szeminárra elutaztunk Münsterbe. Andival. Érdekes volt. Ez a csaj néha kiveri a biztosítékot nálam. Nagyon tud hisztizni és akaratos. De azt azért megbeszéltük, hogy mivel…..
Be Berlin Novemberi helyzetkép 2014.07.14 09:54:44
FEZ szempontból csendes hónap volt. Persze volt egy két előkészítés, és valójában az utolsó napokban nagy volt a rohanás. Skorpió estet is tartottunk, mert kb 5 embernek volt majdnem egyidőben szülinapja, mind skorpiók vagyunk és így volt valami ürügy Beátát meglátogatni. Ő…..
Ancsi eljött hozzám Berlinbe. Előre megbeszélt esemény volt, kettőnk szülinapja között. Kértem, hogy hozzon ezt-azt, erre mire kiértem elé a vonathoz, 6 egész táskával jött. Aztán ugye megkaptam a fejemre, hogy én nem szóltam előre, hogy a 4-diken lakok és nincs lift. :) Le…..
2 éve megy a huzavona, hogy egy Ifjúsági tanácsot létrehozunk a FEZ-ben azoknak, akik több mint 3 hónapot vannak ott. Mint egy érdekképviselet és mint egy szervezet, ahova mint újdonsült FEZ-Kind csatlakozol. Igaz önéntes az egész, de 2 év kellett hogy a nagyfőnök elismerje és…..
Be Berlin 31. August - viva szombat 2014.07.14 09:52:22
Grillparty a berlini változó időjárásban, ahol egy kicsit felszabadultam és mégis zárva maradtam. Jó és közvetlen dolog volt. :) Vége a Chance Europa 2020-nak, és mi eldöntöttük, hogy megünnapeljük grillel. Akik szerveztük, akik ott voltak és azok család-barátai stb. Voltunk…..
Be Berlin 29. August - magyar este 2014.07.14 09:51:55
Rajtam kívül volt még 3 magyar a FEZ-ben. Ebből 2-vel aktív kapcsolatba keveredtünk és kitaláltuk, hogy magyar estet tartottunk. Kaját főztünk és meghívtunk pár embert. A Chance Europa ideje alatt történt, mert egyszerűen nem tudtuk máskorra összehozni. Alapötlet az volt, hogy…..
Be Berlin Chance Europa 2020 2014.07.14 09:51:17
11 ország, német nyelvű 10 napos rendezvénye Berlinben, részben a FEZ-ben. Érdekes és hasznos a résztvevőknek, tanulságos nekem rendezvényszervezés és koordinálás oldalról. Egy rendezvény, ami az Ifjúsági csere tényállást meríti ki, de politikai célzatú és hátterű…..
Újra munkában - Főnököm felkészített, hogy ő nem lesz itt egy projekthéten, mert Amerikában a Fehér Házban népszerűsíti a FEZ-et és a két ország közdi demokrácia keretében működő jópartneri viszonyt. Tehát főnököm nekiállt felkészíteni. Elmondta, mi a terv, mit…..
Be Berlin Hétvége törökéknél 2014.07.14 09:37:46
Meglátogattam Wustrow-ból újdonsült barátosnémat Ayfer-t Bad Freienwalde-ban. Berlini közlekedéshez mérten, megint nem csalódtam. Nem a főpályaudvarról indultam. El van itt osztva minden. Nem egy központ van, hanem elosztott csomópontok. Nincs zsufi és érthető a rendszer alapja.…..
Jó volt Hamburg, jó volt a szeminárium, jó volt a FEZ-nélkül töltött majd egy hónap, de most már hiányzik... Az ígért időpontban ott voltam, a megbeszéltekhez tartottam magam és fel voltam készülve a munkára. Aztán beértem az irodába és nagyjából a fél tudásanyagomat az…..
Be Berlin Hamburg felé 2014.07.14 09:35:23
Hát ha valaki egyszer megígért valamit, akkor azt ugyebár be kell tartni. Márpedig én megígértem magamnak, hogy elmegyek Berlinből Hamburgba minimum egyszer. Hát uccu! Nikiindultam. Először készülődés az EVS-bevezetőtáborra (Wustrow), majd készülődés a Hamburgi túrára.…..
Be Berlin Német mentalitás 2013.12.30 14:52:27
Tegyünk valamit egymásért, a gyerekekért, a fiatalokért, a munkanélküliekért, a városért az országért. Ha össze kell foglalnom a német hozzáállás ennyire egyszerű. És igen, jól látni, hogy a "magamért" nincs az első helyen. Mert náluk evidens, hogy van mit enniük, ki…..
Be Berlin Wustrow 1 - Az utazás 2013.12.30 14:39:44
Árvíz. Vonatkésés. Utolsónak érkezés. Mosoly. Nagycsapat. Kellemes fáradtság. Egy érzés a szíved mélyén: ez bizony jó lesz.Induljunk el Wustrow-ba. Andi kórházban, én összepakoltam otthon, megvolt a vonatjegyem. Azon az állt 12:22 Ostbahnhof. Mentem is oda 11 óra körül. Aztán…..
Utolsóként érkezni még nem volt alkalmam. Meg kell mondjam, nem egy rossz dolog. Lemaradtam az ilyen 3-4 órás ténfergési időszakról, amikor is a többiekre várunk. Mert hogy nem kellett senkire várnom, hisz én voltam az utolsó. Örömmel fogadott a 3 vezető, sürgettek, hogy a…..