Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yerico1

3 bejegyzést írt és 695 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Mers el Kebir 02. 2024.03.12 18:55:53
 A szokásos gyakorlatnak megfelelően a szárazföldi és tengeri haderők parancsnokai a második világháború előestéjén megint arra készültek, hogy majd az előző háborút fogják újravívni, modernebb eszközökkel. A szárazföldön ismét elhúzódó állóháborúra készültek, és hogy ezúttal már rögtön az elején…..
yerico1 2024.03.20 16:41:56
@gigabursch: " infrastruktrúrálistúl (na most akkor itt melyik 'ú' betú a hosszú?)..." Az első és amúgy egyetlen: infrastruktúrástól
Sakkozz mindennap! Kínai autó 2023.05.30 01:00:00
Benzines? Elektromos? Progresszív. Kakofónia. Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
yerico1 2023.06.02 05:19:06
Eremitha A T-34 harckocsi [26.] 2022.06.06 15:33:37
A történelem egyik legfontosabb fejezetében, a második világháborúban  meghatározó szerepet töltött be a szovjet hadsereg, így a Sztálin és Zsukov vezette haderő felszereltsége illetve sikerességének kérdése is döntő tényező, ha a korszakot vizsgáljuk. A vörös Hadsereg győzelme pedig (a Wehrmacht…..
Néhány éve még megmosolyogtak, amikor erről írtam, mostanra ki merik mondani a nagyobb gyártók is azt, ami a nyilvánvalóvá kezd válni az autóipar transzformációja kapcsán: messze az inflációt meghaladó szinten drágulnak az új autók, és ez a folyamat gyorsuló tendenciát mutat. A modellpaletták…..
Ha a korabeli elveket nézzük, akkor nem is kicsik, csak nem értünk meg a használatukra. Például szeretünk otthon enni...
yerico1 2022.03.01 14:30:33
@steery: "Panellakásba nincs értelme nagy képernyős tévét venni, mert még a nagyszoba sem elég nagy ahhoz, hogy kellő távolságba tudjon leülni elé az ember."

Hogy ez mekkora baromság. Manapság, amikor 10-12 nm-es szobák épülnek az új ingatlanokban - házakban, lakásokban egyaránt -, egy 16-20 nm-es panelszoba óriási méretűnek számít. A saját lakásomban, ami 39nm + erkély volt, a nagyszoba simán 4x5 méteres volt, azért ebbe bármely irányban bőven fel lehet applikálni egy a falra egy tévét, mert lesz elég hely. Plusz épp most kezdek bele egy másik panellakás felújításába, ott a 3 szobából bármelyiknek van 5 méteres oldala, szóval oda már mindkét oldalra kellene tévét tenni, hogy megfelelő közelségből lehessen nézni.
De aki a panelházakat azért szidja, mert kevés a garázs, annál kissé hiányos az iskolázottság, vagy nagyon nem érti a világot, nagyon nem érti, hogy 50 évvel ezelőtt mennyire volt akut probléma, hogy ki hol parkoljon (elmondom, semennyire. Nem volt saját autó, és kész). Esetleg fel kellene jelenteni a mostani építészeket is, mert nem tervezik bele a lakásaikba, hogy 50 év múlva már mindenki saját hidegfúziós generátorral fűt, és a személyes koptere az erkélyen parkol, de ezek az idióták erre nem gondolnak.
Az Apple társalapítója egy sor aranyszabályt fogalmazott meg annak érdekében, hogy egy megbeszélés se legyen időpocsékolás. Amióta saját magam osztom be az időmet, minden extra tipp érdekel. Az a legjobb, ha a nagyoktól tanulunk. Steve Jobs, az Apple társalapítója, ugyanakkor a…..
yerico1 2022.01.29 12:47:28
@accountant050915: Munkaidő végén úgy kinyomom a notebook szemét, hogy csak na, és lépek át a saját gépemre. Ha már a cég megköti, hogy a céges gépen privát dolgot nem intézhetek, akkor nem is lát munkaidő után online.
Ez csak egy népi tévedés. Igazából az aktív dolgozókat segíti...
yerico1 2022.01.17 20:02:04
@ulpius66: ÉS AZÉRT MI A FAXÉRT KELL ORDIBÁLNI?
Az SMS Szent István csatahajó volt az első világháborúban az Adriai-tenger legnagyobb, legmodernebb és legnagyobb tűzerővel rendelkező hadihajója. A csatahajót a „legmagyarabb” csatahajónak is nevezik, ugyan a Császári és Királyi Haditengerészethez tartozott.   A „legmagyarabb” elnevezést azért…..
yerico1 2022.01.16 14:30:53
@Kiss_Ádám:
apro_marosan_petergabor2022.01.16. 09:59:17
Erre a hozzászólásra reflektáltam volna.
Aki hozzám hasonlóan sokat (egészségtelenül sokat, ami azt illeti) böngészi a netet, időnként azért találkozhat érdekes hirdetésekkel. Érzésem szerint a kifejezetten megtévesztő hirdetésekből (mint például a konnektorba dugható fogyasztáscsökkentő) manapság már kevesebb van, mint mondjuk 8-10 éve…..
„Értem, hogy élete legszebb pillanatait kívánja elnyújtani, mint mindenki, de ő a szervezete kárára. Merthogy már nem úgy bírja az éjszakázást meg az ivászatot, mint előtte” – A tények makacs dolgok, és ha nem vesszük figyelembe, attól még jelen vannak. Álmodozó pasi, realista barátnő.   Ha…..
Ez a kötet több szempontból is rendhagyó számomra, egyrészt mert egy osztrák férfi írta le a nagyapja elbeszélései alapján annak háborús emlékeit, Hans Kahr a német hadseregben harcolt Gebirgsjäger-ként, vagyis hegyivadászként a Vörös Hadsereg ellen. Másrészt azért érdekes, mert a nagyapa részt vett…..
Hét tenger Farlövés 1. 2021.12.28 10:00:30
Az előző posztban részletesen tárgyaltuk, hogyan bénította meg egyetlen torpedó az angolok akkor legmodernebb csatahajóját, a Prince of Wales-t. Említettem, hogy a hasonló esetek nem mentek ritkaságszámba, a különösen sebezhető hajócsavarok és kormánylapátok szinte mágnesként vonzották az ellenséges…..
yerico1 2021.12.28 21:57:13
@savanyújóska:
"Először nyilván a legnagyobbat és a legerősebbet próbájuk meg kilőni. Az első célpont általában az anyahajó volt, ha volt. Aztán a csatahajó, és utána minden más."

Hát nem. Az angolok nem a rep.hordozókat tartották elsődleges célpontnak, hanem a csatahajókat. Még '41 decemberében is csatahajókat vezényelnek Ázsiába, hogy féken tartsák a japánokat, pedig azok legalább 6 elsőosztályú hordozóval bírtak. A franciáknál is a csatahajókra mentek elsődlegesen, a cirkálókat és a rombolókat már a maradék flotta semlegesítette volna, de a francia + olasz + német csatahajó- + csatacirkálóflotta fejlettségben és számban erősebb lett volna, mint a brit, és ezt nem tűrhették, már csak presztizsszempontok miatt sem.
A pécsi stadion építése nagyon magyar történet Az esetnek, amikor is a Fidesz-kormány 2021 karácsonyán visszavonta a pécsi focistadion megépítésére szánt összeget, számtalan magyarázata született.  Megírták, hogy a pécsiek nem is akarták azt a stadiont, mert szerintük számtalan fontosabb dologra…..
Minden politikai rendszerről vonható valamiféle mérleg, az előnyei, sikerei és bűnei illetve hibái alapján. Így van ez a Horthy-rendszerrel (1920-1944), a Rákosi-diktatúrával (1947-1956) és a Kádár-rendszerrel (1956-1988) kapcsolatban is (hogy csak elmúlt 100 év legfontosabb korszakait nézzük). A…..
yerico1 2021.12.13 14:00:48
@ulpius66:
Az Orbán rendszer 4 főbáne:

1. Több, mint kétszeresére emelte a háztartások pénzügyi vagyonát!
(2010-ben 28.000 milliárd forint, 2020-ban 64.000 milliárd forint)

Ennek fele a 10-20 havernál van, másrészt infláció a nagy része. Az átlagos családok megtakarítása csökkent, pláne tavaly.

2. A munkanélküliséget tíz év alatt töredékére csökkentette!
(2010-ben 12%-os munkanélküliség, 2020-ban 3,8%.... )
Nem csökkentette, csak kivette őket a statisztikából. Aki 1 éven túl nem dolgozik, az nem munkanélküli a statisztika szerint. Tudod, annak a statisztikának hiszek, amit én hamisítok.

3. A kivetett adót az EU egyik legalacsonyabb szintjére csökkentette!!!!!!
(2010-ben átlagos adóelvonás 52% ----AZ EU LEGMAGASABB ADÓJA!!!! 2020-ban 42%---- ami kevesebb az EU átlagánál.....)
Osztán ez hogy jött ki? A bruttóm 33.5 százaléka megy a levesbe, mire nettó lesz, plusz még a munkáltató is bepenget 17-19%-ot, ami nagyon 50+ százalék lesz. Tudod, annak a statisztikának hiszek, amit nem más hamisított, másrészt a tények makacs dolgok.

4. A béreket az Orbán kormány megtöbbszörözte!!!!!!!
(2010-ben 133.000.- Ft/hó .... 2021-ben közel 300.000.- Ft/hó)
Ez max. átlagbér, ami egyben felfele is lökte az árszínvonalat - több pénzből kevesebbet lehet vásárolni -, másfelől infláció elviszi a kétharmadát azonnal, harmadrészt az átlagbér nagy része a haveroknál marad. Pl. Lölőke éves 190 milliárdos keresetét csak úgy száezer munkás minimálbére kompenzálja az átlagbér szintjére.
Tudod, a hamisított statisztika, meg a tények.
yerico1 2021.12.13 14:04:28
@arthurthedent:

"A baloldal véleménye. Azé a baloldalé, aminek rengeteg véleményét hallottuk már és ami vélemények MINDEGYIKE ostobaságnak bizonyult. "

Minden szavaddal egyetértek. Csak annyi kiegészítés, hogy jelen pillanatban a narancskommunisták a baloldal, hozzájuk képest az MSZP kész szélsőjobb. De mekkora idióta párt már az, amelyik kommunista léttére vallásosnak mondja magát?
Szeretjük a filmeket. Persze jóval kevesebb alkalmunk van mozizni, mint azt szeretnénk, de ez már csak ilyen. Bélu szívesen kóstolgat új filmeket is. Én - és másodjára mondom pár mondaton belül - az idő hiánya miatt kicsit inkább a biztonságra megyek. Ő szereti a horrort is, én nem annyira. A zombis…..
Volt ilyen régebben is, az volt a BNV. Mármint, hogy mindenki beszélt róla. Ez most van nálunk először, (jó, tudom, ’71 után) mégis többször emlegetik, mint a nemzetközi vásárt. Ha már megrendezték, ha már bemehettünk, ha már vírusmentes, ha már kifizettük (kétszer is), háááát csak elmentünk……..
A zene az élet sava-borsa, ellazít, kikapcsol, szórakoztat, és az önkifejezés egyik legjobb eszköze. A filmek és színdarabok hangulatához nagyban hozzájárulnak a szomorú, vagy éppen vidám dallamok, és az is megesik, hogy túlnőnek az alapművön, amihez írták őket. Összeszedtem néhány olyan számot,…..
yerico1 2021.09.02 21:51:04
Egy főadmirális titkai Mondhatnánk, hogy Timothy Zahn régóta lógott nekünk ezzel az eredettörténettel… De kezdjük az elején azok kedvéért, akiknek a címről nem ugrik be rögtön, kiről is van szó. Nos, Thrawn birodalmi főadmirális volt a harminc évvel ezelőtt bővülni kezdő Star Wars-univerzum egyik…..