Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boys don't cry

7 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elvadult tájon gázolok:Ős, buja földön dudva, muhar.Ezt a vad mezõt ismerem,Ez a magyar Ugar. Aki figyelt magyarórán, emlékezhet a tanító bácsi/néni tanulságos leckéjére, miszerint Ady Endre közéleti tevékenységében, újságírásában, költészetében azért kritizálta…..
Boys don't cry 2013.07.17 10:55:09
@ébrenjáró: +1. egy az egyben. ego a kulcsszó.
Boys don't cry 2013.07.17 11:31:24
Megosztom a gondolataimat, amik személyes tapasztalatok, nem reprezentatívak.
1. Az értelmiségi. Egyetértek. Induktív logikát fogok használni, az egyes esetből haladva az okokban visszafelé. Elnézést, hogy Krisztus előtt 30ezerig megyek, de beindított a téma.
Több barátom szenved (és ugye tényleg szenved) az Ady-szindrómában, teljesen alapnak véve, hogy '89 pillanatától máig 10-20-50-stb. %-kal jobban kellene élnünk, mert "ha nem vagyunk hülyék, már biztos nem itt tartanánk". Az értelmiségi nem meri hozzátenni "bezzeg Kádárt", bár ritkán, elejtett mondatokban még akár a legvidámabb barakk-nosztalgiát is előveszik. Azt nem értve, hogy a nyugattól Kádár vette fel a pénzt, hogy nagy nehezen mozgassa az országot haláláig, míg ki nem derült, hogy ezt bizony a gyerekeknek, nekünk, vissza kell fizetni. Még az értelmiségi is képes ezt beszopni. De ha ezt nem is, azt mindenképp, hogy a mi politikusaink baszták el, már a 19. század óta, vagy előbb, a dolgokat. A gyarmatosításnak, ipari forradalomnak még véletlenül sincs köze ahhoz, hogy itt tartunk. Szerintem az értelmiségnek tudnia kéne, hogy igenis érdemes visszanyúlni ezekig az időkig, mert a ma azért is ilyen, mert kivándorolva az emberiség bölcsőjéből az angolok jó felé indultak, lehet, csak egy sámán esőtáncán múlt, rohadt mindegy. A lényeg, hogy a britonoknak lett saját sziget, flotta, gyarmatok, ipari forradalom, alkalmazkodás a kapitalizmus minden előnyéhez. Aki most azt mondja, hogy nekünk nem, mert hülyék voltunk, az nézzen már erre a sima geopolitikai térképre.
2. Fideszes. Egyetértek. Rövidebb leszek. Én is voltam, túl vagyok rajt'. Ellenben szerintem kevesebb köztük az elvakult, mint várnánk, környezetemben a korfa tetején lévő szelektív hallásúak betegsége.
3. A szélsőjobbos. Na ezt is megjártam, és meg is jártam. Hozzám nagyon közeli pár emberke szenved ebben, a felük brutálisan exponált szókimondó, a felük disztingvál és alkalmas a kulturált diskurzusra, csak nem tudnak mit állítani a kapitalizmus helyére, csak valami bizarr feudalizmust.
Nálam ezek a tapasztalatok.
A sztori röviden: a nagy létszámban felvonult zsaruk várják, hogy kijöjjenek az embereik a körbevett házból. Az akciót feltűnően lelkesen kamerázza a telójával egy kutyasétáltató fickó, akit ezért aztán meg is bilincselnek. A gazdi után szaladó kutyát meg lelövi a rohadék.…..
Hölgyeim és Uraim! Elérkezett az idő, hogy több hónapos munkálkodásomnak beérjen a gyümölcse. Ugyan már volt egy hasonló cikk a Filmdroidon, de valljuk be, a szerző enyhén szólva messze járt az igazán durva alkotásoktól. Elég, ha csak annyit írok, hogy onnan egy sem került be az enyémbe. Eléggé…..
Egy google-keresés gyakran szolgál meglepetéssel, de az azért már pornó kategória, ha arra a felvetésre, hogy hogyan mérik a politikusok ismertségét, az első helyre a KDNP honlapját dobja ki. Nem tudjuk, hogy keresőoptimalizáló gurukat alkalmaz-e a 1,5%-os álomküszöböt…..
Boys don't cry 2013.01.17 12:28:33
@A_G_A: egy picit konkrétabban, ha kérhetem. Kiáltalánosítottam. Azért tettem, mert ha látok valahol a hatalom fogalmával kapcsolatos szervezetet (ezt a blogot jelen esetben), akkor belehelyezkedek a vélt általános koncepciójukba (ez a célrendszerük), és az épp aktuális megnyilvánulásukon keresztül - induktív, ez a logika neve - következtetéseimet a nagy egész szempontjából vonom le. Egyszerűen arra vagyok kíváncsi, hogy mit akarnak az ilyen és ehhez hasonló cikkekkel. Muszáj elképzelnem, mi zajlik bennük, mikor ezt az Örkényi egypercest összedobják. Mert gondolom van célja, a nevessünk együttön kívül is.
Engem a háborús-hatalmi logika kicsit elrettent. "a Politikai népszerűség c. írásuk uralja a témát a virtuális térben.". Én az ilyen megfogalmazásokkal tudat alatt terhelt bandáktól tartani szoktam. A kdnp se a szívem csücske. Uraljuk, na az ilyen szavak miatt gondolok tovább valamit, amikor olvasom. Ezt te paranoiának neveznéd, de az összes bukortt rendszer ilyen kis harci jelszavakkal kezdi - és végzi. Nem tehetek róla, ez kicsiben is zavar - mert azért ez nem nagypálya, ez egy beszólás. Hű meg ha. HHát igen, kérdésedre visszakanyarodva: abban az országban élek, élnék, ahol az uraljuk szó nem uralja a szervezetek ötsoros cikkeit. De igazad van, nem ott élek.
Boys don't cry 2013.01.17 12:46:26
@Boys don't cry: visszavonom a hatalmi logikával kapcsolatos mondatomat, mert tévesen vádoltam vele a cikk szerzőjét.
Orbán Viktor szerint a jóléti államok korszaka lezárult és ezzel véget ért az európai történelem egy nagy korszaka - de nekünk van világos és határozott válaszunk, ez pedig a munkaalapú társadalom. Véleménye szerint a válságból csak munkával, mégpedig sok munkával lehet…..
Boys don't cry 2012.11.23 10:41:53
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: 300 forint ellen volt népszavazás? ezt komolyan mondtad? mit szívsz? nem kínálsz meg? :) ez a 300 forintos kávéautomata dolog látom, nem megy.
Anita élt már külföldön, nem is keveset, aztán visszakeveredett Magyarországra, és most szomorúan kapkodja a fejét, hogy mi is folyik szülőhazájában. Megint menne, mint mondja, elsősorban nem a pénz miatt, hanem az egymás iránti tisztelet és megbecsülés hiánya miatt. „25…..
I don't cry Fogyatékos kiáltvány 2012.09.18 14:50:49
Három dolog köré épül az, ami az én bajom az ép emberek nagy részével. 1. Azért szeretjük a fogyatékosokat, mert kötelező, a szokás megsértése pedig kínos. Ez azt jelenti, hogy ha fogyatékossal akad dolgunk, az egész helyzet kezelhetetlennek tűnhet. Ösztönünk mindenképp azt…..
Mint ahogy reggel óta lehetett sejteni: a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott követeléslista nem létezik, ez csupán egy ajánlás az IMF részéről, nem követelés vagy deklaráció, csak olyan intézkedések, amelyeket az IMF évek óta javasol, de nem feltételei a tárgyalásnak.…..
Matolcsy György: Figyeljetek, kiszámoltam, mi kell az 5%-os gazdasági növekedéshez! Növeljük a nyugdíjkorhatárt, de mindeközben a nyugdíjakat is csökkentjük, nem csak reálértéken, hanem amúgyis! Az SZJA-t tovább növeljük, legalább legyen nálunk valami a legmagasabb! Hogy azért…..
Boys don't cry 2012.09.06 22:26:48
szabad egy másik ember dohányzói jegyzőkönyvet bevágni? Ez 2004-ben hangzott el, Joseph Stiglitz mondta az ELTE-n.
nol.hu/archivum/archiv-145139
"A nemzetközi intézmények - és legfőképpen a Stiglitz által támadott Nemzetközi Valutaalap (IMF) - a globalizáció bűvszava mögé bújva igen egyszerű és a fejlődő országokban már elvetett közgazdasági elméletek alapján legtöbbször hibásan várják el a fejlődő országoktól, hogy építsék le vámjaikat, liberalizálják tőkepiacaikat, és mindenekelőtt privatizációval tegyék hozzáférhetővé a külföldi tőke számára az ország gazdaságát. A nemzetközi szervezeteknek nemcsak közgazdasági szűklátókörűségük róható fel - nem veszik figyelembe, hogy a piacok nem tökéletesek, ugyanúgy, ahogy nem racionálisan döntenek a gazdaság szereplői teljes informáltság alapján -, de mostani felépítésükkel a demokrácia eszméjén is csorbát ejtenek. A szervezetek vezetői politikai, hatalmi játszmák során kerülnek kiválasztásra, a világ népességének csak elenyészően kis részét képviselik, miközben a fejlett világ iparosainak gazdasági lobbija rendkívüli hatást képes kifejteni rájuk."
Boys don't cry 2012.09.07 09:53:14
@Member: ez pedig gond, hogy üzletfél, semmi több. ez ugyanis azt jelenti, hogy jogilag felelőtlen szervezet.
míg te legkésőbb 2014-ben fenékbe kólinthatod Viktort, addig az IMF soha, semmiért, senkinek nem kell feleljen. Ez van, ez van, értem én, de én csak hozzászólok, ahogy mi itt mind, meg a Stiglitz is.
Lázadj az IMF-fel! Az IMF ún. ajánlásairól azért nemcsak Kormány Viktornak van meg a véleménye, érdemes átfutni ennek a hungaristának éppen nem nevezhető ember írását, életútja a wikipédián szabadon hozzáférhető. ..
Szegény feminizmus Emlékszem a hírekből rájuk. Profi manipuláció volt a szembeállítás: egyik oldalon ülnek a templomi birka, öreg nénik, döbbenten a padokban. Másik oldalon az attraktív, táncizós-és mégis felvilágosult fiatal lányok, csak hogy az aktív korú néző…..
Hogy klasszikusokkal éljek: elfogtunk egy levelet. A levél alapján elég combos pofonra számíthat a kormány azért a folytatólagosan elkövetett agyatlan töketlenkedésért, amit a hulladékgazdálkodás területén az elmúlt években Illés Zoltán államtitkársága bemutatott.…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Boys don't cry 2012.08.29 19:07:28
@váj mí: ez így van. a szovjet szféra a társadalom belenyugvó, úgymond alkalmazkodóképességet várta a és kapta a polgároktól. sajnos. ez a fenntarthatatlan dagonya volt a magyar mocsárszocializmus. maradt az adósság. kinek hova, mennyi.
Boys don't cry 2012.08.29 19:26:24
@Boys don't cry: ez úgy kapcsolódik ahhoz, amit amerikai cégvezető ír, hogy nekünk jutott 20-tól, ill. 45-től 90-ig egy olyan politikusi gárda, amitől igenis extrém lesz a magyar kamionsofőr, mert az amerikai polgárokra nem nehezedik adósságteher. csak ha Kína behajtaná. na ezért kell ide keményen érdekvédő kamionos. Nagyot néznél, ha nem most látogattál volna haza, hanem itt töltötted volna az elmúlt 30, esetleg 40 évedet, ahogy mi. Megértenéd ezt a sofőr mizériát, mert igaz, én az ami jogszabályokat, életet nem ismerem, de te meg az ittenieket.
Boys don't cry 2012.08.29 19:27:03
@váj mí: úgy tűnik.
I don't cry Szakdolgozat I. 2012.08.22 16:23:08
Tegnap T. (buddhista lelki vezetőm) és én találtunk nekem egy ígéretes koncepciót a szakdolimhoz. Ez a cikk erről szól. A lényegi eleme a mozgássérült emberek mentális állapota, nem közvetlenül a fizikai kezelésük. Úgy vélem, számos nálam okosabb ember leírta már, hogy…..
Boys don't cry 2012.08.22 21:57:10
@titokmacsek: jól látod Macsek. :)
nem kell hozzá betegség. a lélekben van az eb elhantolva. a betegség igazából a már létező személyiségjegyeket hozza ki. ezen kell megtanulni változtatni, némi egészséges harci szellemmel. az a jó, ha már eleve ott van ez a hozzáállás. Na efféle lesz a hipotézis, hogy ebben a kis csoportban hogy van ez. de amúgy meg igen, tuti, hogy nem kell sérültnek lenni. hasonlítsd össze a "normál" embereket a politikusokkal - ők a legdurvábban figyelemhiányos állatfaj.
I don't cry 12/08/15 2012.08.16 15:36:49
A tegnap a szokásos egyéni gyógytorna jegyében telt. A budai H. utcai egészségközpont már első betekintéskor láthatóan olyan jól felszerelt, hogy érezni a pénz kellemes illatát odabent. Az OEP, az egész magyar eü. egyik díszpéldánya ez a hely, ha ez lenne a mozgásszervi…..
Boys don't cry 2012.08.21 12:52:46
Ha klasszikus posztot szeretnétek készíteni, akkor első lépésben az új bejegyzésnél kattintsatok a klasszikus gombra: Ezt követően pedig a lépések a következők: Ezeken túlmenően az "Egyéb beállítások"-nál tudjátok megadni a szerző címét, ha többen szerkesztitek a blogot,…..
Ez a hétvége akár a halakról is szólhatott volna, és bár fizikailag továbbra sem sírok, belülre ez nem vonatkozik. A csütörtök-hétfő a terv szerint Recsken akart telni, A.-val és B.-vel, az egyik horgásztó partján. Vásárlás a tecsóban szerdán, zsömi, paprika, barack…..
I don't cry 12/08/14 2012.08.15 12:01:14
Tegnap japán masszázson, és buddhista meditáción voltam. G., aki a japánt csinálja, az erőteljes, nyújtó-húzó izomkimozgatást végzi. Másfél órás, elég komoly erőnövelő hatása van. Délelőtt jó, mert sokkal jobban bírom fizikálisan a nap hátralevő részét. Kb. havi…..