Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Free_soul

14 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műanyag szemét hegyekről mindenki hallott és szvsz. mindenki pontosan tudja, hogy ez az egyik legnagyobb veszély per pillanat, ami a természetet fenyegeti. A műanyag szemét egyik jelentős forrása a küldemény csomagolás. A vásárlások egyre nagyobb része tolódik át az internetre. Az internetes…..
A péntek délután a kedvenc időszakom a héten, hirtelen kiszabadulok a munka világából, szabadnak érezhetem magam, előttem a lehetőségekkel teli hétvége. Teljesen felszabadít a pillanat, amikor kilépek a munkahelyről, és pár napra magam mögött hagyom a gondjaim nagyját. Azt…..
Free_soul 2018.06.26 07:14:49
Introvertáltként és szociális fóbiásként hajlamos vagyok az írásbeli kommunikáció nyújtotta biztonságot előnyben részesíteni a szóbeli megnyilvánulás helyett olyannyira, hogy azt vettem észre tegnap, hogy e-mailben akadok ki a főnökömnek, sőt tegnap több felettesem betettem a címzettek közé mikor…..
Vannak olyan automatikus negatív gondolatok, amiket már megtanultam észre venni. Szépen apránként fel tudnék építeni egy szűrőt, vagy legalább is valami jelzőrendszert, ami riaszt, ha egy új feladatra egyből úgy reagálok, hogy "ezt nem tudom megcsinálni". A tipikus gondolatokat…..
Áttekintve eddigi életutamat, szociális fejlődésemet, tulajdonképpen hálás lehetek, hogy „csak” ennyi a problémám, hogy nem tudok telefonálni. Persze elég hosszú utat jártam be, mire ide jutottam, legyőzve, vagy inkább megszokva pár másik szituációt. Általános iskolában…..
Az utóbbi fél évben elhitette velem az élet, hogy jól vagyok, nincs különösebb bajom. Vannak ilyen fázisaim, amikor nem állít kihívás elé az életem, nem kell szembesülnöm a hiányosságaimmal. Helyette élvezem a nyugodt napjaimat, félre söpröm az aggasztó gondolatokat. Mikor a munkahelyemen…..
Free_soul 2016.08.09 14:40:01
Szociális szorongással együtt élni, munkát vállalni nem egyszerű feladat, ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor egy krónikus betegséggel, gyakori vagy állandó fájdalommal kell az embernek hétköznapi életet élnie. Igyekszik tudomást sem venni róla, összeszorított fogakkal tenni a dolgát, az…..
Free_soul 2016.07.25 19:10:41
@Dexter007: Nem mindegy, hogy 10 esetből legalább 1 személynél, vagy 10 000 esetből legalább 1 személynél.
Továbbá a mellékhatások közé felírnak mindent amit tudnak, hogy aztán ne lehessen beperelni a gyógyszergyárat.
De igen, vannak mellékhatások, azt kell mérlegelni, de a folyamatos stresszben és szorongásban való életnek mér rosszabb hatásai vannak. S lehet jó bevállalni az SSRI-t, mert fel tud emelni, ami szükséges lehet ahhoz, hogy önbizalmat és sikerélményt szerezz.
Eddigi életem során csak és kizárólag a szociális helyzetek jelentettek szorongást. Gyerekkoromban gyakran gondoltam a családtagjaim vagy a saját halálomra, amely szintén szorongásos tüneteket okozott, de ezeket sikerült kinőnöm. Körülbelül néhány hónapja nincsenek kihívást…..
Régóta dilemmát okoz nálam ez a kérdés. Próbáljak meg introvertáltként érvényesülni egy extrovertáltnak való munkakörben, amelyben jelenleg vagyok, vagy váltsak munkahelyet és keressek olyat, ahol ezzel a személyiségtípussal is jól érezhetem magam. Melyik a helyes döntés?…..
Free_soul 2014.06.17 07:22:33
blogs.scientificamerican.com/beautiful-minds/2014/06/09/will-the-real-introvert-stand-up/

Nagyon jó cikk, mely szerint az introvertráltság nem feltétlen rossz, illetve nem biztos hogy interovertált az, aki azt gondolja magáról.
Reggel 6 óra van, csupán három órát aludtam, de mégsem vagyok fáradt. Amint kinyitottam a szemem azonnal jött megint a szorongás érzése. Nyilván ezért sem érzem a fáradtságot, az idegesség tuningol. Készítek magamnak gyorsan egy kis eperturmixot, teszek bele zabpelyhet is.…..
Nyugatos, patrióta, konföderalista. Magántulajdon- és piacpárti (elsődlegesen a családi, kis- és középvállalkozások szabad versenye mellett, származékosan a monopóliumok és kartellek, a big business ellen). Autonomista (egyéni és erős közösségi autonómiák híve az…..
Csodálatos találmány. Megkönnyíti mindannyiunk életét, hiszen segítségével minden erőfeszítés nélkül juthatunk emeletekkel feljebb vagy lejjebb, ahogy kedvünk tartja. Kinek van kedve lépcsőzni, ha ott a LIFT? Vagy hogyan építhetnénk 10+ emeletes irodatornyokat, ha a dolgozóknak…..
Free_soul 2014.05.24 16:54:33
A gagyi kiszorítása problémás témakör, nagyon sok oldalról lehet támadni viszont nagyon sok előnye is van. Az ötlet nem az enyém, még csak nem is egy emberé, sok emberben felmerült már és sok támogatója/ellenzője van. Én a támogatók közé tartozom, de leírom mindkét oldal…..
Kaptam egy felelősségteljesebb munkakört, amit sosem szerettem volna. Sajnos elég az a tény, hogy valaki diplomával rendelkezik és máris komolyabb feladatokkal kell szembesülnie egy munkahelyen. Ezzel indokolták az "előléptetésemet" és azzal, hogy jó munkaerő vagyok, akivel a…..
Már csak néhány hónap lett volna hátra, hogy végre ismét szabad legyek, kötöttségektől és szorongástól mentesen élhessem ismét a napjaimat. Nagyon vártam már a napot, hogy vége legyen, közben nyomasztott a gondolat, hogy megint feladom, megint nem vagyok képes megmaradni egy…..
Már egy hónapja itt vagyok, el sem hiszem. A héten ismét informatikusok szolgáltatásait kellett igénybe vennem, amit egyszer már megtettem. Járt utat a járatlanért… megvolt a név, akit legutóbb hívtam a 20 informatikus közül, de még így is elöntött a szorongás. Direkt…..
  Tegnap beszélgettem a barátaimmal, felmerült egy érv a szabadpiaccal szemben. Mégpedig az, hogy nem veszi figyelembe az emberi sajátosságokat.  Szeretném egy példán bemutatni ennek az érvnek a képtelenségét.   Tegyük fel hogy a kormány államosítja az óvszergyártást.…..
Az Együtt kezdeményezésének vége az lett, hogy a nagy kavarások közepette visszajött a régi MSZP-SZDSZ koalíció, ami 8 éven keresztül vezette a csődbe Magyarországot. A FIDESZ természetesen rekord gyorsasággal lecsapott a fejleményekre és azonnal erre helyezte át a…..
Free_soul 2014.01.28 01:10:32
www.stop.hu/belfold/megszoritasok-semmiert-elbukott-a-szabadsagharc/1211728/

Ha ehhez a -11500 mrd ft.-hoz hozzávesszük azt, hogy a fidesz lerombolta a jogállamot, illetve európa szégyenei lettünk, azt gondolom, az mszp-szdsz kormány nagyságrendekkel kevésbé volt káros, mint a fidesz.
Az ingatlanadó a gazdagok adója. Nem véletlen, hogy a Görög döntéshozók eddig nem vezették be. Görögország lakossága mehet nyugodtan a lecsóba, de adót a gazdag akkor sem fizet, csorogjon inkább a paraszt vére, azért nem kár. Aztán jött az ingatlanadó light, ahol beszedtek…..
Mindenki hallott már a bitcoinról. Mire jó? Miért fél tőle az állam minden országban? A bitcoin egy pénz. Olyan, mint egy külföldi deviza, számunkra olyan, mint pl. a dollár vagy yen. A bitcoin csak digitálisan létezik. Folyószámla helyett pénztárcánk van, amiből ki és…..