Regisztráció Blogot indítok
Adatok
freya-spamblog

147 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A honlapok szűrésével foglalkozó Websense arra figyelmeztet, hogy a media-servers.net hirdetőhálózat számítógépeit feltörték, és azokon keresztül a bűnözők Microsoft és Adobe alkalmazások sebezhetőségeit kihasználó kártevőket terjesztenek. A több hónapja tartó támadás…..
A 70 éves múltra visszatekintő SRI International kutatóintézet Malware Threat Center névre keresztelt laborja rendszeresen elemzi a legújabb károkozók ellen nyújtott védelmeket. A labor mintagyűjtő hálózatában (honeypot) fennakadó új kártevőket a VirusTotal.com szolgáltatás…..
- telepítés nélkül működik az ingyenes VIPRE Rescue - A Sunbelt Software ma elérhetővé tette azonnali ingyenes vírus- és kémprogram eltávolító eszközét, a VIPRE Rescue alkalmazást. Számos esetben előfordulhat, hogy aktív védelem mellett is pop-up hirdetési ablakok tűnnek fel…..
Joshua Corman, az IBM vezető biztonságtechnikai stratégájának tollából született egy izgalmas feltáró cikk a biztonsági szoftverek és az antivírus piac 7 féltve őrzött titkáról. A cikk alapfeltevése egyértelmű: a biztonsági piac célja elsősorban az, hogy minél több pénzt…..
A neves ausztriai intézet a Sunbelt Software termékét találta legjobbnak összehasonlító tesztjében Nehéz dolguk van a felhasználóknak és a rendszergazdáknak, ha a számítógépek, vagy a vállalat egész hálózatának vírusvédelmét szeretnék megbízható, gyors, kedvező árú…..
A Virtumonde és kilenc másik kémprogram okozza a fertőzések 25%-át Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Threat Research Center 2009 februárjában is megjelentette toplistáját a 2009 januárjában legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes vírusokról. A…..
A Sunbelt Software, a Windows biztonság szakértője, a héten  bejelentette, hogy az összesen 400.000 számítógép rendszergazdai felügyeletét ellátó Zenith Infotech a VIPRE Enterprise menedzselt vírusirtó és kémprogram-védelmi rendszerét választotta megújuló szolgáltatása…..
- a Virtumonde az élen, az összetett, többfunkciós kémprogramoké a jövő - Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Threat Research Center 2009 januárjában is megjelentette toplistáját a 2008 decemberében legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes…..
Növekedni fog az Apple hardvereket és szoftvereket alkalmazó vállalatok száma 2009-ben – derül ki a legújabb Sunbelt Software felmérésből. A floridai székhelyű antivírust és kémprogram-eltávolítót fejlesztő Sunbelt Software és a bostoni ITIC kutatócég és 2008-ban ismét…..
A Sunbelt egyedülálló kémprogram-eltávolítót is tartalmazó vírusvédelmi rendszerét a neves amerikai SC Magazine az év legjobb antimalware rendszerének díjára jelölte. A VIPRE Enterprise antivírust 600 pályázó közül jelölték az SC Awards 2009 döntőjébe, ahol több mint 30…..
- milliárdos üzlet a hamis biztonsági program terjesztése -Sikerrel indított harcot az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) a hamis biztonsági programok terjesztői ellen: egy marylandi szövetségi bíróság befagyasztotta Innovative Marketing, Inc. és a ByteHosting Internet…..
 A villámgyors, színvonalas kémprogram védelmet is garantáló VIPRE Enterprise antivírus kihelyezését még könnyebbé teszik az új automatikus eltávolító eszközök, amelyek segítenek a népszerű antivírusok egyszerű eltávolításában.A honlapról letölthető…..
 A héten számos apróbb új szolgáltatással és hibajavítással együtt megjelent az MPP Core 4.4.4. Az MPP Manager webes kezelőfelület is sok új beállítási lehetőséggel bővült, amelyek a kezelőfelületen eddig nem voltak elérhetőek. Segítségével új…..
- folytatódik a trójai programok által okozott fertőzések koncentrációja -Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Malware Research Labs 2008 novemberében is megjelentette toplistáját az októberben legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról. A…..
 - hamarosan öt országban indul a szoftverértékesítés-A Sunbelt Software a mai napon Közép-Európára szóló kizárólagos disztribútori megállapodást kötött a Yellow Cube 2000 Kft.-vel. Az amerikai biztonsági szoftver fejlesztő vállalat ezzel a magyar viszonteladó eddigi…..
Hatásosnak bizonyult az FBI akciója: soha nem látott mélységben a magyar spam-arányAz elmúlt napokban 70-90%-kal csökkent a spamek aránya jelentették azok a vállalatok, amelyeknek levelező kiszolgálóját a Sunbelt Ninja E-mail Security vírus- és spamszűrő védi. Az egyik legnagyobb…..
Évek óta spekulálnak rajta a biztonsági szakemberek, hogy az ingyenes Windows Defender és a káros szoftvereket eltávolító frissítések mellett mikor nyújt a Microsoft teljes antimalware, vagyis antivírusból és kémprogram-eltávolítóból álló védelmet ingyenesen, például a…..
A Sunbelt Exchange kiszolgálókra fejlesztett spamszűrő, vírusvédelmi és levélfeldolgozó rendszere, a Ninja Email Security újabb szolgáltatásokkal gazdagodott. Az új programváltozatok két kiadásban, Exchange 2000/2003 és Exchange 2007 változatokhoz érhetőek el letöltő…..
 Az Exchange kiszolgáló beépített szűrője helyet a Sunbelt Ninja E-mail Securityre váltott az Alba Volán Zrt. A korábban szerverleállást is okozó kéretlen-levél áradat megszűnt, a dolgozók fellélegezhettek: a Ninja szűrési hatékonysága meghaladta a 99%-ot.Az 1961-ben…..
Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Malware Research Labs 2008 novemberében is megjelentette toplistáját az októberben legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról. A listát a Sunbelt szakemberei az újonnan kifejlesztett VIPRE Antivirus +…..
A Norton Labs UAC helyettesítő eszköze egyszerű megoldást kínál a sokak által rendkívül idegesítőnek tartott Vista biztonsági szolgáltatásra, a User Access Control-ra. Az UAC minden egyes alkalommal a felhasználó engedélyét kéri, ha olyan műveletet végez a számítógép,…..
freya-spamblog 2008.10.14 15:29:28
Kétségtelen, hogy a legfontosabb a felhasználó oktatása, hiszen egy körültekintő átverés, social engineering trükkel például képeken illusztrálva is megkérhetjük, hogyan engedélyezze a továbblépést az UAC-ban, stb. Viszont amiről itt szó van, az az, hogy a hozzáértők számára is biztonsági réseket nyit a Norton kis "eszköze".

Szerintem az nagyon fontos, hogy a felhasználók mindig tudhatja, hogy mikor történik jogkör bővítés, mikor lépi át egy program a védett zónát. Ha ezt "megjegyezteted" vagy lehetővé teszed bármely programnak, hogy bármikor átlépje, akkor azzal előbb-utóbb vissza lehet élni, és persze nem is fogod tudni, mikor sikerül kihasználni.

A felhasználó pedig onnan tud válaszolni az UAC kérdésre, hogy várja-e azt, vagy sem. Ha telepít egy programot, akkor várja, de ha egy weboldalt nézeget, vagy épp elindít egy PDF olvasót, amit a cikkben is említettem, akkor megtagadhatja a hozzáférést a védett rendszerhez, mert nem érti, hogy miért kéne hozzáférni. Ha nem is ért egyáltalán hozzá, az lenne a jó, ha ilyenkor megtanulná, hogy megtagadja a hozzáférést, és legalább megkérdezze egy hozzáértőbb barátját, hogy egy PDF elolvasásához valóban kellhetnek-e rendszergazdai jogok? Közérthetőbb példával, ha nem vagy benne biztos, hogy egy izzócseréhez ki kell szerelni az autóból a motort, akkor legalább kérdezz meg egy nálad okosabbat, mielőtt úgy dönthetsz, hogy ezt kiszámlázhatja neked az átverni készülő szervíz (oké, biztos van jobb példa, de csak érthető mit szeretnék sugallani... ha egyáltalán nem tudod, mit akar egy program csinálni, legalább ne hagyd jóvá)
- beperli a Sunbelt a hamis antivírusok fejlesztőit - Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Malware Research Labs 2008 októberében is megjelentette toplistáját a szeptemberben legfertőzőbb kémprogramokról és számítógépes károkozókról. A listát a Sunbelt…..
Új biztonsági szoftvert fejlesztett az amerikai Sunbelt Software: a VIPRE névre keresztelt program új keresőmotorjának köszönhetően kiváltja az önálló antivírust és a kémprogram-eltávolító szoftvereket. A VIPRE egyrészt a Sunbelt már meglévő programja, a CounterSpy…..
- Angelina Jolie képei mögé bújnak a legújabb kémprogramok, és már a Google reklámhálózatában is hirdetnek károkozókat - Az amerikai Sunbelt Software kutatócsoportja, a Sunbelt Malware Research Labs 2008 szeptemberében is megjelentette toplistáját az augusztusban legfertőzőbb…..